Geoana presedinte?

Cu cine sa votezi? Geoana nu poate sa vorbeasca / gandeasca, iar Antonescu si Basescu afiseaza sentimente in fata televizorului, de parca as fi chemat sa votez femei. Toti jurnalistii, analistii, intelectualii iti spun sa votezi de 20 de ani. Masa critica a electoratului nu se naste asa. Dezbateri stupide la TV despre ce fapta buna a facut nu stiu ce candidat, despre cum Geoana nu si-a dat soacra afara din casa, despre cum Basescu a crestinat un musulman, etc. Suntem chemati sa votam sentimentalisme, nu programe politice. Am ras de m-am prapadit cand l-am auzit pe Geoana ca vrea relansarea economiei nationale: banci nationale, fabrici nationale, impozite scazute, etc… Socialistii vorbesc despre relansare nationala…..  urs, urs, urs, moare foca la tropice si pisica se piaptana.

Democratia e sabotata pentru ca oamenii politici nu mai practica programe politice diferite, ci vand sentimente. Sensibilizarea electoratului pana la paroxism produce roboti votangii.

Niciun politician roman nu e capabil sa infrunte birocratia UE pentru ca nicio platforma politica actuala din Romania nu e construita pe resure proprii. Basescu, Geoana, Antonescu – niciunul din ei nu se opune birocratiei de la Bruxelles, ci toti accepta cu servilism hipercentralizarea impusa din afara. Reducerea numarului de parlamentari face parte din planul mai larg al elitei din jurul lui Basescu de a conecta Romania mai repede si mai sigur la structurile globale, nicidecum de a starpi coruptia din sistem.

Sa ne imaginam ca Geoana castiga turul 2.

Intelectualii voteaza, ai spune ca suntem o societate selecta cand ii vezi cum voteaza……  Suntem o societate plina de intelectuali….. bucurati-va! Sa-i lasam in pace!

Cum sa-l votez eu pe Basescu cand Volodea Vladimir Tismaneanu e „omul presedintelui”? Imposibil. Imposibil sa votez cu un om promovat de un intelectual care minte si falsifica istoria comunismului in Romania.

Vad ca Geoana e pe cai mari. Daca Antonescu ii face campanie lui Geoana, Basescu dispare. Prostalaul asta incompatibil cu ratiunea va fi presedintele Romaniei! Si se pare ca Antonescu nu il sprijina pe Basescu. Cine sunt vinovatii? Eu sunt singurul vinovat pentru ca nu imi ascult parintii! Derbedeul de mine! Asa e.

Va tipa Plesu ca din gura de sarpe iar sa ne spuna ca „asa a vrut boborul”, intelepciunea acestui bobor a vrut ca prostalaul Geoana sa ajunga presedinte. Va incepe Patapievici sa-si blesteme stirpea, Tismaneanu isi va sterge din certificatul de nastere locul nasterii, iar Neamtu isi va scrie articolul de ramas bun in HotFuzz –  „Un popor de dobitoci, un tineret incult” – asa se va intitula articolul.

Prea multa lume s-a prezentat la vot. In schimb, nimeni nu a rasfoit „Raportul Tismaneanu” sa vada ce gogomanii contine, cum toti au fost comunisti, numai Tismaneanu nu a fost. Cat despre noua Constitutie pe care o vrea Basescu, ce sa mai zici? Daca e noua, inseamna ca e buna. Devine Romania din stat national stat federal? Si mai bine. Despre lustratie nu mai aminteste nimeni nimic.

––––––––––

– Mitul, domnule, mitul e ciuma! Daca societatile nu ies din mitologie, nu putem pregati umanitatea pentru democratie, spuse Intelectualul U. Priveste-i pe irakieni, saracii de ei, cat de nefericiti sunt! Vor democratie, dar nu inteleg ca miturile in care se afunda ii distrug, societatea e instabila cand oamenii cred in mituri, draga P.

– A dracului de miorita cu berbecul ei cu tot!, ranji celalalt Intelectual sorbind cafeaua dintr-o ceasca cu sigla UE.

– Dar nu numai miorita, draga P, de ce operezi aceasta reductie inutila? Toata Ortodoxia e vinovata pentru acest vot dat lui Geoana. E bine totusi ca episcopii sunt socialisti, inculti, spuse Intelectualul N…  Sa cautam totusi in adancurile acestui popor, sa vedem ce s-a stricat sau daca fiinta acestui neam de cacat a fost din vesnicie de cacat. O fecala…. cine stie…. Tu ai avut mare dreptate in opera ta. Episcopii, popii si taranii voteaza cu socialistii mereu.

– Mda….. nici decomunizare nu trebuie sa facem pentru ca atunci mi-as pierde painea…….

– Nu, nu, domnule profesor, sari repede Intelectualul M, cum puteti sa spuneti asa ceva tocmai dumneavoastra, e inacceptabil pentru noi. Sunteti un intelectual validat in mediul academic international, toata America va cunoaste, noi credem in ceea ce propuneti dumneavoastra, nu se poate asa ceva….

– Va rog, domnilor, liniste! Trebuie observata opera lui P. In aceasta opera accentul cade pe defectul constitutiv a ceea ce numim indeobste „popor”. Va rog sa observati acest lucru de maxima importanta si sa actionati in cunostinta de cauza! Nu exista popor, exista numai clase, populatii si elite! Conceptul de „popor” naste reactii mistice, e periculos si da nastere la fanatisme religioase. Misticismul trebuie starpit din cugetarea politica. Ideologia e calea noastra.

– Da, ideea e interesanta. Poporul naste instabilitati sociale, poporul nu vrea pace niciodata. De asta se zice din popor ca „decat o pace stramba, mai bine un razboi drept”….

– Studiind!, tipa T. Prin cultura vom distruge poporul si vom instaura pacea! Prin studii academice, stiintifice, prin demonstratii perfect logice. Am nevoie de genii pentru asta. Cu tampitii n-am ce sa fac. Misticii si visatorii nu au rigoare stiintifica si nu pot sa elaboreze nicio teorie asupra culturii. Iti trebuie sange rece ca sa poti duce aceasta batalie pentru cultura…

––––––––––

N-am fost la vot si nici nu ma voi duce.

Reclame

22 de răspunsuri la „Geoana presedinte?

 1. Traian Băsescu vrea să ne convingă de faptul că la alegerile prezidenţiale de ieri, victoria a revenit dreptei, care ar fi cîştigat peste 50% din voturi. Aşa este. Băsescu nu a mai precizat că este vorba despre o dreaptă a stîngii, pentru că lucrul acesta este evident pentru toată lumea.
  Pentru că în România nu există nici o mişcare politică conservatoare pe care stînga să o poată parazita, intoxica şi discredita, stînga a monopolizat întreaga ordine politică, secretînd acele forme politice necesare asigurării unei aparenţe de democraţie. Avem astfel orice formă politică money can buy, de la o stîngă de dreapta la o dreaptă de stînga.
  Această formă de autoreproducere explică nu doar cum a ajuns PD-L de „dreapta”, ci şi cum, în aceeaşi logică, se poate spune că actualul PSD este de „dreapta” în comparaţie cu cel de acum 10 ani, că PSD-ul anilor ’90 era de „dreapta” în raport cu PCR-ul din care s-a divizat, sau că PCR-ul anilor ’80 era de „dreapta” faţă de PMR-ul epocii Dej. Iar toate aceste regenerări au însemnat tot atîtea „condamnări” ale comunismului. Fiindcă pînă în decembrie 2006 sistemul comunist a mai fost „condamnat” în România. Există în România o tradiţie a „condamnării” comunismului. Această „condamnare” a urmat în mod necesar fiecărei noi regenerări: ce se condamnă de fiecare dată este „compromiterea” comunismului. Astfel, aşa cum în numele „ideii bune”, comunismul ceauşist a putut condamna „greşita” ei aplicare de comunismul dejist, tot aşa comunismul iliescienist l-a condamnat pe cel ceauşist şi cel băsescienist pe cel iliescienist.
  Stînga post-marxistă a clicii lui Tismăneanu nu a condamnat comunismul, ci compromiterea comunismului. Din punctul lor de vedere, crimele produse pînă în ’89 au fost inutile fiindcă nu este nevoie să ucizi pe nimeni, nu trebuie să dezmembrezi oameni cîtă vreme poţi deconstrui realitatea prin intermediul limbajului, transformînd în orice moment stînga în dreapta şi dreapta în stînga. Asta explică nu doar de ce ne lipseşte o abordare a comunismului românesc comparabilă cu Katyn-ul lui Wajda, ci şi de ce mărturiile celor care vorbesc despre Katyn-ul românesc de astăzi sînt ignorate tocmai de cei care deplîng lipsa unei opere de felul filmului lui Wajda.

 2. Inainte de a incepe iarasi cu anticomunismul de parada al elitei si al basescului, care ne tot ameninta cu PSD-ul si cu „vin rusii”, sa ne aminttim ca:

  1. Basescu a facut alianta cu PSD si PC
  2. TRU a promis ca se arunca de pe bloc daca se face aceastaa alianta si nu s-a aruncat. S-a catapultat doar in parlamentul UE
  3. pe vremea cand base era in alianta cu PSD, Patapievici, da, el insusi, lauda specialistii PSD in EVZ.
  4. Elita – Plesu, Patapievici – si copiii ei de stransura – Neamtu – au supt ani de zile de la „mogulii” Patriciu si Vantu.
  5. In conditiile in care, in Romania, orice incercare de a cladi o a treia forta e atacata abject de basescu si oamenii lui, nu ne ramane decat sa conchidem fie ca toata batalia asta incrancenata e o joaca pentru uzul unui popor redus la stadiul de telespectator, fie ca trebuie sa ne bucuram ca ticalosii isi trag suturi in fund intre ei. Daca doar Adrian Paul Iliescu poate sa-i traga suturi in fund unui Volodea, atunci sa-i traga. SE MERITA UNII PE ALTII. traiesc in simbioza.
  6. Asadar, atitudinea lui Crin Antonescu, de a-l denunta pe basescu ca fiind raul cel mare, are, in sistemul de referinta dat, corupt si masluit, un grad de legitimitate indiscutabil.
  7. Deci: jos Basescu si gasca lui de mincinosi. Iliescu macar nu pretinde ca e de dreapta.

 3. daca base tot se intoarce la popor, poate ii citeste poporului ce crede patapievici despre el. sau neamtu. sau altii de acceasi tzeapa.

 4. jertfa, mucenicia n-au nevoie de opera, de abordare, de punere in scena, de dimensiune pentru a se legitima istoric (asumata teologic).
  faptul isoric (politic) nu are nevoie de paradigme ideologizante, gen „stanga-dreapta”, pentru a fi autentic, ziditor.
  de aceea comuniunea noastra cu noii martiri transcende istoria (sau dimensiunea poloneza a ei) devenind lucratoare si mantuitoare in Biserica pana la unirea noastra din urma, in biruinta. noi avem moaste, ei, chiar daca ar avea, le-ar vrea transpuse pe celuluid sau pe altceva ca sa-i legitimeze isoric.
  omul contrapus siesi (caderii), nu aproapelui (de la stanga sau dreapta lui), se poate ridica la adevarata menire a intruparii lui in istorie, slujirea.(de Dumnezeu si de aproapele).

 5. Nu-mi dau seama cum a pierdut Antonescu in fata lui Geoana. Antonescu vorbeste mult mai bine decat Geoana si minte mai putin decat Geoana. Eu credeam ca in turul doi vor fi Basescu si Antonescu.

  Daca Antonescu ajungea in turul doi, Basescu pierdea sigur. Asa nu stiu ce sa zic, e cam greu.

  Insa mafia neoconservatoare din jurul lui Base trebuie sa plece. A ajuns oligarhia transnationala sa ne faca si constitutie ca noi nu stim, nu putem, imitam tot ce e in occident, cum nu-i placea pe vremuri lui Patapievici sa fie.

  Ma mai gandesc daca voi vota sau nu. Dar daca voi vota, voi vota cu Mircea Geoana, prostalaul. Numai ca sa scapam de mafia neoconservatoare. Astia trebuie nimiciti.

 6. Pe langa argumentele invocate aici sau prezentate de Gheorghe Fedorovici pe blogul domniei-sale (http://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2009/11/electorale-ii.html), mai exista un motiv pentru care trebuie votat anti-basescu.
  Si anume faptul ca, daca basescu si activistii sai de partid (baconsky, patapievici, mihaies, neamtu, patrasconiu, plesu) castiga, vor introduce votul obligatoriu. adica nu vommai putea sa ne abtinem de la vot in situatii precum acestea, cand avem de ales, vorba lui djuvara, „intre mucea si cacacea”. a-l vota pe cacacea basescu inseamna a vota pentru un viitor in care vom fi penalizati daca refuzam sa legitimam prin votul nostru o clasa politica ilegitima. a vota pentru geoana inseamna a miza pe indolenta pdsr-ista datorita careia vom fi scutiti macar de acceasta ultim abuz al constiintei noastre.
  intre niste ticalosi teleghidati si harnici ca cei din jurul lui basescu si ticalosii indolenti ai pdsr, ultimii mi se par de preferat.

 7. Se vede din tot ce scrieti ca aveti ceva carte dar, degeaba…
  Nu ati invatat istorie de loc si pacat de cultura voastra.
  Nimeni nu spune ca unul e mai curat ca altul dar,…sigur unul este mai puternic decat celalalt si nu are nevoie de sustinere din exterior.
  In istoria tarisoarei noastre am avut destui domnitori care au incercat sa faca ceva pentru viitorul tarii si sigur si ei, atunci, erau vazuti de unii intr-un fel si de altii in altfel dar au ramas in istorie pentru ce au incercat sa infattuiasca si asta nu vreti sau poate nu stiti d-voastra sa pretuiti.
  Indiferent cum ar fi Basescu, incearca sa lupte contra „boierilor” care l-au dat jos si pe MIHAI VITEAZUL si pe ALEXANDRU IOAN CUZA si care actioneaza dupa acelasi tipar…”imi dai, te sustin nu-mi dai te daram”.
  Nu exista conducatori in istorie care sa nu fi dat boieriolr lui ceea ce au cerut pentru ca ei erau cei care-l sustineau asa ca indiferent cine vine acum Presedinte va da cu varf si indesat boierilor lui.
  Uitait-va dragii mei „intelectuiali” la boierii din spatele lui GEOANA si apoi sa vorbiti asa mestesugit cum ati invatat…
  Nomenclatura „neoconservatoare” de care se vorbeste mai sus este mult mai putina si mult mai firava decat „OLIGARHIA” din coasta lui GEOANA.
  Jigodiile de VANTU; PATRICIU; VOICULESCU; BECALI; sunt cei imbogatiti de PSD si care nu cunosc ce-i „dreapta” sau „stanga” ci ei stiu numai,…cum miroase maria sa „BANUL” pe care voi nu-l prea vedeti la fata…
  Ar fi bine sa va uitati la voi, la copii vostrii si la ce aveti acum in buzunare si sa va ganditi la viitorul vostru si al lor.
  Daca-l veti sustine pe GEAOANA veti deveni in viitorii 5 ani niste „marionete” ale acestor OLIGARHI JEGOSI si nu cred ca asta va doriti.
  Alegeti-l pe BASESCU si poate ca veti mai avea un cuvant de spus pentru viitorul copiilor vostrii.
  Sa va dea DUMNEZEU mintea cea de pe urma…!!!

 8. Basescu are oligarhii lui jegosi, care isi bat jocde noi de ani de zile. Geoana are oligarhii lui jegosi, care isi bat joc de noi de ani de zile. dar macar oligarhii lui Geoana sunt oligarhi pe fata, nu ca „elita” jegoasa a lui Basescu, care se pretinde de dreapta si care saboteaza orice incercare de a construi o alternativa de dreapta reala in aceasta tara.

 9. asa-mi miroase deja a 2000-2004, a pax social-liberala, a presa uni si mono-tona, a gayfest politic, a rastiri cazone in maniera bombo… a cantarea romaniei.
  oricat dispret si antipatie as fi acumulat pentru basescu si camarila lui in astia 4 ani mi se pare mai facil a respira aerul vrajbei si mitocaniei basesciene decat linistea mormantala a horei hotesti liberalo-socialiste.

 10. Oricât am încerca să-i minimalizăm reuţitele lui Băsescu, trebuie să-i mulţumim pentru:reducerea salariilor, concedieri, banii furaţi de Ridzi pentru campania Ebei (era tot ce ne doream), plimbările Elenei Udrea prin ţară plătite cu banii noştri( apropo, dacă mai vreţi, vă mai dăm, măcar pentru câţiva ani de publicitate pe la eurosport), pentru invective care mai de care mai elevate(gen:ţigancă împuţită, găozar, jidan etc) pentru pumnii în faţa copiilor care nu au fost de acord cu Băse,pentru scandalurile gen Haissam, Popoviciu, Şi lista poate continua… Cine mai vrea aşa ceva, îl poate vota pe Bâsescu şi va avea ce merită. Dar, pentru că vreau LINIŞTE, să încercăm să facem ceva pentru ţara asta, să crească copiii cu un alt model decât cel al jignirilor şi scandalurilor permanente, VOTEZ GEOANĂ!

 11. Subscriu, Băse să dispară!

  Nu am de ales: îmi voi pune batista la nas, și voi vota cu Geoană, ca să se mai rarefieze intelectualii din jurul marinarului…poate se vor potoli apele.

 12. E o mare jale… si cu tristete observ ca nici tinerii nu mai gandesc…mai vad postari pe tot felul de bloguri ale unor copii cu varste cuprinse intre 20 si 25 ani, copii neinformati, copii care n-au trait Revolutia (lovitura de stat)…copii care nu stiu ca Iliescu si’ai lui au distrus toata economia…Sunt din Iasi oameni buni, si-am ajuns s-o zic cu rusine, deoarece Moldova a votat si voteaza in continuare cu „roshii” desi toate fabricile din Zona Industriala au devenit cuiburi pentru pasari….e o paragina acolo, incredibil !! Au distrus tot! A mai ramas doar Antibiotice SA pe picioare, dar nu-i problema..o rezolva Patriciu si pe aia!! Ne-au pus pe chituci total! Stau si ma intreb, cu cei 2 neuroni care mi-au mai ramas, cum de nu le este rusine? Cum mai are tupeu tovarasul Iliescu sa-si afiseze ranjetul pe scena politica? Cum mai doarme noaptea? Cine-a tras in noi in decembrie ’89? Dar oameni buni, mare-i Dumnezeu! Hai sa mergem la vot pe 6 decembrie, hai sa dam o lovitura NESIMTIRII si COMUNISMULUI!

 13. Da, pai mergem si dam o lovitura nesimtirii trimitnd acasa un presedinte, Basescu, care a fost partas, ca ministru FSN si PD, la toate aceste nelegiuiri, ca om care a sabotat guvernarea CD. Jos Basescu, mogulii si elitele lui globalizante si corupte!

 14. Din ’90 si pana in 2004-5, Volodea Tismaneanu il critica pe Coposu ca e prea rigid, ca nu stie sa se concilieze cu Iliescu. Tismaneanu vorbea ca Iliescu despre Coposu. Mai ieri, si Patapieivici ii tragea cu „solutia Michnik”. Astazi insa, nimeni nu e mai radical anticomunist decat Volodea Tismaneanu si ai lui. TRU, mincinosul, vorbeste in numele lui Coposu si cheama oamenii la revolta „anticomunista”. Pai nu voia Volodea reconciliere? Care revolta anticomunista, nenicule, cand de ani de zile vanati „legionari”? Si legionar e pentru voi oricine nu e cu globalizarea/multiculturalismul si UE.

  Important e ca duminica sa se termine cu lepadaturile lui Basescu care, de decenii bune, saboteaza edificarea unei alternative conservatoare in Romania. Basescu a avut grija sa ucida orice alternativa. Nu ne ramane decat sa-l votam pe Geoana, ca sa putem apoi sa cladim, fara oportunisti, o dreapta autentica, fara improvizatii jegoase de tipul oamenilor preesedintelui. Votati strategic, nu tactic, asa cum va indeamna falsa dreapta. Votati cu bataie lunga. Dreapta se construieste in opozitie, nu la putere. Sa-i vedeti pe Neamtu/Volodea si ceilalti cum schimba iar placa. In doi ani vor fi social-democrati sefi. Trebuie sa scapam de sabotori si de cartite.

 15. atat timp cat noi avem pretentii sa fim o tara cu o imagine respectabila in afara era clar ca base trebuie schimbat deoarece el ne’a alterat imaginea noastra ca natie si ca tara..ne’a facut de toata jena si s’a dat in spectacol pana la final. numa niste oameni inculti care promoveaza mitocania si prostia in Romania l’au votat si in turul 2…asta este adv…nu ca tin cu geoana dar cu johannes prim-ministru si cu geoana ghidat de antonescu…cred si sper ca Romania va redeveni o tara in care sa nu imi fie rusine sa traiesc…am votat pt. viitorul nostru al tinerilor nuam de noi a contat daca vom trai intr’o tara de toata jena pana la capat sau se va schimba ceva..si sper ca de astazi sa fie ok…nu ma astept la schimbari radicale din partea domnului geoana dar mai rau ca in timpul lu base nu poate fii….

 16. karl :
  Din ‘90 si pana in 2004-5, Volodea Tismaneanu il critica pe Coposu ca e prea rigid, ca nu stie sa se concilieze cu Iliescu. Tismaneanu vorbea ca Iliescu despre Coposu. Mai ieri, si Patapieivici ii tragea cu “solutia Michnik”. Astazi insa, nimeni nu e mai radical anticomunist decat Volodea Tismaneanu si ai lui. TRU, mincinosul, vorbeste in numele lui Coposu si cheama oamenii la revolta “anticomunista”. Pai nu voia Volodea reconciliere? Care revolta anticomunista, nenicule, cand de ani de zile vanati “legionari”? Si legionar e pentru voi oricine nu e cu globalizarea/multiculturalismul si UE.
  Important e ca duminica sa se termine cu lepadaturile lui Basescu care, de decenii bune, saboteaza edificarea unei alternative conservatoare in Romania. Basescu a avut grija sa ucida orice alternativa. Nu ne ramane decat sa-l votam pe Geoana, ca sa putem apoi sa cladim, fara oportunisti, o dreapta autentica, fara improvizatii jegoase de tipul oamenilor preesedintelui. Votati strategic, nu tactic, asa cum va indeamna falsa dreapta. Votati cu bataie lunga. Dreapta se construieste in opozitie, nu la putere. Sa-i vedeti pe Neamtu/Volodea si ceilalti cum schimba iar placa. In doi ani vor fi social-democrati sefi. Trebuie sa scapam de sabotori si de cartite.
  41Rate This

  PDRTJS_settings_408785_comm_4402 = {
  „id” : „408785”,
  „unique_id” : „wp-comment-4402”,
  „title” : „Din+%2790+si+pana+in+2004-5%2C+Volodea+Tismaneanu+il+critica+pe+Coposu+ca+e+prea+rigid%2C+ca+nu+stie+sa+se+concilieze+cu+Iliescu.+Tismaneanu+vorbea+ca+Iliescu+despre+Coposu.+Mai+ieri%2C+si+Patapieivici+i…”,
  „item_id” : „_comm_4402”,
  „permalink” : „http%3A%2F%2Fculianu.wordpress.com%2F2009%2F11%2F23%2Fgeoana-presedinte%2F%23comment-4402”
  }

 17. Karl, si eu sunt perfect de acord cu tine, dar nu inteleg f. clar logica din ac thread cf. careia Geoana e un socialist inofensiv backed by o elita mediocra. Nu cred asta. Geoana, oricat de prostanac, a facut naveta NY Moscova precum brucan, are acelasi back-up. Stanga lui e doar o eticheta arbitrara. Nu pot sa cred varianta oficiala, si speculata de campania pro base, cum ca SOV si Patriciu, poate si eminenta cenusie a partidului conservator sunt cu adevarat o elita de moguli autonomi. nu cred ca sunt autonomi. sunt cel mult niste moguli santasabili de aceeasi oculta care ii tzese axele si politicile si lui Base. Daca erau autonomi veneau cu adevaruri mult mai intereasante decit caseta cu palmuirea copilului. Daca erau cu adevarat o alternativa la Tischmann o spuneau mai raspicat. Sunt facuti sa para o alternativa, si toti suntem isterizati in a vota. my 2 c.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s