Mihail Neamtu scrie in Cotidianul

Teologul Mihail Neamtu scrie analize in Cotidianul. O analiza fina despre Premierul dezonoarei – dl. Calin Popescu Tariceanu si cum a reusit acest premier sa distruga un partid istoric, PNL.

Acest om inzestrat cu poleiala bunei cresteri a reusit in doar doi ani de maxima vizibilitate sa reduca drastic simpatia pentru singurul partid istoric ramas pe scena romaneasca. Ritmul descresterii increderii populatiei in oferta PNL a fost egalat in lipsa de sovaiala si fler numai de ropota deciziile sale suicidale. Calin Popescu Tariceanu a renuntat cu seninatate la contributia intelectuala si umana a unor figuri respectate – de la Valeriu Stoica si Theodor Stolojan pina la Gheorghe Flutur. Nici o declaratie mincinoasa sub nume propriu, nici actele grave de care au fost acuzati ex-ministrii Codrut Seres si Zsolt Nagy nu l-au tulburat pe acest premier al ezitarilor costisitoare si al consecventelor dezastruoase. […]

Istoria tradarii democratiei la romani minjeste astfel inca o pagina cu miros de carburanti si automobile. Sub veghea unui prim-ministru lipsit de barbatie, o institutie ai carei membri primesc doar anemica incredere a electoratului, Parlamentul asadar, demite in sfidarea perfecta a bunului-simt un presedinte ales de majoritatea electoratului Romaniei. Premierul liberal care exerseaza o aritmetica de pina la cel mult 10% asista cu vadita satisfactie la inscenarile PSD-PRM-PC-UDMR si alimenteaza discret campania urii antiprezidentiale. El ar fi trebuit sa stie, sau macar sa afle in extremis, ca suspendarea lui Traian Basescu antreneaza intr-un sens etic minimal propria sa demisie de onoare. Promisiunea acestui gest n-a apartinut asa-zisului aristocrat, ci fostului marinar, reputat si urit astazi cu patima pentru stilistica frusta a personalitatii sale.

Numai in democratia surubului si a ciocanului presedintele unui stat e suspendat atunci cand politica e in criza. In democratia occidentala, atunci cand un stat trece printr-o criza politica, premierul este cel care isi da demisia de onoare, nu presedintele. Daca ne uitam atent in ce tari se mai intampla ceea ce se intampla la noi, vom observa ca asemenea barbarii mai au loc in Lituania, Ucraina si alte tari din fostul spatiu ex-sovietic, tari a caror democratie este in formare dupa caderea comunismului. De ce nu se suspenda presedintele in Franta sau in Italia? Lectura placuta despre democratia surubului si a ciocanului la romani!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s