Razvan Vintilescu, biocipul si Biserica Ortodoxa Romana

Nu sunt de acord cu postarea lui Razvan Vintilescu de pe blogul sau de la Cotidianul. Razvan Vintilescu ne spune ca Biserica nu trebuie sa se bage in treburile statului si ca biocipurile sunt legitime. Sunt total de acord ca Biserica nu trebuie sa se bage in treburile statului, dar nici statul nu trebuie sa se bage in treburile persoanei. Demnitatea persoanei este data de libertatea ei, iar libertatea persoanei sau a natiunii este garantata de Biserica (sau de religie: mozaica, musulmana, etc.), nu de stat. Daca esti ateu sau agnostic, atunci poti sa nu fii un fan al manipularii comportamentului uman prin biocipuri aparand ceea ce Unamomber numeste „natura salbatica”. Cine intelege, e liber, cine nu intelege, e tiran.

Statul nu trebuie sa se confunde cu natiunea pentru ca natiunea creaza statul, nu statul creaza natiunea. Statul este expresia autoritara si autonoma a natiunii. Eu sunt roman pentru ca m-am nascut din parinti romani, nu pentru ca mi-a spus statul ca sunt roman cand mi-a facut certificat de nastere. Pentru a se putea conduce, o natiune – suma persoanelor de etnie diferita care simte la fel – da nastere unui stat independent. O natiune e formata din oameni diferiti ca etnie si clasa. Daca statul creaza natiunea, atunci se ajunge la national-socialism sau la fascism, la discriminare. National-socialismul creaza natiunea pe criterii de clasa, iar fascismul pe criterii de rasa. Secolul 20 arata cum statul nu poate garanta deloc libertatile omului; totalitarismele si tiraniile sunt creatii ale statului, nu ale natiunii. Deci, cine da vina pe natiunea romana pentru comunism sau legionarism, e imbecil. La fel, cine da vina pe natiunea germana sau italiana pentru fascism sau national-socialism, iar e imbecil.

Singurul lucru legitim si just pe care poate sa il faca statul e sa dea cetatenie unui om de alta nationalitate care se stabileste intr-o tara. Cetatenia e numai un dosar de acte, nu o calitate personala si intima a unui individ. Cetatenia si nationalitatea sunt doua lucruri total diferite: sunt roman, dar pot sa am cetatenia a 40 de tari de pe glob si sa nu fiu un alienat, un dezradacinat, un terorist, un „cetatean al lumii globale”.

In al doilea rand, Biserica nu se reduce la ierarhie pentru ca asa vrea Vintilescu. Vintilescu, ca jurnalist la Cotidianul, ar trebui sa stie putina teologie inainte de a scrie ceva despre Biserica. Biserica suntem toti cei botezati, de la cel mai pacatos om pana la patriarhul Daniel. Biserica e comunitatea credinciosilor, nu proprietatea personala a ierarhilor. Atunci cand Vintilescu vorbeste despre Biserica, trebuie sa se gandeasca la toti credinciosii din tara asta, nu numai la patriarh. Datoria Bisericii e aceea de a apara libertatea oamenilor – lucru pe care statul nu poate sa il faca pentru ca daca il face, devine totalitar si nu mai este expresia natiunii, ci unealta unor interese obscure si straine. Separarea Bisericii de stat are in vedere castigarea libertatii personale, deci prin aceasta separare Biserica limiteaza statul pentru ca, asa cum arata Augustin, Biserica si statul sunt in continua contradictie – numai asa omul poate sa fie liber. Daca prin separarea Bisericii de stat, statul limiteaza Biserica, atunci iarasi se ajunge la totalitarism. Statul a fost dintotdeauna dusmanul libertatii.

In al treilea rand, Vintilescu si tiranii nu trebuie sa se teama de ierarhii BOR. Ierarhii BOR nu vor protesta niciodata impotriva statului pentru a apara libertatile oamenilor pentru ca ierarhii BOR sunt aceeasi comunisti de dinainte de 1989. Au dosare si Serviciul Roman de Informatii ii santajeaza ca sa nu deschida gura impotriva biocipurilor care se vor implanta in oameni in scurt timp pentru a se controla comportamentul uman. Serviciul Roman de Informatii face aceeasi politie politica care a facut-o inainte de 1989 pentru ca nu vrea sa desecretizeze toate dosarele. Nici actuala elita intelectuala nu va protesta pentru ca si ea s-a grabit sa intre in politica si e dependenta de stat. Patapievici degeaba face pe desteptul ca e presedinte la ICR si mai se crede si libertarian de dreapta. Cum poti sa fii libertarian de dreapta si sa promovezi cultura natiunii romane pe banii statului? Asa ceva nu se accepta pentru un libertarian de dreapta. S-a grabit elita noastra sa faca politica statului, nu politica persoanei, politica realitatii. Andrei Plesu, daca ar fi fost sincer fata de democratia romaneasca, nu ar fi acceptat sa fie ministrul Culturii sub regimul neocomunist al lui Ion Iliescu intre decembrie 1989 – octombrie 1991. Banuiesc ca in timpul mineriadei din 1990 Andrei Plesu ii preda democratie lui Ion Iliescu. Exista in Romania un partid asemenea Partidului Constitutional (Partidul Constitutional duce o campania impotriva cipurilor) din SUA? Este PDL, partidul sustinut de intelectualii nostri, un partid conservator libertarian asemenea Partidului Constitutional din SUA? Nu este. Tare as vrea sa ma insel si sa imi demonstreze elita ca nu am dreptate! Imi voi cere scuze.

Dan Duca scrie un articol impertinent pe tema asta. Parintele Justin Parvu, unul dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei romane, este luat in ras de catre purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane. Teologul Radu Preda, si el un functionar al statului asemenea parintelui Stoica de la Patriarhie, e de parere ca parintele Justin Parvu a facut o “lectură superficială a semnelor vremurilor”, ca e „habotnic”. Probabil „habotnic” a fost si Steinhardt cand nu l-a interesat daca il duc comunistii la beci. Pana la urma putea si Steinahardt sa-si vada de treaba si s-o duca bine. Oare si Serafim Rose a facut o „lectura superficiala a semnelor vremurilor”? Oare si arhiepiscopul Arvechie Tausev a facut o „lectura superficiala la apocalipsa”? Sunt „habotnici” probabil…

Sunt de acord ca cipul de pe documente care s-a pus acum nu constituie un pericol pentru corpontamenul uman. Dar cipul care se va introduce in corpul uman, acela da, va manipula comportamentul uman, gandurile, sentimentele. Duhovnicii la el se refera. Acela va face din om un sclav teleghidat din telecomanda, despre asta se vorbeste in Apocalipsa. Si asta e un semn apocaliptic. Au mai fost si in trecut stigmatizati oamenii, insa nu in masa asa cum se va intampla. Nu spun ca vine apocalipsa, ci doar ca totalitarismul tehnologic care va implementa cipuri in oameni va distruge omul si civilizatia. Mai mult nu vreau sa discut pe tema asta.

In al patrulea rand, imi doresc e separare totala a Bisericii de stat pentru ca ierarhii si preotii sa nu mai depinda de stat si sa nu mai fie platiti de stat. Sa nu mai fie santajati si folositi de stat. Sa nu mai faca politica statului, ci politica natiunii, a persoanei, a realitatii. Vreau ierarhi si preoti care sa se finanteze din fonduri private, din afaceri, etc.. Vreau ierarhi si preoti libertarieni in politica, nu socialisti. Numai asa ierarhii si preotii vor fi liberi si vor ataca politica oficiala a statului atunci cand aceasta ameninta libertatea omului. Vreau facultati si seminarii teologice private.

Ortodoxia nu are nevoie de teologi si episcopi functionari ai statului, ai Uniunii Europene sau ai suprastatului – guvernului mondial. Ortodoxia are nevoie de profeti asemenea parintelui Justin Parvu.

In concluzie, avem doua feluri de separare a Bisericii de stat. (1) separarea etatista a Bisericii de stat prin care statul limiteaza Biserica si distruge libertatile omului. Acest model e cel comunist, secular, egalitarist, socialist. Acest model e promovat de toata elita globalista si de media corporatista. Razvan Vintilescu subscrie la el. (2) separarea libertarian-conservatoare a Bisericii de stat prin care Biserica limiteaza statul si astfel libertatile sunt protejate. Acest model e personalist, constitutional si legitim. Pe el s-au cladit democratiile occidentale, in special cea americana. La acest model subscriu oamenii liberi.

P.S. Parintele Iustin Parvu contra cipului.

Reclame

17 răspunsuri la „Razvan Vintilescu, biocipul si Biserica Ortodoxa Romana

 1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Internetul şi Patriarhia au luat foc de la cipuri (Noutati 17 ianuarie 2009)·

 2. Intregul premerge partea. Totalitarismul ne bate la usa. Usa deja intredeschisa. Cipurile, incarcerarea birocratica, „hipnoza” culturii de masa, eliberarea femeilor ( distrugerea familiai ca taina a Domnului), reducerea puterii in piata a intreprinzatorului liber si cate altele ne duc usor-usor spre pierderea demnitatii umane.
  Pe vremea comunismului oamenii sperau sa vina America sa ne salveze. Aveau unde fugi, aveau spre ce spera. Acum nu mai ai unde sa fugi (totul e in miinile lor sau va fi in timp) nu mai ai ce sa speri. Nu mai ai cum sa impui in spatiul tau imediat o alternativa demna, umana, caracterizata de puterile tale. Pentru ca ti s-a soptit de sute de ani ca esti un nimic, o intamplare a evolutiei si cum tu esti „superior” anticului esti de fapt inferior omului ce se va naste dupa tine. Demnitatea omului este ultimul camp de batalie. Daca aceasta se va stinge se va stinge Frumosul.
  Incarcerarea tehnologica, precum si promisiunea idealului acesteia, este noua eshatologie a istoriei. De fapt este cea din toate timpurile.
  Hristos Iisus spune ca Imparatia este in inima noastra si ca ea va veni in plinatate. Cam asta este diferenta. Ca Domnul ne-a spus ca noi suntem deja in Imparatie, dar doar in Biserica (unica realitate comunitara, de dragoste si de creatie).
  Omul inteligent nu accepta Adevarul, este de nesuportat sa ti se spuna de fapt cum esti cand tu crezi despre tine ca esti Don Juan, si il arunca mereu inainte pentru a-si face mendrele ACUM. Nimeni nu crede intr-un Adevar ce va veni/ fi dar este placut sa-ti poti darui ceva timp pentru joaca.
  Asa ca problema cipurilor nu este o problema monahala/ crestina/ feudala ci este o problema UMANA.
  Si cum Dumnezeu Treimea a creat omul si l-a chemat spre asemanare cu el NEFORTANDU-L la nimic, lasandu-l chiar sa pacatuiasca liber alegand calea dupa vointa lui, nu pot accepta eu sa vina un ochios inhamat sa ma introduca intr0un plan dement creat de cineva pentru ceva.
  Doar,
  Hristos a inviat!

 3. America oricum sta mult mai bine decat noi la capitolul asta cu cipurile. daca cipurile vor fi obligatorii in America, atunci America se sparge pentru ca in America sunt comunitati puternice anti-stat, libertariene si conservatoare. Dar Romania, ciuciu, o sa fim o colonia totalitara la marginea imperiului. Cu toata elita noastra.

  In America, cel putin sudul se separa de restul daca se baga cipul. Se pare ca o sa traim multe. Abea astept. Am sa-mi iau bilet si plec in Texas. 🙂

 4. Asta e adevarat. Occidentul are, inca, destule bunkere in care rezistenta la totalitarism este de practicat. Noi, vai de noi, dupa perioada comunista in care s-a distrus atitudinea critica si sacrificiala suntem in calea dstrugerii neajutorati. Frumos in Sud. Cred ca este de respirat acolo.

 5. Frate, stai.

  Stai usor ca ma pierzi. E absolut adevarat cu ce incepi. Puncul unu, just. Punctul doi, just. Stat din natiune si nu invers, biserica integrala, dreptul persoanei, toate bune.

  Dar se rupe filmul, ce implantat cipuri in oameni, ce controlat comportament, de unde pana unde ?

  Eu iti dau in scris daca vrei, doua lucruri :
  1. Nimeni nu-ti va implanta nimic daca nu vrei tu. Veci pururi in tara asta, stat ori natiune cum o fi ea.
  2. Daca careva umbla sa-ti implanteze ce n-ai cerut, eu vin cu tine sa-l puscam.

  E bine ?

 6. Pingback: Un text extrem de bine scris « Blog ideologic Titus Filipas·

 7. 🙂 @ Mircea. E bine, e bine. Am sa iau pusca si am se le zbor creierii. Pai ai vazut filmul „America de la libertate la fascism”? Uite aici episodul cu cipurile: http://www.youtube.com/watch?v=5lfEm66Bp_U

  Si aici in interviu: http://www.youtube.com/watch?v=7nD7dbkkBIA&feature=related

  Aaron Russo a fost prieten cu oligarhul Rockefeller.

  Nu e nimic falsificat, sunt interviuri si emisiuni facute pe viu.

  @ saccsiv, multumesc pt link.

 8. Bun eu stiu ce zici, dar aia is americanii, nu noi, si povestea asta cu cipurile e si usor tendentioasa.

  Eu am urmarit cu seriozitate problema, din punctul de vedere al tehnologiei, nu e nici sa implantezi cipuri un lucru simplu. Japonezii, si nu americanii, sunt cei care cerceteaza serios tema interfatei organic-neorganic la ora actuala, si au niste rezultate remarcabile, amercanii sunt cam varza.

  Dar chiar asa cu rezultate remarcabile, japonezii sunt – dupa estimara lor – cam la 10 ani distanta de a obtine un cip ce sa poata interfata cu sistemul nervos. Care ar putea fi foarte util, mai ales pentru a reda vederea sau auzul unor oameni care sufera de surzenie si orbire la ora actuala – cam 1/4 pana la 1/3 dintre suferinzi.

  Dupa care, imbunatatirea recuperarilor parezelor, si a comelor urmeaza, dupa inca niste ani buni de cercetari asidue.

  Vezi cum e si chestiunea asta, complicata.

 9. Nu am nimic impotriva cipurilor care ar putea sa redea vederea unui om. Atata vreme cat stiinta face inovatii in folosul omului, e buna. Proteze sai mai stiu eu cum s-or numi.

  Dar aici e vorba de libertate si atata vreme cat statul sau corporatiile ma obliga sa imi pun cip ca sa pot trai in societate, eu o sa le pun bombe ca sa explodeze cum le facea Unabomber. 🙂 Glumesc, sper sa nu ma faca cineva fascist ca ar fi culmea!

  Deci, e o tampenie sa pui cip la oameni din motive de „securitate”, ca asta e motivul pe care il invoca. In fond fac asta ca sa se controleze populatia, oamenii sa fie „domesticiti”, sclavi, sa nu mai poti protesta impotriva sistemului, sa fie „pace” in societate. Eu n-am nevoie sa imi asigure statul sau corporatia securitatea. Nu am nevoie de jandarmii statului. Sunt in stare si singur sa imi port de grija cu parul si pusca. M-am saturat sa vad numai jandarmi si politie peste tot. Nu mai ai voie sa fugi pe strada ca te opreste garcea sa-ti ceara buletinul.

  Dar gandeste-te ce monstruozitate s-ar putea intampla peste 10-20 de ani daca statul si corporatiile abuzeaza de tehnologie. Comunismul si nazismul au fost fleacuri. Ai vazut ce vrea handicapatul Rockefeller. Statul, cu tehnologiile lui, sa-mi creasca copiii si sa controleze demografia, familia sa nu mai existe, toti oamenii sa aiba cip in corp si sa nu mai fie bani cash. Asta e tirania perfecta, socialism fabian.

  Si razboiul impotriva terorismului e calea cea mai sigura de a ajunge la totalitarismul asta tehnologic. Ei creaza razboaie si crize si apoi tot ei vin cu solutia totalitara ca sa te „salveze”. Derbedei, ce sa le ceri?

  Gandeste-te si ca, daca in SUA si in Europa se mai intampla un atac terorist, se ajunge la dictatura mai mult ca sigur. Cum a facut in vara golanul ala in Italia, Berlusconi, cand a scos pe strazile Romei jandarmeria ca sa vegheze populatia sa nu fie furata de tiganii romani. Fascism curat, dar fraierul de Traian Radu Ungureanu vine si spune ca nu e fascism, ca e securitatea libertatii. La fel Basescu. hahahahaha Astia sunt bolnavi, au probleme cu capul.

  Si elita nu va protesta pt ca ea sustine razboiul impotriva tarilor teroriste si cipul va veni ca o normalitate. Daca te astepti ca presa si intelectualii sa se opuna cipului si sa fie pro-libertate, te inseli. Presa lauda statul mai ceva decat pe vremea comunismului.

  DAR SA NU SPUN PREA MULTE CA POATE NU VA FI ASA, poate se intampla ceva si revine lumea la normalitate. Cine stie, poate bea Obama o sticla de Murfatlar si ii vine mintea la cap. 🙂

  Ai vazut filmul „End Game”?

 10. Bun, eu sunt primul de acord ca poate fi rau. Clar.

  Dar sa nu dam in prostie. Daca tu ai masina nu inseamna ca acum si omori oameni cu ea, chiar daca de putut se poate. Daca ai pusca, nu inseamna ca ai tras cu ea in nimeni, chiar daca iar se poate.

  Pur si simplu pentru ca se poate sa furi, nu inseamna ca esti hot. Oricine poate sa minta, nu inseamna ca oricine este un mincinos.

  Pe de alta parte, daca tratezi sistematic un om ca si cum ar fi un mincinos, el va deveni, si hot la fel, sunt studii facute pe tema.

  Cum te-ai simti tu daca Garcea ti-ar suprima prezumptia de nevinovatie ? Demonstreaza tu ca nu esti hot. Pai, se poate ?

  Si atunci, sa fim un pic finuti si cu statul. Cum sa demonstreze el saracu ca nu e hot ? Nu poate. Sa-l pazim atunci ca pe copilul nostru, nu ca pe dusmanul nostru, stii cum zic ?

  E prost si periculos daca e lasat nesupravegheat, dar nu e sarpe.

 11. Ok. Nu dam deloc in prostie. Faptele sunt astea.

  Daca Uniunea Europeana ma obliga sa am cip din motive de „securitate”, iar eu nu vreau pt ca imi place libertatea si nu sclavia de a fi monitorizat, atunci Uniunea Europeana imi suprima automat prezumtia de nevinovatie trecandu-ma la capitolul „terorist”. Adica sunt terorist pentru ca nu vreau sa imi pun cip. In ce constitutie din lumea asta scrie ca daca nu imi pun cip sunt terorist? In niciuna. Deci Uniunea Europeana e totalitara daca face asta.

  In SUA de dupa 11 septembrie, tiranul Bush si-a luat asupra sa drepturi dictatoriale pe care un presedinte dintr-o tara democratica nu se cuvine sa le aiba.

  Nu am nimic impotriva statului, nu sunt anarhist, dar statul / suprastatul isi ia din ce in ce mai multe drepturi decat omul. Si nu e normal. Nu sesizeaza nimeni cum drepturile omului au devenit dintr-o data drepturile statului. E monstruos pentru mine cum sub deviza „drepturilor omului” statul isi face din ce in ce mai multi sclavi. Drepturile omului s-au nascut ca reactie a omului de la LIMITA puterile statului, indiferent ca acesta e teocratic sau democratic sau aristocratic. Dar azi, drepturile omului coincid penibil si trist cu drepturile statului.

 12. Analiza e buna. Romania nu cunoaste insa libertarianismul. Teologii din Romania inca mai cred ca traiesc in vremea lui Constantin cel Mare. So sad. Ortodoxia ar fi mult mai puternica daca s-ar importa putin libertarianism crestin. O reforma libertariana in invatamantul teologic ortodox e solutia.

 13. Pingback: Un text extrem de bine scris | gandeste.org·

 14. nici eu n-am studii teologice(si nici nu-mi trebuie, nu posed penis=cetatean de mana a doua),dar nu pot sa nu remarc ca bor-ul este o mare afacere,mancatorie de caca, manipulare si orbire; altfel nu-mi explic cum e posibil ca pe un amarat de parc intre blocuri sa se ridice o frumusete de biserica impopotonata(impopotonarea= simbol al modestiei ortodoxe). nici 10 metrii distanta de geamul omului… vrei sa faci sex pe birou, iti arunci un ochi pe geam si vezi cosciugul, te bucuri ca doarme copilul pana mai tarziu dupa ce a urlat toata noaptea si cand -colo se scoala cu noaptea in cap in bataia clopotului si „aleluiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa”.

 15. inca ceva, la slujbe e liniste si pace in bisericile greco-catolice, la ortodocsi au microfon, sa auda tot romanul slujba de duminica si din buda ecologica din parc, da-o incolo de treaba. daca s-ar construi o biserica satanista si s-ar auzi metallica de acolo ar fi rasa de pe suprafata romaniei;toate astea ar trebui sa ridice semne de intrebare pt orice credincios in adevaratul sens al cuvantului, dar si pt credinciosul lingator de icoane, initiatorul rugilor pentru o cat mai lunga existenta si castigul de la 6/49.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s