Articol de Mircea Platon. Partea a II-a din articol.

De la „Imperiul raului” la „Imperiul nevazut” (I):

Cartea profesorului John Gillingham, curajoasa, doldora de informatii, percutanta analitic si memorabila in finetea tusei portretistice (de la Tony Blair, la Silvio Berlusconi, Romano Prodi sau Gerhard Schroeder, nimeni nu scapa), ar merita tradusa si folosita ca baza de discutie asupra integrarii europene a Romaniei.

De la „Imperiul raului” la „Imperiul nevazut” (II) :

Spre deosebire de guvernele nationale, UE e o „entitate sui generis care nu e responsabila in fata nimanui”. De aceea, dupa cum spunea profesorul de la Oxford Vernon Bogdanor, „Europa da nastere celui mai periculos dintre divorturi – cel dintre clasa politica si popor”. In conditiile in care noi, in Romania, avem deja un astfel de divort, e legitim poate sa ne intrebam cum anume ne va putea ajuta integrarea in Europa, in urma careia ne vom alege cu un nou sirag de birocrati imbuibati si dispretuitori la gitul Romaniei.

Un alt articol bun din Ziarul de Iasi, Anticoruptia lui Basescu:

Aproape doi ani, dupa alungarea democrat-liberalilor de la guvernare, liberalii s-au batut nu cu marii corupti, ci cu umbra Monicai Macovei si cu palaria lui Daniel Morar. Oare de ce n-au cautat guvernantii de atunci coruptii din jurul lui Basescu?

Intrebarea e buna. Ganditi-va si voi, OARE DE CE? Pentru ca toti sunt oligarhi/plutocrati, de la Basescu – Plesu – Liiceanu – Patapievici – Boureanu – Petre Roman – Stolojan pana la Iliescu – Nastase – Patriciu – etc. Tot spectacolul pe care il vedem noi la TV si il citim in ziare e facut ca sa ne prosteasca. Toata clica politica din Romania se trage din tatucul lor, Ion Iliescu, iar ca sa nu fie plictiseala si ca sa nu zica romanul ca nu are cu cine vota, a aparut Basescu cu intelectualii lui fluturand prin fata noastra „lupta cu oligarhia”. Asa cum avem o clica de politicieni corupti, avem si o clica de intelectuali inconstienti si iresponsabili care FURA ideile exilului pentru a manipula omul din Romania. Am mai spus asta si imi pare rau ca repet ce spun, dar adevarul istoric care demonstreaza ca societatea noastra e o „oligarhie coloniala sovietica” a aparut prima data in Romania in cartea lui Ion Varlam – PSEUDOROMANIA – , nu in capul corupt al lui Basescu, nici in vesnicele „dileme” ale lui Andrei Plesu, nici in Usa interzisa a lui Liiceanu, nici in Ideile in dialog ale lui Patapievici. Basescu cu ai lui intelectuali au preluat aceast adevar din carte si ei stiu foarte bine ca nu vor face absolut nimic impotriva coruptiei pentru ca Basescu insusi este omul serviciilor secrete. La randul lor, serviciile secrete legitimeaza „oligarhia coloniala sovietica” in fata Occidentului si in fata romanilor. Toate acestea sunt facute pentru ca stanga sa isi pastreze in Romania „hegemonia ideologica” si pentru ca dreapta conservatoare sa nu apara niciodata in politica romaneasca.

Reclame
Etichete:

4 răspunsuri la „Articol de Mircea Platon. Partea a II-a din articol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s