18 februarie: Proiect Ortodox si Ziua Nationala a Rugaciunii in SUA

Lectii despre cele Sapte Sinoade Ecumenice tinute de Pr. Dr. Michael Hyatt sunt acum disponibile in format mp3 pe site-ul The Orthodox Project.

Duminica, 18 februarie: in Statele Unite ale Americii azi e Ziua Nationala a Rugaciunii, informeaza Orthodox Christian Fellowship (OCF). E interesant de vazut acest video.

Infiintata prima data in 1775, atunci cand Congresul Continental a chemat coloniile sa se roage pentru intelepciune in scopul formarii unei natiuni, chemarea la rugaciune a continuat de-a lungul istoriei Statelor Unite, incluzand proclamatia presedintelui Lincoln din 1863. In 1952, printr-o rezolutie de Congres, presedintele Truman declara ca anuala si nationala Ziua Rugaciunii. „Ne-am pierdut multe din libertatile noastre in America pentru ca am adormit. Simt ca daca nu vom deveni implicati si nu vom sprijini Ziua Nationala a Rugaciuni, putem sfarsi prin a fi fortati sa renuntam la libertate, de asemenea” – Shirley Dobson, NDP. Site oficial: National Day of Prayer. Sau pe NDP-Wikipedia.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s