Gottfried despre Adam Michnick si stanga globala

„Un tanar economist polonez, Juliusz Jablecki, mi-a atras atentia asupra asemanarii dintre ordinea democratica globala a neoconservatorilor si idealurile activistului evreu polonez Adam Michnik. Ca si omologii sai americani, Michnik, ai carui parinti au fost stalinisti in Polonia postbelica, au rupt-o cu marxism-leninismul din cauza ca era presupus antisemit si reactionar politic. Michnik il indica pe stangistul german antifascist Jurgen Habermas ca pe o calauza potrivita Poloniei pe drumul catre ‘democratia multiculturala’. Jablecki ii considera pe Michnik si pe neoconservatorii americani ca reprezentativi pentru ce am denumit ‘stanga post-marxista’, desi el vede aceasta stanga angajata in lupta cu o stanga inca si mai radicala, care e anti-sionista si pro-musulmana. Desi tanarul meu prieten polonez poate spune lucruri care nu le convin celor de la Commentary, ceea ce face el e un exercitiu academic. Cauta forme de gandire stangista nerecunoscute ca atare in actualul climat politic. Si, ca si cercetator, nu trebuie sa fie impresionat de faptul ca unii stangisti post-marxisti au devenit fara nici o justificare teoretica Dreapta oficiala. Acest capriciu al mass-mediei nu are mai mare relevanta pentru un cercetator al istoriei intelectuale decat daca New York Times s-ar hotara sa-l descrie pe Iosif Stalin ca monarhist sau pe Hillary Clinton ca pe o gospodina crestina traditionala. Refuzul de a-i denumi pe neoconservatori “de dreapta” poate fi politic si profesional imprudent. Dar nu e o eroare de fapt.” (Paul Gottfried, Encounters. My life with Nixon, Marcuse and Other Friends and Thinkers, ISI Books, 2009, 43

Fiti atenti aici:

Why greens love to evoke the Holocaust

Al Gore is only the latest environmentalist to use the spectre of Nazism to try to scare people green.

Perhaps Al Gore, while preparing for his speech this week at the Smith School World Forum on Enterprise and the Environment in Oxford, England, laid down on the lawn of his multimillion dollar Nashville mansion, gazed at the cloud formations above, and thought that one of them looked remarkably like Hitler.

Ultima carte scrisa de Mircea Platon si Gheorghe Fedorovici – Masura vremii: indemn la normalitate.

Reclame

41 de răspunsuri la „Gottfried despre Adam Michnick si stanga globala

 1. Respectivul Jablecki incearca sa vopseasca cioara. Neoconservatorii sunt de dreapta, conform tuturor definitiilor se pot gasi.
  Faptul ca unii dintre ei prefera sa se numeasca „stanga post-marxista” nu inseamna altceva decat incercarea de a atrage simpatia unei populatii uriase, imuna la ideologia lor.

  Lumea se schimba… invariabil.

 2. ce noua stanga? tipa raterea in Ciolan,Platonov si Roncea ca nu pot fi si ei ca Plesu Tismaneanu si Liiceanu,ei vor ramane niste sobolani de fane gheorghiu,deja lumea i-a uitat

 3. pai Platon e mai mult Mircea decat….grec; o echipa de amarati care scot carti la edituri ultramarginale conduse de national-socialisti

  saracii, le plang de mila

 4. baietii astia puteau sa devina strungari fruntasi in frunte cu eugen simion,ce lasi si stupizi

 5. DISTRACTIE, de pe un blog:

  Am cunoscut un redus mintal care are blog; in scopuri stiintifice este destul de educativ sa treci pe la el. Isi zice Ilie Catrinoiu si e din ala la moda, conservator, deci cu valori inchipuit crestine puse pe un piedestal si cu mentalitate demna de India coloniala. Lui nu ii plac intelectualii, ca e prea destept in micul sau univers,si transforma din cenzura o virtute, asa ca , orice fel de comentariu critic e respins ca pe vremea mortului.

  El ii scrie unui doctor in teologie:

  “Stimate domnule Neamtu,

  Nu inteleg ce cauta doamna Monica Macovei la o lansare de carte cu titlul “Dumnezeu la Bruxelles” avand in vedere ca dumneaei face propaganda casatoriilor gay”

  Si se supara ca nu primeste raspuns si ca interventia sa a fost stearsa. Lucuri evidente avand in vedere ca pute de la o posta a cretinism.

  Doar ca el face acelasi lucru, cand eu il intreb legitim si justificat: “cat de urata e femeia cu care faci sex?” Macar intrebarea mea avea noima si se baza pe niste realitati evidente. dar na… ce sa-i faci.

  In fine, daca studiati psihologia si cautati exemple de frustrare dusa la extrem… iata, aveti unde cerceta.

  Această înregistrare a fost postată pe mai 28, 2009 la 7:41 am şi este pusă în categoria Uncategorized cu etichete atitudini, blog, frustrari, gay, ilie catrinoiu, intelectuali, prostie, retard. poţi urmări orice răspunsuri la acest material prin feed-ul lui RSS 2.0 You can leave a response, or trackback from your own site.

  3 Răspunsuri sa “Psihologie”
  TLP Spune:

  mai 28, 2009 la 11:43 am
  Asta face laba gandindu-se la omorurile cu pietre din Biblie, apoi se sterge cu tricoul cu Codreanu.

 6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “Umar langa umar, nu unul impotriva celuilalt” (Recomandari bloguri ortodoxe 22-29 iulie 2009·

 7. Dar de ce nu comenteaza ciocoii globalisti cartile peofesorului Gottfried? Astept ca intelectualii-vaslasi din barca marinarului Base sa comenteze cartile lui Gottfried. Si nimic, tacerere mare.

 8. pt ca profesorul Gottfried nu conteaza in peisajul american intelectual, un marginal; lasa ca il secondeaza si dl Platon, doar e ucenicul sau direct

 9. Bai, Neamtu, Gottfried e unul dintre putinii intelectuali americani care s-au impotrivit jegurilor neoconice de la care suge banii stapanul tau cominternist, aceleasi jeguri care iti dau si tie burse. Va macina ficatii faptul ca Gottfried l-a ras pe stapanul vostru. Veniti cu argumente impotriva lui Gottfried, nu cu injurii si etichete cum sunteti voi obisnuiti sa produceti in balta voastra plina cu lipitori si mormoloci.

 10. Nu conteaza Gottfried in America? Auzi, frate, Gottfried e nul. 🙂 Si sigur e si antisemit, evreu antisemit.

  Tismaneanu stie multe , e biblioteca de cunostinte, dar stie prost. La el conteaza cantitatea, nu calitatea. In interviul de la RFI in care era si Avramescu spune ca el stie bine de ce a scris despre Zizec in Fantasmele salvarii, el stie care era situatia atunci in Serbia. Ca sa vedeti cat de prost calitativ e Tismaneanu, el e de acord ca, din cand in cand, ganditorii marxisti sunt buni. In acea perioada in care Tismaneanu isi scria cartea, Romania participa la masacrul american din Serbia pentru a forma in Europa primul stat musulmano-terorist : Kosovo. Deci atunci, Tismaneanu era de acord cu marxistul Zizec si-l aducea in favoarea formari statului Kosovo.

  Acum, in 2008, cand UE a recunoscut statul jihadist Kosovo, bolsevicul marinar Base nu a fost de acord cu constituirea statului jihadist Kosovo. Se pare ca nici Tismaneanu nu a fost de acord. Pai cum facem, frate? Aceeasi elita patibulara in 1997-1998 era de acord cu marxistul Zizec si-l folosea in favoarea formarii statului Kosovo, iar azi, in 2009, aceeasi elita patibulara nu e de acord cu formarea statului Kosovo.

  Va rog sa observati ca in perioada 1996-2000, perioada in care Romania a fost condusa tot de aceasta „dreapta” elitista de rahat basescolog (Plesu, Constantinescu, TRU, Tismaneanu, Liiceanu, etc), Romania a fost de acord cu atacarea Serbiei si a participat la acest atac. Iar in 2008, cand se proclama definitivarea problemei Kosovo in care Romania luase parte, aceeasi elita de rahat basescolog nu e de acord cu formarea statului jihadist Kosovo. Va puteti intreba: ale cui interese apara aceasta elita? Interesele Romaniei? In niciun caz. Intersele Americii? In niciun caz. Interesele ei, propriul ei egoism bolnav? Sigur ca da. Aceasta elita apara oligarhia din care face parte, se apara pe ea insasi. Inconsecventa istorica a acestei elite patibulare din decursul ultimilor 20 de ani arata ca ea e mosita de KGB.

  Apoi, Tismaneanu, in acelasi interviu de la RFI, spune ca revolutia din 1989 nu a fost facuta la comanda de KGB. Minte! El da impresia ca il critica pe „domnul Magureanu” cand Magureanu a afirmat ca revolutia din 1989 a fost facuta de KGB. Tismaneanu vrea sa dea impresia ca il neaga pe Magureanu. De fapt, nu il neaga pe Magureanu, ci il afirma pe Magureanu. Pentru ca Magureanu, un bolsevic inrait – maghiar bolsevic cu nume conspirativ, nu roman – a spus adevarul in acea afirmatie. Nu a spus adevarul pentru ca ar fi iubit de adevar, ci pentru ca sa induca in eroare pe cei care nu stiu istorie si ca sa vina unul ca tismaneanu si sa il „critice” pe Magureanu in ochii plebei. Ceea ce a spus Magureanu a spus si Culianu in articolele sale de dupa 1989, a spus si Bukovski in UE – O noua URSS. ASa ca Tismaneanu bate campii. Revolutia din 1989 a fost pusa la cale de KGB din 26 martie 1987. Culianu din cauza asta a fost omorat la Chicago – pentru ca a intuit conspiratia KGB-ului si a Finantei Mondiale pentru a forma Guvernul Mondial, militarizarea si popularea spatiului si tehnologizarea fiintei umane. Iar Tismaneanu, care se pretinde prieten cu Culianu, minte ca un nerusinat. Aceste lucruri mincinosul Tismaneanu nu le spune. Din contra, se pretinde ca stie teologie si face afrimatii scandaloase precum ca omenirea se indreapta catre un viitor luminos, lipsit de griji. Cand aud de indivizi care invoca viitorul ca pe o eliberare de sub barbarie, imi aduc aminte de Lenin, draga tovarase Tismaneanu.

  Deci, draga elita basescoloaga, cand trebuie si cand nu trebuie sa fim marxisti? Ca sa stim si noi. Tismaneanu spune ca el STIE ce era acolo in acea perioada. Asa, el stie, dar dupa cum arata istoria, el stie prost. Pentru ca e penibil ca un intelectual sa participe la formarea statului Kosovo aducand in sprijinul sau ganditori comunisti, iar apoi, dupa ce se formeaza statul Kosovo, sa spuna ca nu e legitim statyul Kosovo, dar ca in acea perioada Zizec era indicat.

  Socialistul Tismaneanu vrea sa ne spuna ca, din cand in cand, marxismul e bun, mai ales atunci cand trebuie sa fie distruse natiunile.

  Cu astfel de nulitati si cu astfel de jurnalisti care nu cunosc doctrinele politice, dar se simt bine cand iau interviuri lui Tismaneanu, nu ajungem nicaieri. Tot un neam de traista am ramas cu un jurnalism de pe vremea lui Dej. Eu vreau sa vad in tara asta un jurnalist care stie sa-l ingenuncheze pe Tismaneanu, dar nu e.

  De sclavi nu are nimeni nevoie.

  Draga Vili, cu Obama la tribuna e bine ca conteaza comunisti ca Tismaneanu in universitatea americana. Esti o nulitate. Parca ieri in cartile voastre spuneati ca intelectualii conservatori sunt marginalizati in SUA datorita comunismului american care a confiscat Universitatea punand-o in slujba Statului.. De pe vremea lui Allan Bloom se vorbeste despre asta. Acum ce faci, te simti bine ca ati inceput sa contati in SUA pentru ca sunteti o dreapta de stanga? Repet: esti o nulitate.

  P.S. Poate maine ma trezesc si eu cu un dosar gros la CNSAS facut la comanda „domnului” Plesu. In Romania orice e posibil. 🙂

 11. „e bine ca conteaza comunisti….”

  deci dupa ce mai esti si agramat (se poate rezolva, faci pregatire cu istoricul fara opera, MP) mai esti si nebun; sa-mi lasi o adresa ceva, sa-ti trimit niste bani, se pare ca o internare la Balaceanca sau la Socola costa multisor; daca il rogi pe MP sa-ti pun a o pila la Socola, e din partea locului, poate iti fac reducere si ai si o camasa de forta gratis, pe saptamana

  stai fara grija, nebunii sunt scutiti de dosare; au nevoie doar de…discernamant

 12. Draga Vili, cacofonii face si profesorul Neamtu in cartile sale si apoi le justifica, asa ca lasa-ma cu vrajelile. Citeste-i Bufnita si o sa dai de cacofonii justificate.

  Chiar imi pare rau ca te supar. Iarta-ma.

  Auzi, lasa gluma si adu si tu cateva argumente la ce am spus eu. Mint eu sau minte Tismaneanu? Tot bati campii in loc sa aduci argumente. Nici nu-mi bat capul cu tine, esti un basescolog de gasca.

 13. dle, Noica a zis o vorba mare: cu valetii nu te certi; deci, nu-mi pot capul cu tine

  ia zi, mirciulica a dat faliment intelectual sau l-au pus pe liber de la ziarul de iasi?

  HA, HA!!!!!!!!!

 14. dle Catrinoiu, va admir impasibilitatea si seninatatea cu care tratati personaje profund respingatoare. Ati observat ca astia reactioneaza in prezenta adevarului ca demonizatii in prezenta lucrurilor sfinte? Cred ca sunt si ei intr-un fel „demonizati” probabil… Datii inainte si bravo pentru atitudine!

 15. „vili” e diminutiv de la „villain”, nu-i asa? Adica e un fel de „creep”, „lowlife”, „wretch”, „brute” mai mic. Un ticalos de buzunar, de genul celor care alcatuiesc „elita” noastra si suporterii ei.

 16. Scrie Tismaneanu, fiul de cominternist:

  „Multi ziaristi independenti s-au retras pe bloguri, ceea ce transmite un semnal despre conditia jurnalismului de miine. Un fapt este cert: este imposibil de cumparat tacerea sau demnitatea unei generatii de tineri formati dupa 1989– oameni care cred in valori si pentru care comunismul n-a fost o iluzie. Le port intregul meu respect.”

  Cand scria Mircea Platon pe blog, Tismaneanu si slugoii lui nu spuneau ca scrie pe blog pentru ca e independent si de aceea nu are loc in presa vanduta din Romania. Cand iau slugoii shuturi in fund de la stapanii lor de ieri, se cheama ca sunt „independenti”. Independentii lui Peste, care au cenzurat, minti si pupat in fund, pe bani grei, cat au putut!

 17. Mircea Platon se introducea in discutie ca musca….

  dupa ce si-a ratat toate tintele cu atacurile sale ridicole (a luat-o peste nas si de la Vlad Muresan) se pare ca ipochimenul s-a lasat de scris….

  vai de capul lor, cu alde hurduzeu si platon mocirla ne asteapta….

 18. pana una alta, nu platon si cu hurduzeu au condus Romania, ci slugoii elitei, si se vede ce inflorire au adus. teroare iedeologica, rafuieli banditesti, minciuna, jaf, sinecuri, de asta au fost buni cei din elita. valea, ticalos de buzunar ce esti!

 19. Noi putem mai mult, dar trece de pueterea voastra de asimilare. Si de aia, injurati. Sau, ca Neamtu, salutati febril orice nou sau vechi Capitan. Pe loc repaus, baiete.

 20. Traisca noul Vladimir „Stalin” Tismaneanu, impreuna cu Mihail „Beria” Neamtu, omul sau de paie!

 21. Pana una alta puslamale suntei voi, ba blogarilor. V-a dat patronul (vantu) un sut in cur si acum va plangeti. Pai asta e capitalismul, rathatilor.

 22. Toti oamenii lui Tismaneanu sunt de paie, pentru ca el insusi este de paie. Tocmai asta face tragicomicul situatiei: ca niste papusi au ajuns papusari.

 23. Bai, Vili, tu si cu batranul cominternist chiar nu mai aveti nici o treaba? Ardeti gazul toata ziua pe bloguri pe banii contribuabilului roman si american. In opt luni n-ati fost in stare sa dati o replica intelgenta Romaniei profunde. Ori ati sifonat conceptele, ori ati injurat sub acoperirea anonimatului in stilul vostru golanesc. Bai baieti, voi nu vedeti ca lumea voastra se prabuseste? Va agatati unul de altul ca niste disperati in timp ce corabia voastra cu sobolani se scufunda. Cat o sa va mai sustina cominternistul? Ca nu mai are nici el ce sa va mai dea la toti. Cand o sa flamanziti, o sa incepeti sa va mincati unul pe altul. Va fi perioada cea mai prolifica din „cariera” voastra de mardeiasi.

 24. domnilor expirati,

  la valeti care scriu fituici nu se dau replici!

  in rest, puslamalelor, mars cu voi printre carti….

 25. valet e ala care le tine tucalul cominternistilor, inspira adanc, si apoi scrie, crezandu-se boier al mintii.

 26. Dar ati vazut ce face nenea Berceanu de la Transporturile Bolsevismului Romanesc? Taxa pe autostrada soarelui. Sfanta Taxa pusa de catre Sfantul Stat pentru Sfantul Progres.

  Auzi, asta cica e de dreapta, din PDL. Il va vota Patapievici la presedintie in toamna, ca e tot de-al lui Base.

  Cat despre jrunalistii din presa lui Tismaneanu, ii recomand profesorului sa isi ia de mana mentorul in materie de democratie romaneasca , pe Ion Iliescu, si sa-l duca la Balaceanca si apoi sa lase acolo si testamentul sau – „Marele soc” , o carte buna de ars pe foc de tabara in statiunea Constantinesi acolo unde se desfasoara revolutia, – ca sa vedem mai bine la lucru aceasyta trompeta a revolutiei, Forditatea sa Tismaneanu.

  E o tactica a manipularii, aceea de a-i lasa pe bolsevici sa spuna din cand in cand adevarul pentru ca mensevicii sa falsifice apoi totul in numele adevarului.

 27. Ce sa spun, s-au trezit jurnalistii lu’ Peste fara loc de munca. Ce rau imi pare. Ei, oamenii sistemului ticalosit basescian sau iliescian, care au lins in stanga si-n dreapta coruptia si bolsevismul, se plang ca sunt dati afara din redactii.

  Culmea e ca niciunul dintre ei nu a criticat cu adevarat sistemul din 1989 si pana in prezent. Nu-i nimic, ii ia tatuca Base si le da un job cat mai repede.

  Ca asa e jurnalismul romanesc, trebuie sa fii omul cuiva ca sa poti intra, trebuie sa fii scavul unei oligarhii ca sa poti critica cealalta parte a oligarhiei. Numai liber sa nu fii pentru ca sa nu cada sistemul.

 28. deci MIRCEA PLATON a fost dat afara pe motive de incompetenta de la Ziarul de Iasi?

  saracul, daca nici la fituici de provincie nu mai poate scrie, e clar ca e TERMINAT!!!!!!!!!

  I-a mai ramas doar revista pensionarilor de Copou, Convorbiri Literare (desi, si de acolo va fi fugarit cu coada intre picioare..)

  are timp sa-si revina, minte (si bun simt) ii mai trebuie

 29. bine, bai baieti, adica „deontologi”, doar atat puteti? v-ati refugiat pe bloguri? noroc cu blogurile lu’ tismaneanu & neamtzu… incepe deratizarea. operatiune generala, speram.

  PS. Platon va da clasa oricum!

  „hai pa”

 30. Vili, de ce nu suni la redactia Ziarului de Iasi, ca sa afli ce se inntampla cu Platon? Daca ti-e dor de el, va reveni. Momentan e in vacanta. Savureaza suturile in fund pe care le primesc basescienii.

 31. Basescu a vazut ca elita ii scade popularitatea. Prin urmare, a aplicat o separare „tori, mensae et habitationis” pina la alegeri. Dupa care vor continua sa-si consume fericiti angajamentele nuptiale.

 32. Cotidianul e acum cel mai de stanga ziar din Romania. Condus de un bolsevic, Nistorescu, cu oameni anti-crestini, toti unul si unul.

  Evenimentul zilei e un ziar „antimodern”, adica neoconservator, nu conservator. Adica socialist cu pretentii de dreapta.

  Vili sufera. Eu il intrebam cine a facut revolutia si el ma trimite la Balaceanca. Parca ar fi Iliescu, asa raspunde la intrebari. Daca tot conservatorii anti-Base sunt nulitati, nu inteleg de ce se agita atat. Gata, vede si el ca elita basescoloaga a murit si scrie pentru mortii din arborele genealogic al lui Barladeanu, preferatul lui Tismaneanu.

 33. Multumim lui Mircea Platon pentru eforturile sale de descoperire a traseelor pe care a calcat domnul Tismaneanu, trasee pe care domnul Volo incearca sa le faca pierdute. Eforturile laudabile ale domnului Platon ne usureaza munca noastra de monitorizare permanenta a elitelor. Analizand datele furnizate de domnul Platon reiese ca domnul Tismaneanu a fost intr-adevar un leninist/trotkist pur sange. Precum Lenin, domnul Tismaneanu nu are principii sau doctrine, domnia sa doar „se supune necesitatii istorice”. Totul este o chestiune de strategie revolutionara.Precum Lenin, domnul Tismaneanu si-a propus sa remodeleze societatea romaneasca cu ajutorul unei elite si a institutiilor statului. Domnul Tismaneanu este un anti-stalinist. fiindca in fundul sufletului sau tresare trotskistul care se supune celor sase etape ale revolutiei prescrise de Trotski. Ceea ce conteaza pentru domnul Volo este scopul final, orice idee si strategie care duce la implinirea scopului, este valabila. Nu are nici un rost sa-l cautam in buzunare de principii – pe Volo nu-l intereseaza principiile ci „actiunea” si „strategia”. Vom reveni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s