Testament in alb la sfarsit de an

Sunt tolerant religios, nu tolerant ateu sau agnostic. Ce inseamna asta? Tolerez religiile, nu caraliii, prostii si inconstientii care si-au pierdut simtul critic si simtul pentru valori. Nu-i tolerez, dar ii ingadui, ii las sa traiasca. Nu ader la nici o ideologie, gasca sau mai stiu eu ce alta forma de „lucru in echipa”. Imi place libertatea, dar nu dezmatul dementului care crede ca omul poate fi liber in mod absolut. Imi plac limitele, dar urasc impunerile. Limita vine din bun-simt interior, impunerile vin din exterior si sunt de natura fizica si agresiva.

Sunt monarhist. Monarhia e cea mai buna forma de guvernamant caci se supune unei ordini, e ierarhica, piramidala, provine dintr-o ratiune mistica. Nu e perfecta, dar e cea mai buna. Iubesc femeia, nu feminismul. Sunt traditionalist, dar nu anti-modernist; viitorul inseamna perpetuarea trecutului, nu abolirea lui. Or esti capabil sa te situezi pe fagasul unei istorii ce te premerge, or dispari din istorie si apari in anarhie sau anistorie. Simplu. Sunt anti-pozitivist si anti-negativist; sunt pentru un realism mistic. Resping orice erezie a ratiunii singure sau in afara asistentei divine. Toate deraierile de la normalitate sunt desfiintari de existenta ale ereziei: feminismul, multiculturalismul, comunismul, homosexualitatea, socialismul, misoginismul, etc.. Daca omul se lasa jonglat in aceste date ale desfiintarii mundane, el se mutileaza intr-un desert de fiinta.

Existenta devine anti-existenta; omul devine anti-om. „Cine nu este cu Mine este impotriva Mea” (Matei 12: 30). Deci e clar ca existenta omului nu poate fi neutra. Genul neutru cred ca e genul demonului deghizat in frumos, e genul camuflarii marsave si perverse, e genul androginului; genul feminist si homosexual prin excelenta. Trebuie sa ne situam in paradigma lui Noica: nu non-sens, ci anti-sens. Ma uimeste ortodoxia lui Constantin Noica. Nu non-existenta, ci anti-existenta. Avem, asadar, pe Hristos si pe Anti-Hristos, deopotriva; Hristos si AntiHristul; Geneza si Apocalipsa. Nihilismul e Apocalipsa dupa Ioan. Apocalipsa dupa Ioan e actualizata empiric in Apocalipsa dupa Nietzsche -„Dumnezeu a murit”. Ratacirea cea mai de pe urma e anti-credinta ca exemplul lui Hristos nu mai e valabil in zilele noastre si trebuie sa vina alt om pe pamant pentru a restabili morala, viata, existenta; sau ca Biblia nu mai e valabila. Pe cine se astepta? Se asteapta AntiHristul, anti-omul, anti-existentul, anti-sensul. Omul care nu mai e capabil sa simta adevarul, sa simta valoarea, sa simta omul, sa simta pe Hristos – e omul mort.

A murit omul si a ramas in mod naturalist singur cu florile pe care inca si le mai pune nostalgic pe mormantul iubirii.

Anunțuri

8 răspunsuri la „Testament in alb la sfarsit de an

  1. Cu respect.
    am scris aici un comentariu dur la adresa textului tau, mai bine zis tintind spre tine, spre ce stiu despre viata. l-am sters. era prea greu pentru momentul asta. ai toata viata inainte. tot ce spui spui din inima, dar inima ta este prea bucuroasa de viata ca sa vada ce va urma.
    un singur lucru te rog. tine-te tare si nu te vinde ieftin.

  2. Pingback: si eu CTI97:=(Catalin Istratoiu);·

  3. „A murit omul si a ramas in mod naturalist singur cu florile pe care inca si le mai pune nostalgic pe mormantul iubirii.”

    Tu esti constient ce ai putut sa spui?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s