Pitesti, orasul Big Brother. Cristian Preda

camere_de_supraveghere300 de camere video vor fi amplasate in tot orasul.

Urmeaza toate celelalte orase.

Profesorul Cristian Preda spunea pe blogul personal ceva despre incredere:  „Imediat ce am spus azi, la dezbaterea CADI, că mă simt trăind în 2009 într-o ţară europeană, nu în România comunistă din 1988 sau 1989, cineva a găsit cu cale să spună că se simte trăind în 1984, adică într-un univers orwellian [sublinierea mea]. Regăsirea încrederii este esenţială. Fără ea, viaţa noastră politică va părea dacă nu penibilă, cel puţin searbădă.”

Asa e, regasirea increderii e esentiala pentru restaurarea democratiei in Romania. Numai ca in Romania nu s-a instaurat democratia dupa 1989, ci plutocratia. Cand se va legifera in Romania punctul 8 de la Timisoara, cand securitatea va fi deconspirata si cand activistii de partid, tortionarii si criminalii comunisti vor fi dupa gratii, atunci societatea romana va fi capabila de incredere si recunostinta fata de politicieni. Pana atunci Cristian Preda nu are decat sa-si scrie pe blog visele penibile despre „regasirea increderii”. Asa e, traim in 1984 – Orwell.

Reclame

3 răspunsuri la „Pitesti, orasul Big Brother. Cristian Preda

  1. Catrinoiu nu se multumeste cu capcanele puse. Daca il citesc cumva intelectualii se trag cu mainile de par. Ii lasa in offside. Ca la fotbal. pac, pac, sut si goooooooooool. Legionar nu e, comunist nu e, fascist nu e, apolitic nu e, socialist nu e, FSN-ist nu e. Greu de ucis un asa conservator care vrea separare intre biserica si stat. Cred ca tineretea e cauza.

    Analiza cu Obama e prea dura. Dar e buna.

  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Mai exista inca pietre vii care stau impotriva tainei faradelegii (Noutati 20 feb. 2009)·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s