Barack Obama, un senator fara demnitate

Cum e posibil ca un individ precum Barack Obama sa fie atat de aproape de Casa Alba? Tocqueville intuise aceasta lipsa a democratiei egalitariste de a promova nonvalori alese tot de nonvalori. Am mai scris si aici despre lipsa de personalitate a lui Obama. Acum:puteţi pune ruj pe râtul unui porc, dar tot porc rămâne. Puteţi înveli un peşte stricat într-un ziar şi să numiţi asta schimbare, dar după opt ani tot urât va mirosi„, spune Obama referindu-se la Sarah Palin. Ganditi si voi daca asta e om normal, viitor presedinte al Americii care considera ca o sarcina neasteptata e o pedeapsa pentru femeie.

Adrian Deoanca scria pe 27 iulie despre „reabilitarea brandului american„, unul dintre cele mai proaste articole citite in ultimii ani. Spune ca Obama ar tempera anti-americanismul cauzat de „patriotismul vecin cu nationalismul” domnului Bush.  Pai Bush a fost patriot? Daca Bush era patriot, atunci nu mai alimenta anti-americanismul. Deoanca ar trebui sa stie ca doctrina Bush e la fel de urata in America asa cum este in intreaga lume, iar in prezent se mimeaza diferenta si optiunea politicii externe americane din ambele tabere politice. Sau patriotismul e o hiba si pentru Deoanca, iar marxismul, rationalismul  (subminarea ratiunii) si iluminismul sunt medicamente universale? Sa fim seriosi si sa privim politica americana asa cum se deruleaza ea in realitatea profunda, nu cum o imbraca desteptii marxisti si anti-democrati de la NYT. Pai daca Bush e patriot, libertarianul Ron Paul ce mai e? O fi si asta „legionar”?! De ce nu spune Deoanca nimic despre Ron Paul, despre impotrivirea lui Ron Paul privind razboiul din Irak inca inainte de a incepe acesta? Cand Ron Paul se impotrivea razboiului din Irak, „democratul” Obama isi facea planuri imperialiste. Articolul lui Deoanca a fost repede preluat de Newsweek. Va dati seama ce performanta a reusit presa romaneasca pentru handicapul de inferioritate specific romanului post-comunist? Vai de noi!

E pacat atunci cand pretinsii „analisti” copiaza atitudini din MSM. In mileniul 3, analistii academici scriu in „presa alternativa”: Chronicles, AntiWar, Lew Rockwell, Taki’s Magazine, chiar si in RealClearPolitics.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s