Ce cauta Rogozanu sa scrie in Cotidianul?

Eu mereu ma intreb ce cauta Rogozanu la Cotidianul. In Cotidianul scriu numai talente, oameni-biblioteca, oameni cu stil si vine un caraliu marxist sa dea lectii de moralitate din interiorul unui ziar de centru-dreapta. Cred ca lui Rogozanu i-ar prinde bine sa scrie in Libertatea. In tara asta toti tembelii sunt recunoscuti ca valori, oameni de cultura. Pentru ei cultura e revolutionara si criminala. Sa predici cauza marxismului intr-o tara in care marxismul a distrus absolut tot, trebuie sa fii tembel si incult, ba mai mult, trebuie sa fii fanatic; dar ei sunt luati drept oameni de cultura.

Dau aici de alt caraliu scolit in California si la Sorbona cica, ne-am dat dracului cu tot cu haine… http://balasescu.ro/. Domnia sa Balasescu vrea sa ne spuna ceva despre Karl Marx… si despre… cum sa ne imbracam cica. Mda… Nu prea am citit carti, dar avem studii in Occident. Mai nou, cultura nu se mai face pe cai particulare, ci in institutii ideologizante; adica trebuie sa gandesti cu capul turmei, nu cu capul tau. Istoria comunismului e pentru prosti.

Cand l-a intrebat un coleg pe proful meu de filosofie din seminar ce regreta cel mai mult, a spus ca regreta ca dupa 12 ani de stat in SUA s-a intors in Romania, o tara condusa de tembeli si lichele. Pai da, are dreptate.

Reclame

6 răspunsuri la „Ce cauta Rogozanu sa scrie in Cotidianul?

 1. Cu respect.
  Mai usor cu cultura si dreapta la Cotidianul. Ca nu E. E tot marxism. Asta iti poate raspunde la intrebare. Ha. Ha. Sa fie pe fata si sa nu fie vazut. Astia iti vor pune pe al rau in fata si oamenii se vor intreba ce e ala de e rau.

 2. Infloreste marxismul mai rau ca ciuperca dupa ploaie. E incredibil. Nu ma gandeam la asa ceva nici in cele mai negre cosmaruri. In Occident e mai accentuat decat la noi. Si desteptii astia scoliti in afara prin Universitati multiculturaliste au invatat sa linga bine – demnitate de carton, adevarate personulitati, suflete de sluga. Acum vad ca vine tare si la noi. Asta suntem noi romanii de secole – nu am avut niciodata o cultura tare, mereu am intrat in logica imitarii. Numai cretinisme de subcultura luam din Occident – cultura pop, multiculturalism, etc. In realitate, ceea ce luam noi din Occident e profund anti-occidental, dar prostii nu stiu ca au invatat sa fie slugi. Se confunda multiculturalismul cu Cultura Occidentala, cea mai mare tampenie. Nu are nimic de-a face Cultura Tare a Occidentului cu marxismul, multiculturalismul.

  Cel mai mare rau e ca nu vrem sa recunoastem raul. Ne intrebam ca prostii de ce Occidentul nu mai are reper, dar nu dam vina pe multiculturalism, pe marxism. Nu! Nu stim nici noi de ce. Nu vrem sa vedem cauza crizei spirituale care e in Occident – marxismul.

  Totusi, la Cotidianul sunt cativa care mai spun adevarul, dar nu prea pe fata ca apoi sunt dati afara cum s-a intamplat cu Catalin Avramescu. Era „anti-european” dom’le. Numai tampiti. In afara de Rogozanu si Cristian Parvulescu – astia fac metanii in fata marxismului cum faceau tradatorii monarhiei cand au venit bolsevicii in Romania. Nu suport camuflarea, aceste personulitati perverse ce se dau „democrati” si „umani”. Fac alergie la cretini.

  In comunism nu ne-a placut marxismul, dar incepe sa ne placa dupa 18 ani pt. ca am intrat in UE si asa e la moda in Occident. Astia si-au dat mana cu cei care in trecut pusesera la cale invazia bolsevicilor in estul-europei, adica cu marile organizatii economice din lume.

  Poate imi explica si mie cineva cum dracul de ieri poate fi ingerul de azi si de maine. Nu ne ajunge sa vedem ca economia marxista a fost falimentara, de parca nu am trait-o pe pielea noastra in litera si spiritul ei. Sunt scarbit pana la disperare. CAND CULTURA MOARE, ATUNCI INFLORESC IDEOLOGIILE.

  Cu respect.

 3. In primul rand marxismul practic nu a avut treba cu comunismul. Pentru a invinge, marxismul a avut nevoie de o etapa in „evolutia omului”, aceea distrugerii omului de factura crestina, nu spun crestin ci de traditie si consecventa crestina. Dupa mai mult de 250 000 000 de victime – industrializare, nazism, comunism si alte isme – au terenul pregatit pentru victoria marximului in lume.
  Trebuie sa se tina cont ca marxismul este legat de teoria evolutionista – marx a vrut sa-i dedice opera sa lui darwin. Aceasta teorie este o teologie nu o stiinta, o dogmatica. Are preoti, arhierei, sarbatori, soteriologie, temple, iconografie. Sociologia multiculturalista este nucleul dur al acestei teologii iar publicitatea este arta iconografica – creaza imaginar iconologic cu structura socio-evolutionista. Antropologia este morala evolutiei.
  Subiectul este imens.
  De ce diavolul de ieri este ingerul de azi?
  Simplu. Cel rau nu creeaza – asta tine doar de libertate – ci se aliniaza duhului omului caci omul este superior ingerilor.
  Sa se vada bine, toti marxistii se cred superiori celorlalti prin atitudine, stare materiala – nu vei vedea sarac marxist , cultura. Au si de ce sa creada asta. In ordinea lumii mizeria este mai vizibila decat curatia.

 4. Da. Mi-am adus aminte de Ioannis Zizioulas – creand din materia care ti-a fost data esti legat de ea – omul nu e liber in mod absolut, dar creand din nimic Dumnezeu e liber in mod absolut. Genial.

  Nu pot sa mai spun decat ca marxismul va triumfa in lume, iar eu voi fi si mai puternic. 🙂 Cel mai bun antrenament spiritual e sa stai mereu impotriva curentului majoritar, impotriva conformismelor, chiar daca nu va fi niciodata asa cum ai vrea tu sa fie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s