Adevaratii crestini iubesc dreptatea pentru ca sunt milostivi. Tradatorul necrestin Patapievici

Tradarea carturarilor!

Sunt multi naivi care voteaza cu PDL si care idolatrizeaza „elita” pentru ca pur si simplu nu citesc presa din Romania. Ei cred ca „elita” vrea sa faca decomunizarea, sa faca lustratia, sa condamne comunismul, sa se treaca la democratie, sa se elimine oligarhia. Asa e, vor sa condamne un comunism in care nu au existat… comunisti. Incredibil, a cazut comunismul si toti comunistii s-au convertit la democratie in mai putin de 24 de ore, nimeni nu e vinovat pentru crimele comunismului, desi multi au fost vinovati pentru crimele nazismului.

Nietzsche era un impatimit cititor de ziare, spunea ca omul trebuie sa citeasca presa asa cum isi face rugaciunea.

Dl Patapievici scrie in Evenimentul Zilei un articol execrabil despre cartea social-democratului Adam Michnik, „Marturisirile unui disident convertit”. Daca vreti sa aflati de ce nu se face lustratie in Romania, cititi articolul dlui Patapievici. Adam Michnik e unul din acei „anticomunisti” care, asemenea „elitei” noastre, militeaza pentru moderatie. Nu a fost deloc de acord „anticomunistul” Adam Michnik cu lustratia facuta de fratii Kaczynski in Polonia. Nu-i de mirare de ce la lansarea cartii a fost prezent creatorul moderatiei in Romania, Ion Iliescu, marele inamic al lustratiei si al dreptatii si marele guru creator al tismanenilor.

Asa ca nu trebuie sa ne miram de ce „elita” noastra il lauda pe „marele intelectual Adam Michnik”.

Ereziile lui Michnik sunt fabuloase. Michnik inventeaza iubirii o etica, de parca iubirea are nevoie de etica. Michnik spune ca a ierta „înseamnă să renunţăm conştient la dreptatea care ni se cuvine, în numele milosteniei”. Patapievici, in analfabetismul lui teologic, il lauda! De cand iertarea, dreptatea si milostenia se opun, nu imi dau seama. Eu lui Michnik ii spun asa: crestinii iubesc dreptatea pentru ca sunt milostivi. Asa sunt impostorii, se conformeaza mereu cerintelor socialismului european falsificand sensul cuvintelor. Patapievici spunea anul trecut in iulie 2008, intr-un raspuns dat Hertei Müller in cazul fostului securist Sorin Antohi, ca România nu are o lege a lustraţiei, iar Europa Unită, cum ştii, dezaprobă astfel de legi, pe care le consideră discriminatorii. Scrisoarea ta de protest mă somează să fac instituţional o discriminare pe care, legal, nu am dreptul să o practic decât moral. Tu ai numai responsabilitatea convingerilor tale, pe care, în ce priveşte răul făcut de securitate, le împărtăşesc în totalitate: însă eu, cât timp reprezint ICR, am şi obligaţia să mă supun principiului care îmi interzice să folosesc instituţiile statului pentru a-mi promova convingerile, atât pe cele pe care legile în vigoare le-ar susţine, cât şi pe cele pe care nu le-ar încuraja explicit.”

Cu alte cuvinte, daca UE nu vrea sa se faca lustratie in Romania, atunci nu trebuie sa o facem, dar trebuie sa prostim electoratul atunci cand sunt alegeri si sa-l mintim ca noi, intelectualii lui Base, vrem lustratie si o vom face daca ne alegeti. Romania nu e Polonia.Cat de tampiti sunt romanii ca nu au rezistat in comunism asa cum au rezistat polonezii!” „Cat de patibulari sunt romanii pentru ca nu au facut lustratie asa cum au facut polonezii”. „Ai vazut, Catolicismul a rezistat comunismului in Polonia, Ortodoxia nu a rezistat. Ortodoxia e compatibila cu comunismul, se va demonstra asta in scurt timp”. „Trebuie sa ne unim cu Vaticanul pentru Ortodoxia nu a rezistat in comunism”. „Sa nu amintiti nimic de Paul Goma, el e antisemit, interziceti-t sa publice in revistele de cultura pentru ca noi nu am avut luptatori anticomunisti, nu am avut polonezi”. Dar tot acesti intelectuali dezaxati se vaita ca Romania nu e Polonia. Nu, ei, intelectualii lui Base, ei nu au nicio vina deoarece ei nu discrimineaza criminalii. Doamne fereste! Patibularul popor roman e vinovat pentru ca Iliescu cu acolitii sai nu a fost supus discriminarii lustratiei. Patibularul popor roman e vinovat pentru ca Patapievici nu vrea sa discrimineze intelectualii care au dat ordine sa se terorizeze oameni nevinovati! Mai sunt si altii care se intreaba ca idiotii de ce nu avem, si noi, romanii, un Adam Michnik. Avem un Paul Goma, incoparabil cu Adam Michnik.

(Nu ai voie sa citesti mai departe acest articol daca nu faci repede trei matanii pentru ca a aparut fascismul pe blogul lui Catrinoiu!)

Dar de ce sa facem lustratie daca UE nu vrea? De ce sa discriminam criminali „nevinovati”? De ce sa facem lustratie daca occidentul nu vrea sa se faca lustratie pentru ca presedintele american Woodrow Wilson a finantat cu 20 de milioane de dolari revolutia bolsevica in 1919? Nu, nu trebuie sa discriminam criminali. Trebuie sa avem milostenie fata de ei, sa fim „crestini” care renunta la dreptate. Trebuie sa renuntam la dreptate si sa avem milostenie fata de criminalii comunisti, dar sa nu renuntam la „dreptate” atunci cand homosexualii vor uniuni civile. Nu, Doamne fereste de asa ceva! Trebuie sa ramanem in continuare un popor patibular asa cum vrea dl Patapievici. Nu trebuie sa ne luam niciodata propriul destin in mana, nu trebuie sa ne facem niciodata dreptate, nu trebuie sa ne scriem noi insine propria istorie! Nu, Doamne fereste! Cine stie, se naste fascismul si e pericol! Daca se naste fascismul si se ataca organele de stat? Scuipa repede de trei ori in san si fa trei matanii pentru ca se naste fascismul in Romania daca se cere inchiderea dupa gratii a tortionarilor!

Sa fim moderati. „Memorie, libertate, moderatie

Daca occidentul a vrut sa murim sub comunism finantand revolutii bolsevice, trebuie sa ii multumim si sa il ascultam atunci cand Woodrow Wilson Institute ne cere sa fabricam „anticomunisti” care nu vor dreptate de dragul milosteniei!

Nu a cerut nimeni gatul comunistilor, nu a cerut nimeni sa moara comunistii. E necrestinesc asa ceva. Dar e anticrestinesc sa nu intre dupa gratii tortionarii si sa nu fie eliminati din viata publica activistii de partid si cei care au dat ordine sa se comita crime si sa se terorizeze oameni. E necrestin ca un dezaxat ca Adam Michnik sa minimalizeze crimele comunismului in fata crimelor nazismului. E necrestin ca Patapievici sa asculte indicatiile UE si sa nu faca dreptate celor care au murit in comunism si in mineriade. E necrestin ca Tismaneanu sa minta o tara intreaga ca el vrea lustratie. E necrestin ca un monument de lupta anticomunista ca Paul Goma sa fie interzis si azi in presa culturala de catre acesti intelectuali dezaxati care vor „milostenie” fata de criminali. E necrestin ca teologii nostri sa minta cu nesimtire un intreg popor!

(Fa repede un comentariu si spune-i lui Catrinoiu ca e fascist, antisemit, anti-intelectual, mitocan, incult, pasunist, admirator al Miscarii Legionare!)

Reclame

18 răspunsuri la „Adevaratii crestini iubesc dreptatea pentru ca sunt milostivi. Tradatorul necrestin Patapievici

 1. Tu du-te si tine-le companie tortionarilor pentru ca esti milostiv cum sfatuieste Michnik. Esti milostiv si din cauza asta nu vrei dreptate. Voi sunteti propovaduitori ai noii evanghelii dupa Michnik! A aparut o noua teologie: teologia misticii michnikiene in care milostenia exclude dreptatea.

 2. Ce noroc pe voi ca exista un Vadim in Romania. Ca exista un Iliescu din care v-ati nascut voi si un Vadim in care ati gasit repede spectrul „de dreapta” al politicii cand Vadim de fapt e nationalist-comunist.

  Ce ati vrea voi sa nu moara Vadim niciodata ca sa aveti cum sa tineti in umbra aparitia unui politician conservator!

  Ce v-ati face voi daca ar aparea in Romania un Ron Paul sau un Nigel Farage? O sa vina si momentul asta cand o sa fugiti de rusine.

  Pana atunci vegheati bine sa nu cumva sa apara un politician normal in Romania!

 3. Bogdane, din ce spune aici Ilie, el vrea lustratie, asa ca textele lui Ilie nu vor fi niciodata publicate de catre Tribun pentru ca Tribunul nu vrea lustratie. 🙂

  Esti cam prostut.

  Nici intelectualii nu vor. I-a molipsit Michnik. Paul Goma vrea dreptate, de asta a si fost condamnat si interzis in presa intelectualilor; el e „antisemit” pentru ca vrea lustratie.

  Patapievici se plange ca daca UE nu vrea lustratie, nici noi nu trebuie sa facem lustratie. Derbedeilor, Polonia a facut lustratie fara sa vrea UE. Papagali ce sunteti!

  Ilie, bravo pentru texte! Asa trebuie imitat Eminescu, in radicalismul lui care azi nu ii place „elitei”.

 4. nu te temi ca te bate Dumnezeu? Adam Michnik social democrat? De unde ai scos-o? Cum indraznesti sa scoti un sunet despre acest luptator impotriva comunismului. A fost exmatriculat in studentie in 1968 si apoi trimis in puscarie. A fost linga Solidaritatea…a mai facut 6 ani de puscarie luptind impotriva regimului comunist. Ce ai facut tu in viata ta mai mutl decit sa dai cu gura. Am inteles! NU-ti place Patapievici! Ca ai tu oftica pe el. Te priveste! Dar nu vorbi despre oameni care si-au riscat viata, au platit cu libertatea pentru ideile lor. Tragi conluzii fara sa citesti o iota …poate fragmentar si dupa ureche. Filosofezi ca un analfabet cu o gindire primitiva ce dospeste filosofie teologica manelista de bodega!!!! Injura-l pe Patapievici dar nu pe Michnik.

 5. E tare stirea. Sint curios cum ar comenta-o TRU si gasca lui de ipocriti. Probabil in sensul ca trebuie sa spargi ouale daca vrei sa faci omleta.

 6. Vali, Michnik sa inceapa lustratia impotriva comunismului si apoi il apreciez. Sa isi duca lupta pana la capat, nu pana la jumatatea drumului. Ramane cum am stabilit: Michnik e socialist!
  Asa cum nazismul a avut vinovati si s-a facut dreptate evreilor, asa si din comunism trebuie sa iasa vinovati si sa se faca dreptate. Ai inteles? Daca n-ai inteles, esti un sclav.
  NU imi vine mie un amator de senzatii tari ca Michnik sa imi vanda o noua etica a iubirii.

  Bogdan sa se duca sa-l intrebe pe TRU ce ii spune duhovnicul dupa ce a decis ca va vota in favoarea uniunilor civile homosexuale. TRU, Preda, Macovei si toti ramolitii din PDL care nu stiu sa isi faca nici macar crucea, dar vorbesc despre traditie si Maniu, Coposu. Maniu se ducea la biserica in fiecare duminica.
  Bogdane, sa-ti intrebi leprele din PDL de cate ori intra in biserica pe an si apoi sa imi spui ce canon i-a dat duhovnicul lui TRU pentru pacatul de vota uniuni civile homosexuale. Ca el asta a inteles din Voegelin: ca teologicul nu trebuie amestecat cu politicul! Nu a inteles nimic din Voegelin!

  Ai auzit? Sa nu uiti si sa-ti intrebi leprele asta.
  Toti copiii bolsevismului se aduna pentru a se hrani din el: Iliescu, Michnik, Patapievici, Tismaneanu, etc. Patapievici la acelasi eveniment unde e prezent si criminalul Iliescu. Mai face si pe desteptul, ca el e de alta factura. Mai si minte ca Emil Constantinescu a fost de dreapta. Saracii de voi, daca nu era Iliescu si Wall Street , azi erati inexistenti!

  Nu aveti nimic de-a face cu „golanii” din mineriade. Nu voi sunteti aia impotriva carora s-a strigat „Moarte intelectualilor!” Cand se striga „Moarte intelectualilor!” , Plesu era in guvernul lui Iliescu ministru. Gura mica!

  „Moarte intelectualilor! Noi muncim, nu gandim!” asta s-a strigat impotriva unor oameni ca Ion Varlam, Paul Goma si alti intelectuali ANTICOMUNISTI pe care voi i-ati interzis in presa din Romania, nu impotriva lui Plesu care era ministrul lui Iliescu. Ati falsificat istoria.

 7. Adam Michnik este un om de stânga (sau, cum spune chiar el: „sunt la extrema dreaptă a stângii”).
  „Evoluţia” sa de după prăbuşirea comunismului nu este una îmbucurătoare pentru nici un om de dreapta şi pentru nici un anticomunist.
  Michnik e pus pe „reformat”. El vrea ca toate popoarele să adopte o mentalitate debilă (model ideologic made in E.U.), e foarte încântat de toţi teologii „liberali” catolici (pe care îi găzduieşte în paginile ziarului său, Gazeta Wyborcza). E categoric un duşman al conservatorismului şi confundă (probabil din rea-voinţă) conservatorismul catolic cu…fascismul.

  A fost duşmanul legii lustraţiei cu o energie demnă de cauze mai nobile. Nimeni nu îi refuza dreptul de a îşi ierta toţi torţionarii (căci a făcut închisoare în comunism). Nimeni nu îi refuza domnului Michnik plăcerea de a fi prieten cu toată fosta nomenclatură a comuniştilor polonezi….
  Dar domnul MIchnik a pretins societăţii poloneze să nu se lase exorcizată, să accepte virusul comunist, să se împace cu gândul bolii sale… Ca om condamnat să trăiesc de 20 de ani în România ne-lustrată, nu pot să consider pretenţiile domnului Michnik decât ca fiind CRIMINALE.

  Dar ca persoană moderată în radicalismul meu, nu am nimic cu domnul Michnik atâta timp cât nu este justificat, spălat şi parfumat pentru a fi apoi băgat pe gât ca un „extraordinar” gânditor de dreapta şi anticomunist.

 8. Neamtu e doar atat: intelectual.

  Ortodox e Traian Ungureanu pentru ca va vota uniuni civile homosexuale la Bruxelles si Neamtu e ortodox pentru ca il sustine. Ortodocsi sunt cioflingarii (cuvantul „cioflingar” e o „copita elocventa stocata de acest vocabular al vigilentei”) din PDL care voteaza uniuni civile homosexuale si apoi fac conferinte de teologie-politica cu „teologi” ca Baconsky, Neamtu si Radu Preda care ii imbarbateaza: „foarte bine faceti, trebuie dreptate sociala! fiti progresisti, nu discriminati minoritatile sexuale!”.

  Intelegeti voi, nu ai cum sa patrunzi in topul 100 al celor mai „rationali” – adica rationalizati, secatuiti, castrati – intelectuali publici globali facut de Foreign Policy daca nu renunti la „obscurantismul ortodoxist, fundamentalismul religios, traditia invechita” de a refuza uniunilie civile intre homosexuali. Iar daca se intampla sa mai vii si cu o carte ca a lui Badilita – „Orthodoxie vs ortodoxie”, atunci sigur esti cool. Esti un crestin cool.

  Mai cool vei fi daca vei propune modificarea textelot scripturistice din care sa stergi interzicerea homosexualitatii. Atunci esti mai cool. Esti „occidental”, „tolerant”.

  Atunci vei fi declarat cel mai intelectual teolog de pe Terra! Adam Michnik abea asteapta, sta la panda, „racnind ca un leu, cautand pe cine sa inghita” (1 Petru 5:8).

 9. INDUSTRIA ANTICOMUNISMULUI IN FUNCTIUNE !
  IN PLINA CRIZA ECONOMICA ,IN TIMP CE SE MICSOREAZA PENSIILE SI COPII PLING DE FOAME O DELEGATIE DE 12 PERSOANE ATERIZEAZA LA NEW YORK . SIMPOZIONUL ORGANIZAT DE ICR LA COLUMBIA UNIVERSITY A AVUT SUCCES DEOSEBIT…… IN FATA UNEI SALI ABSOLUT GOALE ! DEMENTA CONTINUA PE BANII CONTRIBUABILULUI ROMAN.
  Simpozionul a oferit o analiză a evenimentelor din 1989 din spaţiul est-european şi a
  evoluţiilor care le-au urmat, a modului în care au fost ele percepute în spaţiul american, a
  schimbărilor intervenite în aceşti 20 de ani în percepţia asupra regimurilor comuniste şi a
  schimbărilor de la sfârşitul deceniului nouă, a felului în care este definit “post-comunismul”, a
  moştenirilor comunismului şi a mişcărilor de dizidenţă din regiune şi la nivel global.
  Participanţii români invitaţi – Prof. Vladimir Tismăneanu (Director, Center for the Study of Post-
  Communist Societies, University of Maryland); Prof. Paul Dragoş Aligică (Senior Research Fellow,
  Mercatus Center din cadrul George Mason University); filosoful Vlad Mureşan; prozatorul, criticul
  literar şi eseistul Angelo Mitchievici; Horia-Roman Patapievici, preşedintele, şi Mircea Mihăieş, vicepreşedinte
  (Institutul Cultural Român) – au susţinut prezentări în cadrul simpozionului.

  ACEASTA ESTE PROBABIL ULTIMA VIZITA A AGENTULUI VOLODYA TISMANEANU IN SUA DESCHIDETI :
  Robert Horvath DEVA Cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/

 10. O LOVITURA TERMINALA PENTRU REGIMUL BASESCU.
  AGENTUL ROSU VLADIMIR TISMANEANU A INTRAT IN USA CU UN PASAPORT SI UN NUME FALS !

  AMBASADA ROMANIEI IN SUA.
Ministru Consilier
 Domnule Cristian Gaginsky
Va rog trimiteti Presedintelui Romniei acest document.

  Presedintele Romaniei Traian Basescu.
  Excelenta
  Trimit atentiei dumneavoastra un memoriu cu o importanta deosebita. El relefeaza pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane. Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrarea
  sa produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta la nivel prezidential. Mentionez ca in calitate de cetatean american am cerut o ancheta organizatilor de investigatie si de emigratie a SUA. O copie a acesteui document a fost trimisa Ambasadei SUA de la Bucuresti.
  Va rog a confirma primirea memoriul si numarul de inregistrare.
  Robert Horvath Deva
  cineast USA
  DESCHIDETI: http://devanewyork.blogspot.com/

  DESCONSPIRAREA AGENTULUI VLADIMIR TISMANEANU
  Actiunea de infiltrare a Europei Libere cunoscuta sub numele de cod Cain a fost o
  actiune bilaterala a securitatii romane ( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj ) -Brigazile Rosii Intenationale format din fosti luptatori ai razboiului civil din Spania ( controlat de NKVD ) – Partidul Comunist Spaniol. Cordonarea sa facut zilnic prin mesajele codificate al postului de radio Pirinei in limba spaniola.cu sediul la Bucuresti. Documente despre aceasta actiune pot fi gasite in arhivele sectiei internationale a PCR.
  In Septembrie 1981 Gizela Vass sefa sectiei deschide un pasaport cu o viza turistica unica pe numele Vladimir Tismaneanu cu dreptul de a vizita toate tarile din vestul Europei. Ajuns cu mama sa in Franta vorbeste la Europa Libera impotriva dictatorului Ceausescu si a familiei sale. In curand actiunea de infiltrare intra pe linia moarta. Cererea sa de azil politic in Franta este respinsa ca si cea de intrare in SUA . Intrand in filajul serviciului francez si a celui american agentul Volodea se ascunde sau calatoreste vestul european cu un pasaport fals, timp de 4 ani de zile. ( Ceausescu avea la dispozitie cinci sute de paşapoarte în alb, originale, obţinute de comuniştii lui care lucrau în poliţia spaniolă.).
  Dupa patru ani situatia devenise disperata. Nu se putea intoarce in Romania, avea interdictia de a sta in Franta….etc. Cazul este transferat serviciului cubanez. Conform documentelor, Tismaneanu a sosit in SUA, prin Philadelphia, la 1 octombrie 1985, dupa ce i s-a refuzat a viza de intrare in SUA. Brigazile Rosii Internationale l-au ajutat sa plece in Venezuela, dupa ce i s-a refuzat initial viza de intrare in SUA. De abia in 1985 serviciile roman si sovietic si-au realizat scopul. Sa organizat o casatorie ….. cu o cetateanca romana americana de care a divortat curand. Pentru a intra in SUA agentului Volodya i sa creiat o noua biografie i sa dat un nou nume si un nou pasaport. PASAPORTUL DE INTRARE IN USA POARTA NUMELE VLADIMIR TISMANETKY SI ESTE DIFERIT DE CEL PE NUMELE VLADIMIR TISMANEANU CU CARE A PLECAT DIN ROMANIA. AM LUAT CUNOSTINTA DE ACEST LUCRU FIIND PRIETEN CU FOSTA SOTIE A LUI VOLODEA PE NUME TAMARA TISMANESKY CU CARE AM FOST CHIAR VECINI CU MAI MULTI ANI IN URMA. DOAMNA TISMANETKY ESTE UN TALENTAT ARTIST CARE PREDA ILUSTRATIA DE MODA LA FIT NEW YORK. DANSA A PRECIZAT CA A PRELUAT ACEST NUME PRIN CASATORIE. Orice comentariu in plus este de prisos, agentul Volodya fiind desconspirat.
  Robert Horvath DEVA Cineast USA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s