Profesorul Paul Gottfried despre dreapta americana

Recomand cu caldura discursul profesorului Paul Gottfried despre dreapta americana: Our Enemy, the GOP.

In numarul din ianuarie al revistei TAC, Reid Buckley isi incheia eseul fulgerator la adresa dreptei de carton din Partidul Republican colonizat de asa zisii „ganditori neoconservatori” – in realitate activisti progresisti – cu urmatoarele cuvinte: „Where are our Friedrich Hayeks of The Road to Serfdom, our Eric Voegelins of The New Science of Politics, our Russell Kirks of The Conservative Mind? Where is our philosopher? Meantime, on the practical front, what can conservatives do? The very first thing is to dissociate from the Republican Party, which has become an albatross around the neck of integrity.

Activisti progresisti neoconi gasim si in revista „Dilema” – eu ii spun „Pravda din Uniunea Europeana”, asta e „Dilema veche” – unde diplomatul si teologul Teodor Baconsky reuseste performanta de a scrie manifestul progresist al mileniului 3. Si ei, ca si fratii lor impostori americani, sustin un partid asa zis de „dreapta” – PDL – colonizat de comunisti. Ei cred ca se poate face democratie cu comunistii… Nu mai analizez logica defecta a textului si lipsa de coerenta pentru ca nu merita efortul meu asemenea elemente oportuniste.

Cine are ochi, urechi si minte, scapa; cine nu, ramane chior in continuare de dragul puterii, de dragul de a avea un ipostas divin la Cotroceni.

Reclame

3 răspunsuri la „Profesorul Paul Gottfried despre dreapta americana

 1. mai amaratule, cand ai sa sustii si tu un doctorat la o univ de prestigiu, poate atunci o sa deschida si baconsky o geana pt tine; in rest, tine-o tot asa, esti pe drumul cel bun al tampirii de sine….

  keep on!

 2. Domnule Tasca Narcis,

  Sunt onorat sa vad ca cititi si bloguri „razvratite”. Mi-a placut traducerea dumneavoastra din Idei in Dialog la Jeffrey Nelson.

  Dar sa stiti ca nu ma intimideaza deloc diplomele din Occident ale neoconilor, ma intereseaza mai mult curajul si verticalitatea omului. Calitati pe care intelectaulul roman postcomunist NU le are. Stiti de ce? Pentru ca si intelectualul roman postcomunist seamana izbitor cu politicianul roman postcomunist: ambii sunt mitocani si crescuti in comunism; ambii au falsificat istoria postcomunista a Romaniei, ambii traiesc pe banii statului, ambii jefuiesc Romania, ambii isi denigreaza semenul roman. Au multe „calitati” in comun, dar deaocamdata ma opresc aici.

  Cu drag,
  Ilie

  P.S. Sub pseudonimul „con”, sau „narcis” se ascunde domnul Tasca Narcis, dar cred ca ii e rusine sa isi spuna numele.

 3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Plimbare prin Europa Sovietica Alternativa (Noutati 24 feb. 2009)·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s