Baconsky nu pune punctul pe i

Teodor Baconsky scrie in Cotidianul un articol despre „cazul” Corneanu. Il apreciez pe Teodor Baconsky pentru ca scrie bine, insa in articolul asta nu vrea sa spuna nimic. Baconsky se intreaba: „mai poate astăzi o Biserică ortodoxă dintr-un stat membru UE să diabolizeze ca „eretică“ o altă Biserică creştină care, pe lângă prigoana suferită sub comunism, e alcătuită din cetăţeni români cu aceleaşi drepturi?”

Problema nu e ca unii monahi spun despre catolici ca sunt „eretici”, problema e daca gestul Mitropolitului Corneanu e corect. Or, Teodor Baconsky refuza sa spuna clar daca gestul Mitropolitului e corec sau nu e corect. Ca validarea reciproca a Sfintelor Taine e o realitate, asta stiam si eu si nu contest acest aspect.

Ma asteptam de la Baconsky e sa spuna clar daca e corect sau nu ce a facut Mitropolitul Corneanu. Baconsky refuza sa spuna si ca Vaticanul interzice clar administrarea Euharistiei ortodocsilor si protestantilor. Radu Preda a subliniat bine acest aspect in conferinta AZEC.

Reclame

4 răspunsuri la „Baconsky nu pune punctul pe i

 1. Cu respect.
  Cu domnul Baconsky s-a intamplat ceva amuzant. Pe cand trenul domniei sale se odihnea in gara Popesti Leordeni cineva, nu spun cine, i-a lipit pe geam un poster cu imaginea pe care dansul o vedea pe hublou. Trenul a plecat din gara dar domnul Baconsky vede etern si multumit imaginea garii din Popesti Leordeni. Se tot intreaba de ceva timp de ce se simte atat de bine. Si nimeni nu-i spune sa jupuiasca odata hartia, ce s-a imputit de atata mers, si sa respire aer curat.
  Incercand sa glumim, lasand seriosul de o parte, domnul Baconsky se crede tare si minunat. Se crede un stalp necesar. O fi, dar pentru mine – dar cine-s eu pentru dansii, nu? – nu e.

 2. Ma mir ca nu a scris Mihai Neamtu nimic despre cazul Corneanu. Il urmaresc de ceva vreme pe editorialistul Cotidianului si am sesizat ca are obiceiul de a ocoli subiectele spinoase si de a se concentra (vorba vine, la un autor atat de bombastic) pe subiecte fara miza asupra carora poate perora scolastic. Acu’ ca Baconsky s-a pronuntat, poate aflam si parerea micului Mihail.

 3. politete.
  de.
  de la UE.
  pai cum se supravietuieste.
  stie el, cum sa nu stie. pai daca nici el nu stie cin’ sa stie…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s