A fi filosof

Primit leapsa de la ihtys si Mihai– ia cartea care este cea mai aproape de tine. Deschide-o la pagina 123. Găseste a 5-a propozitie/frază. Postează pe blog textul următoarelor 4 propozitii/fraze cu aceste instructiuni. Nu îndrazni sa scotocesti prin rafturi după cartea aceea foarte deosebită sau “intelectuală”.
Da leapsa mai departe la alti 6 prieteni.

„In loc de aceasta, Eugene avea sa urmeze calea adevaratului filosof si sa sufere toate greutatile ce decurg de aici. La sfarsitul lui 1960 scria in jurnalul sau urmatoarele: „A fi <<filosof>> – nu un filosof <<profesionist>> sau <<academic>>, ci unul pentru care a trai inseamna a cugeta – presupune multa suferinta… Filosofia ca o chestiune de viata si de moarte – aceasta este calea adevaratului <<filosof>>. El trebuie sa fie atat de atasat de gandire, incat sa nu se lepede de ea pentru nimic in lume; in acelasi timp, el insusi trebuie sa fie indeajuns de detasat de ea pentru a nu ajunge sa o transforme intr-un idol in calea Adevarului, la care nu se ajunge in ultima instanta printr-un act de gandire.”

Se trimite: Ioana, Silviu, Radu, Stefan, Ioana, Ion.

Reclame

5 răspunsuri la „A fi filosof

  1. … am nimerit intamplator pe blog… am luat cartea de pe masa pg.123 etc … etc…
    „Dumnezeu insusi a creat Legea pentru a crea prin ea. Fii sai, care creeaza ca si El, o urmeaza cu bucurie, stiind ca de asta depinde marirea Imparatiei. Pentru a ajuta Legile trebuie comunicate, trebuie traduse celor ce vorbesc o limba diferita. Un bun traducator, chiar daca schimba forma, nu schimba semnificatia. „

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s