Ai nostri deformatori de opinie

Avem indivizi care din 1989 se caznesc sa devina „formatori de opinie” si nu reusesc in niciun fel. Apar la TV in fiecare zi pe motiv ca stiu ce inseamna „spiritul public”. Probabil din cauza asta nu mai au timp sa mai deschida cate o carte. Le citesti articolele din ziare si nu dai de nicio idee care sa surptinda realitatea. Ei mereu vorbesc despre lucruri inactuale si despre probleme inventate peste noapte de ei. Nu sunt capabili sa fie universali in idei. Culmea, unii dintre acesti „formatori de opinie” mai sunt si… politicieni. Doar traim intr-o tara libera. Adrian Nastase si Adrian Severin scriu editoriale in Jurnalul National si noi vrem sa fim o tara in care sa circule ideile in libertate. Primim grimase onomatopeice de la ideologi cocosati de atata acribie, iar noi vrem sa mai avem o viata respirabila. E injust, domnilor!

De parca n-ar fi de ajuns, in fiecare seara ne tipa in urechi tot felul de cristoi si ciutaci hotarati sa faca frauda cu intelectul nostru. E dezgustator ce se intampla in tara asta. Cred ca in Romania ar trebui format un Consiliu de Etica menit sa sanctioneze frauda intelectuala a deformatorilor nostri de opinie. Apropo de frauda intelectuala, ce spuneti de articolul semnat de Cristian Parvulescu – Cezarul si Dumnezeu? La mine, prima reactie a fost violenta – mi-a crescut tensiunea. Apoi m-am detasat de text si m-a pocnit rasul. Voi reveni cu un eseu care sa corecteze frauda intelectuala propagata de domnul Parvulescu.

Ceea ce trebuie sa intelegem e ca formatorii de opinie sunt in biblioteci, in carti. Acolo se formeaza opiniile, nu in fata televizorului sau in fata ziarului. Restul sunt deformatori de opinie.

Oare vom scapa vreodata de acesti mercenari ai spiritului public, de acesti gropari ai judecatii drepte?

Reclame

6 răspunsuri la „Ai nostri deformatori de opinie

  1. Si daca nu sunt indiscret domnule Catrinoiu, cine ar trebui sa faca parte din „Consiliul de Etica”, e vorba de un organism de stat sau al societatii civile si mai ales cine il numeste? Iar pe cei care il numeste cine ii numeste si asa mai departe.

    In rest, e hilara tendinta asta de a reglementa „formatorii de opinie”, mostenire a unei conceptii de sorginte totalitara.

  2. Organism din societatea civila format din laici care sa respecte traditia crestina a Romaniei si care sa nu se faleasca cu mitul neutralitatii…

    Nu e vorba de reglemantare a „formatorilor de opinie”, ci de corectare. Ei sunt liberi sa scrie ce vor, dar asta nu inseamna ca sunt si obiectivi….

    In scurt timp se va forma si aceasta „Comisie de Etica” (se poate numi si altfel). Si ea nu trebuie sa se ocupe numai cu „corectarea”, ci si cu revitalizarea credintei in interiorul societatii. VISEZ FRUMOS LA ACEST PROIECT.

  3. Domnule Catrinoiu, cand faceti cerere pentru un post in politia religioasa? Aveti niste reflexe autoritare mai mult decat evidente.

  4. Pai sigur ca am umor, domnule Catrinoiu. La mine e ceva voluntar, de fapt sunt sarcastic, daca cumva nu ati remarcat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s