E doar inceputul

image-2009-02-26-5451204-0-patriarhul-daniel-ips-anania„Sfantul” Sinod a decis azi ca biometria nu are nimic in comun tentaculele statului tehnologic de a limita libertatile omului. Eu nici nu ma asteptam la o altfel de decizie.

Ce sa ii ceri domnului Stoica de la Patriarhie cand spune ca numarul 666 e un numar ca oricare altul? Sa ii dai sa citeasca comentarii la Apocalipsa? E prea mult. Ce pretentii sa ai de la niste tovarasi episcopi care vorbesc despre democratie, dar care nu vor invata niciodata lectia liberalismului clasic, a conservatorismului sau a dreptului natural? Ei, saracii, si acum se minuneaza genuin de cum a fost posibila caderea comunismului, dar incep sa isi dea seama ca prin tehnologie, de abia acum se implinesc profetiile lui Karl Marx. Ei sunt fericiti acum caci progresul tehnologic le pune la treaba vocatia: aceea de sacerdoti ai statului.

Ce sa ii ceri unei Biserici Ortodoxe conduse de un informator al Securitatii in persoana Prea Nefericitului Patriarh Daniel care in 1991 era cat pe ce sa fie primul-ministru al Romaniei din partea FSN-ului? E mult mai comod sa iti asculti animalitatea si sa fii un socialist convins; socialismul nu se invata pentru ca socialismul nu e Traditie; socialismul se aplica cand iti asculti animalitatea si conditia de parazit al societatii in slujba statului.

Ce sa ceri unui patriarh care vorbeste despre „doctrina sociala” a Bisericii si despre aniversarea a 60 de ani de Drepturi ale omului intr-un climat secularizat si dirijat de ONU?

Asta e doar inceputul. Urmeaza acceptarea „casatoriilor” homosexuale de catre „Sfantul” Sinod (mai ales ca in Biserica „sora” Anglicana se practica si tovarasul Daniel nu vrea deloc sa tina discursuri oficiale anti-gayfest) si asimilarea cat mai eficace a propagandei corectitudinii politice.

Ca si in comunism, si azi nu ierarhii sunt cei care duc greul, ci preotii si laicii. Sinodul crede ca a rezolvat problema, dar misterul de abia acum incepe pentru ca aceasta decizie a tovarasilor ierarhi a separat taberele: avem intr-o tabara episcopii si in alta tabara preotii, monahii si laicii. Odata cu extinderea tentaculelor statului tehnologic, aceasta fisura se va accentua si vor incepe sa cada capete si in Biserica Ortodoxa Romana. Desi nu e canonic, isi vor face aparitia sindicatele preotesti alcatuite din preoti satui de cezarismul si dictatura episcopilor. Pentru ca va trebui ascultata si vocea preotilor. Cu cat BOR-ul va deveni mai corect politic si mai atasat de UE, cu atat mai mult se vor ridica preotii, monahii si laicii impotriva ierarhilor. Si cu atat mai mult se va regreta necaterisirea ierarhilor comunisti atunci cand a fost momentul, imediat dupa 1989.

Tactica Patriarhiei de a pune cate un episcop in fiecare judet cu scopul de a controla mai mult activitatea locala a parohiilor nu va avea succes. Ortodoxia e randuiala, nu militie eurosocialista a statului tehnologic. Ortodoxia nu e Big Brother.

Deja IPS Bartolomeu Anania nu a participat la Sinod. Tot Bartolomeu Anania a fost si impotriva implicarii preotilor in politica, desi Sf. Sinod hotarase in martie 2008 ca preotii pot sa candideze la alegerile locale. Se pare ca PF Daniel vrea sa faca din preoti politicieni veritabili pentru ca Biserica sa fie complet integrata in Sistem…

Diferite nulitati jurnalistice – Costi Rogozanu, Vintilescu – nu mai spun nimic acum despre separarea Bisericii de stat. Se pare ca acum le convine simbioza BOR-statul roman.

20 de răspunsuri la „E doar inceputul

 1. Eu nu inteleg totusi cum poate sa abereze prostul asta de la Patriarhie. Cica cine vrea sa aibe pasaport fara cip, poate sa ceara pt 6 luni, asta din motive religioase. http://www.cotidianul.ro/sfantul_sinod_nu_l_a_gasit_pe_diavol_in_pasapoarte-74763.html

  Pai ma frate, daca sunt motive religioase contra cipului, at de ce sinodul spune altceva? Ori sunt, ori nu sunt motive religioase? Ei spun ca sinodul a hotarat ca NU sunt motive, dar pe de alta parte cer o ingaduinta statului de a elibera si pasapoarte fara cip pt acei credinciosi care se simt urmariti.

  Exact ca la comunistii din BOR: comunismul e criminal, dar sa nu protestam impotriva lui pt ca e vremelnic. Cipul e apocaliptic, dar sa nu luam atitudine pentru ca se supara statul si ne freaca la buzunare.

  Nu ai cu cine. Prea multe nulitati in Ortodoxia Romana. Prea multi ierarhi santajabili cu dosare de catre SRI.

 2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » E doar inceputul (Noutati 27 februarie 2009)·

 3. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa aiba mila de noi pentru ca slugile satanei care conduc acum Biserica Ortodoxa Romana sa fie schimbate. Daca nu se va intampla asa atunci reiese ca toate acestea se intampla din cauza credintei scazute a poporului nostru si a inca unui motiv : VREMEA ESTE A CERNERII ! Sau cu lepadatii ecumenisti gen stoica (purtator de cuvant B.O.R.) & company si documentele antihristice sau cu HRISTOS. Sa nu primim nimic cu 666 !

 4. Acesta e un punct de vedere,un altul ar putea fi vazut la mine pe blog …daca o sa ma lase inima sa scriu despre asa ceva…..
  Eu zic ca nu e cum zici tu,dar nu esti nici departe de adevar

 5. Of, ingrozitor ce se intampla !
  Totusi, care sunt indivizii care au participat la onor sedinta de la ,,ferma animalelor,,? sau ferma diavolilor ar fi mai corect.

  Exista o lege in baza careia se poate solicita oficial sa se prezinte numele celor ce au participat la adunatura animalelor.

  Acum inteleg si atitudinea ips teofan….. m-a dezamagit total !!!
  In Romanica la acest moment recunosc ca patriarh pe IPS Bartolomeu. In rest, … ferma diavolilor !!!

 6. Inceputul dezastrului daca acest sinod nu scapa mai repede de generalii si securistii din el.

  Logoreea domnului Stoica de la Patriarhie prin care spune ca ortodocsii au „dreptul” sa nu calatoreasca in strainatate daca nu vor pasaport. Pai asta e „purtator de cuvant” al unei Patriarhii sau mucea? E mucea si trebuie sa dispara cat mai repede impreuna cu ierarhii lui comunisti din Sonod pentru ca oligofrenii astia nu reprezinta vocea credinciosilor, ci interesele oligarhiei din care si ei fac parte.

  Auzi, cica ortodocsii „au dreptul” sa nu calatoreasca in strainate. Doamne fereste…..

  FOR contesta decizia ipocrita a BOR: http://savatie.wordpress.com/2009/02/27/forul-ortodox-roman-contesta-canonicitatea-sedintei-sinodului-din-25-februarie-2009/

  Trebuie pusa presiune pe gangsterii astia din Sinod care au facut din Biserica Ortodoxa o anexa a statului. Ei trebuiesc dati afara.

  Ati vazut vreun ierarh protestand public in fata oligarhiei, in fata unor politicieni imbecili, in fata unor „reprezentanti” nereprezentativi ai Romaniei la ONU care voteaza in favoarea casatoriilor homosexuale? Nu ati vazut si nici nu o sa vedeti vreodata asa ceva din partea unor episcopi comunisti cu dosar la SRI. Vorvea Pre Nefericitul Patroarh Daniel de „doctrina sociala” a Bisericii. Pai ce „doctrina sociala” a Bisericii cand Biserica e anexa statului? Biserica face „doctrina sociala” cand limiteaza statul, nu cand ii face campanie electorala lui Adrian Nastase, Ion Iliescu, Traian basescu, Boc, etc. Numai jigodii.

 7. Pingback: The traffic magnet :-) « Manelist·

 8. Vedeti cat conteza un neom nelalocul lui? Sinodalii, cu o singura exceptie, sunt lipsiti de caracter si nu pot sau nu vor sa deosebeasca duhurile. Ascultare se face de Dumnezeu si oamenii Lui, nu de diavol si acolitii acestuia.O sa vedeti ce inseamna caderea unui singur om aservit total banilor.Schimbarea acestuia prin vointa oamenilor( caci ierarhii nu o pot face), este singura solutie. Vox populi, vox Dei.

 9. Daca acesti conducatori spirituali ai acestui popor nu vor sa vada semnele este foarte grav. Oricine a citit biblia stie ca arata clar aceste semne. Ne-a batut Dumnezeu sa traim aceste vremuri. Vai de noi dar vai de cei ce trebuie sa aiba grija de sufletele noastre. Trebuie sa luam atitudine impotriva acestor incercari de a ne vinde lui satan. Trebuie ca cineva din tara asta sa se ridice si sa stranga pe credinciosi langa el in lupta impotriva raului.

 10. DOAMNE AJUTA .parerea mea ne asteapta vremuri grele.Tocmai am fost la SF BISERICA si se pare ca decizia SF SINOD ia molipsit si pe preotii din parohii.CE credeti ca a spus parintele la predica de azi: SA nu ne fie frica de pasapoartele cu cipuri cifra 666 este doar un nr simplu.Daca nuti faci pasaport cu cip.inseamna ca ascunzi ceva .Eu cel putin am ramas socat la auzul acestor cuvinte.Daca nu luptam acum mai tarziu va fi mai greu.Acum iti pune cip in PASAPORT urmeaza BULETINUL iar la final LOVITURA DE GRATIE Cipul sau cum se numeste el implantat in mana.Ar trebui in aceste vremuri grele sa-i cautam pe Sfintii Parinti din Sfintele noastre Manastiri.Sa mergem si sai ascultam ca avem ce invata de la ei.Numai bine POST USOR si sa ne ajute DUMNEZEU

 11. Vai de mine si de mine, Doamne!!! As prefera sa mor decat sa asist la legalizarea sodomiei! Avortul a fost deja acceptat de societatea romaneasca, pardon antiromaneasca! Ce va urma?! Legalizarea blasfemiei?! Afurisiti sa fie, Doamne, cei care propaga idei ecumeniste(sub umbrela sovietica-UE), care pledeaza pentru legiferarea pacatului! Viata noastra nu reprezinta un ambalaj ieftin de hipermarket!

 12. ce am mai plans eu cand a iesit daniel patriarh.Multi nu ma intelegeau atunci, dar acum,da, din pacate.al 6-lea patriarh, cifra 6 e cifra imperfectului, cu 1 treapta inainte de a deveni 7,simb.perfectiunii si simbolul luciferic.asta e si prea-nefericitul daniel.sa ne rugam sa nu-l ni–l omoare pe ips Bartolomeu,asa cum se pare ca a facut si cu PFTeoctist, .Doamne iarta-ne, poate ca n-o fi asa …

 13. IPS Bartolomeu si-a facut spovedanie publica in ,,memoriile”sale proaspat publicate la Polirom.Sa vedem cine mai are acest curaj?Referitor la ce am scris mai sus,regret,mi-a parut rau.Va rog sa nu o luati in considerare

 14. Ok. Acum, pentru a repara trecutul trebuie sa vedem de ce Biserica Ortodoxa Romana este aservita statului.

  Cauza nu e, asa cum invoca ignorantii, epoca lui Constantin cel Mare prin care crestinismul a fost recunoscut ca religie oficiala. In Bizant Biserica nu era aservita statului, din acest motiv din 325 si pana in perioada moderna, populatia din regiunile care se aflau sub jurisdictia Bisericii Ortodoxe nu au cunoscut deloc tiranii, crime impotriva umanitatii, dictaturi pentru ca in aceasta perioada proprietatea privata era litera de lege.

  Cauza principala prin care BOR a devenit o anexa a statului este Regulamentul lui Al. I. Cuza prin care biserica a fost total jefuita de catre stat si total anexata statului modern. Acest regulament trebuie ars in foc pentru ca el a pregatit Romania pentru comunism.

  BOR trebuie sa demoleze statuia lui Cuza din fata Patriarhiei si in locul ei sa o puna pe cea a lui Carol I. Insa e greu pentru ca BOR e atat de dependenta de stat, incat Prea Nefericitii care se perinda pe la Patriarhie trebuie sa ceara voia statului si atunci cand trebuie ridicat un monument in fata Patriarhiei.

  Pana cand Prea Nefericitul Daniel nu va rezolva problema cu Regulamentul lui Cuza, BOR nu poate pretinde ca face „doctrina sociala”, ci „inginerie sociala”.

  Pana cand Biserica nu va declara razboi unui stat condus de drogati, nu se poate vorbi despre LIBERTATE in Romania. Sunt in stare ierarhii de o revigorare spirituala sau altceva in afara de colaci, coliva, vin popesc si masini de lux nu mai au nimic in cap? Au ei curajul sa schimbe din radacini paradigma totalitara a vietii politice de dupa Cuza?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s