O analiza de zile mari scrisa de Mircea Platon

Frustrati intr-un instinct normal – acela de a cauta dreptatea -, romanii au devenit dezbinati din pricina unei false „reconcilieri” impuse artificial. Dreptatea refuzata astazi in numele unor false si artificiale criterii se oteteste si rabufneste miine ca lipsa generalizata de scrupule. Falsul egalitarism, cum a fost cel comunist, duce la crearea unui rigid sistem de caste, precum cel al nomenclaturii comuniste. Falsa conciliere operata cu abilitate leninista de Ion Iliescu a dus la actuala septicemie social-politica a Romaniei. Falsul ecumenism impus de pietismul politic-corect sau de interese politice duce la exacerbarea tuturor sectarismelor. Falsa egalitate scolara in care toti elevii iau premiul intii cu coronita duce la invidii mocnite. Falsa unire politica in numele unei false „natiuni europene” duce la inflamarea tuturor nationalismelor. Cu cit sintem inghiontiti sa ne „unim” in numele unor false principii, cu atit devenim mai dezbinati, cu atit dezgropam mai multe particularisme, vechi si boante securi de razboi, uri uitate, nedreptati istorice prafuite si boli inchipuite. Cu cit devenim mai fortat globali, cu atit devenim mai real tribali. Acolo unde nimeni nu vrea sa opereze distinctiile reale apar separari artificiale. [… restul analizei].

Si Romania profunda pentru „intelectualul de elita”, ACTIVIST si PROPAGANDIST al erei Big Brother. La Timisoara:

Reclame

9 răspunsuri la „O analiza de zile mari scrisa de Mircea Platon

 1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Filmul “SUSPECT NATION” si cateva noutati - 13 martie 2009·

 2. Putina seriozitate, domnule „Roberto”, Mircea Platon nu prea are cu cine sa polemizeze in cultura romana si dumneavoastra credeti ca e penibil.

  Penibili sunt comunistii de la „Dilema” si „22” care nu au o minima educatie logica in argumentare (Baconsky incurca libertarianismul activistilor anti-cip cu totalitarismul, PENIBIL. de altfel, Baconsky a primit imediat aplauze din partea activistilor Internationalei Socialiste din Romania, RIDICOL), neoconii de la Idei in Dialog care, in plan paractic, sunt de stanga, si in plan teoretic vor sa fie de dreapta.

  Dar numai in cuvinte sunt de dreapta, ca in practica e prea greu sa fii libertarian conservator. Mai bine interventionist ca da bine pe langa Soros, Rockeffeler, clanul Bushist, Obama, America neconstitutionala, oligarhia de pe langa Federal Reserve, revista barbarilor de la Weekly Standard.

  Ce libertarian conservator e ala care sustine razboiul impotriva terorismului? Nu e libertarian conservator, e FASCIST sau SOCIALIST.

  Ca si razboiul din Kosovo al americanilor care nu a avut nimic in comun cu cauza umanitara, ci cu intersele econoimice ale oligarhilor globalisti pentru crom, Romania s-a conectat, prin politrucii pe care ii are (de la Iliescu si Nastase pana la Basescu si Geoana), la oligarhia mondiala.

  Mult notoc in continuare, domnule „Roberto”. Si sa va vaitati mereu ca in Romania nu avem politicieni libertarieni, pentru ca daca ei apar, atunci voi veti fi pe pozitii ca sa ii ingropati la ordinul lui Patapievici!

 3. dle Catrinoiu, nu intru in polemica cu dumneata ca nu am timp;cand ai sa treci de stadiul hurduzeu si n-ai sa mai emiti ineptii, mai vorbim; ce sa fac daca esti restant la istorie politica, filosofie etc?

  iar aruncarea etichetelor cu Dilema sau 22 comunist sau ID neocon e o practica veche (vreti sa mintiti pana sa va auto-convingeti?); plus ca n-o sa faceti nici tu nici 3 generatii de platoni si hurduzei pt combaterea comunismului cat a facut Tismaneanu prin cartile sale…

  asa ca, la cetit!

  ps1. textele de blog si vrajelile din A Treia Forta nu conving (am destui prieteni care s-au amuzat copios pe baza…platitudinilor fara altitudine)

  ps.2 bine, heraasku are probleme de logica elementara, e un vechi client; pt el distingerea dintre 2-3 culori constituie o treaba…hermeneutica

 4. da, asa este: Dl. Platon nu are cu cine polemiza in Romania. cu „dilematicii”? cu „dentologii”? sa fim seriosi…

 5. Raportul Tismaneanu a avut un asa efect in Romania incat clasa politica e plina de comunisti. Nu am ce zice despre cartile lui Tismaneanu, in problema de marxism e expert. Dar Raportul trebuia sa includa punctul 8 de la Timisoara ca sa se spele viata publica de comunisti.

 6. Cu indivizi precum Roberto nu se polemizeaza. El detine drept de autor asupra propozitiilor adevarate, drept pe care si-l apara conform principiilor neoconservatoare: „am dreptate fiindca o pot impune cu forta”. Altfel spus, Roberto e pe val si are, totusi, timp sa ne arate asta.

  Cel mai aprig dusman al acestor indivizi este realitatea, in cazul de fata cartile d-lui Tismaneanu care nu doar ca n-au inlaturat comunismul din constiinte, ci-i servesc drept paravan in viata politica.

  Daca Roberto gaseste hazlii vrajelile din „A treia forta”, de buna seama realitatea vrajita TRUmbitata de neoconi e cit se poate de trista pentru locuitorii cetatii.

  Si un subiect offtopic: cartea lansata de curind la Humanitas, „N. Steinhardt si paradoxurile libertatii”

  „Văd în teza lui George Ardeleanu o operă de cercetare, cu fericite intenţii de salubrizare a unei «istorii» prea interesate de parţializări, segmentări fanatice, partizane, implicit capabilă de falsuri cu consecinţe grave pentru înţelegerea ultimului secol al culturii române.”
  Cornel Ungureanu

  La ce „falsuri cu consecinte grave pentru intelegerea ultimului secol” face referire dl. Cornel Ungureanu?
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Cornel_Ungureanu

 7. Domnule Roberto, hai sa terminam odata cu analisti de 3 lei precum Tismaneanu. Un „analist politic” care afirma ca centrul politicii e in socialismul fabian al lui Obama, ala nu e analist politic, e kitsch, e sluga la doi stapani. Ati inteles? Sunteti de acord cu mine cand spun ca marele ganditor conservator Russell Kirk a avut dreptate cand a spus ca neoconservatorii sunt o specie pe cale de disparitie pentru ca ei se vor duce la stanga politicii in viitor. Viitorul despre care vorbea Russell Kirk e secolul 21, ziua de azi.

  Deci cu kitsch-uri precum Tismaneanu nu se poate face treaba pentru ca au mentalitate de sluga. Nu au demnitate. Si faza cu minciuna lui Tismaneanu cum ca a plecat inainte de 1989 in America si acolo nu facea propaganda pentru Partidul Comunist American – asta sa a o creada prostii. Domnule Roberto, NIMENI nu pleca din tara inainte de 1989 fara sa nu faca propaganda pentru Sovietici. Stiu foarte bine ce spun. Tatal meu a primit o bursa la Princeton inainte de 1989, terminase doctoratul in buizantinologie in Bucuresti. Si in prima faza a vrut sa plece, iar cand a fost chemat la Departamentul Cultelor si i s-a spus pe cine sa spioneze, ce sa scrie in revistele Partidului Comunist American, etc, a renuntat si nu a mai plecat. Deci sa terminam odata cu minciunile, va rog! Mai ales ca tatal lui Tismaneanu era un om de incredere al Sovieticilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s