Neoconservatorismul lui Volodea Tismaneanu

Pentru ca dl profesor Volodea Vladimir Tismaneanu isi publica autobiografia trotskyista prin Verso si Evenimentul Zilei cu texte expirate despre o doctrina – neoconservatorismul – care a dus America in criza economica si spirituala actuala prin utopia wilsoniana a razboiului preventiv + ideea de democratie globala, punem mai jos un eseu documentat scris de Daniel McCarthy in revista conservatorismului american, American Conservative, + alte eseuri documentate despre originile totalitare ale neoconservatorismului.

Despre neoconi:

 1. Kristol Reflections, Daniel McCarthy, American Conservative

 2. Was Irving Kristol a CIA Plot?, Richard Spencer, Taki’s Magazine

 3. „NEOCONSERVATIVES” – WHAT AND WHO THEY ARE –Also see below for Addendums–  (1)  Neoconservative Geneology  (2) Raimondo, (3) Samuel Francis– (4) Neo-Trash from New Republic, (5) Wanniski (on China)   (6) See also below  PHILANTHROPY  ROUNDTABLE

 4. The Neoconservatives: An Endangered Species, Russell Kirk

 5. An Introduction to Neoconservatism, Gary North

 6. Irving Kristol, RIP, Justin Raimondo

Acestea fiinda spuse, cred ca s-a rezolvat si cum sta treaba cu neoconservatorismul.

Reclame

6 răspunsuri la „Neoconservatorismul lui Volodea Tismaneanu

 1. Excelent! Dl profesor Tismaneanu sa scrie ceva in engleza, documentat, impotriva lui Gottfried si a altor cercetatori ai miscarii conservatoare, si apoi sa se umfle in pene prin presa romaneasca de duzina. E nul! Nu indrazneste nici macar sa deschida gura in SUA pe tema asta. Vorba cuiva: „Ah, Tismaneanu, I know him: he’s an operator.” Oare ce-o fi un „operator”?

 2. Justin Raimondo ii face muci, Volodea spune in articol despre trotskyism:

  „Există un fel de paraliteratură cu ambiţii atotexplicative care încearcă să prezinte neoconservatorismul drept un fel de cabală inspirată de tezele celor doi Leoni: Troţki şi Strauss. Mi se pare o simplificare, de fapt o caricaturizare, absolut puerilă. Ideea revoluţiei democratice globale nu s-a născut odată cu Kristol şi Podhoretz.”
  Pai ce „paraliteratura”, profesore, cand Kristol insusi a spus ca rolul neoconilor e sa distruga conservatorismul taftian, non-interventionist. Adica republicanismul taftian era pro-comunism? ha ha ha ha

  Atunci cine sunt trotskistii, coane Tsimaneanu, daca nu noeoconii?
  Nu e deloc o simplificare, ci o amplificare a studiului sa iti dai seama ca in spatele lui Kristol sta W. Wilson.

  Apoi, o alta greseala sa spui ca „Victoria Occidentului în Războiul Rece a fost, în mare măsură, şi victoria neoconservatorismului.” Ce victorie a occidentului in Razboiul Rece? Dupa invadarea multiculturalismului si dupa criza asta economica cum mai poti sa vb despre victoria occidentului in Razboiul Rece?
  De fapt Volodea are dreptate, cand toti conservatorii spun ca Razboiul Rece a fost castigat de rusi, neoconii spun ca a fost castigat de occident, e bine pt ca neoconii sunt stangisti deghizati, are dreptate.

  Neoconservatorismul a forma stangismului antistalinist.

 3. Cine e independent in gandire nu ii poate da dreptate dlui Vladimir Tismaneanu. Daca se compara neoconservatorismul cu conservatorismul (daca se citesc cartile neoconilor si ale paleoconilor) se vede clar ca neoconservatorismul e pro New Deal (Bush e ultimul exemplu clar), pro casatorii gay, e socialism pur, pro-razboi, pro-faliment.

  Tinerii care nu fac diferenta nu citesc carti, nu studiaza comparativ si sistematic doctrinele politice, ci doar aplauda copertile unor reviste si fetele unor „intelectuali”.

  Despre ce renastere a conservatorismului scrie dl Tismaneanu? Cand America e in criza in care e, sa mai aduci vorba despre cum neoconii au renascut conservatorismul…

 4. O LOVITURA TERMINALA PENTRU REGIMUL BASESCU. AGENTUL ROSU VLADIMIR TISMANEANU A INTRAT IN USA CU UN PASAPORT SI UN NUME FALS !
  AMBASADA ROMANIEI IN SUA.
Ministru Consilier
Domnule Cristian Gaginsky
Va rog trimiteti Presedintelui Romniei acest document.

  Presedintele Romaniei Traian Basescu.
  Excelenta
  Trimit atentiei dumneavoastra un memoriu cu o importanta deosebita. El relefeaza pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane. Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrarea
  sa produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta la nivel prezidential. Mentionez ca in calitate de cetatean american am cerut o ancheta organizatilor de investigatie si de emigratie a SUA. O copie a acesteui document a fost trimisa Ambasadei SUA de la Bucuresti.
  Va rog a confirma primirea memoriul si numarul de inregistrare.
  Robert Horvath Deva
  cineast USA
  DESCHIDETI: http://devanewyork.blogspot.com/

  DESCONSPIRAREA AGENTULUI VLADIMIR TISMANEANU
  Actiunea de infiltrare a Europei Libere cunoscuta sub numele de cod Cain a fost o
  actiune bilaterala a securitatii romane ( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj ) -Brigazile Rosii Intenationale format din fosti luptatori ai razboiului civil din Spania ( controlat de NKVD ) – Partidul Comunist Spaniol. Cordonarea sa facut zilnic prin mesajele codificate al postului de radio Pirinei in limba spaniola.cu sediul la Bucuresti. Documente despre aceasta actiune pot fi gasite in arhivele sectiei internationale a PCR.
  In Septembrie 1981 Gizela Vass sefa sectiei deschide un pasaport cu o viza turistica unica pe numele Vladimir Tismaneanu cu dreptul de a vizita toate tarile din vestul Europei. Ajuns cu mama sa in Franta vorbeste la Europa Libera impotriva dictatorului Ceausescu si a familiei sale. In curand actiunea de infiltrare intra pe linia moarta. Cererea sa de azil politic in Franta este respinsa ca si cea de intrare in SUA . Intrand in filajul serviciului francez si a celui american agentul Volodea se ascunde sau calatoreste vestul european cu un pasaport fals, timp de 4 ani de zile. ( Ceausescu avea la dispozitie cinci sute de paşapoarte în alb, originale, obţinute de comuniştii lui care lucrau în poliţia spaniolă.).
  Dupa patru ani situatia devenise disperata. Nu se putea intoarce in Romania, avea interdictia de a sta in Franta….etc. Cazul este transferat serviciului cubanez. Conform documentelor, Tismaneanu a sosit in SUA, prin Philadelphia, la 1 octombrie 1985, dupa ce i s-a refuzat a viza de intrare in SUA. Brigazile Rosii Internationale l-au ajutat sa plece in Venezuela si abia in 1985 serviciile roman si sovietic si-au realizat scopul. Sa organizat o casatorie ….. cu o cetateanca romana americana de care a divortat curand. –PENTRU A SE iINFILTRA IN SUA AGENTULUI VOLODYA I SA CREIAT O NOUA BIOGRAFIEi ,UN NUME NOU SI UN NOU PASAPORT !
  PASAPORTUL DE INTRARE IN USA POARTA NUMELE VLADIMIR TISMANETKY SI ESTE DIFERIT DE CEL PE NUMELE VLADIMIR TISMANEANU, CU CARE A PLECAT DIN ROMANIA. AM LUAT CUNOSTINTA DE ACEST LUCRU FIIND PRIETEN CU FOSTA SOTIE A LUI VOLODEA, PE NUME TAMARA TISMANESKY CU CARE AM FOST CHIAR VECINI CU MAI MULTI ANI IN URMA. DOAMNA TISMANETKY ESTE UN TALENTAT ARTIST CARE PREDA ILUSTRATIA DE MODA LA UNIVERSITATE, (FIT NEW YORK.) DANSA A PRECIZAT CA A PRELUAT ACEST NUME PRIN CASATORIE. Orice comentariu in plus este de prisos, agentul Volodya fiind desconspirat.
  Robert Horvath DEVA Cineast USA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 5. SPIONUL RUS VOLODYA TISMANETKY ESTE PRINTRE NOI !
  ( DOCUMENT OFICIAL AL CIA )
  Pentru cei care se indoiesc ca Volodya Tismaneanu este spion rus ….rog sa deschda si-te ul oficial CIA ( The Central Intelligence Agency )

  DESCHIDETI:  Larry L. Watts Intelligence Reform in Europe’s Emerging Democracies
  CONTINUATI : 1. Intelligence Reform in Europe’s Emerging Democracies — Central …Intelligence Reform in Europe’s Emerging Democracies – Conflicting … Larry L. Watts a former Rand consultant and adviser on military reform to the …
  2. http://www.cia.gov › … › Studies in Intelligence › studies › vol48no1 – Cached – Similar

  LA SFARSITUL ARTICOULUI LA CAPITOLUL DESPRE SECURITATEA ROMANA CITITI:
  Footnotes
  32. The loyalty of Romania’s first head of domestic intelligence, Dr. Virgil Magureanu, was suspect for these reasons. Magureanu was named to the post in March 1990 primarily on the basis of his „dissident” status when teaching at the communist party’s social science academy during the 1980s. He hid his previous membership in the Securitate from the authorities that named him to the post (an affiliation exposed in the press only years later). Immediately after his appointment, in April 1990, he met secretly with KGB Chief Evghenii Primakov without informing political authorities in Romania. The Romanian presidency and government remained unaware of Magureanu’s Soviet contacts until 2003, when the Western services that monitored those contacts informed Bucharest. Magureanu’s activities, the fact that the CIA chief in Bucharest during 1990-92, Harold James Nicholson, was later exposed as a Soviet agent, and the 1993 Ames incident, effectively rendered closer intelligence relations with the West impossible during the first half of the 1990s.

  33. One Russian agent, known as „Volodya,” was particularly active with journalists and intellectuals in the mid- and late-1980s. Individual Securitate officers were still targeted and turned the old fashioned way, but institutionalized penetration of the services was ended and service relations discouraged. Securitate officers working under diplomatic cover abroad, for example, were forbidden to accept any invitations to Soviet embassy functions.

  – Plasarea lui Volodya in comentariul despre Securitatea Romana este evidenta. Nu cred ca ar exista alt Volodya in viata politica sau jurnalistica romaneasca. ACEST MATERIAL A FOST PLASAT SA-L DESCONSPIRE PE MAGUREANU ( SEF SIE) SI PE AGENTUL VOLODEA TISMANEANU !
  IN SERIALUL” DESCONSPIRAREA UNUI SOBOLAN ROSU” DE 12 ARTICOLE VOI PREZENTA DOCUMENTELE SERVICIULUI FRANCEZ SI ENGLEZ DESPRE ACELASI AGENT VOLODYA.-
  Robert Horvath Deva cineast USA
  Cititi ARTICOLUL ANTERIOR ” O LOVITURA TERMINALA PENTRU REGIMUL BASESCU. AGENTUL ROSU VLADIMIR TISMANEANU A INTRAT IN USA CU UN PASAPORT SI UN NUME FALS ! ”
  http://devanewyork.blogspot.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s