„Natiunea” civica si „familia” cu doi tati, Mircea Platon

„Natiunea” civica si „familia” cu doi tati, de Mircea Platon.

In anii ’90, intelectualii „societatii civile” au imbratisat in grup teoriile unor marxisti precum Benedict Anderson sau Eric Hobsbawm conform carora natiunile sint niste „inventii”, niste „constructii” artificiale. Natiunea, spunea corul bine-cugetatorilor, e un rezultat al nationalismului, si nu invers. Unul dintre cei mai vocali suporteri ai acestei teze a fost un tinar istoric care scria in paginile Dilemei si care, purtat de valul demitizant si de aripile „ingerilor buni”, a ajuns chiar ministru de externe, sarcina de care s-a achitat cu toata rivna la care te poti astepta de la un om pentru care statul-natiune pe care il slujeste e doar o fictiune, un construct ideologic daunator.

Reclame

6 răspunsuri la „„Natiunea” civica si „familia” cu doi tati, Mircea Platon

  1. Pingback: “Natiunea” civica si “familia” cu doi tati, Mircea Platon | Secolul 21 ~ 21st Century·

  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Noutati 21-23 mai 2009·

  3. Da, impostorul Base. Cand se apropie campania electorala incep toate animalele politice sa prosteasca taranul si clasa saraca. Si intelectualii fac Altfel de emisiuni la iRealitatea TV ca sa prosteasca si mai mult pe prosti. M-am saturat.

    „Noi luptam cu sistemul ticalosit”, „noi suntem intelectuali”, „vorbesc in calitate de reprezentant al elitei”. Numai minciuni. Nimeni nu mai vorbeste in calitate de om normal. Se lauda unii pe altii , falsifica istoria Romaniei, instrumentalizeaza teologia si se cred intelectuali.

    Lauda in cor niste „disidenti” care dupa caderea comunismului au colaborat cu fosti tortionari si comunisti si nu au scos un cuvant bun despre monarhie. Pe cat de mult ii apreciam in trecut (eram mic cand ii apreciam), pe atat de mult ii detest acum pentru ca asta fac ei, intelectualii „disidenti” – distrug istoria Romania. Sunt anti-comunisti de pe pozitii de stanga, nu de pe pozitii conservatoare, de dreapta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s