Creationism si evolutionism

Conferinta din Timisoara trateaza despre creationism ca o alternativa in educatie. Cateva puncte de reper:

 • „Comunismul a folosit evolutionismul pentru a-si fonda ateismul. Insa agnosticul umanist al capitalismului face acelasi lucru. Rezultatele nu sunt diferite in totalitate” – John Mackay, Presedinte Creation Research Australia.
 • „Pana sa se predea evolutionismul in scoli, atat in Europa cat si in SUA, prezenta oamenilor in biserici era de 50%. Dupa predarea evolutionismului in scoli si dupa ce elevul a fost indoctrinat ca poate sa se comporte ca o maimuta sau ca un caine, prezenta oamenilor in biserici a scazut la 5%.”

Partea I:

Partea a II-a:

P.S: Un oarecare Andrei din Iasi imi face un comentariu la postarea despre Legea Cultelor si Legiuitorii Ocultismului in care imi spune: „Esti un bou indoctrinat ce vorbeste in dodii.” Ok. Nu se potoleste si imi mai face inca un comentariu la postul despre Fanaticul de drepturile omului: „Vorbesti in necunostiinta de cauza. Habar nu ai ce inseamna humanism, transhumanism etc.” Ok.

Andrei, te rog frumos sa vorbesti civilizat si argumentat. Sunt dispus sa dialoghez cu tine daca ai putina minte in cerebel si daca esti in stare sa iti argumentezi opiniile. Poate imi spui si mie ce inseamna „humanism” si „transhumanism”.

Reclame

10 răspunsuri la „Creationism si evolutionism

 1. Evolutionismul, sau mai bine zis, teoria evolutiei nu afirma nicaieri ca putem sa ne comportam ca animalele ci doar prezinta modul in care viata in general a evoluat pe planeta Pamanat. Mi-e teama ca scaderea prezentei in biserici e mai degraba vina bisericilor… in fond, mi-e tare greu sa cred ca un individ credincios si educat in credinta sa va fi convins sa renunta la ea din cauza unei teorii stiintifice…

 2. Desigur ca si Biserica are problemele ei interne care duc la despartiri. Insa, Biserica a vut probleme interne inca de la aparitia ei, pe cand evolutionismul a aparut recent. Ceea ce inseamna ca teoria evolutionista a cantarit mult mai mult in indepartarea oamenilor de la credinta decat Biserica insasi. Dar si sistemul educational isi pune serios amprenta asupra unui om. Eu nu sunt de acord cu eliminarea teoriei evolutioniste din scoli, dar sunt de acord cu prezentarea ambelor cai – si evolutionism, si creationism, asa cum se spune si in conferinta asta. Intrebarea este daca o teorie poate sa se legitimeze ca fiind adevarata. Eu nu cred. Teoria este, prin natura ei, o ipoteza, iar intr-o ipoteza eu nu pot sa cred doar pentru ca e ipoteza. Ipoteza este o presupunere, adevarul este o certirudine.

 3. Nu vad fundamentarea stiintifica a creationismului. Pana la urma cine vrea sa stie pozitia Bisericii (oricare ar fi ea) asupra chestiei pe care stiinta o numeste evolutia poate sa o afle de la preot/parinti/indrumatori spirituali. Ergo nu e nevoie de creationism in scoala, care prin natura ei e indreptata spre lucruri stiintifice.

 4. Nici fundamentarea fizicii planetei nedescoperite Z încă nu o vedem, dar presupunem că există lucruri – despre universuri-pe care nu le cunoastem…Pe măsură ce se dezvoltă ştiinţa, se descoperă ceea ce nu se ştia acum un an, se răstoarnă teorii şi teoreme…Dumnezeu a permis, chiar a încurajat ştiinţa…Depinde cum înţelegi apropierea de Dumnezeu…

 5. Moromete, cine e totalitar si tendetios acum? Ateul care nu crede in creationism si nu vrea sa se prezinte elevilor in scoala, sau credinciosul care vrea sa se prezinte elevilor ambele cai?

  CARE E TOTALITAR si TENDENTIOS? Tu spui ca nu e nevoie de crationism in scoala…… Daca sunteti atat de siguri pe stiinta de ce nu aveti curajul sa se prezinte ambele cai in fata oamenilor ca sa vadem unde e adevarul…..

  Marius, te asteptam de mult…. 🙂

 6. Nu sunt totalitar sau tendentions, spun doar ca „sistemul public de invatamant” prin natura lui de extensie e „statului” serveste „cetatenii”, care nu sunt definiti prin religia lor si ca atare nu trebuie sa fie educati/indoctrinati/informati despre elemente de religie in „scoala publica”. Rolul de educatie religioasa il pot avea bisericile/scolile private cu caracter religios/partinii/prietenii…

  Daca as fi „totalitar” si „tendentios” as scrie si eu cu CAPS cuvantul PUBLIC…

 7. Dar prin ce sunt definiti cetatenii astia ai statului „laic”? Prin multiculturalism ignorant? A ajuns cumva vreo ideologie sa ne uneasca cand de fapt etichetele ideologice ale multiculturalismului au dus la atacuri teroriste in Occident pentru ca nu mai are omul libertate sa isi manifeste religiozitatea in spatiul public? Parerea mea e ca tocmai religia defineste un cetatean (nu conteaza ce fel de religie. ma refer la cele traditionale), este tocmai ceea ce voi nu vreti sa vedeti. Imi pare rau, dar asta e realitatea. Cand Legea Cultelor a fost contestata de atei si agnostici pe motiv ca „in Romania sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de defaimare si invrajbire religioasa, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase” in numele multiculturalismului, asta ce e? (uite aici ce nesimtire -> http://careeste.blogspot.com/2007/09/blasfemia-ca-omagiu.html ). E pura nesimtire si lipsa de cultura, asta e. Apoi te miri de ce vine fanaticul musulman si iti da in cap, chiar daca e nebun. Multiculturalismul se bate cu pumnii in piept ca promoveaza valorile multi-culturale si diversitatea, in realitate le ignora total ( in SUA, in Universitatile multiculturaliste ocupate de stangistii marxisti nu se studiaza absolut deloc traditiile culturilor protestante, catolice, ortodoxe, islamice, mozaice). Asta e cultura multiculturalismului? Eu cred ca nu. Atata vreme cat se ignora spiritul religios al omului, nu putem vorbi de o civilizatie si de o cultura. Si religia are rolul ei foarte mare in alcatuirea unei civilizatii. Fara religie, ma tem ca azi omenirea nu mai era atat de diversa cum ne place noua sa credem azi, ci era o monotonie ucigatoare. (cred ca nici nu mai ajungea omenirea in secolul 21 fara religie).

  Sper ca nu te superi pe mine. 🙂

 8. Gata! Ti-am dat „unsubscribe”. Ti-am citit, cu placere, recunosc, blogul de cateva luni. Dar cu asta ai intrecut masura. Auzi!!! Asta mai lipsea in cea mai inapoiata tara din Europa: predarea creationismului in scoli. Mult noroc si spor la munca tie si evanghelistilor militantisti din Australia si S.U.A.

  Cat despre mine, probabil ca am sa-mi fac un blog, si intre timp am sa visez la zile in care 90% din romani o sa fie atei.

Comentariile sunt închise.