Reeducarea continua, Mircea Platon

Despre „elite”. Reeducarea continua, Mircea Platon.

Stiind aceste lucruri, vom intelege mai bine de ce, in Romania, de douazeci de ani incoace, avem o oligarhie politico-intelectuala care a trecut prin toate ideologiile. Introdusi, in campania electorala, in aceeasi celula de bloc cu noi, politicienii ne sint, timp de o luna, prieteni. Ne zimbesc de pe stilpi, garduri, capote de masini, ba chiar te astepti sa iasa din televizoare cu mina intinsa si zimbetul larg si sincer. Ne impartasesc pasurile, ne inteleg, ne aproba. Sau macar par oameni normali, chiar daca de alta parere. Apoi, brusc, in miez de noapte, dupa ce s-au anuntat rezultatele alegerilor, totul se schimba, si pornesc, cu girofaruri, impozite, violenta si nesimtire, la un nou asalt, de patru ani, asupra normalitatii.

––––

Ideologul oracular Traian Ungureanu spune ceva interesant despre care noi doar banuim. Dar el stie sigur ceva, dar nu vrea sa ne spuna: „Însă ceva gravissim se întîmplă şi, deocamdată, e de spus (şi profetizat) doar atît: reţineţi acest moment istoric – februarie-aprilie 2009. Peste cîţiva ani sau poate mai mult, cînd şi dacă vă veţi întreba cum a început lumea nouă şi cum a intrat în declin vechea aşezare a umanităţii, veţi găsi răspunsul în acest interval. Pe scurt, criza care domină Statele Unite – şi, mai departe, sistemul financiar global – aleargă spre masa critică, împinsă de două alte manifestări ale crizei umane americane.” In astfel de „intelectuali” nu trebuie sa iti pui baza niciodata…

1. Aboard the Imperial Star Ship Ameriprise, William Astore and Tom Engelhardt.

2. In luna mai se lanseaza ultima versiune a filmului Star Trek.

Reclame

2 răspunsuri la „Reeducarea continua, Mircea Platon

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Salvatorul de suflete/Feriti-va capul cand basica va exploda! (Noutati 27 martie 2009)·

  2. Ar putea spune Traian Ungureanu cu ce sa inlocuim capitalismul de astazi ? Nu de altceva , dar in istorie au mai fost tot felul de experimente si toate au dus la ceva rau .

    Dupa cum se arata vremurile noi – stat politienesc, retentia datelor , RFID , si ce va urma eu cred ca ne indreptam cu pasi repezi spre o dicatatura .

    Nu inteleg cum formatorii de opinie, oamenii de cultura nu sesizeaza aceste lucruri . Din servilism ? sunt orbi ? le este frica sa ia o atitudine ? / Pentru mine este greu de inteles cum un popor care a trecut printr-o dictatura recenta sa intre in alta pur si simplu . Sa zicem ca occidentalii nu prea stiu ce e o dictatura – sau au uitat . Dar noi sa nu percepem aceste semne ? .

    Daca ar fi vorba doar de o criza financiara ar fi simplu . Daca privim putin istoria vom observa ca aceste crize sunt urmate in general de razboaie, dictaturi . Asta cred ca ar trebui sa ne ingrijoreze cu adevarat .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s