Islamul si pacea

This is a UK Newsmedia undercover report of what goes on inside the major mosques in Birmingham England. We see Muslim clerics have one public message of cooperation with the UK government, but behind the doors of the mosques, the schools, and in videos distributed to the Muslim community, the clerics preach discrimination, war and intolerance.

(1 of 6)

(2 of 6)

(3 of 6)

(4 of 6)

(5 of 6)

(6 of 6)

„Crestinii sunt dusmanii Islamului”. Serios? Eu prefer sa ma abtin.
via hotair.com

Reclame

5 răspunsuri la „Islamul si pacea

  1. o sa vezi, mai ales cu cat mergi spre vest tot felul de discutii si dezbateri in care se pune problema crestinismului. dar pentru ca lucru se face intr-o totala necunoastere a Bisericii, felul in care se pun problemele este extrem de naiv si nu prea are multe puncte de legatura cu crestinismul. este ca si cum ar reinventa roata.

  2. Este multa ignoranta si in atitudinea euroamericanului simplu fata de islam, dar si reciproca este valabila, ignoranta musulmanului obisnuit fata de Occident.

    Pe de o parte modernul ia de buna propaganda oficiala antiislamica. E comod. E simplu. E benefic (daca „ei” sunt cei rai, atunci pe cale de consecinta eu si „ai nostri” suntem cei buni).

    Pe de cealalta parte, musulmanul religios vede printr-o prisma depasita, cea a opozitiei credincios/vs/necredincios, ultimul fiind „crestinul” (sau evreul, sa hindusul, sau buddhistul). Or, exista o problema fundamentala, aceea ca europenii de azi, cu putine si rare exceptii, nu mai sunt crestini.

    Musulmanul obisnuit nu este fanatic. El e… intr-ale lui. E dreptul lui sa ignore subtilitati privitoare la modernitate, la monoteismul (!!!) hindus, la ortodoxia buddhista si kabbala iudaica. Acestea nu sunt pentru orice, si nu sunt automat mantuitoare. Cata vreme musulmanul (ca si crestinul, evreul, buddhistul s.a.m.d.) poate intra in Paradis cu ceea ce-i ofera religia lui, totul e ok. Si e ok, ne place sau nu.

    Dar undeva musulmanii au dreptate atunci cand spun ca „crestinii sunt dusmanii lor”. In vreme ce evul mediu european n-a avut decat de profitat de pe urma culturii arabe si a deschiderii ei spre lumea Greciei antice, perioada moderna n-a fost deloc generoasa cu vecinii nostri din sudul Mediteranei. Dramele colonialismului sunt departe de a se fi stins, perioada postcoloniala fiind chiar cu mult mai atroce. Palestina, Liban, Algeria, Iraq sunt exemplele cele mai notabile. Iar lumea islamica nu uita. Normal, unde este crestinismul in toate astea? Intr-un discurs fals dar nu mai putin iterativ, in care apartheidul din Africa de Sud este justificat ca fiind „crestinesc”, iar Bush Jr., protestantul care nu face cruce, n-are nici o jena sa se prezinte drept „cruciat”. Nu-mi amintesc ca marile autoritati ale crestinismului (Papa, Patriarhii) sa-l fi temperat printr-o anatema vreodata, ba chiar dimpotriva, s-a lasat cu vizite de lucru pe ici pe colo… Imi pare rau s-o spun, dar ultimii crestini intretin confuzia ca sunt impotriva islamului…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s