Un fragment dintr-un viitor eseu teribil de scandalos!

Ce e multiculturalismul? De ce definitiile „oficiale” ale multiculturalismului sunt toate „corecte” din punct de vedere politic, si nu istoric?

Sa fim sinceri cu noi, sa facem o incursiune prin istoria ideilor culturii europene si sa recunoastem grav: multiculturalismul e nostalgia omului dupa unitatea si universalitatea Bisericii. Dar, spre deosebire de nostalgia omului religios, nostalgia multiculturalistului dupa unitate si universalitate e una descarnata de sens si adevar. Multiculturalistul stapaneste bine numai metoda nostalgiei, nu si adevarul ei. Nostalgia omului religios se centreaza pe afirmatia Sf. Pavel din 2 Corinteni 5:8: „Avem încredere şi voim mai bine să plecăm din trup şi să petrecem la Domnul.”; iar adevarul ei este Hristos: ” Şi toate sunt de la Dumnezeu, Care ne-a împăcat cu Sine prin Hristos şi Care ne-a dat nouă slujirea împăcării” (2 Corinteni 5:18). Intregul capitol 5 din Epistola catre Corinteni vorbeste despre nostalgia omului dupa unitate si universalitate. Calea, Adevarul si Viata reprezinta unitatea gandului, unitatea care nu separa metoda de adevar, tot asa cum credinta nu se desparte de fapte, caci atunci ar fi moarta (Iacov 2:17).

Nostalgia multiculturalistului ignora adevarul, piatra de temelie a unei culturi – Hristos -, si nu vede decat metoda – impacarea dintre oameni, culturi, civilizatii; caci nu se poate ajunge la impacarea dintre oameni decat la nivel spiritual prin Hristos.

Intrebare: nu cumva aceasta atitudine separatista a multiculturalismului operata prin disocierea metodei de adevar e o secta crestina care aresteaza sistematic ontologia, program inceput cu Epoca Luminilor?

Cristian Parvulescu si multiculturalismul ca secta religioasa, fragment din eseul Pentru o puternica incorectitudine politica.

Anunțuri

4 răspunsuri la „Un fragment dintr-un viitor eseu teribil de scandalos!

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Parada degenerarii umane·

  2. da-mi si mie adresa unde pot gasi codul html pentru afisul cu Basarabia Pamant Romanesc, te rog.

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » INCHIDEREA MINTII ROMANIEI·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s