Noutati

Pentru ca de doua saptamani nu am mai avut acces la internet, aflu ca TRU a intrat in politica – in PDL – si nu mai scrie in Cotidianul. PDL crede ca va deveni credibil daca face o infuzie de jurnalisti sau profesori universitari. Nu va deveni credibil pentru ca PDL-ul tot un partid condus de oligarhi e. PDL-ul, ca oricare alt partid din Romania – PSD, PNL, PNTCD, PIN, UDMR etc – e un partid plin de gugumani, vorba lui Ion Varlam (cel mai tare analist politic din Romania postcomunista si despre care nimeni nu stie nimic pentru ca sistemul l-a cenzurat!!!), de gugumani pusi pe scara slugarniciei in fata Marilor Puteri. Sa nu uitam radacinile PDL-ului care sunt in PD, ramura tare a FSN. PDL-ul a inglobat toata oligarhia coloniala sovietica din fostul PCR via FSN la inceputul anilor 90. Acele interese raman in continuare esenta PDLului.

PDL-ul vrea sa faca politica de dreapta in Romania cu oameni de stanga. Si nu va merge asa. Oamenii nu vor vota cu o dreapta de fitze din PDL, nici cu o stanga din PSD sau PNL. Lupta impotriva terorismului a unit, dupa 1989, SUA cu Rusia. Asa ca jurnalistii si intelectualii care intra in PDL sunt indivizii cu care se va face in Romania marele compromis al perioadei postcomuniste: infiintarea erei Big Brother si a totalitarismului tehnologic. Prin slugarnicia pe care intelectualii si jurnalistii „independenti” o poarta pentru PDL si pentru „dreapta” de stanga neoconservatoare, prin aceasta slugarnicie si lipsa de demnitate se va accentua absenteismul romanilor la urne si scarba pentru politica din perioada urmatoare.

Sa nu uitam ca sub pericolul terorismului se poate instaura in Romania oricand o dictatura cu acordul tuturor partidelor politice din Romania abonate la Parlamentul European. Nu este in Romania in acest moment niciun partid care sa se impotriveasca aservirii Romaniei la interesele oligarhiei mondiale pentru ca insasi aceste partide sunt conduse din umbra de oligarhii romani.

Se auzea intr-o vreme ca Monica Macovei vrea sa faca un partid nou in Romania. Depinde ce vrea sa fie acest partid. Daca vrea sa fie o gaselnita de slugi cum sunt toate din prezent, mai bine sa nu se mai faca.

Un partid NOU ar trebui sa practice o politica NOUA in comparatie cu celelalte partide. Ar trebui sa aduca SCHIMBARI  RADICALE in viata politica si sociala, nu REFORME. De reforme tot am auzit de 20 de ani si ne-am saturat. SCHIMBARI RADICALE, asta trebuie. Adica revenirea Romaniei la monarhie constitutionala pentru ca republica nu are traditie in Romania, ci monarhia. Republica au adus-o comunistii in Romania si ea trebuie sa dispara odata cu comunistii din toate partidele de azi de pe scena politica romaneasca. In Romania, numai monarhia a dat legitimitate democratiei, nu republica. Apoi un partid de dreapta NOU ar trebui sa LICHIDEZE din spatiul public comunistii, ceea ce PDL nu va face niciodata. Ion Iliescu a scapat iarasi nevinovat din dosarul mineriadei din 1990 si el va fi vesnic nevinovat in Romania atata vreme cat nu va fi lichidata oligarhia impreuna cu „discipolii” ei, adica centrul de putere care dirijeaza azi toate partidele politice din Romania, incluisiv PDL.

Romania nu avea nevoie de Raportul Tismaneanu daca legifera punctul 8 de la Timisoara. Partidul care nu va sustine legiferarea punctului 8 de la Timisoara e un partid condus de oligarhi, chiar daca intelectualii si jurnalistii se incumeta sa intre in el. Ei sunt instrumentele propagandei. Noi trebuie sa privim in alta parte pentru a vedea problema in ansamblul ei, nu la intelectualii compromisi de sistem, la intelectualii pusi in slujba propagandei pentru era Big Brother. Un partid NOU in politica romaneasca inseamna un partid care sa scoata Romania din lupta oarba impotriva terorismului si sa isi vada de interesele ei, nu de interesele oligarhiei mondiale.

In toamna am sa dau un vot in alb la prezidentiale, asemenea si la europarlamentare si la parlamentarele care se apropie iar. Votez, deci contez! Pentru ca cine voteaza mereu numai negativ – Patapievici ar vrea sa votam numai negativ, in ultimii 20 de ani intelectualii nostri numai negativ ne-au spus sa votam, ca deh, asa-i cu democratia cand nu merge (sic!)  – , inseamna ca e manipulat de sistem, ba chiar complice cu sistemul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s