Cum se voteaza duminica

Pentru ca dl Patapievici scria in 2004 ca votul domniei sale in favoarea lui Traian Basescu e unul negativ (intre timp a devenit pozitiv, poate ne spune de ce), votul aripii conservatoare din PNTCD (Ion Diaconescu si sora Seniorului Corneliu Coposu, Rodica Coposu) impotriva lui Traian Basescu va fi unul negativ. Cea mai mare eroare a electoratului e ca atunci cand voteaza, se uita numai la ochii alesului. Emil Cioran spunea ca in spatele fiecarui razboi se afla o armata de soareci de biblioteca. Va trebui sa invatam sa privim dincolo de un simplu politician atunci cand votam.

Electoratul uita ca in spatele fiecarui om politic se afla o armata de clanuri. In spatele lui Geoana stau magnatii de carton ai tranzitiei, oligarhii romani, iar in spatele lui Basescu se afla o armata de soareci de biblioteca, intelectualii, finantati de oligarhii occidentali. Problema se pune cine sunt mai periculosi, oligarhii care falsifica suprafata problemei – economia – sau ‘Intelectualii publici” care falsifica fondul problemei – sensul cuvintelor, si, deci, si suprafata problemei – economia. Pentru ca sesnul cuvintelor e adevarata realitate de la care pornesc celelalte componente ale vietii cotidienii – economia -, vom spune ca „Intelectualul Public” e cel mai mare pericol. „Intelectualul Public” e o specie noua de android globalist care rationalizeaza toate aspectele vietii cu mapa in mana si a carui vocatie e minciuna si falsul.

Pun mai jos un comentariu facut de Karl:

Din ‘90 si pana in 2004-5, Volodea Tismaneanu il critica pe Coposu ca e prea rigid, ca nu stie sa se concilieze cu Iliescu. Tismaneanu vorbea ca Iliescu despre Coposu. Mai ieri, si Patapieivici ii tragea cu “solutia Michnik”. Astazi insa, nimeni nu e mai radical anticomunist decat Volodea Tismaneanu si ai lui. TRU, mincinosul, vorbeste in numele lui Coposu si cheama oamenii la revolta “anticomunista”. Pai nu voia Volodea reconciliere? Care revolta anticomunista, nenicule, cand de ani de zile vanati “legionari”? Si legionar e pentru voi oricine nu e cu globalizarea/multiculturalismul si UE.

Important e ca duminica sa se termine cu lepadaturile lui Basescu care, de decenii bune, saboteaza edificarea unei alternative conservatoare in Romania. Basescu a avut grija sa ucida orice alternativa. Nu ne ramane decat sa-l votam pe Geoana, ca sa putem apoi sa cladim, fara oportunisti, o dreapta autentica, fara improvizatii jegoase de tipul oamenilor preesedintelui. Votati strategic, nu tactic, asa cum va indeamna falsa dreapta. Votati cu bataie lunga. Dreapta se construieste in opozitie, nu la putere. Sa-i vedeti pe Neamtu/Volodea si ceilalti cum schimba iar placa. In doi ani vor fi social-democrati sefi.Trebuie sa scapam de sabotori si de cartite.

Cititorul care vrea sa citeasca si sa se dumireasca despre „Intelectualul Public de centru”, poate sa consulte cartile PseudoRomania de Ion Varlam, A Treia Forta de Ovidiu Hurduzeu si Mircea Platon, Miscarea conservatoare de Paul Gottfried, Indemn la normalitate de Mircea Platon si Gheorghe Fedorovici.

Dintre textele aflate pe net despre „Intelectualul Public”, recomand:

Spor la citit si JOS  BASESCU!

Reclame

33 de răspunsuri la „Cum se voteaza duminica

 1. N-am crezut niciodata ca voi ajunge sa votez PSD sau vreun candidat al acestuia. In 6 decembrie voi vota Mircea Geoana si as fi dispus la compromisuri si mai mari, numai sa nu-i mai vad pe Basescu si clica lui de lupi tineri in fruntea tarii. Ideologiile (Sic!) nu tin de foame. Exista idealuri dincolo de ideologiile de partid. Sa nu fiu inteles gresit, inlaturarea lui Basescu nu este idealul meu; salvgardarea identitatii nationale, da.

 2. Bravo, domnule Boca. Sunteti un om realist. Daca pana si sora lui Corneliu Coposu il sustine pe Geoana impotriva lui basescu, nu aveti de ce sa va fie rusine de votul dumneavoastra. nu votati pentru Geoana. Votati impotriva lui Basescu.

 3. Pana una alta – pe mine unul m-ar ingrijora lipsa de oameni pe partea conservatoare – si in loc sa injur la unii si la altii – m-as stradui sa vedem ce solutii concrete sunt in afara de gargara.
  Basescu nu este o solutie in nici un caz – el pozeaza in omul dreptei de conjunctura – insa daca nu facea ce-a facut – nu puteam vorbi acum cu atata speranta. In plus nu cred ca Basescu e innebunit dupa d-alde Volodea, dar ce sa faca omul daca altii nu-s? Mai ales ca el e mai nationalist de fel…o tot da cu steagul etc. – populismul este o parte importanta din strategia sa.
  Ce alt partid sau om politic putea duce dezbaterile si temele in aceasta directie? Au ajuns alde Geaona si pesedeii sa il laude pe Coposu si sa ceara sprijin de la Doina Cornea. In schimb – Iliescu l-a ajutat pe Vadim sa intre in turul 2 sa nu uitam. Ma indoiesc ca PNL sau PSD ar fi putut duce in aceasta directie.
  Problema insa ramane – dupa cum se vede – Antonescu a scos 20% si cred ca se putea mai mult – atata timp cat scena e goala – degeaba. Exista foarte multi nehotarati.
  Eu pun pariu ca un partid nou-noutz si bine organizat ar scoate un scor mare – exista http://www.partidulfortacivica.ro in care eu cred ca e un bun inceput – dar totul e o vaicareala sterila daca nu se profita de moment.

 4. D-le Catrinoiu incerc sa raspund altfel la teza dvs.-„Problema se pune cine sunt mai periculosi, oligarhii care falsifica suprafata problemei – economia – sau ‘Intelectualii publici” care falsifica fondul problemei – sensul cuvintelor, si, deci, si suprafata problemei – economia. Pentru ca sesnul cuvintelor e adevarata realitate de la care pornesc celelalte componente ale vietii cotidienii – economia -, vom spune ca “Intelectualul Public” e cel mai mare pericol.”-decat ati facut-o dvs. Cred ca oligarhii economici, pe care-i asimilati exponentilor PSD,nu doar falsifica suprafata problemei, ci o confisca, o expropriaza-daca vreti,si nu suprafata problemei ci substanta existentei insasi, care-si are obarsie in sensul cuvintelor-dupa cum bine ziceti. Pe cand „Intelectualui Public” paraziteaza realitatea,sensul cuvintelor(inteleg ca o face pentru a le deturna,a le confisca,a le imprima propriul lor „sens” si in final a le desfiinta), celalat rau(pe care dvs. il vedeti mai mic) desfiinteaza realitatea printr-un gest de rasturnare absoluta, nemairamanand nimic a fi parazitat,-printr-o intoarcere „pe dos” a existentei(un act demonic,luciferic-in esenta).Si sa nu ne amagim ca Prostanacu e doar Prostanacu, in spatele lui sunt legiuni… de stiti dvs.-chiar si daca o intelegem metaforic. Pentru mine nu este ca si cum as alege intre un bou si un prost; mai degraba ca a alege intre un cancer(PSD+PC) si o parazitoza(Basescu)- de ultima am sanse mai mari sa ma vindec.
  Cu respect. n.

 5. INSOMAR: Traian Băsescu (PD-L) 52,1%, Mircea Geoană (PSD+PC) 47,9%;

  CURS: Traian Băsescu (PD-L) 51,2%, Mircea Geoană (PSD+PC) 48,8%;

  CSOP: Traian Băsescu (PD-L) 51,1%, Mircea Geoană (PSD+PC) 48,9%;

  CCSB: Traian Băsescu (PD-L) 51%, Mircea Geoană (PSD+PC) 49%.

 6. Ceea ce propuneti domnule Catrinoiu, prin indemnul de a vota cu Geoana, nu este altceva, decit : „walking on thin ice”, in graiul altui neam, cu ceva mai multa experienta in politica.
  Din pacate in ciuda coerentei logice, aduce mai degraba a sofism si este profund imoral. Si din punct de vedere al votului ca exercitiu al libertatii si al celor care au suferit sau chiar pierdut viata in comunism.
  Cit despre noua si demonica uniune „sovietica” globalista de la apus, cu tot aparatul ei propagandistic si corporatist, are putine sanse, in fata celor care prefera sa otraveasca fintinile si sa se refugieze munti, decit sa e inchine unei paiate sau unui profitor.
  Sa nu mai visam in van la drepte autentice, cind nu avem curajul sa ne indreptam noi insine si sa punem rinduiala in propriul discurs, spre deliciul celor care atit asteapta ca sa ne sfisie sau sa ne confiste exercitiul libertatii.
  Eu personal nu votez, dar prefer mai degraba mizeria si spoiala corporatista, careia sa-i opunem, in contrapunct si mereu ca un ghimpe in coasta, o adevarata „dreapta” de atitudine si chiar actiune(fie ea limitata deocamdata la spatiul privat si de mic efect), decit otrava comunista…un sol in care nici o „dreapta” nu poate incolti.
  Una e sa cureti de buruieni(elitiste sau corporatiste) si alta e sa faci un pamint mort si otravit roditor.

 7. A castigat Basescu. De ce? ne explica Teodor Bakonsky, omul presedintelui:

  „La două decenii după căderea comunismului – fenomen amplu, la care am participat codaşi, cu misterioase vărsări de sînge – vedem mai clar ca oricînd cine sîntem: o populaţie dominată de resentiment, complexe obscure, neseriozitate, dezbinare, instabilitate emoţională şi distorsiuni cognitive […] Să nu ne mire nici victoria demagogiei patriotarde asupra naţionalismului autentic: ne-am obişnuit prea tare cu lozincile pioase, cu declaraţiile false, cu minciuna şi conformismul, pentru a mai putea face din convieţuirea noastră o sursă de adevăr şi justă măsură.”

  (Dilema veche, 3 decembrie 2009, http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=303&cmd=articol&id=11995)

  Articolul e scris cu doar cateva zile inainte ca „poporul” sa-l realeaga pe Basescu. Vad ca acum Tismaneanu aduce ode poporului. Cred ca si Baconsky si-a schimbat opinia. Nu conteaza, mergem inainte.

 8. Din Romania se pare ca alegerile actuale reprezentau o dilema mare. Eu locuiesc in America si de aici problema se vede mult mai clar. Nici nu incape indoiala ca Gioana ar fi o alegere cumplita. Toata lumea se confrunta cu probleme majore si se indreapta ca lemmingii spre prapastie. Ceea ce ar fi facut Gioana ar fi fost sa alinieze si Romania mai puternic in acest mars al mortii. Ma bucur ca iesit Basescu. Sper sa nu ma fi inselat.

 9. Te-ai inselat! Poate ca o solutie – preconizata subreptice si de Basescu si oamenii lui bucurosi ca romanii fug din tara dar apoi voteaza ‘anticomunist” – ar fi sa se mute toti romanii in America si apoi, vazand mai clar de acolo, sa voteze pe liderul desertului ramas in urma. Geoana e un bou. Basescu e un ticalos.

 10. Domnule Catrinoiu nu te poti face cu dracu ca sa treci puntea. Si asta e valabil si pentru domnul Feodorovici alt anticomunist dar si votant Geoana. Iar dumneata sustinindu-l pe Geoana, emanatia lui Iliescu, asta ai facut: te-ai facut frate cu dracu. Onorabil era sa stai acasa sau sa iti anulezi votul decit sa votezi Geoana.

 11. @ Paula: pai nu stiu cine s-a facut frate cu dracul dintre mine si „Intelectualul Public”, Basescu, Mircea Geoana…

  Eu am exersat de pe acum obligativitatea votului pe care o cer „intelectualii” lui Basescu.

 12. @ Paula:

  Dacă aş fi propus să ne înfrăţim cu dracu’ pînă la trecerea punţii, m-aş fi înşelat tot atît de grav ca şi cei care au propus înfrăţirea cu fra-su. Eu am încercat doar să arăt că Geoană e de preferat tocmai pentru că este incapabil să construiască o punte. Şi nu doar că nu poate construi o punte, ci e în stare (el sau cei din banda lui) să o fure, dacă ar găsi una. Pe cînd podurile ridicate de inginerii lui Băsescu sînt suficient de temeinice pentru a susţine un neam întreg. Numai că este un pod către neant.

 13. O gaşcă de mafioţi, de infractori şi de intoxicatori de profesie şi-au dat mâinile mânjite de bani negri pentru a da jos un „dictator”. O nouă coaliţie monstruoasă care a reunit cvasi-totalitatea grupărilor politice, în fruntea căreia s-au aflat exponenţii generaţiei care tot încearcă să prădeze şi să vândă România, a fost învinsă de un singur om. Românii nu s-au lăsat manipulaţi de alianţa cretină care voia să îi pună la cheremul marilor politicieni Vanghelie, Mazăre, Hrebenciuc şi a respectaţilor oameni de afaceri Vântu, Voiculescu sau Patriciu. Bravo românilor!

 14. Nu vad nimic eroic in victoria lui Traian Basescu, obtinuta cu ajutorul unei jumatati a establishmentului corupt. Cititi aici si obisnuiti-va cu acest discurs:

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/879087/SENATUL-EVZ-We-the-People-Alegerile-prezidentiale-si-suveranitatea-poporului/

  In SUA, pusi sa aleaga intre Obama si McCain, adevaratii conservatori au votat cu Obama, ca sa le dea un semnal serios Republicanilor ca trebuie sa schimbe ceva. In Romania, merge si-asa. Enjoy!
  Cat timp Basescu va fi la putere nu veti avea ca alternativa la Basescu decat PDSR-ul. Basescu e o fundatura.

 15. Disper cand ii citesc articolele lui Volodea, REGRET SI MAI MULT CA PIERDUT GEOANA! Cu asemenea diversionisti de clasa ca Tismaneanu, intelectualitatea romana e pe cale de disparitie.

  Macar oamenii lui Geoana nu se dau „intelectuali”, nu pretind ca sunt intelectuali.

  Cum poate mincinosul asta sa minta in halul asta? „We the people” si el habar n-are cum se aplica Constitutia Americii, o incalca in fiecare saptamana in articolele pe care le scrie pro-war.

 16. Draga Paula, Gheorghe Fedorovici nu s-a facut frate cu dracul. A aratat doar ca, in conditiile in care elitele noastre continua sa produca draci, e de preferat dracul mai prost, ala care poate fi bagat in turbinca.

  Nu poti sa spui de cei care au votat impotriva lui Basescu ca s-au facut frate cu dracul din moment ce Basescu e un drac. Geoana e un drac. Basescu e un drac. Fedorovici a incercat sa arate, nu doar acum, ci in repetate randuri, cum poate fi stopata productia de draci. Pentru ca in Romania nu se mai produce nimic altceva decat o lunga serie de draci/securisti de toate culorile si de toate nuantele. Si de cate ori apare cineva onest, precum Fedorovici, ca sa arunce cu apa sfintita peste ei, dracii si opamenii platiti ai dracilor ii sar in carca si il ataca.

  Competitia dintre Basescu si Geoana nu poate fi judecata in termeni de alb/negru, asa cum ar vrea unii. Ambii au fost si sunt legati de „sistem”. Basescu are mogulii lui. Intelectualii lui Basescu au fost – mai toti – ani de zile pe statele de plata ale mogulilor Voiculescu/Vantu/Patriciu (unii au supt de la toti).Partidul lui Basescu s-a unit, acum cativa ani, cu partidul lui Virgil Magureanu. Curat anticomunism, coane Fanica.

  Interesant e ca, atunci cand apare un om onest si necompromis, precum Fedorovici, elitele care tipa ca nu mai pot de dragul anticomunismului nu il imbratiseaza si nu ii amplifica mesajul, ci cauta sa il compromita, sa-l batjocoreasca, sa-i deturneze mesajul. Daca un om ca Fedorovici nu e un anticomunist sanatos, atunci despre ce anticomunism vorbim aici? Cum suna anticomunismul „autorizat”? Anticomunismul „moderat” al lui Tismaneanu & comp? Dar am vazut ca, in campania electorala, au lasat-o mai moale cu moderatia si au chemat lumea in strada, la „rebeliune” ca sa zic asa (vezi TRU). Oamenii presedintelui instrumentalizeaza anticomunismul, asa cum instrumentalizeaza, adica se folosesc de, orice altceva (crestinism, istorie etc.).

  Basescu reprezinta o fundatura a vietii politice romanesti. Menirea lui nu e sa lupte impotriva stangii, ci sa impiedice aparitia dreptei. Sa tina locul ocupat. Atat timp cat va fi el la putere nu vom avea, intr-adevar, de ales decat intre el si PDSR sau Vadim. Pentru ca rolul lui Basescu nu e sa lupte impotriva „comunistilor”, ci sa compromita alternativa la (neo/cripto)comunism.

  De ce aceleasi elite care au scos oamenii la vot in 2000 pentru Iliescu impotriva lui Vadim se prefac acum a nu intelege ce e acela vot negativ, de protest?

  Din moment ce ambii candidati sunt gaunosi, problema nu e intre cine alegem. Problema e cum facem ca sa punem capat sirului de alegeri false pe care suntem siliti sa le suportam de 20 de ani incoace. Si la aceasta intrebare nu se raspunde cu platitudinile fanatice ale acolitilor prezidentiali care ne spun cum ne va salva Basescu de rusi si de chinezi dar ne va si globaliza multicultural si „tolerant” in acelasi timp.
  Asa ca terminati cu prostiile.

 17. dle Platon, eu zic sa nu mai bateti….campiile; in curand o sa ne ziceti ca dl Fedorovici e Arhanghelul Mihail, numai bun de candidat la prezidentiale…terminati cu acest „perfectionism” de doi bani jumate ca e penibil de-a dreptul

  sa fii incapabil sa nu vezi diferenta dintre Basescu si Geoana e curata *&^% (amestecata cu URA intensa); si ma rog care dreapta sa apara, aia vetusta nascuta din resentimentul de Forta a Treia? ma faceti sa rad, dar nu e cazul; e doar o gluma de prost gust…

  spor la scris (si gandit)!

 18. Draga Ionel, sunteti penibili, de-a dreptul.

  Intre Basescu si Geoana nu e nicio diferenta. Acum Basescu indeamna la reconciliere: http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/879139/Basescu-presedintele-mediator-E-nevoie-de-reconciliere

  Pe 7 ianuarie Vantu va tine o conferinta de presa in care va spune ce s-a petrecut in ultimii ani in Romania.

  Atata vreme cat intelectualii scriu impotriva mogulilor pe banii acelorasi moguli (Idei in Dialog e detinuta de trustul lui Vantu, Dilema veche de trustul lui Patriciu), se vede pe fata ca totul e o manipulare.

  Romania rateaza de 70 de ani adevaratele dispute politice si economice care se desfasoara in lume.

  Numai daca te uiti pe youtube la modul in care discuta conservatorii europeni despre monstrul UE, si apoi citesti cum discuta Basescu si politicienii lui aceeasi problema, se vede ca PDL e un partid de stanga.

  In mandatul lui Basescu m-am saturat sa-l vad pe Basescu cat de slugarnic e fata de socialismul occidental, fata de ideea de „integrare” pe care bat socialistii in toate tarile din lume.

  Nu uita ca dreptacii din Europa s-au impotrivit intrarii Romaniei in UE din cauza coruptiei care e in Romania. Intrebare pt tine: intelectualii lui Basescu s-au ploconit in fata socialistilor europeni ca sa intre in UE sau nu? Da, s-au ploconit. Paleologul il lauda la Realitatea TV in 2004-2005 pe Tony Blair.

  Asa ca voi nu sunteti de dreapta, sunteti de stanga. Nu mai pozati in ce nu sunteti.

 19. conexiunile lui basescu si ale activistilor lui cu mogulii sunt un lucru demonstrat si demonstrabil (evident, cuantificabil).”Ura” lui fedorovici e o ipoteza de lucru sau un proces de intentie.
  dlor, daca vine cineva va spune ca putzitzi nu mai dati vina pe resentimentul aluia. poate chiar putzitzi. si poate de aia e omul resentimentar: fiindca trebuie sa mai imparta romania inca cinci ani cu niste oameni care nu inteleg sa sunt imputzitzi moral.

 20. Ionel, esti frustrat si resentimantar pentru ca Platon a luat Premiul Academiei Romane (pentru Cine ne scrie istoria?) si pentru ca A treia forta a fost nominalizata la premiile USR.

 21. Ionel, Ionelule, mai baiatule, esti dus tata. Cred ca ai votat cu „dreapta”, cu „anticomunismul”, cu purificatorul de neam si tara.

 22. @Mircea Platon:

  „Problema e cum facem ca sa punem capat sirului de alegeri false pe care suntem siliti sa le suportam de 20 de ani incoace”
  E oare gresit atunci sa punem ca alternativa si atitudinea refuzului de a vota(nu de vot nul, ca acela este o batjocura a exercitiului libertatii). Carevasazica, e cumva gresit? E oare o amagire mai mare „retragerea in munti”, unde sa ne ascutem coltii si armele rezistentei si zidirii, decit aceea de a spera ca geoana e incapabil „sa strabileasca punti”?
  Si ar mai fi ceva. E periculos de a numi o persoana, sau un simulacru de persoana „drac”. Cred ca e mai limpede si mai greu la cintar chiar, sa-i numim cu multa indrazneala slujitori ai satanei. Dar nu direct draci, ca ne luam osinda, chiar si daca e doar o conventie a discursului si nu ii vedem chiar impielitati la propriu.
  C

 23. @Catrinoiu:
  Domnul Ionel e mai degraba cazut in ispita nominalismului. Dar ma tem ca e totusi imoral chiar si dracul din turbinca. Intre extrema vinzarii lui Hristos rebrand-uit lumii si cei care il ascund in dulap, oare noi il putem lasa batjocorit de slujitorii satanei de mahala, mai degraba decit cei de la universitate?
  E clar mai periculoasa „ispita” comunitara, multiculturalista, europeana, decit vechiul bolsevism si sintem chiar pe cont propriu, dar parca tot pe burta ar fi bine sa mergem acum, pe unde nu e aerul asa otravit si sa „lovim” in plin, cind se cred mai capabili, indiferent cine e cel care striga mai tare.
  Ca sa ajungem ne re-intrupam si sa fim siguri pe ale noastre, nu e oare de-a dreptul alunecos, sa punem problema ideologic in loc sa nu ne abatem de la cele care sint esentiale pentru noi? Cele marturisitoare adica.
  Ca vin turcii sau tatarii peste noi, avem acelasi lucru de facut…sa otravim fintinile, nu sa ne „prefacem” ca ii preferam pe unii, ca chipurile cu cei mai lacomi, lucram in taina mai bine, decit cu cei mai „ingineri”.

 24. @ Vestitor:

  Nu ştiu cum poate fi considerată ideologică perspectiva care îi numeşte pe draci, draci. Între ideologie şi teologie, matale recomanzi mersul pe burtă. Asta o recomandă şi şarpele, că doar e expert.
  Nu se mai pune problema otrăvirii fîntînilor, stadiul ăsta a fost depăşit. Lighioanele de ultimă generaţie beau otrava ca pe apă. De otravă e plină toată lumea. Important e, cum spunea Mircea Platon mai sus, să aruncăm peste ei cu apă sfinţită. Sau măcar cu apă curată, dacă din ailaltă nu avem. Pentru detalii, vezi filmul lui Shyamalan, Signs, cu Mel Gibson.

 25. Intr-un articol penibil, in care dl Aligica arata ca Geoana a avut contacte cu toate capitalele importante ale lumii pentru ca acelasi domn Aligica sa traga concluzia ca geoana e omul rusilor, Aligica reuseste sa arate, involuntar, un singur lucru: ca Basescu e omul UE, al Bruxelles-ului:

  http://www.revista22.ro/campania-geoana-culisele-internationale-7272.html

  Doar Ue il vrea pe Basescu. Nici Washingtonul, nici Berlinul, nici Moscova, si nici macar poporul roman nu il vor pe basescu.

 26. @Gh. Feodorovici:
  E adevarat ca trebuie numiti, ca practic numai asa se pot fi exorcizati, era doar o mentiune, ca sint totusi pacatosi si nu draci, ci ii slujesc pe draci.

  Mersul pe burta era o analogie cu „retragerea” care e doar aparenta, in cele exterioare, ca sa nu ne minjim, cel putin pina cind coeziunea fortelor noastre e suficienta sa le opunem si public un proiect cu sanse reale. Se regaseste acest lucru si in articolele dumneavoastra din Indemn la normalitate, cind se pune problema fetei.

  Sint de acord cu acea aghezmuire, dar nu sint asa sigur ca facind asta pe un teren nesigur, sa nu fie din pripa si sa ne inghita. Cind pericolul era martiriul, inchisoarea, se punea altfel problema, acum mi se pare ca avem inca de recuperat si de dat calului cel schilod si rapciugos jaratec. Au mecanisme si instrumente mult mai terifiante acum si cu toata indrazneala, nadejdea si ajutorul cerut la Dumnezeu, nu putem sa ne aruncam in lupta fara putin post si pregatire inainte.
  Cum zicea parintele Cleopa nu spargem pietrele cu dintii de lapte(desi acolo se referea la intelegerea Scripturii).
  Pe scurt, proiectul la care participati…Platon, Hurduzeu, Catrinoiu, Feodorovici si multi altii faceti deja mai mult decit bine, insa acest vot aruncat inaintea porcului, mi se pare …o necuviinta.
  Daca ar fi cazul as sustine nu numai votul, ci si actiunea politica, chiar si rezistenta armata, dar acum avem de-a face cu un sarpe mult mai viclean, poliglot, intelectual si multicultural, care joaca ambele carti si cea neoliberala(falsa dreapta) si cea de stinga, dupa nevoi, sau le alterneaza pentru a-si asigura control indelungat. Imi puneam la un moment dat problema si in sensul de : cum ar fi votat Mircea Vulcanescu…de exemplu.
  Aveti argumente teribile si solide anti-Basescu , dar nu suficiente pentru a convinge ca e puntea catre domnia satanei – si cit de cit credibile in privinta unei arendasii Geoana, dar nu suficiente pentru a ii dat votul.
  Stiti cum e: de-o fi una de-o fi alta, ce e scris si pentru noi…BUCUROSI(a la Steinhardt – mai crestinesc de atit nu se poate) le-om duce toate. Ceea ce bineinteles nu exclude cu FATA catre UE, „vei face de pe acuma intoarsa a ta cale”…simultan.
  Fara doar si poate…”count me in”, dar nu si la acest vot.
  Oricum sint destui aici care au dat vot Geoana si suficienti naivi sau inconstienti care au dat vot Basescu, dar mai putini, care il pastreaza inca.
  Ramin la „Fuck you I won’t do what you tell me” daca va suna cunoscut si CONVINS, ca oricine ar fi presedinte, e loc de format dreapta, crestere duhovniceasca, implinire a persoanei, de rezistenta si chiar si de autentic in spatiu public.
  Sincer ma dezgusta, cum ne dezbina si ne arunca in confuzie toata aceasta falsa polarizare stinga-dreapta, cind toti sint tot la fel de porci, chiar daca cu pete diferite, ca in Ferma animalelor.

  Daca vorbim de prima parte a filmului simpatizez, urmarea insa m-a deceptionat.

 27. Zice Aligică: “Bruxelles este locul unde situatia reala a democratiei in Romania si a luptei ei cu „sistemul” cartelului este cel mai bine inteleasa.”

  Păi şi normal, de vreme ce la Bruxelles se află Institutul de Statistică al UE; băieţii de acolo sînt cei care au stabilit formula structurii politice româneşti. Trebuia să cîştige acea clasă politică dispusă să modifice comportamentul social în direcţia multiculturalismului. Că să faci chestia asta trebuie să ai cu cine, iar pentru toţi băieţii ăştia care au fost trimişi cu burse în ultimii cinci ani a sosit momentul scadenţei.
  Mai pe larg lucrurile sînt explicate de Paul Gottfried în Multiculturalism and the Politics of Guilt. Iată aici doar un fragment relevant:

  “Equally necessary for social engineering is the malleability of those upon whom it is practiced. A mercurial public opinion in the United States and in other mass democracies makes one wonder whether a core culture exists there at all. Within a few years a population, the majority of which continues to profess belief in the divine origin of the Bible and the divinity of Jesus, has radically changed its mind about a wide range of
  social issues.”

  Vestea bună, pentru ortodocşii care îl consideră pe Traian Băsescu „răul mai mic”, este că în scurt timp vor găsi calendare canonice unde îi vor găsi, alături de Sf. Siluan Athonitul, şi pe Julius Evola sau René Guénon.

 28. Daca ne vom intreba la infinit si nu vom vedea ca solutia exista in sistemul de vot propus chiar aici pe acest blog, si anume Votul Niciunul cu sanctiuni, atunci inseamna ca nu vrem sa facem nimic ci doar sa vorbim la infinit, adica o alta forma de status qvo !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s