Parerea mea

Parerea mea e ca McCain va fi viitorul presedinte al Americii. De ce? Pentru ca invazia Georgiei de catre rusi le merge de minune neoconservatorilor. Pentru neoconservatori nu conteaza pe cine si cand bombardezi, conteaza sa bombardezi mereu! Dupa ce McCain va iesi presedintele Americi, ONU va trece in plan secund in ceea ce priveste pacifismul. Administratia Bush a ignorat atat de mult ONU incat ONU a devenit o marioneta nedemocratica in politica mondiala.

Tinand cont ca din ONU fac parte si tari nedemocratice, cum ar fi China si Rusia, McCain va infiinta o alta institutie „multi-multilateralista” (Francis Fukuyama) care sa asigure siguranta mondiala, „hegemonia luminata”. Nu e de trecut cu vederea nici faptul ca neoconservatorismul a tradat conservatorismul traditional si a dat o mana de ajutor neoliberalismului aparut in anii ’70, care, fie vorba intre noi, tot o forma de socialism e -> social-democratie, adica democratie fara votul oamenilor, dar cu sprijinul revolutionarilor odiosi. si violenti, cu sprijinul dezintegrarii binelui comun in „societate civila”. Neoconservatorii au partea lor semnificativa de vina in ceea ce priveste succesul haosului multiculturalist si antidemocratic declansat in America, si nu numai, prin sustinerea fara discernamant si garantii a imigratiei.

De cealalta parte, conservatorii vor lupta pentru ca viitoarea institutie mondiala sa se supuna intru totul constitutiei nationale din fiecare tara democratica. In caz contrar, democratia e incalcata. ONU a demonstrat pe deplin acest lucru.

Intrebarea e daca aceasta institutie mondiala supusa constitutiei nationale din fiecare tara democratica este posibila. Eurocratii, neoliberalii si socialistii vor spune ca nu.

Pentru ei, vorba lui Steinhardt se potriveste: Democratia nu trebuie sa fie o dogma, ci o realitate politica”. (Articole burgheze, Polirom, 2008)

Mai este ineresant de vazut si daca nu cumva neoconservatorismul se va prabusi definitiv prin aceasta tactica a desueta „razboiului preventiv”. Oare asta este sansa conservatorismului? Vom vedea.

P.S. Am dat un articol splendid scris de Tom Gallagher in Romania Libera – Ajunge sa-i intelegem pe rusi?: „Multiculturalismul ii este mai drag Uniunii Europene decat insasi democratia, iar armata ei de magistrati, avocati, birocrati etc. – scoliti cu totii pe bancile postmodernismului in spiritul lui Foucault si Derrida – va fi mereu dispusa sa lupte pana la epuizare pentru drepturile concetatenilor musulmani.” Articolul e o replica data doamnei Mungiu-Pippidi – Cum sa intelegem Rusia.

Reclame

6 răspunsuri la „Parerea mea

  1. 🙂 asta e buna. Am zis sa fiu baiat bun, desi nu e deloc o lady. 🙂 O lady nu spunea aberatii de genul ca antisemitismul face parte din fiinta romanului. Numai oligofreni in tara asta. Cum naiba a mai ajuns la SAR?

    Citeste si fa-ti cruci cat mai mari ca sa se oftice pippidi -> http://www.romanialibera.ro/a131416/programa-scolara-si-antisemitismul-la-romani.html : „Daca, in parte, comunismul a fost o ocupatie straina (dar mai tarziu a devenit pur nationala), antisemitismul nostru nu a fost adus de nazisti. Era deja la noi.” Ne-am dat ….. cata istorie stie muierea asta!

    De Steinhardt, evreu de la mama lui de acasa, de ce nu zice nimic? .:-(

  2. Antisemitism nu cred să fi fost în societatea românească. În schimb, o reacţie de apărare faţă de zionism şi stângismul evreiesc, fără îndoială. Şi asta nu e un lucru rău.

  3. 🙂 nu e parodie. M-am crucit si eu cand am citit. Pippidi oricum e un fenomen care scrie in Romania pentru anti-Romania. Se vaita ca comunismul i-a omorat rude, dar ii place la nebunie neocomunismul, marxismul non-violent. Sta cu Manifestul Partidului Comunist sub perna si ii aplica reeducarea de adaptare la mileniul 3.

  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Noutati de inceput de toamna·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s