Religia in liceu

Aici e o petitie pentru pastrarea religiei in liceu.

Reclame

15 răspunsuri la „Religia in liceu

 1. Pai de la vreme nu trebuie sa se mai auda nimic in Romania. In Romania trebuie sa se lucreze pe la spate, pe dupa mana, ca shmecherul. Domnul „ministru” al Invatamantului e foarte secretos de la o vreme. E „liberal” domnia sa.

 2. Deci.. se plănuieşte scoaterea acestei materii din programa şcoalară făr’ ca poporul să ştie?
  Şi dacă e aşa treaba.. ce beneficii le aduce?

 3. Era vorba de pierderea statutului de disciplina obligatorie in liceu, nu de scoaterea ei definitiva, de excluderea ei, ci de conferirea unui statut de materie facultativa, de disciplina optionala pe care daca vrei o urmezi si daca nu, nu. Masonii astia…

 4. Daca ar transforma-o intr-un fel de educatie religioasa si spirituala, sau o istorie a religiilor poate ca ar fi interesanta ora aia. Acum pentru multi e doar o medie de 10 si atat… Nu e o ora ce sa se tina cu seriozitate, mai ales in liceu.
  Sunt si exceptii (cazul meu) unde chiar trebuie tratata religia cu seriozitate…

 5. @ Eustake, @ Ion: oricum, trebuie facut ceva si cu ora asta de religie ca nu imi place nici mie cum decurge. Trebuie sa fie ALTFEL fata de celelalte ore. E bine daca nu o scot definitiv. E bine si optional.

  @ oedip, pe socialisti am mare boala! 🙂 Pe liberali, nu prea; sau poate pe libertarieni si pe socio-liberali. Dar pe liberalismul-conservator nu am boala. Mi se pare cea mai buna forma de guvernare.

 6. Trecerea disciplinei Religie la optional, la liceu, inseamna practic eliminarea acesteia din programul scolar, intrucat este greu e crezut ca directorii vor rezista tentatiei si nu vor introduce optionale pentru profesorii cu ore insuficiente in norma (18 ore / saptamana) sau pentru „reginele” scolilor: Matematica si Lb. Romana.

  Dorin Opris

 7. ,,SANT PROFUND ANTRISTATA DE CE AMI AUD URECHILE,,de ce atata grija au uiii de a arunca comorile
  spirituale la cosul de gunoi???religia ,icoanele sant cele de care se ocupa cei fara Dumnezeu sant atatea probleme grave de care ar trebui sa se ocupe,nu vad ca si asa cu ore de religie copii fumeaza se bat si au un comportament indecent,drminteni mai scoate si religia din licee,atunci va bantui satana an scoli atunci va fi ,,FIECARE LICEU FARA DUMNEZEU,, vai ,vai ce viito ai asteapta pe deagii nostri copii si nepoti,,,DOAMNE LUMINEAZA MINTEA CELOR CE O AU ANTUNECATA ,,

 8. ,,MESAJ DE DISPERARE,, religia este un strict necesar ,de aceea trebuie sustinuta si ancurajata, din toate puterile,fara religie si credinta ajungem bataia de joc a satanei si se umple iadul de pacatosi !

 9. ,,MESAJ DE DISPERARE,, lumea trece prin vremuri grele si ampovarate de raspunderi,ancat se impune demascareac pe calea religiei a tot ce este vremelnic si tainic,,nu pacea ne/a adus HRISTOS ci sabia,, CU ACEASTA SABIE ,,spirituala va trebui ampartita lumea an cei ce stau an jurul lui HRISTOS si an cei ce i se ampotrivesc LUI,,,

 10. mai copii d c vi se pare religia neaparatceva f, bun? d c nu cititi istoria reala nu cea alternativa?d c credeti ca marx ia spus religiei opium maselor?
  stiti cat de mult se poate manipula prin religie?
  sunteti atat de naivi in declaratii.
  sunt lucruri mult mai importante la varsta voastra . religia este pentru invinsi, slugi sau pensionari, voi insa aveti viitorul in viata. stiti cat de mult va marcheaza manipularea pe voi tinerii. sunteti intrun bombardament persusiv permanent prin religie tv computer, presa etc.vai de capul vostru si vai de capul celor care nu gandesc decat in spiritul de turma.

 11. Domnule agnostic,

  Allan Bloom propunea trecerea de la turma (egalitate, marxism, societate deschia cu oameni inchisi) la stup (ierarhie, religiozitate, ratiune, ordine, profunzime). Dumneavoastra ce propuneti?
  E lamentabil sa faceti confuzia dintre crestinism si turma. Aveti mari carente intelectuale. Va mai trebuie lectura multa pana sa va dati seama de eroare.

  Istoria reala e ca nicaieri in Biblie nu se instiga la violenta. Sa nu imi vorbesti despre Vechiul Testament ca Hristos l-a implinit prin porunca de a iubi dusmanul. Sa nu imi vorbesti despre Inchizitie ca nu ai s-o gasesti nicaieri in Biblie sau in invataturile Crestinismului!

  Te rog sa ma ierti daca te inchini lui Marx, politicii, comunismului, dar ai gresit terenul. Ai ratat libertatea. Nu acolo e libertatea. Nu politica iti va spune ce e Bine si ce e Rau. Marx nu a putut sa scrie nimic despre morala, iubire, libertate sau bunatate. Dar a putut sa scrie despre ura de clasa si despre cum sa omori oameni pentru a IMPUNE (UNDE E LIBERTATEA?) o societate in care sa domneasca egalitatea, adica vidul.

  Iar daca matale crezi ca un Dante, un Berdiaev, un Sabato, un Einstein, un Pascal, un Augustin, un Toma de Aquino, un Origen, un Tertulian, un Eliade, un Culianu, un Cioran (Cioran nu a fost ateu, si Noica, Tutea, Steinhardt, toti o spun. Cioran a scris pentru publicul francez, nu pentru el. Deci ai luat teapa daca nu l-ai inteles!), etc.etc. – daca matale crezi ca astia au fost niste invinsi, esti pe calea gresita!

  Si vezi ca Nietzsche nu te apreciaza pentru ca l-ai acceptat intru totul. El voia ca tu sa-l critici si pe el, daca te tine, daca esti liber….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s