Nulitatile multiculturaliste de la Observator Cultural

Cristian Cercel scrie in Observator cultural un articol de mai mare rusinea.

Iata ce spune: „În ceea ce priveşte situaţia din România, s-a adus în discuţie nevoia importării de muncitori, din Pakistan, India, China ori din spaţiul fost sovietic, încă neintegrat în Uniunea Europeană. Muncitorii români din Italia şi Spania nu par a dori să se întoarcă, iar nevoia importării de forţă de muncă va deveni o realitate şi la noi. Cum va face faţă România unei astfel de situaţii? Cum va reacţiona, să zicem, Biserica Ortodoxă Română, atunci cînd, la un moment dat, comunitatea arabă va cere ridicarea unei moschei la Bucureşti, Cluj, Iaşi sau prin vreun alt oraş? […] S-a remarcat faptul că ne gîndim (cu pragmatism) la aducerea de muncitori străini în România, la efectele acestei potenţiale noi multiculturalităţi (şi interculturalităţi în acelaşi timp) asupra societăţii române (o societate îmbătrînită, în mare parte tradiţională şi conservatoare), doar că în acelaşi timp situaţia romilor, cea mai importantă minoritate din punct de vedere numeric de la noi, nu este cîtuşi de puţin rezolvată.”

Dumnealui se intreaba ce va face BOR in cazul in care musulmanii din Romania isi vor ridica moschei prin tara. In mod tamp, dl Cercel vrea sa sugereze ca BOR ar interzice ridicarea de moschei in Romania.

Ei bine, ma bucur pentru prostia de care da dovada dl Cercel si ii anunt cu aceasta ocazie pe multiculturalisti ca in Eforie Sud s-a construit de curand o moschee cu ajutorul credinciosilor ortodocsi din localitate. Desigur, nu din vreo patima multiculturalista sau stangista, ci din omenie, traditionalism si conservatorism, calitati ale romanului pe care dl Cercel le demonizeaza. Si nu in ultimul rand, la ridicarea lacasului de cult musulman din Eforie Sud a contribuit si un preot ortodox. Evident ca preotul ortodox impreuna cu credinciosii ortodocsi din localitate nu sunt nici musulmani, nici sincretisti a la Corneanu si nici multiculturalisti precum dl Cercel; sunt oameni cu spirit critic si liber.

In ceea ce priveste spiritul critic, imi aduc aminte de o scrisoare a unei femei din Amsterdam adresata d-lui Patapievici in ID. Doamna propunea ca romanii sa nu mai fie ortodocsi si sa nu mai judece lumea dupa cuvintele lui Hristos – „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata” – ci dupa noul spirit critic stangist si multiculturalist a al Observator cultural. Cu alte cuvinte, nu mai fiti ortodocsi si nu mai ascultati „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata”, ci „Eu sunt Stanga, Minciuna si Moartea”.

E al naibii de bine si de coerent cum ateismul, agnosticismul si gnosticismul propun solutii moderne pentru vietile oamenilor religiosi din secolul XXI. Dar de ce solutiile care privesc soarta omului profund religios, in cazul de fata – soarta musulmanului – sa nu vina tot din partea unor oameni religiosi, in cazul de fata – din partea crestinilor?

Si nu in ultimul rand, multiculturalistii s-ar concentra mai bine pe problema jihadismului, a fundamentalismului islamic, ideologie mosita si alaptata tot de nulitati precum dl Cercel folosind metoda alienarii,  a lipsei de reper si identitate intr-o lume desacralizata si secularizata lipsita de realitatea dreptului divin.

Reclame

6 răspunsuri la „Nulitatile multiculturaliste de la Observator Cultural

  1. tara mai toleranta ca Romania nu cred ca mai exista in lume. serios… este incredibil cat de bine se simt strainii in tara asta si nu de azi de ieri ci de ceva timp. e o discutie vasta dar principalul adevar asta este: cred ca suntem cea mai toleranta tara din lume… de ce? ganditi-va!

  2. Cercal ar face bine sa se informeze si sa vada care e treaba prin provincie, prin orasele din Romania. Daca o sa ramana la stadiul de spectator in fata discursurilor lui Mircea Geoana de la Institutul Aspen – o sa moara prost precum prostanacul.

    Astia cred ca daca mananca caviar si vorbesc din locuri luxoase sunt automat si destepti.

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Noutati de inceput de septembrie·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s