Ce se intampla cu Obama, iubitorul de pace?!

Bine, bine, bine, l-ati vrut pe Obama, salvatorul si iubitorul de pace, il aveti pe Obama – razboinicul luminilor!

Cum era privit Obama in vara anului trecut de catre toata Europa? Nu mai putin de un milion de fani ai lui Obama l-au asteptat pe acest Mesia in Berlin pe 24 iulie. Noul J.F.K i-a orbit pe toti cu ajutorul analistilor de carton din media. Mesia Obama, absolventul de la Harvard, va schimba politica externa a Americii distrusa de Bush, „traditionalistul” – o magarie mai mare nici ca se putea spune despre Bush –  cu doctrina lui neoconservatore, centrista, stangista, fascista, dar si… incorecta politic, cum ne minte mai nou Plesu;  ma rog, Bush a fost demascat cu multi ani in urma de catre conservatorii americani ca fiind orice, numai incorect politic nu. Spuneti cum vreti pentru ca in mileniul 3 da bine sa fii cate putin din fiecare, ca sa nu se supere nici dracul, nici satana; nici Marx, nici Mussolini; nici statul, nici corporatiile. Dar de ce sa nu se supere si statul, si corporatiile? De aceea s-a inventat mitul futurist al neutralitatii, al centrului. Acest mit e lipsit de traditie si e „bazat” pe viitor, pe o realitate ce nu exista, e dezradacinat precum elitele care-l propovaduiesc. De aceea politicienii sunt din ce in ce mai indepartati de interesele celor care ii voteaza. Nu conteaza ca Obama a fost ales si sustinut peste tot in lume de oameni care nu vor razboi. Milionul de europeni din Berlin care l-a aplaudat pe Obama sunt „pleava”, „vulgul” pe care nici socialistii, nici neoconservatorii nu dau doi bani. Corporatiile dirijeaza interesele nationale ale americanilor, cat si pe cele ale Uniunii Europene, nu omul de rand care voteaza. Nu e la moda sa gandesti normal in mileniul 3.

Dar sa revenim la „iubitorul de pace” si de „schimbare” Obama. Un expert in comunicare politica, dar nu in politologie, Phil Noble, declara in octombrie ca Obama e speranta pentru schimbare. Motivul acestui creier sec era ca Obama e negru. Atat. Pentru ca Obama e negru, automat se schimba politica externa a Americii.

Probabil ca Phil Noble s-a inselat pentru ca atunci cand dadea interviul era in luna octombrie, iar azi suntem in februarie 2008. Iata-l azi, in februarie, pe Obama chemand Europa la razboi. Ce se intampla cu Obama, iubitorul de pace? Pai mai „analistilor”, „comunicatorilor”, „politologilor”, nu ati spus tot voi pana acum ca Obama e „schimbare”, „pace”? Nu, nu e. Obama e acelasi Bush, democratia nu mai exista! Cel mai clar lucru in acest sens e pastrarea, in administratia Obama, aceluiasi om de pe vremea lui Bush pe postul de secretar al Apararii – Robert Gates.

Obama nu e omul care va termina razboiul impotriva terorismului asa cum abereaza si Cohen de la New York Times. Astia nu sunt analisti politici, ci mascarici. Un analist politic bun trebuie sa fie confirmat de evenimentele viitoare. Or, astia ce spun azi, maine nu mai e valabil. Ieri spuneau ca Obama va sfarsi acest razboi impotriva terorismului, iar azi Obama suplimenteaza trupele din Afganistan si se impaca cu Rusia pentru a lupta impreuna impotriva islamo-fabulistilor creati de CIA, dupa cum insusi Zbigniew Brzezinski, fostul consilier pentru probleme de securitate al lui Jimmy Carter, spune intr-un interviu din Le Nouvelle Observateur.

Israelul stie ca nu poate singur sa castige razboiul din Gaza. Asa ca ajutorul americanilor in acest razboi e asigurat, indiferent daca Iranul va fi implicat sau nu. Iar Rusia este noul aliat al Americii prin care Europa si lumea intreaga sunt tinute in lesa de frica islamo-fabulismului. NATO a luat nastere in 1949 ca scut impotriva amenintarii bolsevice. Dar azi, cand Rusia nu mai e ce a fost si cand ea se afla in coalitie cu SUA, ce rol mai are NATO, mai ales ca jihadismul e si creatia tehnologica a americanilor inca din anii ’70? Cumva NATO e folosit acum pe post de paravan in formarea guvernului mondial?

Ramane de vazut daca Rusia, SUA, NATO si terorismul vor duce inevitabil la un guvern mondial. Mie mi se pare ca da. Insa istoria e mult mai imprevizibila decat cred ideologii oraculari, neoconi si obamisti. Deja criza economica reface nationalismul european in dauna globalismului Uniunii Europene. Viitorul e mai interesant decat oricand.

P.S. Imi place de un stangist, Ralph Nader, politician independent iesit de pe bancile de la Pinceton si Harvard. Tot ii plac lui CTP politicienii intelectuali. I-auzi ce zice Nader despre Obama:

Publicitate

5 răspunsuri la „Ce se intampla cu Obama, iubitorul de pace?!

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Mai exista inca pietre vii care stau impotriva tainei faradelegii (Noutati 20 feb. 2009)·

  2. Pingback: Ghicitoare « Manelist·

  3. Pingback: Război întru Cuvânt » Ce se intampla cu Obama, iubitorul de pace?! - de Ilie Catrinoiu·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s