Film: dezastrele aduse umanitatii de catre darwinism

Un film despre darwinism si originile rasismului:

Reclame

21 de răspunsuri la „Film: dezastrele aduse umanitatii de catre darwinism

 1. Pingback: Film: dezastrele aduse umanitatii de catre darwinism | Secolul 21 ~ 21st Century·

 2. Ok. Daca nu ma insel, esti ateu. Ok. Am inteles. Nu am nimic cu tine. Doar sunt curios sa imi spui daca iti place de Neamtu. Mai exact, daca esti de acord cu politica „elitei crestine” de a sustine oameni pro-casatorii homosexuale. Atat, sunt curios de asta. Nu vreau sa ma cert cu tine. Deci, esti de acord cu atitudinea acestei elite? Atat vreau sa imi spui. Dar sa fii sincer.

 3. NU IS ATEU. TE INSELI! mai intai trebuie sa definest termenul de „crestin”! ca sa evitam orice confuzie.

 4. nu crezi ca treaba definita asa e usor simplista…? avem concilii, avem sfinti parinti, avem evanghelii si carti biblice, avem curente si poate, avem culte. Avem Europa- o europa care in esenta este crestinism in toata multitudinea sa- nu ar exista europa, cu bune, cu rele fara crestinism si chiar fenomene aparent antagonice sunt toate de origine crestina. Astfel, cred, personal, a defini crestinul drept om care practica teologia crestina mult prea simplu in contextul unei multitudini de curente si gandiri crestine. Trebuie gasite puncte comune cred, si trebuie pornit de la ele.

 5. E simplista. Nu e locul aici pentru detalii. Sunt culte, fiecare om cu cultul sau, cu religia sa fundamentata pe sacru. Singurele polemici care nu imi plac sunt cele intre confesiuni religioase, intre religii. Nu trebuie nimeni convins de nimic. Dar nu imi place nici ecumenismul sincretist. Cred in convertire, nu in unire sincretista intre religii / culte. Nu poate nimeni sa practice mai multe religii in acelasi timp sau mai multe culte deoarece dogma e suport pentru mistica. Nu exista mistica fara dogma. Mistica e practica teologica. Exista diferente si ele trebuie pastrate si cultivate.

  Daca vreodata se va ajunge la vreo unire intre cultele crestine sau intre religii, ea va fi o unire in convertire a oamenilor, nu o amestecare a diferentelor.

  Punctul comun intre religii / culte este sacrul. Dogma nu poate fi comuna. Dogma separa deoarece mistica este diferita in fiecare religie. Exista o ierarhie sau ordine in orice religie si in orice cult al unei religii, dar si religiile in ansamblul lor formeaza o ierarhie. Nu exista egalitate intre religii pentru ca s-ar diminua diferentele, desi sacrul este ceea ce le uneste la nivel suprasensibil. Eliade a fost intrebat de catre Tutea ce crede despre crestinism. Si a raspuns: „crestinismul este inceputul si sfarsitul tuturor religiilor”.

  NO COMMENT!

 6. mda, hai ca e ziua mea in 5 minute 🙂 … revin maine…
  p.s. nu vorbea de diferente interconfesionale, acesta nu e neaparat un subiect de discutie daca consideram perspectiva ortodoxa. Nu! ma refeream la curente de gandire intr-u definire sacrului si desigur dogmei in cadrului unei singure manifestari religioase ori de cult.

 7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “Patriarhul cool” si furtunile mari care ameninta corabia Bisericii (Noutati 28-29 mai 2009)·

 8. @geomarz

  pai ai Imbecilismul pe acest blog, e LIVE toata treaba

  daca si Neamtu e pro-homo inseamna ca Ilie Catrinoiu (Moromete) e chiar…naiv rau

  vai de capul tau (mic)!

 9. Mihai Neamtu nu e pro-gay! Doamne fereste! Si sunt sigur ca Mihai, atunci cand se vor deosebi apele, va fi de partea cea buna…
  Ca are unele optiuni politice neinspirate, e dreptul sau, nu? Insa sunt sigur de faptul ca si el e suparat pe veselia pro-UE si pro-gay a lui Cristian Preda si Traian Ungureanu. Numai ca tace…inca.

 10. Bai Bogdane, tu suferi rau, frate. Nu am spus ca Neamtu e pro gay. Am spus ca Neamtu sustine oameni pro gay – Monica Macovei. Adica Neamtu e un intelectual postmodern, una spuna si alta face ca toti intelectualii postmoderni, niste caricaturi pe post de girofar pentru orbi.
  Ai inteles sau esti greu de cap?
  Si acum ce faci? ii iei apararea lui Darwin?

  @ geormaz: in acel film vei fi protagonist.

 11. Domnule Ilie,
  Multumesc pentru incredere !
  Mie, insa, nu-mi place lumina reflectoarelor, va las domniei voastre aceasta mare favoare.

 12. Nici nu ne cetam.
  Daca aveam ceva farmec, dadeam direct la IATC, nu la medcina… Asta acu vreo 40 de ani. Acu’ nu se mai pune problema… Urmeaza numai o singura scena, cea suubamanteana…
  Asa, ca nu aveti nici o sansa, ramineti in fata…
  Salut si numai bine…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s