Cenzura sistemului

Se aude ca analistul conservator Dan Stanca a fost obligat sa demisioneze (asa se aude, dar, din cate inteleg, nu se stie nimic oficial… ciudat) de la ziarul Romania libera. Mai multe despre caz puteti afla de pe blogul lui Razvan Codrescu.

Mircea Platon scrie in Ziarul de Iasi un articol „incomod” despre cenzura practicata de sistem pe la mai multe reviste de cultura din tara:

Nu inteleg cum poti protesta impotriva atingerii libertatii cuvintului cind tu insuti, in repetate ocazii, ai blocat aparitia oricaror articole care cereau schimbarea regulii jocului in Romania.

De o buna bucata de vreme, Dan Stanca a disparut din paginile ziarului Romania libera, unde contribuia cu editoriale si al carui suplimentul cultural, Aldine, il coordona. Dan Stanca scrie la Romania libera de aproape 20 de ani, timp in care, pe linga cariera de publicist, a facut si o apreciata cariera de romancier. Scriitorul Dan Stanca s-a bucurat atit de aprecierile marilor edituri, cit si de cele ale presei culturale sau ale Uniunii Scriitorilor. Ca publicist, Dan Stanca s-a bucurat de cititori fideli stilului sau cald, insingurat. Acum insa, Dan Stanca a disparut din paginile Romaniei libere din motive necunoscute marelui publicului. Fapt este ca, pina la momentul cind scriu acest articol, nici conducerea ziarului, nici Dan Stanca nu au explicat public, in scris, ce s-a intimplat de s-a ajuns aici.

Restul articolului in Ziarul de Iasi.

Reclame

Un răspuns la „Cenzura sistemului

  1. Toleranta este metoda revolutionarului marxist de a opera intr-un spatiu gol de Adevar. El tolereaza pentru a disipa energiile comunitare. Toleranta este principala arma prin care acceptand opiniile, nihilist vorbind, se destructureaza Unitatea lumii.
    Un crestin nu este tolerant. El este iubitor. Un crestin nu are cum tolera caci Dumnezeu a murit pe cruce. Hristos nu-i tolereaza pe arhiereii ce-L priveau pe cruce. El se ruga pentru ei. Un crestin nu tolereaza, el se jertfeste pentru celalalt, pentru ca celalalt sa nu cada din Adevar.
    Toleranta este arma celui ce dezbina. Tolerand stai pe tronul celui ce accepta mai multe cai. Si Calea este una singura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s