Animalul politic vrea vot obligatoriu

Animalul politic din provincia Romania vrea vot obligatoriu. Aici e stirea si aici. Adriana Saftoiu e cu ideea. Argumente rationale nu exista pentru asa ceva. In primul rand pentru ca electoratul nu va fi deloc mai informat si mai responsabil daca statul aplica pedepse celor care nu voteaza. Ce libertate mai e acolo unde statul te obliga sa si votezi? Nu mai e libertate si unde nu e libertate nu e nici responsabilitate. Animalul politic vrea sa vada sclavi peste tot spectrul electoral, sclavi care dau cu stampila. In democratii statul nu poate obliga pe nimeni sa voteze. Absenteismul, injuratura oferita puterii – toate sunt atitudini normale ale electoratului la adresa animalului politic.

Daca se va obliga acest lucru, electoratul va face urmatorul lucru: or va anula votul in cabina de vot punand stampila pe toate partidele – doar Big Brother nu o sa fie pus si in cabina de vot – , or va vota cu extremistii din lipsa de optiuni si exces de resentiment fata de un stat ocupat de ciocoi.

Asa ca nu inteleg aceaste idee tampita despre votul obligatoriu. Spune cine in emisiune ca nu se va schimba clasa politica daca nu vor vota toti oamenii. Cretinisme! Clasa politica se va schimba daca oamenii se mobilizeaza si refuza sa voteze actualele animale din politica pentru ca lipsa electoratului la vot pune o presiune in plus pe politicieni.

Apoi, nu e vorba despre dezinformarea electoratului daca nu se prezinta la vot, ci despre dezinformarea si proasta cultura politica a politicienilor si despre lipsa lor de solutii in politica. Eu as vota, dar cu cine sa votez cand in Romania nici macar decomunizarea nu s-a facut? Cand in politica sunt aceeasi comunisti, de ce statul sa ma cenzureze tot pe mine? De ce animalele din presa si intelectuali spalati pe creiere sa ma cenzureze tot pe mine cand acesti trogloditi ar putea sa cenzureze politicienii?

Dar nu! Ca sa vedem ce trebuie facut, mai intai sa analizam situatie politica din Romania si sa vedem de partea cui e vina ca sa aflam cine trebuie cenzurat, electoratul sau puterea? E vina electoratului pentru actuala situatie a tarii sau e vina comunistilor din politica pentru actuala situatie a tarii? E vina electoratului care a murit in mineriade dupa revolutie sau e vina politicienilor izvorati din Ion Iliescu, de la Basescu pana la Crin Antonescu si Vadim? A cui e vina ca sa aflam pe cine sa cenzuram? Am inteles, nu se poate face treaba, dar cand vad oameni din media si din cultura ca vor sa cenzureze tot electoratul obligandu-l sa voteze, asa ceva arata ca media si „intelectualii” sunt mana in mana cu comunistii nepedepsiti dupa 1989.

Daca se va face si atentatul asta la adresa libertatii, voi anula votul in cabina de votare sau voi vota cu PNG-CD! Sau voi vota cu cel mai neinsemnat si necunoscut partid de pe scena politica! Evident, din resentiment si frustrare!

De elitisti moderati si de intelectuali dilematici mana in mana cu Iliescu m-am saturat.

Cititi articolul lui David Cameron, presedintele Partidului Conservator din Marea Britanie. „Conservatorul” Sever Voinescu vorbeste despre politica ca si cum politica e elita tarii si trebuie sa ne supunem intru totul elitei, iar David Cameron spune altceva intr-un articol anti-elitist: „Deci, cred ca obiectivul central al politicii noastre de care avem nevoie e o redistribuire radicala a puterii: de la stat catre cetateni, de la guvern catre parlament, de la Whitehall (strada din Londra pe care se afla ministerele) catre comunitati, de la Uniunea Europeana catre Marea Britanie, de la judecatori la persoane, de la birocratie la democratie. Prin descentralizare, transparenta si responsabilitate trebuie sa luam puterea din mana elitei si sa o inmanam barbatului si femeii de pe strada.” N-am auzit niciun „conservator” din PDL sa aiba un asemenea discurs anti-elitist.

Animalul politic vrea vot obligatoriu; eu vreau disparitia animalului politic din politica prin decomunizare.

Adios, animalelor!

Reclame

6 răspunsuri la „Animalul politic vrea vot obligatoriu

 1. Domnule, dupa cum te exprimi, vad ca mai ai multe de invatat. Intre altele, faptul ca invectiva si cuvintele „tari” nu tin loc de argumente si nu intaresc forta persuasiva decat la alti insi de aceeasi formatie culturala.
  In al doilea rand, citatul nu are nicio legatura cu ceea ce sustii dumneata.
  In al treilea rand, tocmai Marea Britanie se pregateste sa treaca la obligativitatea votului, alarmata de cei „numai” 61% votanti la ultimele alegeri.
  Mai citeste, mai mediteaza… Scrie mai putin deocamdata!

 2. Domnule, eu am sa votez atunci cand se va face decomunizarea in Romania asa cum s-a facut denazificarea in Germania. E bine?

  Trecutul politicianul englez nu e criminal asa cum e trecutul politicianului roman. Asa ca, daca in Anglia se discuta obligativitatea votului, nu vad care e legatura cu Romania. Eu nu votez niste criminali pentru ca acum ma obliga si statul sa o fac.

  Eu cu citatul lui Cameron faceam comparatia cu Sever Voinescu care vorbeste despre politicienii romani ca si cum ar fi elite si trebuie sa ii ascultam pentru ca noi suntem prosti. Asta nu e atitudine conservatoare, ci progresista dupa cum arata David Cameron.

  Mai mediteaza, mai informeaza-te!

 3. Pledoaria este inutila. La fel si furia cu care combateti animalele politice din Romania. Nimeni nu poate fi atat de prost incat sa il creada pe un Sever Voinescu. Cu atat mai mult este ridicol ca vreun cetatean, oricat de neinstruit, sa se gandeasca respectuos la actuala clasa politica.
  Din aceste motive, riscul ”credibilitatii” lor fiind minim ( a se vedea ”onoranta” prezenta la vot), atentia trebuie indreptata spre punerea in practica a sloganului ”Nu pot ei fura cat putem noi vota!” Si singura cale de a face inutila cumpararea voturilor este obligativitatea exercitarii dreptului electoral. La fel ca in LUXEMBURG, BELGIA, ITALIA, PORTUGALIA, GRECIA … si alte state la fel de putin comuniste. QED

 4. Nici eu nu cred ca votul obligatoriu ar fi rau. Si explic si de ce:

  Este imposibil ca, in cazul in care la un scrutin cu vot obligatoriu, s/ar numara peste 75% de voturi albe, reforma reala clasei politice sa mai poata fi amanata.
  Asa, votul fiind considerat un soi de privilegiu, toti neavenitii care alcatuiesc in acest moment clasa noastra politica se pot considera legitimi chiar daca va sosi momentul in care vor fi votati de 3 % din totalul corpului electoral.

  Acum, noi le batem obrazul politicienilor cum ca sunt nereprezentativi si ilegitimi dupa regulile elementare ale bunului simt , dar obrazul lor e gros…prea gros….dureros de gros….

 5. Baconsky e un amator de senzatii tari: mereu amesteca socialismul FMI cu piata libera. N-ai ce sa-i ceri. Cand „telectualii de dreapta” fac apologia imprumutului la FMI asa cum face Baconsky intr-un articol de acum cateva luni, nu ai decat sa sper ca Lenin va invia sub aplauzele lui Baconsky.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s