Lui Cristian Teodorescu ii place porcaria

Asistam in Romania, din 1989 si pana in prezent, la un show de zile mari prin care dreapta este mimata de tot felul de crocofanti cu pene viu colorate. Mircea Cartarescu, romancier de stanga din motive personale si de interes obscur – premiu Nobel pentru literatura -, dar in acelasi timp un individ care crede ca dreapta se mananca cu drepturi seculare ale omului, spune in Evenimentul Zilei ca PDL e un partid de ciraci. Nu e minciuna ce spune, dar cand vorba iese din gura unui cirac, iti e scarba! Nu e minciuna ce spune, dar nici adevar nu e; e porcarie! E porcarie pentru ca circarii care se dau azi de dreapta in Romania, sunt de fapt de stanga! Lui Mircea Cartarescu ii place secularizarea omului si nebunia colectiva; dar mai ales ii place scarba de tara. Nimic nu e mai frumos pentru Cartarescu decat sa fii scarbit de ortodoxie si interes national!

Cristian Teodorescu, alt papagal cu pene viu colorate, scrie pe blog despre Cartarescu. Vrea sa traduca „boborului” cine e Cartarescu. Se da impresia in postare ca e o discutie aprinsa de culise intre Cartarescu si dreapta romaneasca; intre Cartarescu si falsul partid de dreapta, PD-L. Pai ma „intelectualilor”, „elitelor” (le place de minune sa li te adresezi cu asemenea cuvinte frumoase), in democratii politica izvoraste dintr-o pepiniera culturala asezata in spatele mesajului politic. Voi spuneti ca sunteti de dreapta, dar ce ati facut voi in 20 de ani pentru dreapta romaneasca? Ati reusit voi sa formati in Romania o miscare de idei de dreapta, o miscare conservatoare de idei? Nu ati reusit. In orice tara democratica din lume, in spatele dreptei se afla o intreaga armata de oameni care muncesc pentru idei conservatoare. Voi nu ati facut nimic din 1989 si pana in 2008, 7 septembrie.

Atunci de ce va mai enervati ca PD-L nu e de dreapta? In 20 de ani se poate ridica o tara de la zero. Voi nu ati reusit nici macar sa formati o baza de idei conservatoare pentru dreapta romaneasca. Cultura voastra politica e nula. O sa ramaneti la fel de ratati si neputinciosi pentru generatiile de tineri conservatori care vor veni, indiferent de cat de putini vor fi. Si sa nu uitati un lucru: tot comunisti ati ramas! Viitorul va va demonstra lichelismul si tinerele generatii ce vor veni nu va vor ierta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s