Fanaticul de drepturile omului (2)

Despre fanaticul de drepturile omului reprezentat in Romania de un ONG marxist – Solidaritatea pentru libertatea de constiinta – se va auzi multa vreme de aici inainte. Sunt doi „intelectuali” dezaxati (Remus Cernea si Emil Moise. „Problema” e ca astia nici macar intelectuali nu sunt, astia sunt oligofreni) care au ajuns sa tarasca Biserica Ortodoxa Romana prin tribunale.

Acum, mai nou, vor sa interzica rugaciunea Tatal Nostru si Imnul National din programul Societatii Romane de Radiodifuziune. In Evenimentul Zilei de azi, Horia Roman Patapievici acuza camuflajul anticrestin si extremist al organizatiei:

[…] Nu le reprosez actiunea (anticrestinii sunt liberi sa fie anticrestini), le contest insa camuflajul, pentru ca isi mascheaza anticrestinismul intr-o retorica de tip drepturile omului, ceea ce constituie o frauda. Aceasta asociatie nu militeaza pentru libertatea de constiinta (ceea ce tine intr-adevar de drepturile fundamentale ale omului), ci pentru libertatea de constiinta impotriva crestinismului (ceea ce face din ea o secta parareligioasa intre multe altele).

In vechime, centrul era fixat prin afirmatia „Dumnezeu exista”, iar pozitia extremista prin constatarea „Zis-a cel nebun in inima sa: „Nu este Dumnezeu!”„ (Psalmul 13, 1). Afirmatia „Dumnezeu exista” era considerata neutra si normala, iar negarea ei, „Nu este Dumnezeu”, era considerata nu doar gresita, nu doar extremista, ci nenaturala – adica rezultatul unui proces teoretic de falsificare si distorsionare a realitatii (noi am spune „de natura ideologica”).

Astazi, lucrurile s-au inversat: pozitia „Nu este Dumnezeu” s-a impus deja in societatile secularizate din Occident ca fiind neutra si, deci, normala – ceea ce inseamna ca a devenit singura pozitie care nu are nevoie de explicatii pentru a fi acceptata. A devenit un dat, cum inainte un dat fusese afirmatia contrara. In schimb, afirmatia „Dumnezeu exista” a ajuns sa fie perceputa ca partizana, potential extremista si rezultatul unei constructii teoretice ideologizate. [..]

Citeste tot articolul.

Reclame

2 răspunsuri la „Fanaticul de drepturile omului (2)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s