Revolutia continua, Mircea Platon

Inca un articol care descrie inactualitatea si pseudocritica „intelectualului critic” mosit de comunism:

Pai, daca ne uitam in gazetaria lui Eminescu, observam ca Eminescu era mai preocupat sa o rupa cu prezentul. Eminescu, Caragiale, Vlahuta, Panait Cerna, tinarul Iorga, ma rog, reactionarii si pasunistii vremii respective, desi aveau constiinta istorica si faceau dese referiri la istoria romanilor, erau preocupati mai degraba sa critice coruptia vremii lor. In 1907, Caragiale publica pamflete impotriva guvernului liberal care impusca taranii. In 1957, Arghezi publica poeme de slava guvernului comunist care impusca taranii. Dar era liber sa o rupa cu trecutul si sa condamne, de exemplu, guvernul liberal, care in 1907 a impuscat taranii. Odata cu venirea comunistilor, constiinta morala romaneasca s-a defazat. Si asa a ramas.  [… restul articolului …]

Reclame

11 răspunsuri la „Revolutia continua, Mircea Platon

 1. Cata tristete pe Bogdan ca Platon nu a fost inca interzis la Ziarul de Iasi! Cata tristete pentru Plesu, Tismaneanu, Neamtu, Patapievici si toti falsificatorii istoriei ca Platon e inca tolerat sa publice in Romania! Ce tragedie!

 2. ca bun neocon ce esti nu gandesti decat in termeni de brand. o fi marca falimentara, dar felina e vie. si-o sa te pape cu prostie cu tot. hai, nu mai dormi cu fata in perna ca ti s-a borcanat mintea.

 3. Neoconule, de ce te superi? Fii calm! Nu iti iubesti dusmanii conservatori asa cum intelege Neamtu ca trebuie sa ne iubim dusmanii? Pai, cum asa? Fii calm! Hai sa ne iubim cu totii. Ma iubesti?

  (Eu as da cu parul.) Iata ca nu putem sa ne iubim unii pe altii asa cum se iubeste neoconul Neamtu cu social-democratul Tismaneanu. Pacat, mii de regrete!

 4. Jaguarul e felina. Esti un neocon care pierde timpul gandidu-sa la „brandul de tara”. „Romania nu are un brand.” Ce bine ca nu are. Inseamna ca inca nu am ajuns marfa, prostitutie.

 5. eu ti-am zis ca sunteti o cloaca de prosti dar nu m-ai crezut

  vrajeala cu eticheta de neocon e doar in mintea voastra bolnava de oligofreni frustrati

  hai pa ca pierd vremea pe aici…

 6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » NORI DE FURTUNA (Noutati 19 iunie 2009)·

 7. Bogdanele, fii calm! De ce ma urasti? Esti neocon, asta e. Nu sunteti voi scoliti la Woodrow Wilson Institute? Nu inventeaza Neamu disidenti la Woodrow Wilson? Nu sunteti voi in legaturi stranse cu Podhoretz, Wilson Institue, Krauthammer, Kagan si alti neoconi?

  Orice om care va citeste si apoi verifica pe internet cine sunt indivizii cu care colaborati vede ca sunteti neoconi. De ce esti baietel rau si refuzi tu sa spui de partea cui esti? PE CINE CREZI CA MAI MINTI, BAIATULE?

  Traim in secolul 21, sau nu esti sigur nici de asta?

 8. Sorin Lavric: „Am citit cartea cu senzatia ca in Tismaneanu gasesc un om de indubitabila probitate documentara, un om care nu ezita sa numeasca raul chiar si atunci cind, din motive biografice proprii, ar fi putut foarte bine sa taca. De aceea, este inutil sa ne intrebam cita simpatie a nascut Tismaneanu scriind o carte in care taie la propriu in carnea celor care ar fi preferat ca rudele si descendentii lor sa nu fie pomeniti. Tocmai de aceea efortul sau de dezvaluire istorica merita respectul fiecarui cititor care stie cit de greu este sa spui astazi pe nume anumitor lucruri. Iar Tismaneanu spune lucrurilor pe nume.” http://www.ideiindialog.ro/articol_933/portretul_unui_monstru.html

  Ii e frica sa nu i se interzica scrisul in ID si se complace in noroi. Nu e nici Lavric ce pretinde ca e.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s