Despre faptul ca in alegerea unui presedinte de stat nu trebuie sa conteze parerea altor popoare. (urmeaza CTP)

In caz contrar, democratia nu mai exista. Numim „democratie” acel regim imperfect prin care individul e chemat sa isi desemneze reprezentantul in conducerea propriului stat care, la randul sau, trebuie sa nu violeze libertatea individului. Democratia e cel mai bun regim imperfect deoarece reuseste sa calibreze reciprocitatea dintre individ si stat. In tiranii nu avem acest echilibru dintre individ si stat; in tiranii statul e Big Brother in intimitatea individului.

Lumea globalista de azi deconstruieste absolut toate partile necesare unui intreg. Vorbim toti despre „schimbari majore” in absolut toate categoriile vietii umane si sociale. Dar tragic e ca, desi vorbim, nu ne dam deloc seama in ce rahat am intrat. Ne place numai sa facem figuratie in valurile propriilor aberatii. E chiar comod atata vreme cat procesorul cenusiu nu e inca virusat dintr-un satelit de pe Luna, iar memoria inca functioneaza.

In ultimele 6 luni nu am inteles deloc de ce e atat de importanta parerea oamenilor din alte state ale lumii despre potentialul presedinte al SUA. Nu imi dau seama cum poate sa cantareasca atat de mult in celebrele „sondaje de opinie” greutatea artificial construita de media a unei decizii electorale care sa nu priveasca deloc in mod direct o anumita populatie. Vreau sa spun ca nu pricep de ce se face atata tam-tam pe faptul ca africanii de pe continentul negru sau europenii din Franta doresc un anume presedinte pentru o tara despre care ei nu stiu mai nimic si care nu ii priveste deloc in mod personal. Nu condamd faptul ca africanii din Nigeria sau europenii din Norvegia vor un anume presedinte pentru America; acest lucru nu e rau. E rau insa atunci cand media instrumentalizeaza aceste pareri pentru o propaganda la nivel global. Dar, raul si mai mare se produce atunci cand jurnalistii contabilizeaza aceasta propaganda si o transforma in valoare incontestabila si forta de putere pentru democratia globala – asta duce la subminarea democratiei dintr-un stat national. Pentru democratia unei natiuni nu trebuie sa conteze deloc ceea ce vrea un om din afara acelei natiuni din simplul motiv ca acel om nu are cum sa voteze pentru un stat din care el nu face parte.

A legitima un presedinte al unui stat pe motiv ca oamenii din alt(e) stat(e) l-au vrut ca presedinte pentru acel stat – iata marea tentatie anti-democratica sub care cade omul conformist din timpurile tehnoglobaliste. Cristian Tudor Popescu e de parere caBarack Obama este primul preşedinte cu aură planetară din istoria omenirii. În toate ţările unde s-au făcut sondaje pe confruntarea Obama – McCain, americanul african a câştigat clar. Mai mult, destui dintre cetăţenii acestor ţări l-ar vota pe Obama preşedinte al statului lor, preferându-l conducătorilor politici băştinaşi”. Articolul lui CTP ridica multe intrebari.

1. Daca Obama este „primul presedinte cu aura planetara din istoria omenirii”, atunci cum se explica faptul ca Obama, conform Constitutiei SUA, nu poate sa fie decat presedintele Americii? Sa credem de aici ca CTP este nerabdator sa apara mai repede guvernul mondial in defavoarea constitutiilor nationale ale statelor? Sa credem de aici ca pentru CTP „sondajul de opinie” e mai relevant decat votul propriu-zis al unui popor? Apriorismul cu care judeca CTP asta demonstreaza: ca „sondajul de opinie” care arata temperatura „opiniei publice” e mult mai relevant decat judecata individuala a unui popor, desi CTP cunoaste foarte bine ce mijloace de manipulare foloseste media pentru a indrepta „opinia publica” in sensul dorit.

2. Daca Obama excita atat de mult zoologia la instaurarea guvernului mondial, atunci se pune intrebarea daca democratia mai e posibila pentru o populatie care nu e capabila sa se autoguverneze. Mai e democratia posibila in tehnoglobalism? Se mai poate vorbi de democratie atata vreme cat deciziile care privesc specificul fiecarui popor sunt luate de un suprastat hiperputernic care violeaza intimitatea individului? Se mai poate vorbi de democratie intr-un sat global unde peste 50 % din tineret prefera sa juiseze la concertele house pe Amsterdam Arena decat sa voteze pentru o organizatie impersonala alcatuita din transnationale precum guvernul mondial? Daca statul/suprastatul/corporatia „face totul”, atunci mai poate exista democratie stiind ca democratia e constructia individului, nu a statului/suprastatului/corporatiei? Ma tem ca nu, draga CTP.

3. Obama este un intelectual, asa e. Dar e un intelectual construit pe altoiul deconstructivismului, pe post-modernism. Adica pe kitsch, pe dezintrupare, nu pe istorie. Un intelectual fabricat pentru post-uman si post-cultura. Un politician intelectual care isi bate joc de Constitutia SUA.

4. „dacă incredibilul s-a produs şi un negru a ajuns preşedintele Americii, atunci poate că şi creştinii vor conştientiza mai bine de-acum înainte faptul că Iisus Hristos a fost evreu”, spune CTP.  Hristos a fost evreu, dar cu siguranta nu a fost multiculturalist. Si in plus, cred ca crestinii astia carora li se da in cap cu holocaustul de catre idioti care nu stiu sa faca faca diferenta intre national-socialism (varianta heterodoxa si seculara a nationalismului. aceasta varianta sectara a nationalismului transfera loialitatea pentru tara de la persoana si familie la stat, ca in marxism, nazism, fascism. ca in toate totalitarismele sec. 20) si nationalismul ortodox (varianta crestina, medievala si toleranta a nationalismului. acest nationalism e bazat pe persoana, nu pe stat ca in nationalismele seculare ale secolului 20) stiu mai bine cine a fost Hristos decat ateii care scriu tampenii prin ziarul Gandul de dragul „ratiunii”. Vezi sa nu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s