Pentru cei care au votat cu marinarul bolsevic si „anticomunist” Basescu

Cunoscutul istoric britanic Dennis Deletant a demisionat din Consiliul Ştiinţific al IICCMER, condus de Vladimir Tismaneanu.

„Noua Hotărîre de Guvern mută centrul de greutate spre studiul teoretic. Şi atît. Nu mai vorbim despre Securitate şi despre securişti, despre faptele lor, nu-i mai cercetăm. ” – Marius Oprea

Cititi, va rog, interviul luat lui Marius Oprea, vedeti de ce a fost dat afara de catre clica lui Tismaneanu.

„Noi am lucrat mereu într-un paradox. Actualul regim, pe de o parte, a condamnat comunismul, pe de altă parte, tot acest regim nu vrea să vadă nici un activist sau securist în puşcărie. La toate dosarele pe care noi le-am înaintat spre Parchet, dosare bazate pe expertize diverse, de natură arheologică, medico-legală, i-am identificat şi pe cei care au ucis, torturat sau răpit. I-am identificat cu nume, prenume, funcţia de atunci, am prezentat faptele. Şi, în toate cazurile, ni se dau soluţii de NUP (neînceperea urmăririi penale) şi SUP (suspendarea urmăririi penale). Asta înseamnă fie că autorităţile judiciare nu înţeleg că în ţara asta a fost condamnat comunismul, fie că această condamnare a comunismului a fost una de faţadă. O condamnare politică, fără consecinţe, fără vinovaţi care să răspundă în faţa legii.”

„De acum încolo, din cîte am înţeles eu din spusele domnului profesor Tismăneanu, Institutul se va ocupa de condamnarea comunismului în latura ei ideologică. Aici este o diferenţă clară de opinie între mine şi domnul profesor Tismăneanu. Eu nu cred că o ideologie poate fi adusă în faţa instanţei judecătoreşti. Eu cred că oamenii care au comis crime pot fi aduşi în instanţă. „

„Domnul profesor Tismăneanu, cu Hotărîrea de Guvern alături, ar trebui să schimbe titulatura instituţiei, cu domnia sa în fruntea institutului nu se vor mai face investigaţii, se va discuta teoretic despre comunism, va fi un institut care nu va mai deranja pe nimeni, vor face multe, multe simpozioane, seminarii, iar ucigaşii, deşi avem probe pentru aducerea lor în justiţie, se vor plimba liniştiţi printre noi. Aici se va ajunge. Iar eu înţeleg să spun aceste lucruri, să nu tac, chiar dacă voi ajunge muritor de foame.”

„Problema e că discursuri bine construite avem suficiente. Discursurile nu ne lipsesc în ţara asta, ne lipsesc faptele. Noi, la IICCR, am trecut la fapte. Ăsta a fost „viciul nostru de procedură“. Eu n-am nimic cu domnii Tismăneanu şi Stanomir, ca persoane. Au susţinut puterea, i-au furnizat atuuri în lupta electorală, acum aşteaptă o răsplată. Eu n-am vrut să fiu pro-putere, să fac elogii, m-am împotrivit puterii, chiar pe banii puterii.”

Lucia Hossu Longin: „Personal, nu doresc să lucrez sub tutela domnului Tismăneanu. Îi cunosc virtuţile şi încovoielile de istoric al tranziţiei, dar de curînd am descoperit într-un dosar al CNSAS cu titlul „Patrimoniu“ (pe care îl voi publica), cum familia Tismăneanu şi-a mobilat casa cu mobilier şi valori de artă confiscate de la foştii deţinuţi politici, de la evreii şi germanii vînduţi de regimul comunist. Cu averea lor furată au fost pricopsiţi securiştii, demnitarii comunişti şi uneltele lor. Este ceva dureros, inacceptabil, în lista celor „împroprietăriţi“, care apar în documentul „Patrimoniu“, şi în odraslele lor care azi condamnă comunismul. Este o situaţie care duce la incompatibilitate morală, chiar dacă se spune că fiii nu trebuie să fie responsabili pentru faptele părinţilor lor.”

„Îi solicit actualului guvern român, să dea dovadă de  suficientă maturitate  pentru a înţelege întreaga importanţă a  IICCR  pentru viitorul ţării şi necesitatea de a păstra  în fruntea  acestuia,  pe omul   care  îi este sufletul.” Stephane Courtois

Mircea Platon: „La alegerile din 20 mai 1990, anticomuniştii obţineau aproximativ 10% din voturi (PNT 2% si PNL 7%). Comuniştii şi anti-anticomuniştii obţineau 80%. În rândul celor din urma se afla şi Traian Băsescu. Confruntarea de acum douăzeci de ani s-a transformat, şi datorită experimentului CNSAS, într-o bătălie dintre anticomunismul ca lupta pentru adevăr şi anticomunismul ca afacere. Pe primul îl sabotează călăii. Împotriva celui de-al doilea striga sângele martirilor. Struţocămila rezultată din împerecherea mai multor generaţii de comunişti, „anticomunismul” oficial din România are cearcăne furişat-cominterniste, mâini mercenare şi picioare, bugetare, de lut. Un întreg sistem politico-economic bazat pe ticăloşie, jaf şi minciună are nevoie de justificare, de poveste, de identitate. După cum au nevoie toţi dictatorii. Unii dictatori sunt comunişti. Alţi dictatori sunt anticomunişti. Dar toţi dictatorii mint.”

Reclame

12 răspunsuri la „Pentru cei care au votat cu marinarul bolsevic si „anticomunist” Basescu

 1. Subsemnatul Alexandru Racu, care la ultimele alegeri am votat, in ultima instanta, cu Basescu, socotindu-l a fi un rau mai mic decat Geoana, declar pe propria raspundere ca am fost un idiot si un inconsecvent. Trebuia sa nu votez, asa cum decisesem initial.

 2. Pentru a fi exact, Grebu trebuia sa-i deseneze si pe cei doi tilhari: pe Neamtu, in locul celui de-a dreapta, si pe Oprea in locul celui de-a stinga. Ca tot este Tismaneanu expert si in ‘political religions”.

 3. @ Panda

  Mr. Plesu’ text is a warning and an advertisement. The warning: Since Mihail Neamtu wants all the shit for himself, Mr. Plesu felt compelled to give a public notice. What he implied was this: “You see, boys and girls, for the moment I have enough footmen and all kinds of servants. Not to mention that you are just too many for so little nonsense which is this so-called-postmodern-culture we have promoted for the past 20 years.”
  The advertisement: “But I sincerely miss an Alcibiades-like figure for my dreamy Paltinisean spiritual retreats. Anyone?”

 4. Da, cred ca ai dreptate. Se pregateste Vlad Muresan. Neamtu crapa, probabil, de invidie. Am vazut ca Tismaneanu il promoveaza vartos pe Muresan, „tanarul” de serviciu these days.

 5. Now that’s quite sad news; I mean, to see such promising cultivated young men turned into regular – how are they called … operators?

 6. ma uitam pe blogul lui Neamtu si m-a intrigat faptul ca are undeva in dreapta are o eticheta de la zelist, unde scrie ca e pe pozitia 187 si e mai tare decat 99,58% dintre bloggeri. De curiozitate, m-am uitat pe zelist sa va d cine e mai bun decat el. Iata lista celor fata de care mihail neamtu e mai slab:

  162. curvette.ro
  96. jeg.ro
  90. badpitzi.ro
  78. cocalari.com
  51. baiatciudat.com
  44. pitzipoamca.org
  33. groparu.ro
  27. dailycotcodac.ro

  hahahahahahahaha

 7. Mie imi place si cat de tare se invartoseaza „opozitia de catifea” de genul Claudiu Tarziu, care acum a descoperit si el ca Plesu acum a descoperit si el s.a.m.d.
  Diversiuni. Abureala. Greata.

 8. Uluitor cat de mult seamana „cariera” lui Mihail Neamtu cu cea a lui David Frum:

  „Back in the early ’80s, a young columnist for the Yale Daily News named David Frum teamed up with his left-wing editors in demanding that the university seize control of the Yale Literary Magazine, which at the time had fallen into the paleo hands of future Chronicles contributor Andrei Navrozov. Thusly began Frum’s some 30-year career of attacking „racists” and „reactionaries” (that is, anyone and everyone slightly to his right), while vigorously insisting to establishment liberals that he’s a non-threatening moderate with whom they can deal. AlternativeRight has now played a small role in this saga of career advancement and boot licking.”

  http://www.alternativeright.com/main/blogs/left-right/attack-of-the-frumbots/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s