PNL+PSD = PLSD (Stanga)

Alianta dintre PNL si PSD devine pe zi ce trece mai plauzibila. Si asta din mai multe motive. In primul rand, trebuie sa se demonstreze ca PNL a fost, din 1989 si pana in prezent, un partid de Stanga in ciuda declaratiilor membrilor sai ca fiind de Dreapta. Absenta romanilor de la vot timp de 20 de ani se inscrie in aceasta lipsa a politicii de Dreapta in Romania. Din acest motiv este si subreda democratia romaneasca: daca nu e politica de Dreapta, atunci nici electorat de Dreapta nu e. Apoi, trebuie ca liberalismul post-comunist, adica disparitia omului liberal din fostele tari comuniste, sa se sincronizeze cu pseudo-liberalismul stangist din Occident care domina viata politica si discursul oficial, corect politic. In acest context, care este sansa aparitiei unei politici de Dreapta in Romania?

Sansele sunt slabe avand in vedere ca discursul presedintelui PD-L, Emil Boc, este vag sau inexistent de coerent in ceea ce priveste tinta reala a conservatorismului/crestin-democratiei romanesti. In timp ce membrii PSD au un discurs violent la adresa Dreptei, liderii PD-L nu au deloc un discurs violent la adresa Stangii. Din acest motiv nici nu reusesc sa isi mobilizeze eficient electoratul de Dreapta. Politicile PD-L-ului, partid care se crede ca e de Dreapta, nu sunt nici pe departe cele care ar trebui sa fie in partea Dreapta a spectrului politic, si anume: abolirea etatismului, subsidiaritatea, apararea persoanei din ghearele atomizarii, descentralizarea.

In timp ce Stanga (PNL+PSD = PLSD) va deveni rampa de lansare a politicilor multiculturaliste prin inventarea minoritatilor de tot felul, Dreapta va trebui sa puna accent pe demnitatea persoanei prin politici conservatoare. Spre deosebire de Stanga, Dreapta nu trebuie sa fie o ideologie, ci o atitudine. Altminteri democratia romaneasca va fi ca si pana acum: fara voturi si fara electorat, dar cu politicieni suferind de prostratie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s