Romania profunda, CNSAS si Andrei Plesu

La 94 de ani, Radu Mărculescu, ”veteranul veteranilor” lagărelor sovietice, readuce la viaţă eroii anonimi care au scris, în deceniul ce a urmat celui de-Al Doilea Război Mondial, istoria ignorată a rezistenţei românești în Gulagul stalinist. Doar secolul trecut ar fi putut să lucreze un asemenea destin. Viața lui Radu Mărculescu este, fără exagerări, o nebunie. O călătorie iniţiatică, precum în dramele antice, cu eroi salvatori şi un noian de pilde. Cea mai importantă: capacitatea umanităţii de a produce răul, în formă absolută, este inegalabilă.

Acum vine intrebarea: de ce oamenii astia nu au facut parte din CNSAS pentru a face procesul comunismului? Andrei Plesu se plange de evolutia postcomunista a comunismului, dar a facut parte din guvernul FSN al lui Ion Iliescu, devenit si el peste noapte „disident”,  „salvator” si „moderat” al politicii romanesti. De ce filosoful si eseistul Andrei Plesu a acceptat sa fie coleg la CNSAS cu securisti precum Mircea Dinescu si altii? De ce CNSAS-ul nu a copiat modelul de denazificare din Germania pentru a reinstaura democratia dupa socul totalitarist? De ce filosoful si eseistul Andrei Plesu a refuzat sa colaboreze cu Exilul romanesc anti-comunist dupa 1989? Poate Andrei Plesu sa demonstreze, asa cum si profesorul Tismaneanu s-a caznit sa prosteasca Romania scriind o carte – „Marele soc” –  in care domnia sa vrea sa ne demonstreze ca Ion Iliescu e un om schimbat si democrat, ca activistii de partid si securistii cu care colaboreaza de 20 de ani sunt DEMOCRATI? Inca mai cred intelectualii romani ca se poate face democratie in Romania cu oameni comunisti? Jalnic! Asta nu e spirit aristocratic in actiune! E lichelism savant. Nemtii, dupa caderea lui Hitler, erau convinsi ca democratia nu se poate instaura decat daca nazistii vor fi pedepsiti aspru dupa gratii si lichidati din viata publica. La noi, domnii de la CNSAS fac emisiuni cu Ion Iliescu in studiourile Realitatii TV, iar Lucian Mandruta inca isi mai aduce aminte cu simpatie fata de „profetiile despre trecut” ale lui Silviu Brucan. Intelectualii nostrii au crezut altceva dupa 1989 si au crezut prost. Mai rau e ca acum tot ei ne dau sfaturi si tot acesti intelectuali fac pe nevinovatii, iar noi stam ca fraierii si credem ce spun, le mangaiem egoul bolnav sapandu-ne noua groapa la intelegerea realitatii. Apoi Tismaneanu a regretat ca a scris acea carte cand Ion Iliescu a protestat la adresa condamnarii comunismul in Parlament. Prea tarziu! Cartea ramane scrisa si ea demonstreaza ca intelectualii care azi se plang de reinventarea comunismului nu au invatat nimic din erorile altora si din trecerea rapida spre democratie a Germaniei. Ba mai mult, cartea demonstreaza ca intelectualii au fost in legaturi stranse cu Ion Iliescu, au colaborat cu el, au sabotat democratia in Romania, iar azi tot ei sunt cei care se mira de ce. Mitocanie si moderatie invatate de la Ion Iliescu. Discursul „moderat” al acestor intelectuali in ceea ce priveste conservatorismul romanesc e invatat de la Ion Iliescu si le tradeaza originea FSN-ista. Iliescu asta a vrut in 1989: MODERATIE, nu o revolta conservatoare; revolta conservatoare a fost ucisa de mineriade, iar intelectualii nostrii priveau ca prostii cum ii „tradeaza” comunistul Ion Iliescu. Ce sa spun!

Daca esti anti-comunist si vrei lichidarea comunistilor din spatiul public romanesc, asa cum au facut nemtii cu nazistii, vin baietii de la „22” si „Dilema” ca sa te convinga ei ca tu esti LEGIONAR. Nu esti legionar, dar ei vor sa te convinga ca esti. Cum vine asta? Cu ce autoritate? In baza carei morale? Apoi, de ce intelectualii nostri nu sunt capabili sa umple golul national lasat de comunisti pentru ca legionarii – indivizi frustrati din cauza elitelor intelectuale din Romania lipsite de normalitate – sa dispara definitiv prin asimilare? Nu se poate pentru ca avem intelectuali bolnavi, narcisisti, mandri, MODERATI. Intre legionari si intelectualii CNSAS-GDS din solda lui Iliescu nu e nicio diferenta: ambii sunt lipsiti de raspundere, responsabilitate, independenta si secatuiti mental si spiritual de trauma comunista a secolului 20.

Pentru aflarea adevarului despre CNSAS, Andrei Plesu si istoria Romaniei din ultimii 20 de ani, cititi Ion Varlam, PseudoRomania, „Securitatea, dosarele si informatorii… cu si fara legea Ticu Dumitrescu”, p. 206- 221. Prietenii stiu de.

Reclame

2 răspunsuri la „Romania profunda, CNSAS si Andrei Plesu

 1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Noi zvonuri de razboi si de dictatura globala (Noutati 20-21 februarie 2009)·

 2. BASESCU,PLESU…..etc.

  ZIARISTII DIN INTREAGA LUME IMPOTRIVA LUI TRAIAN BASESCU.
  ( Petitie a Uniunii Internationale a Ziaristilor in sprijinul presei romane )

  Pe aceasta cale tin sa dau o veste neplacuta, unui presedinte care uraste  presa si libertatea de exprimare democratica. Filmul meu “Desecrarea Menorelor” care descrie expozitia islamica de tip Al-Queda de la New York organizata de statul roman,sub umbrela serviciului extern,a fost terminat. Filmul a fost cumparat de N.H.K.japonez si a intrat in atentia intregii medii internationale. El va fi vizionat la inceputul acestei toamne in Statele Unite. Aceasta manifestare a urii de rasa organizata de statului roman. reprezinta un eveniment unic ,fiind prima expozitie antisemita organizata si sponsorata din bani publici, de la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial. Cenzura din tara a reusit sa ascunda faptul esential, ca expozitia ICR,Patapievici din vara trecuta, nu a fost romaneasca ci una araba.
  Autorul aceste blasfemii este AMVAR ANBAKI ,artistii romani asigurand doar decorul si diversiunea. La Bucuresti sa vorbit mereu de un ponei roz de cativa centimetrii pa care era desenata o zvastica, trcecandu-se cu vederea un perete urias (vizibil din strada) pe care menora, simbolul sacru al evreilor purta cuvantul FUCK manjit cu sange si urina. Amintind de un elefant care se impreuneaza cu un evreu religios, de tatuajul SS de pe bratul unui rabin, de patiarhii bibliei pregatindu-se de sex ,sper ca cititorii vor intelege  cu ce arta avem parte. Orice om normal, ar fi luat masuri imediate pentru a inchide cat mai curand aceasta monstrozitate. Basescu nu numai ca nu si-a cerut scuze celor pe care ia jignit, asigurand pe toti, ca romanii sunt un popor al binelui, a lasat deschisa expozitia, mai mult de trei luni, de la inchiderea ei oficiala.Am cunoscut in viata mea multe, dar nu am intalnit o josnicie mai mare. Sa pui la bataie imaginea si demnitatea unei tari doar pentru a apara o clica politica, sperand ca te vor ajuta sa te agati de putere, este de neiertat. El nu va fi iertat  intr-un oras cu mai mult de un milion de evrei si inca cu multi supravetuitori a lagarelor de concentrare. Ea nu va fi iertata nici de comunitatea romaneasca care a fost pusa intr-o situatie neplacuta, cu reputatia de oameni civilizati pusasub semnul intrebarii.

  Filmul pune bazele unui scandal international, punand regimul BASESCU in fata unei situatii fara iesire. El va trebui sa explice participarea sa (sponsorizare, sprijin logistic) la un atac fara precedent, al propagandei extremismului islamic. Dupa reactiile emotionale ale spectatorilor la primele vizionari, pot afirma cu certitudine ca nimeni niciodata nu va da mana cu acest personaj,” plecat” departe de lumea civilizata si normele elementare de convietuire in societate.
  Ultimul incercare disperata de a oprii filmariile a avut loc de Zilei Nationale.  Am vrut sa sa iau  cu aceasta ocazie interviuri membrilor comunitatii si a oaspetilor straini.

  Editorialul ” Ordin de Restrictie”semnat de scriitorul Victor Nicolae in penultimul numar al revistei New York Magazin > Nr. 606 descrie percutant cele intamplate. Nu ramane decat sa adaug ca aceasta actiune a fost premeditata. Faptul ca am fost invitat cu trei saptamani inainte de eveniment  pentru a fi atras intr-o cursa, a facut sa fiu de la inceput suspicios. Esecul acestei actiuni si va ramane mult timp in memoria invitatiilor si a diplomatiilor straini prezenti la eveniment. Eu personal nu am vazut sau imaginat ceva similar. Politia americana chemata sa ma aresteze vazind aparatul de filmat si ecusonul de presa si-a pus hainele pe cap sapca pe fata si acompaniata rasetelesi in aplauzele audientei, a luat-o la…… fuga.
  Aceasta actiune curajoasa a diplomatilor culturali in civil, va costa statul roman mai mult de un milion de dolari. Incercarea de a sabota un ziarist american prin chemare a politiei si declaratii false adresate oficialitatilor, sunt considerate  extrem de grave. Pentru ca absolut totul este inregistrat pe pelicula, cazul este usor de adjudecat. Nu ramane decat cu banii obtinuti sa deschid  un ICR paralel,  aici in metropola americana. Singura deosebire ca acesta va fi un adevarat centru de cultura iari limba romana nu va fi considerata periculoasa si interzisa.
  Am fost convins ca atacul impotrva mea nu este izolat. Acum sunt eu victima, maine vor fi altii iar la sfarsit vom fi toti. Atacul presedintelui impotriva presei si a libertatii de exprimare nu a facut dechit sa confirme previziunile mele. In consecinta pe langa scriisoarea si CD-ul care vizualizeaza cazul meu am pus si “discursul democratiei originale” in acelasi plic. El a fost trimis nu numai asociatilor din care fac parte ci si majoritatilorganizalor de jurnalisti si fotografi profesionisti, din jurul lumii. Cerand ajutorul lor am pus umarul in apararea a ce a ramas presa libera in Romania. Tocmai cand scriam aceste randuri am primit o scriisoare deosebit de imporfanta.  Uniunea Internationala a Jurnalistilor in numele a trei mii de membrii  protesteaza impotrva ataculului impotrivapersoanei mele si se ridica in apararea presei  si mediei im pericol. (acest document in limba engleza, sta la dispozitia la dispozitia oricarui ziar sau blog interesat sa-l publice.) Pentru demonstratia pe care o pregatesc  in aceasta primavara am trimis invitatie de participare majoritatii organizatilor profesionale ca si reprezentatiilor presei straine aflate la NY.
  Am inteles ca lupta lui Traian Basescu impotriva “mogulilor”si a ziaristilor este o preocupare esentiala  si poate o va duce la bun sfarsit. Totusi ma intreb in aceasta  fraza de incheiere, cum se va descurca el acum, cand jurnalistii intregii lumi se ridica in apararea democratiei romanesti.

  Robert Horvath  cineast New York    Feb 20  2009

  P.S. – Am trimis invitatii pentru a participa la manifestatia ziaristilor si fotografilor profesionisti care vor avea loc in fata misiunii Romaniei la ONU ,in apararea libertatii presei, urmatoarelor organizatii: SOCIETY OF PROFESIONAL JURNALSTS, INTERNATIONAL JOURNALIS, FOREIGN COMMITTEE. PRESS FREEDOM NETWORK, NATIONAL PRESS CLUB, NATIONAL PRESS PHOTO GRAPHERSS ASSOCIATION, INTERNATIONAL PRESS ASSOCIATION          FOREIGN PRESS CENTERS,,CPJ – Committee to Protect Journalists, THE SOCIETY OF PROFESIONAL FREELANCERS, INTERNATIONAL FEDERATION OF NEW MEDIA,INTERNATIONAL PRESS INSTITUTE, WORLD PRESS FREEDOM COMMITTE, REPORTERS SANS FRONTIERES.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s