Sa privim putin in Caucaz

Toata media internationala e bulversata din cauza „invaziei” rusesti in Georgia. Se vorbeste prea mult si prea prost despre rusi, americani, georgieni, separatism, etc.. In primul rand trebuie sa se raspunda la o intrebare: cine a inceput razboiul? Rusii sau georgienii? Sau neoconservatorii americani?

Independenta Kosovo a adus cu sine iritarea separatistilor din Osetia si Abhazia. De ce? Pentru ca nu se respecta democratia. Sau, mai bine zis, democratia se respecta numai acolo unde vor neoconii. Daca neoconii nu vor democratie in Osetia si Abhazia, atunci sluga Saakashvili trebuie sa intre cu tancurile in Osetia si Abhazia. Americanii trebuiau sa intuiasca dezastrul regionalist (sau multiculturalist, stangist, islamo-fascist) declansat odata cu recunoasterea independentei Kosovo. Daca oamenii din Abhazia si-au hotarat independenta, atunci de ce sa nu fie recunoscuta international? Pentru ca Abhazia nu e Kosovo? Nu imi place politica Rusiei, dar nici politica stangistilor „americani”, fie ei neoconservatori sau „democrati”, nu e legitima cu principiile democratiei.

Fukuyama critica politica „razboiului preventiv” ca fiind sinucidere de dragul de a nu fi omorat de dusman. In cazul de fata, cine e dusmanul? Islamo-fascismul sustinut de multiculturalsim si Noua Stanga? In cazul asta, solutia nu e razboiul cu tarile presupus teroriste, ci cu imigratia ilegala si alienarea stangista, cu dezradacinarea omului. Al-Queda nu detine puterea politica in nicio tara din lume. Terorismul nu are o destinatie anume, el e o retea – e pretutindeni si nicaieri; il cauti cu tancurile in Asia si el se dezvolta in Londra sub grija activistilor multiculturalisti. Suntem de rasul lumii. Si dracul rade de noi! Viitorul suna la fel de lugubru. Justin Raimondo arata ca administratia Obama, in cazul in care va castiga alegerile, va continua politica predecesorului sau neocon Bush. Buchanan spune ca nu e nicio diferenta daca Obama castiga sau pierde alegerile din toamna. Cat despre Sarah Palin, vicepresedintele pro-life al lui McCain,  Stephen Carson ii arata ca a gresit adresa libertatii intrand in gasca neoconilor.

Fara indoiala, imperialismul stangist anti-democratic continua. Dar azi el se numeste altfel: neoconservatorism (McCain) sau neoliberalism (Obama).

Reclame

5 răspunsuri la „Sa privim putin in Caucaz

 1. Excelent articolul. Nu credeam ca se poate formula atat de bine problematica in cauza.

  Apropos … te asteptam si pe Arche 🙂

 2. Punem zilele acestea articolul tau. Am avut niste probleme tehnice si nu vrem sa bulversam ordinea de publicare, prin urmare articolul a trebuit sa se intoarca in Drafts. Imi cer scuze si dau o bere (sau chiar mai multe 🙂 ). Articolul va aparea pe joi, vineri.

 3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Noutati de inceput de septembrie·

 4. Sa nu uitam ca pigmeul a zgandarit uriasul . De ce a facut-o ?

  In incercarea de a ne dumiri de ce si mai ales pentru a putea lansa ipoteze asupra a ce va fi , sa facem o scurta incursiune in istorie .

  Zona are o importanta „ energetica „ deosebita inca din secolul 19 . In 1879 The Rothschild Banking Family of France construieste Transcaucasian Railroad pentru transportul petrolului .

  La peste o suta de ani distanta , se construieste Baku-Tbilisi-Ceyhan pipeline , ce porneste de la Marea Caspica , trece prin Georgia , Turcia si ajunge la Marea Mediterana . Ruta este ocolitoare , pentru a evita trecerea ei prin Iran . Problemele de constructie ii revin megacompaniei Bechtel ( NOTA 4 ) , iar operatorii principali sunt BP si Chevron ( succesoare ale Standard Oil Rockefeller ) . Paralel cu ea , mai exista si South Caucasus Pipeline , al carei operator principal este tot BP .

  Mikhail Saakashvili declara in 2003 ca toate contractele legate de conductele din zona Caspica sunt o chestiune de supravietuire pentru statul georgian .

  Actualul presedinte georgian a ajuns la putere gratie celebrei revolutii portocalii ( care a cuprins mai multe state exsovietice plasate strategic pe axele « energetice « ) si despre care Casa Alba declara ca este cea mai importanta miscare din istoria moderna , considerand-o deschizatoare de drum si pentru alte state spre libertate , bla bla bla . Dar o revolutie portocalie nu apare din senin , este nevoie de un grup de elite care s-o sustina , este strict necesara formarea unui curent puternic de opinie si tot tacamul . Aici si-a adus concursul specialistul in societati deschise , George Soros .

  Greii enumerati mai sus au stranse legaturi intre ei si interese comune . Iar probabil Mikhail Saakashvili ii considera prietenii sai .

  Referitor la situatia din Georgia , Zbigniew Brzezinski declara :

  „O data si o data Rusia tot va pierde estul sau”

  Sa vedem cine este personajul :

  Zbigniew Brzezinski ( 1928 – ) , participant Bilderberg Group ( NOTA 1 ) , fost National Security Advisor , membru Council on Foreign Relations ( NOTA 2 ) , la ajutat pe David Rockefeller in fondarea Trilateral Commission ( NOTA 3 ) unde a fost si director .

  A “ anticipat “ doua evenimente majore . Caderea Shah of Iran si invazia Afganistanului de catre URSS .

  A avut un rol major in formarea Afghan mujaheddin network .

  Intre 1987 si 1989 a servit in cadrul President’s Foreign Intelligence Advisory Board .

  A fost in consiliul de conducere al Freedom House , pe unde s-au mai perindat si Samuel Huntington , Donald Rumsfeld sau Paul Wolfowitz .

  Co presedinte al American Committee for Peace in the Caucasus, impreuna cu Stephen J. Solarz si Alexander Haig .

  A sustinut khmerii rosii si pe cel mai mare criminal pe care l-a creat STANGA : Pol Pot ( raportat proportinal la numarul populatiei cambogiene , acesta i-a depasit pe Hitler , Stalin si Mao luati lau un loc )

  A fost emisarul american in zona Caspica pentru promovarea costruirii Baku-Tbilisi-Ceyhan Pipeline .

  Este Foreign Policy Advisor al lui Barack Obama .

  Citat Zbigniew Brzezinski :

  “ Aceasta regionalizare se desfasoara conform planului Comisiei Trilaterale având ca scop convergenta gradata a Estului si Vestului catre un Guvern Unic Mondial… Suveranitatea Nationala nu mai este un concept viabil. “

  NOTE :

  ( NOTA 1 )

  Sub impulsul lui David Rockefeller , Grupul Bilderberg se intruneste pentru prima data la Hotel de Bilderberg , de unde si denumirea , langa Arnhem , intre 29 si 31 mai 1954 . Emblematic pentru scopul si modalitatea de lucru a celor ce se intrunesc periodic la aceste intalnirile este declaratia de la 5 iunie 1991, a fondatorului David Rockefeller (din partea Council for Foreign Relations) , cu privire la prestatia presei fata de deciziile Bilderberg:

  „Suntem recunoscatori conducerilor publicatiilor The Washington Post, The New York Times, Time Magazine si altor mari publicatii ai caror directori au participat la intalnirile noastre si au respectat promisiunea lor de discretie pentru ultimii 40 de ani. Ar fi fost imposibil pentru noi sa dezvoltam planul nostru global daca am fi devenit subiecti ai luminilor presei in toti acesti ani, dar lumea este mult mai sofisticata si mai pregatita acum sa inainteze spre o guvernare globala …”

  ( NOTA 2 )

  COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS (CFR) a fost creat in 1921 , primul ei director fiind Paul Warburg . Cei care au stapanit consiliul inca de la inceput sunt Rockefeller family , la infiintarea lui prin John D. Rockefeller, Jr. care l-a si finantat enorm . Finantarile au continuat prin Rockefeller Brothers Fund . In 1949 David Rockefeller devine cel mai tanar director al Council on Foreign Relations , pe care de atunci il stapaneste . De atunci si pana acum a initiat si pregatit figuri importante ale politicii internationale americane , TOTI obligatoriu membri ai consiliului . Printre ultimii : Condoleezza Rice si vice presidintele Dick Cheney .

  ( NOTA 3 )

  Alti membri fondatori au fost Alan Greenspan si Paul Volcker, ambii fosti capi ai Federal Reserve system

  Despre CREAREA FEDERAL RESERVE amintesc :

  In 1907 Jacob Schiff declara intr-un discurs la New York ca fara o banca centrala care sa aiba un control adecvat , tara va aluneca inspre cele mai severe crize din istorie .

  Dupa criza artificiala din 1907 , “ rezolvata “ de J. P. Morgan , in 1908 congresul il insarcineaza pe Nelson W. Aldrich cu descoperirea cauzelor si cu cautarea solutiilor pentru prevenirea crizelor …

  Acesta , dupa o vizita la greii din finante banci europeni ( Rothschilds si prietenii ) , in noiembrie 1910 la Jekyll Island Club , se intalneste cu Paul Warburg ( Kuhn, Loeb & Co. ) , Frank A. Vanderlip ( din partea National City Bank of New York ) , Henry P. Davison ( din partea companiilor J. P. Morgan ), Charles D. Norton ( din partea First National Bank of New York), Benjamin Strong ( reprezentant J. P. Morgan) , in cel mai mare secret posibil , si pun bazele Federal Reserve , in conformitate cu intelegerea prealabila Aldrich , Warburg , JP Morgan , Rockefeller . Secretul era necesar deoarece opinia publica nu ar fi acceptat o “ banca nationala “ creata de banci private . De abia in 1913 este recunoscuta oficial de catre Woodrow Wilson , influentat fiind de Bernard Mannes Baruch .

  ( NOTA 4 )

  Riley P. Bechtel , printre apropiatii David Rockefeller . Este seful actual al Bechtel Corporation .

  De asemenea director al The International Council al J.P. Morgan Chase & Co. din 1995 .

  Membru Trilateral Commission si Bohemian Grove .

  A condus Export Council in timpul lui George W. Bush’s .

  Bechtel Group

  Dupa invazie , cum era normal , au navalit la exploatarea petrolului companiile marca Rockefeller dar au primit masive contracte pentru “ reconstructia “ Irakului si prietenii , cum ar fi Bechtel sau Halliburton ( Dick Cheney ) .

  Compania a mai avut relatii financiare si cu bin Laden family .

  De asemenea , relatii stranse cu administratia George W. Bush , la limita coruptiei . De fapt , de-a lungul timpului a avut mereu relatii apropiate cu guvernul american . Astfel

  Intre1974 – 1982 , George Schultz, fost United States Secretary of Treasury si viitor Secretary of State, membru Council on Foreign Relations , a fost director la Bechtel .

  Fostul U.S. Secretary of Defense , Caspar Weinberger a fost si el unul din greii Bechtel in anii ’70 .

  Fostul Secretary of Energy , W. Kenneth Davis a fost vice-presidinte Bechtel .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s