UPDATE 4: Revolta la Chisinau. Fumurescu greseste. Alina Mungiu. Conditia de soparla. Analfabetii istoriei

Revolta la Chisinau impotriva comunistilor. Ar fi timpul sa intram cu tancurile in Chisinau.

––- 1.

Un cioflingar de la Cotidianul (Fumurescu) vorbeste despre DIPLOMATIE in relatiile cu comunistii din Moldova. Nu trebuie nicio diplomatie cu comunistii. Cuvantul pe care il detest cel mai mult e acesta: D I P L O M A T I E. Numai dobitocii sunt diplomati cu comunistii. Cu comunistii trebuie sa fii violent daca vrei sa scapi de ei. Pe comunisti trebuie sa ii executi prin lustratie si evacuare din spatiul public, adica prin ceea ce ei nu au, prin LEGE. Oamenii din strada stiu foarte bine ce trebuie facut cu comunistii. Politica din Estul Europei e un mare rahat datorita ANALISTILOR, POLITOLOGILOR si ANIMALELOR  POLITICE care au impresia ca vorbesc in numele omului obisnuit, cand de fapt falsifica istoria si distrug democratia. Diplomatia e buna numai intr-un singur caz: atunci cand natiunile sunt LIBERE si cand intre ele chiar se pot stabili relatii. Insa aceste momente sunt foarte rare si dureaza foarte putin timp in istorie. Diplomatia e, din acest motiv, o strategie sinucigasa pe timp de barbarie. Cine e diplomat in vremuri vitrege, acela se face avocat al dracului.

Situatia din Moldova e foarte delicata pentru ca oamenii de acolo vor UNIRE cu Romania. Acest lucru nu poate fi inteles de catre cioflingarii din presa, nici de catre guvernul Boc. Moldova trebuia alipita din 1990. Atunci se putea foarte usor sa se intre cu tancurile in Chisinau. Bolsevicul Ion Iliescu inconjurat de catre „dreptacii” de azi din PDL a fost de acord atunci cu semnarea porcariei prin care s-a recunoscut „statul” Moldova. Alt dobitoc, „istoricul” Adrian Cioroianu a semnat in 2007 un document al Uniunii Europene prin care se recunostea de catre Romania „limba moldoveneasca”.

Pe niciun politician nu l-a interesat viata romanilor din Moldova. Nu are cum sa-i intereseze pentru ca ei nu sunt romani, ci bolsevici. Toti au semnat documente impuse de catre americani sau rusi. E o iluzie sa se creada ca bolsevicii vor ceda la masa tratativelor si se vor repeta alegerile. Rezultatul acestor alegeri a fost deja aprobat de UE. Parerea mea e ca Voronin se va folosi de violenta armata si va omori „actiunile de vandalism” in cazul in care „golanii” nu vor pleca acasa. In acest caz singura actiune justa a Bucurestiului e intrarea cu tancurile in Chisinau si anexarea Moldovei la Romania. Washingtonul, UE si Moscova trebuiesc sfidate. Diplomatia nu va reusi sa faca nimic, ci se va conforma pentru ca in asemenea situatii diplomatia nu exista. Basescu isi joaca ultima carte in aceste momente.

––- 2.

Analisti care slujesc alte interese decat cele ale Romaniei vorbesc despre diplomatie si ocolesc esenta protestelor din Chisinau: tinerii aia vor UNIRE cu Romania, adica refacerea Romaniei Mari. Acesti analisti care au participat la confiscarea revolutiei din 1989 preamarindu-l pe Ion Iliescu vor acum sa saboteze si miscarea din Moldova prefacandu-se ca apara interesele Romaniei si pozand in mari salvatori ai libertatii. Solutia din Moldova nu e numai asigurarea de alegeri libere. Solutia e UNIREA cu Romania.  Alina Mungiu bate campii ca de obicei.

Romanii din Madrid: „România Mare.Acum ori niciodată. Peste hotare, pentru românii de peste hotare”.

Uite ce VREA tanarul basarabean student in Bucuresti: UNIRE:

Comentatorii si politicienii care afirma ALTCEVA decat Unirea nu sunt in acord cu vointa oamenilor, deci nu se poate vorbi de democratie in Moldova daca nu se face Unirea.

––- 3.

Conditia de soparla

Indiferent de rezultatul situatiei din Moldova, avem de invatat un lucru: observarea conditiei de soparla a jurnalistului / comentatorului / analistului / politicianului roman. Toate soparlele din viata publica, din presa si din politica invoca neputinta nationala: contextul international. Intelegeti voi. Nu conteaza ca in Moldova e dictatura. Nu conteaza ca  doi diplomati romani au fost declarati persoane interzise in Moldova, nu conteaza  ca studentii si liceeni sunt sechestrati in scoli, nu conteaza ca peste 200 de persoane au fost arestate fara niciun drept, nu conteaza ca alegerile sunt falsificate, nu conteaza ca studentii nu au voie sa voteze in Moldova. Toate acestea nu conteaza. Conteaza ca Romania nu poate sa isi spuna parerea deoarece contextul international nu e favorabil. Daca UE, Casa Alba si Moscova nu ingaduie ca Romania sa aiba un punct de vedere, atunci asa trebuie sa fie. Momentul aprilie-Chisinau arata ca, desi am scapat de Ceausescu in 1989, nu am scapat de conditia de soparla care face trecerea de la conditia umana la conditia de parazit.

Nu conteaza ca un politolog rus pledeaza pentru unirea Moldovei cu Romania. Basescu trebuie sa taca pentru ca partidul din care provine – PDL- e finantat de catre un KGB-ist, Constantin Iavorski. La fel sta treaba si cu intelectualii de debara din jurul lui Basescu. Ei trebuie sa taca sau sa vorbeasca despre altceva daca mai vor sa fie la putere.  Se presupune ca intelectualul e un om LIBER. In Romania nu e asa. In Romania intelectualul cere bilet de voie inainte de a vorbi. Intelectualul din Romania e foarte guraliv cand se incalca drepturile omului in Kosovo, in Afganistan sau in Itak, dar devine mut cand se incalca drepturile omului in Moldova, mai ales daca se incalca drepturile romanului. Romanii nu au drepturi in Moldova pentru ca nu e favorabil contextul international. Conditia de cultura minora si de popor patibular trebuie asigurata de catre Patapievici si clica de intelectuali ai, vai domnule, „societatii civile”. Armata Romaniei trebuie sa fie folosita in situatii straine de interesele Romaniei – Kosovo, Afganistan, Irak – dar niciodata nu trebuie folosita in interesul Romaniei pentru ca asa hotaraste contextul international. Intelectualitatea romaneasca postdecembrista a sustinut mereu cauzele de aservire a Romaniei si a culturii romane. In timp ce participarea Romaniei in razboiul din Kosovo e in favoarea contextului international, apararea romanilor din Moldova nu mai reprezinta pentru ELITA INTELECTUALA si POLITICA de la Bucuresti niciun motiv de actiune. Participam cu trupe in razboaie fara niciun motiv de aparare a romanilor, dar in razboaie de aparare a romanilor nu participam pentru ca trebuie sa respectam contextul international.

Armand Gosu face pe ipocritul si ne crede ipocriti. Romania nu conteaza in UE, am inteles. Dar cine il impiedica pe Basescu sa conteze in UE? Parca Basescu e presedintele Romaniei, stat membru UE, deci poate sa conteze, nu? L-am votat pe Basescu (mare pacat am facut) CA SA CONTEZE LA UE, CA SA DEA CU PUMNUL IN MASA LA UE, nu sa taca ca un sclav! L-am votat ca sa apere drepturile romanilor garantate de Constitutie! Cine il impiedica sa conteze macar in Romania? Cine ii impiedica pe intelectuali sa faca vocalize in UE in acest moment? Cand altii ne sileau sa intram in comunism, de vina era taranul roman. Cand nimeni nu ne sileste sa ne cenzuram istoria, de vina este contextul international. „Raportul Tismaneanu” da vina pe intregul popor roman pentru venirea comunismului (aici nu mai e context international), in  timp ce incapacitatea politica a Romaniei de a actiona in cazul de fata – dictatura din Moldova – se datoreaza contextului international la care trebuie sa ne aliniem. Iar alinierea la contextul international e sfanta virtute; mai ales daca prin el se pune pumnul in gura romanilor.

Unde este INTELECTUALUL in aceasta situatie? Unde este politicianul responsabil? Unde este onoarea? Unde este verticalitatea? Unde este demnitatea? Unde este omul liber din viata publica? Numai suflete de sluga! Suntem in continuare un popor mic care nu e capabil sa-si faca propria istorie pentru ca INTELECTUALII   INSTITUTIONALIZATI si POLITICIENII – oamenii care au putere de decizie – vor sa platim bir contextului international. Cu acesti politicieni si cu acesti intelectuali suntem in moarte clinica. Votati-i in continuare, priviti-i la TV, aplaudati-i, luati-le autografe la lansari de carte!

Adevarul despre „opozitia” din Moldova:

––- 4.

Analfabetii istoriei

Multi analfabeti ai istoriei in frunte cu „profesoara” Alina Mungiu vorbesc despre DIPLOMATIE LA CHSISINAU. Repet pentru surzi si pentru analfabeti in cultura. Lectia istoriei e urmatoarea: cu comunistii nu trebuie sa fii DIPLOMAT. Un alt motiv, in afara de cel expus in postarea anterioara, e ca, in regimuri comuniste proprietatea privata fiind inexistenta, VIOLENTA  IMPOTRIVA  COMUNISMULUI  E  LEGITIMA  pentru ca inseamna AUTOAPARARE, adica recastigarea BUNULUI de care am fost saracit IN  MOD  VIOLENT. Comunismul fiind paradigma furtului si a crimei, violenta impotriva regimurilor dictatoriale e singura forma de violenta legitima de care omul are dreptul sa se foloseasca. Un guvern care inspira frica si teroare asa cum inspira guvernul de la Chisinau e un guvern dictatorial. Nu oamenilor trebuie sa le fie frica de guvern, ci guvernantilor trebuie sa le fie frica de oameni. Thomas Jefferson spune ca libertatea exista in acea cetate in care guvernul stie de frica oamenilor de rand, nu invers.  De aceea e foarte buna Constitutia SUA pentru Amendamentul 2 care da omului dreptul de a purta arma ca sa se poata apara de catre STATUL  TOTALITAR si pentru a se asigura un stat liber. Viitoarea Constituie a Romaniei trebuie sa fie la fel. Nu inteleg de ce vorbesc patibularii despre DIPLOMATIE la Chisinau cand la Chisinau nu exista nici macar OPOZITIE. In dictaturi nu exista OPOZITIE. Singura modalitate de a inlatura comunismul e VIOLENTA impotriva guvernului totalitar. Si a doua conditie de a inlatura comunismul e ca CERINTELE tinerilor din strada sa fie INDEPLINITE de catre cei care ulterior vor adera la ele. Pentru ca multi oportunisti si multe lichele vor adera DUPA ce vor muri oameni pentru inlaturarea unei dictaturi.

Prin VIOLENTA trebuie controlat Ministerul de Interne, de Externe si Ministerul Justitiei. Altfel nu se poate da jos comunismul. Cine vorbeste ALTCEVA si cine vrea DIPLOMATIE la Chisinau, acela nu vrea eradicarea comunistilor de la conducerea statului. Acela vrea ceea ce s-a intamplat in Romania dupa 1989: OLIGARHIE, nu DEMOCRATIE.

12 răspunsuri la „UPDATE 4: Revolta la Chisinau. Fumurescu greseste. Alina Mungiu. Conditia de soparla. Analfabetii istoriei

 1. In sfarsit un blog unde se scrie ce trebuie despre cazul asta. Nimeni din presa nu spune ce trebuie spus. Ioan T. Morar chiar spunea ca lui nu-i pasa ce se intampla in Moldova dupa ce au iesit comunistii. Presa e antiromaneasca cu jurnalisti care isi bat joc. Avem politicienii pe care ii avem datorita jurnalistilor care scriu in presa pentru ca toti sunt selectati cu grija si pusi sa slaveasca sistemul. Bravo, tinere! Sunt mandru.

 2. Cat de convins esti ca vrei unire cu (toti) basarabenii? Nu uita: in strada sunt 30-50.000 de oameni si aia majoritatea-s tineri (sub 30, sau chiar, 20 de ani). Sa nu uitam ca cei de varsta a doua-treia au votat cu comunistii…
  P.S. Imi place mult ca aceasta campanie se numeste Basarabia, PAMANT romanesc…
  P.S. 2 Cati basarabeni cunosti?
  P.S. 3 Daca am patrunde cu tancurile in MD, in cat timp crezi ca ar ajunge la Chisinau tancurile din Transnistria/Rusia?

 3. Si in 1918, se vor fi gasit destui care sa afirme ca Unirea e o idee proasta. Si in 1940 s-au gasit suficiente cozi de topor care sa salute intrarea rusilor.

  Unirea este un adevarat obiectiv national si acum este o ocazie buna. Un astfel de moment a mai fost numai in 1990-1991, iar un altul in viitor nu cred ca va mai exista.
  Exista vreun obiectiv strategic mai important decat acesta pentru Romania ? Nu exista nici mai important, nici mai putin important, pentru ca nu exista, la ora actuala, niciun obiectiv adevarat propus de clasa politica Romaniei.

  Moldovenii de varsta a doua-treia nu vor iesi in strada, nici pentru Voronin, nici impotriva lui, pentru ca nu au in sange iesitul in strada. Ei nu reprezinta un pericol de niciun fel pentru unire. Singurul pericol adevarat vine de la UE, care nu va vrea sa schimbe un status-quo cu o situatie pe care nu a anticipat-o.

  Doamne, ajuta-i pe moldoveni !

 4. Da, sigur, să ne unim !

  Că parcă n-avem suficienţi kGBişti şi-aşa… Şi suficienţi săraci, dar nu cinstiţi.

 5. Dragi tovarasi, hai sa va spun care e realitatea. Realitatea e ca dupa 1989 in Romania s-a alimentat opinia falsa ca moldovenii nu vor unire. Aceasta opinie falsa a fost propagata de catre KGB-isti pentru ca era in interesul lor sa ramana la putere in Moldova. Iliescu si toata clica politica din Romania a dezvoltat acest jaf spunand romanilor ca cei care nu vor unire sunt moldovenii. Cunosc multi romani care si acum cred ca moldovenii nu vor unire si nu au vrut dupa revolutia din 1989. Asta este tampenia pe care o sustin securistii in frunte cu Ion Iliescu. De asta a si semnat boul independenta „statului” Moldova,

  Realitatea e alta. Realitatea e ca moldovenii au vrut dintotdeauna unire si romanii din Romania au fost indoctrinati de catre Iliescu si presa ca moldovenii nu vor asa ceva.

  Nu conteaza ce vor mosii indoctrinati de marxism din Moldova. Conteaza ce vor tinerii pentru ca vointa lor va cantari decisiv in urmatorii 10 ani.

  Moldova oricum nu va intra in UE in urmatorii 20-30 de ani indiferent daca comunistii dispar din Chisinau. Singura sansa ca Moldova sa intre in UE e unirea cu Romania.

  Deci draga Scardaneli, tu esti un bolsevic si orice bolsevic seamana diversiune printre oameni. Sau daca nu esti un bolsevic (pentru ca nu mai e la moda sa fii bolsevic) , esti unul din grupul neocomunist Remus Cernea – Emil Moise – Catalin Tenita – Gabriel Andreescu care altceva nu mai stiu decat sa scrie impotriva Romaniei. Gabriel Andreescu e cunoscut pentru ca din 1989 si pana in prezent a scris numai impotriva unirii cu Moldova fiind felicitat de catre Ion Iliescu si intreaga clica politica a lui Voronin. Se pare ca neocomunistii au orbul gainii cand nu vor sa vada ce vor tinerii care au iesit in strada.Tot inainte!

  Marius, cunosc cativa moldoveni, am si rude de dincolo de Prut si stiu ce vor tinerii din Moldova si chiar o parte buna din parintii lor.

 6. Unirea Basarabiei cu Romania este inevitabila; acesta este mersul lucrurilor. Fie se va intampla acum, fie mai tarziu, tot se va intampla!

  Cat despre caracterul anti-romanesc al multora din presa noastra… de ce sa ne mai miram?

 7. Felicitari, Ilie! Cand tineri ca tine vor putea sa-si expuna parerile in presa din mainstream, abia atunci vorbim de libertatea cuvantului in Romania. Atata timp cat Alina Mungiu este chemata sa se pronunte in mass-media in privinta „directiei” politicii externe romanesti, Romania ramane o tara aservita.

 8. Asa vad si eu lucrurile. Cand se va face, ea se va face de catre tineri, nu de catre jurnalisti, intelectuali sau politicieni. Oligarhia politica si intelectuala din Bucuresti nu vrea aceasta unire pentru ca stie ca adevarata elita romaneasca e in Basarabia, nu la Bucuresti, si si-ar pierde scaunele cleptomanii.

  Lipsa de reactie a politicienilor arata inca o data ca Romania este condusa in continuare de catre KGB, nu de catre romani. Tismaneanu stie mai bine de ce pentru ca nu s-a facut procesul juridic al comunismului.

 9. „Rusia a trimis la Chisinau „o partida impunatoare de munitii speciale pentru stoparea protestelor”, scrie publicatia rusa Kommersant, care este formata din grenade de tip „Ceremuha” si alte substante speciale.” http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5570323-update-chisinau-sint-asteptate-noi-proteste-premierul-moldovean-avertizeaza-jertfele-umane-vor-foarte-greu-evitat.htm

  „Doar 10 protestatari se afla in Piata Marii Adunari Nationale, in timp ce in spatele cladirii Guvernului se afla sute de politisti, echipati de lupta, anunta Unimedia.info. La o distanta de 10 minute de centrul orasului au fost observate 10 camioane militare.”

  S-a dus momentul. Avem un presedinte-mamaliga si un ministru de externe pampalau. Miercuri, cand erau 50 000 de oameni in strada trebuia intrat cu tancurile in Chisianu. Comunistii erau luati prin surptindere, nimeni nu se astepta, Moscova dormea. Pana se miscau ei, noi luam Ministerul de interne, Externe si Justitia si gata. Eram sustinuti de o mare de oameni, aplaudati, nimeni nu putea sa cometeze.

  Basescu chiar are „intuitie politica”. N-ai ce sa faci cu bolsevici in loc de politicieni. Ar trebui organizate proteste de strada in Romania impotriva clasei politice din Bucuresti.

 10. Pingback: UPDATE 4: Revolta la Chisinau. Fumurescu greseste. Alina Mungiu. Conditia de soparla. Analfabetii istoriei | Secolul 21 ~ 21st Century·

 11. @ Ar fi timpul sa intram cu tancurile in Chisinau.
  E o măsura radicală când avem o ţară micuţa în comparaţie cu Rusia. Probabil dacă intram cu tancurile în Moldova, România ar fi fost în poziţia Georgiei, invadată de tancurile ruseşti “dormice” de eliberarea Oseţiei. Asta pe de o parte, pe de alta parte România e dependentă energetic de Rusia, importăm gaze şi cărbuni de la ruşi, e destul de greu de impus condiţii Rusiei. Cu alte cuvinte ar fi sinucidere curată o astfel de intervenţie.
  @ Diplomatia e buna numai intr-un singur caz: atunci cand natiunile sunt LIBERE si cand intre ele chiar se pot stabili relatii. Insa aceste momente sunt foarte rare si dureaza foarte putin timp in istorie. Diplomatia e, din acest motiv, o strategie sinucigasa pe timp de barbarie. Cine e diplomat in vremuri vitrege, acela se face avocat al dracului.

  De unde şi sensul şi originea expresei fă-te frate cu dracul până treci puntea 😛 Unirea Republicii Moldova cu România este dorită de ambele părţi, numai ca este imposibil de realizat în condiţiile de acum. De fapt, după ce România a pierdut războiul (al doilea război mondial) era clar ca işi va pierde teritoriile. Din fericire pentru România în mare parte vecinii săi, în cel de-al doilea război mondial, au fost adversarii ruşilor şi ai aliaţilor, altfel cel mai probabil se pierdeau teritorii şi în alte provincii istorice, mă refer la teritorii mai însemnate. Să nu uităm că România Mare, s-a format în urma câştigării unui război mondial, pierderea teritoriilor se produce la fel de uşor, când se pierde războiul. Despre tezaur nici nu mai discutăm, el a fost pierdut demult.

  România şi-a îngreunat şi mai mult situaţia când a ales să intre în NATO şi UE. Atunci a vândut Republica Moldova pe 30 de arginţi (liniştea de a fi ţară NATO şi membră UE). Ca sa intre în NATO, Rusia a tranşat problema cu SUA afirmând că daca se apropie NATO prea mult de graniţele sale considera că este atacată şi trece la acţiune în consecinţă. România a fost obligată să semneze tratate de pace cu vecinii inclusiv Republica Moldova. Astfel s-a recunoscut implicit suveranitatea şi independeţa Moldovei din punct de vedere juridic.

  @ Alt dobitoc, “istoricul” Adrian Cioroianu a semnat in 2007 un document al Uniunii Europene prin care se recunostea de catre Romania “limba moldoveneasca”.

  Evident că oricine ar fi fost, Adrian Cioroianu sau alt minstru de externe ar fi semnat acel document. România deţinea la vremea respectivă portofoliul de comisar european pe probleme lingvistice. Ar fi fost ciudat ca tocmai ţara care deţine portofoliul să încalce regulile pe care trebuie să le supravegheze. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s