Basescu nu e Kaczynski

Aflu de pe blogul profesorului Tismaneanu ca dl Basescu are acelasi testament politic cu raposatul presedinte polonez Lech Kaczynski. Dupa ce ca dl Basescu, impreuna cu toata clica politica din PSD si PNL, a sabotat pentru totdeauna lustratia in Romania prin promovarea in spatiul public a unor intelectuali care traiesc ca milogii din banii stangistilor occidentali, se plimba pe la universitati occidentale tinand conferinte alaturi de indivizi care l-au atacat mereu pe presedintele Kaczynski pentru anticomunismul sau (vezi, de pilda, ce spune Adam Michnik aici despre Lech Kaczynski – geniul si savantul de casa al „elitei” noastre, om cu preferinte socialiste in politica, dupa cum recunostea si dl Patapievici in articolul sau din vara anului 2009 despre „Solutia Michnik”), mai e si sustinator al „drepturilor gay” in Romania (vezi aici cum Basescu e de acord cu casatoriile gay), lucru cu care presedintele Kaczynski nu a fost niciodata de acord.

Sa vedem ce discurs avea Lech Kaczynski despre UE si despre identitatea Poloniei.

Basescu nu a avut niciodata un asemenea discurs despre mizeriile venite din Vestul salbatic. Deci Basescu nu e Kaczynski.

Reclame

25 de răspunsuri la „Basescu nu e Kaczynski

 1. In calitate de primar al Varşoviei, Kaczynski nu le-a permis homosexualilor să organizeze parade sau alte manifestari publice. Băsescu ar trebui comparat mai degrabă cu Elisabeta a II-a, cea care a decorat-o în 29 decembrie 2007 pe cîntăreaţa Kylie Minogue cu ordinul de cavaler al Marii Britanii (numele ordinului este „The Most Excellent Order of the British Empire”). Printre altele, Kylie Minogue este unul din principalii promotori ai celui mai mare festival de homosexuali din lume, Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras. Motto-ul ordinului este „For God and the Empire”. Cu aşa „God”, nu-i de mirare că tot mai mulţi aristocraţi englezi se convertesc la Islam. A-l compara pe Băsescu, omul care şi-a declarat public suportul pentru legalizarea prostituţiei, cu Kaczynski, înseamnă a profana memoria liderului polonez.

  În lumea de astăzi, nu există nici un lider care ar putea fi comparat cu Kaczynski. Şi nici nu ştiu dacă el ar putea fi comparat cu vreun om politic din perioada modernă. Iar în timpurile mai vechi era cumva mai uşor să fii tare, pentru că lumea în ansamblul ei era tare. Iată un exemplu:

  În 1599, Arhiepiscopul de Canterbury John Whitgift şi Episcopul Londrei, George Abbot, care se ocupau de autorizaţiile de publicare a cărţilor pe teritoriul englez, au promulgat un decret prin care interziceau publicarea literaturii obscene şi satirice şi cereau supunerea lucrărilor de istorie şi a pieselor de teatru aprobării de către Consiliul de Coroană al Elisabetei I (Privy Council). În urma decretului, volumele unor autori elisabetani importanţi precum John Marston şi Thomas Middleton au fost arse.
  Ca o paranteză, tocmai în această perioadă „intolerantă” apare Shakespeare, asa cum toata cultura mare europeana s-a scris in perioada ei crestina. Nu ştiu care sunt autorii mari apăruţi în cultura postmodernă a toleranţei şi alterităţii. Afară de Cărtărescu (în cazul României) şi de cine mai decide elita culturală românească.

 2. http://www.evz.ro/detalii/stiri/legea-lustratiei-mai-are-de-trecut-un-hop-in-parlament-893529.html asta nu e lege a lustratiei. e bataie de joc.

  „Cine scapă

  În schimb, foştii nomenclaturişti şi securişti pot ocupa funcţii în serviciile deconcentrate sau posturi de directori în ministere. PDL s-a opus lustrării candidaţilor la aceste poziţii. ”

  pe intelectuali cine ii trage la raspundere? Agentul Volodea, colaborator al securitatii, ce cauta cu functia in instituii publice?

  Mare hot e Basescu!

  „Deputaţii din comisiile juridice şi pentru drepturile omului au aprobat legea lustraţiei, aducând modificări faţă de textul votat de Senat în legislatura trecută. Ei au decis să elimine acele articole care făceau referire la preşedintele Traian Băsescu (fost şef al agenţiei NAVROM din Anvers) şi la eurodeputatul PDL Theodor Stolojan (fost director al Direcţiei valutare din Ministerul Finanţelor). Amănunte în presa de astăzi. Consilier, şef de cabinet, expert, referent sau şofer – orice funcţie ţi se poate potrivi dacă eşti fiu, fiică sau soţie de parlamentar care caută consilieri. 21 de deputaţi, din aproape toate partidele, şi-au angajat rudele la birourile parlamentare. Demnitarii vor ţine la secret unde au proprietăţi, cum şi când le-au dobândit, unde au acţiuni şi pe cine au împrumutat, iar liderii de sindicat nu vor mai fi obligaţi să-şi declare averile şi interesele. Toate acestea dacă Senatul adoptă noua lege ANI în varianta Guvernului. Şi numărul persoanelor care necesită terapie din cauza stresului este în creştere, unii ajungând să facă şi atacuri de panică din această cauză.” http://www.ziuaonline.ro/eveniment/de-la-noi-de-prin-gazete/2732-legea-anticomunisti-aproape-de-adoptare.html

 3. Da, domnule Catrinoiu, iar aceste lucruri „speak volumes” în legătură cu absenţa unor creaţii precum „Katyn”-ul lui Wajda din cultura română postdecembristă; de fapt, filmul lui Wajda nici măcar nu este comentat în presa noastră „conservatoare”. Fiindcă, spre deosebire de Polonia, unde întregul popor a fost pus la zid, de la elită la oameni simpli, la noi „elita” e cea care a tras – şi continuă să o facă, trăgînd acum în cei morţi, în memorie. Numai că memoria este indestructibilă, dacă e să dispară ea dispare doar o dată cu omul. Şi, cum mi-a spus mai demult un vecin de-al meu de la ţară, „omu’i mai tarii ca şieru” (adică „omul e mai tare ca fierul”). Memoria se transmite tainic, de la o generaţie la alta, precum s-a transmis în filmul Andrei Rubliov meşteşugul făuririi clopotului. Este adevărat că meşterul nu i-a transmis fiului secretul turnării clopotului; însă fiul clopotarului e cel care l-a turnat, nu fiul cizmarului. Nu fiul activistului.

 4. Cat timp a trait Kaczynski, presa din Romania nu prea a scris de el. Acum, ca a murit, poate fi folosit. Avem, in Romania, in randul comentariatului si minigarhilor intelectuali, o specie ciudata de vampir: vampirul las. Acesta, spre deosebire de „bampirul” caragialesc si hollywoodian (Bela Lugosi), NU ataca viii, ci mortii. Un vampir necrofil, care suge „sangele/viata” mortilor.

 5. Oligarhia occidentala profita de criza si de faptul ca Romania e un stat esuat fara o economie nationala si il forteaza pe Basescu sa puna tehnocrati la putere: http://www.ziuaonline.ro/politica/2748-presedintele-basescu-a-fost-somat-de-forurile-internationale-sa-faca-schimbari-in-guvern.html

  Sa vedem ce va spune dl Patapievici, „omul presedintelui” care in „omul recent” critica inversunat ipoteza venirii tehnocratilor la putere. he he he, incepe sa imi placa criza asta, devine amuzanta situatia. clubul de la roma, ONU, …e bine. suntem „independenti”.

 6. Activitatea vampirilor necrofili mai dovedeste doua lucruri, dincolo de propria lor lasitate: faptul ca mortii atacati nu sint morti de vreme ce inca mai pot hrani. Si faptul ca cei care ar trebui sa-i pazeasca pe cei morti fie sint nepasatori, fie au negociat cu vampirii.

 7. Corect, trebuie tras in el, din toate pozitiile. A condamnat comunismul? Trebuie batjocorit… sa spunem ca a facut-o de fatada. A desecretizat dosarele pentru care Ilici s-a fofilat atata timp sa nu le scoata? Sa spunem ca a fost de fatada, ca oricum e ineficient si tardiv. Sa-l batjocorim. A pastrat o linie de rezistenta in estul Europei (impreuna cu Polonia lui Kacinski) impotriva agresivitatii rusesti? Sa spunem ca ne face rau sa zgandarim Rusia (Mareata Rusie, Superba Rusie, Nemaipomenita Rusie). Sa spunem ca de aia avem noi gazul scump. Sa-l batjocorim. Despre Basarabia si ce se intampla acum, cu Ghimpu, cu Putna, cu colaborarea si prietenia cu R. Moldova… Sa tacem, sa nu vorbim despre asa ceva. Sa amintim vorbe spuse intr-o doara acum enspe ani, de exemplu sa spunem ca e cel mai mare sprijinitor al homosexualilor. Sa-l natjocorim, acum e momentul, cand se misca ceva pe relatia Moldova. A murit Kacinski? Sa-l batjocorim pe Basescu, cel cu care Kacinski a incheiat parteneriatul strategic. Orice ocazie e buna sa-l batjocorim pe Basescu.

 8. Cornelius are dreptate: Basescu „a pastrat o linie de rezistenta in estul Europei (impreuna cu Polonia lui Kacinski) impotriva agresivitatii rusesti”. Dar stai putin, ca la fel a facut si Ceausescu, liderul socialist care s-a opus invadarii Cehoslovaciei din 1968. Care s-a pupat cu Nixon, Carter si Elisabeta a II-a. De unde rezulta ca si Ceasusescu a fost un Kaczynski.

 9. Costel, ce a facut Basescu la Putna, impreuna cu Ghimpu, e tot ceva a la Ceausescu? Bai, treziti-va odata, ca sunteti ca aia care dau cu piciorul in tepusa.

 10. Daca Ceausescu s-a plimbat cu caleasca reginei Elisabeta, rezulta ca oricine se plimba cu caleasca reginei Elisabeta e un fel de Ceausescu? Oare ne mai dezmeticim si noi, vreodata?

 11. Cornelius pare să fie unul dintre cei al căror obiectiv este să încurce lucrurile, “astfel încît toţi să aibă o teorie, dar nimeni să nu mai aibă vreo legătură cu faptele”, cum spune Jedburgh în Edge of Darkness (“That’s your objective:to make it so convoluted that anyone can have a theory, but no one’s got the facts.”).

  Tot în film, problema „siguranţei naţionale” constituie o puternică preocupare a puterii corupte, care folosea această temă pentru a-şi spori siguranţa, făcînd societatea tot mai dependentă de ea, deci tot mai nesigură.

 12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » In Mexic medicii anti-avort risca inchisoarea/ Marea contagiune a crizei datoriei publice din Grecia. 1 Mai… revolutionar si violent/ Ursul rusesc maraie catre Moldova. Cazul polonez, in continuare neclar (STIRI 29 APRI·

 13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » In Mexic medicii anti-avort risca inchisoarea/ Marea contagiune a crizei datoriei publice din Grecia. 1 Mai… revolutionar si violent/ Ursul rusesc maraie catre Moldova. Cazul polonez, in continuare neclar (STIRI 29 APRI·

 14. „vorbe spuse intr-o doara acum enspe ani, de exemplu sa spunem ca e cel mai mare sprijinitor al homosexualilor.” spune dl Cornelius. Imi pare rau, alea nu sunt vorbe spunse intr-o doara, sunt FAPTE. Dl Basescu a FACUT PRESIUNI asupra lui Videanu ca sa faca homosexualii parada.

  Apoi, Basescu nu actioneaza in problema rep Moldova ca un politician roman, ci ca agent neoliberal in zona. Basescu nu a facut absolut nimic pt unirea Romaniei cu Moldova, nu a depus la ONU niciun act de decolonizare a rep Moldova dupa caderea comunismului asa cum trebuia sa faca daca era roman, dar Basescu nu e roman, e bolsevic.

  Basescu a actionat la comanda neoliberalilor pt a INTEGRA Moldova in UE, nu in Romania!!!!

  Ma mult, Basescu a ascultat cu obedienta sfaturile lui Solana javier din primavara trecuta cand moldovenii incasau bate in cap de la comunisti si a preferat sa fie „moderat” in problema de la Chisinau.

  Mai mult, noua constitie care se va face va fi una anti-nationala, uite ce spune rasistul Cartarescu:

  „Dar, în mod obiectiv şi ideal, o nouă Constituţie (în orice caz necesară) ar trebui să ţină seama de câteva schimbări esenţiale survenite de la redactarea celei în vigoare azi. Prima este integrarea europeană a României. Legea fundamentală va trebui să reflecte această realitate istorică. E foarte greu să participi la o comunitate care-ar putea să evolueze rapid în Statele Unite ale Europei (mulţi analişti văd în aceasta singura şansă de supravieţuire economică şi politică a continentului nostru) declarându-te mai departe, ca în secolul al nouăsprezecelea, „stat naţional”. Statul român ar trebui să facă un pas către normalitate renunţând, deci, la definirea sa pe baze etnice şi redefinindu-se ca un stat modern, contractual.” http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-ce-ar-trebui-sa-cuprinda-noua-constitutie-893612.html

  Rasismul de care da dovada dl cartarescu nu mira pe nimeni. E trist ca asemenea nulitati au ajuns sa scrie in tara asta. Deci pt domnul cartarescu „statul national” e stat etnic. Nimic mai fals! Singurul stat etnic a fost statul nazist. Statul national, de sec 19 cum spune dl cartarescu, nu e stat etnic, ci multietnic. Nu stat global, nu stat multicultural, nu stat etnic – ci multietnic. Statul multietnic nu e stat rasist pt ca el, asa cum arata si numele, respecta toate etniile pe care le inglobeaza.

  Dar dl cartarescu vrea o noua constitutie care sa duca, – asa cum e si proiectul utopic al noului turn babel de la UE – sa duca la disparitia etniilor. Ca si adam michnik, propagandistul de serviciu al noului rasism intelectualizat (aici intra si Hanah Arendt, Vladimir Tismaneanu si toata elita globala), dl cartarescu minte cu nerusinare cand spune ca ideea de stat national e ideea statului construit pe o singura etnie. astia au invatat istoria la WC, stand pe buda.

  Statul national e expresia multietnica a convietuirii descentralizate. Insa, cum elita uraste ideea de etnie, de identitate, de apartenenta la o etnie, asta se numeste RASISM.Pt dl Tismaneanu nu apartenenta la o etnie conteaza, ci apartenenta la lume, la globosfera – „cetatean al lumii”, nu cetatean al unui stat national multietnic.

  Deci, in conditiile acestei noi barbarii care se numeste „noua constitutie a turnului babel” regizata de propagandistii lui basescu, din care statul national se pulverizeaza si romania incepe marsul pe directia dictaturii globale, nu vad legaturile lui basescu cu rep moldova, in conditiile in care aceasta constitutie ignora rep moldova, in conditiile in care si „raportul tismaneanu” ignora ocuparea moldovei de catre bolsevici….

 15. Gheorghe Fedorovici :
  Cornelius pare să fie unul dintre cei al căror obiectiv este să încurce lucrurile, “astfel încît toţi să aibă o teorie, dar nimeni să nu mai aibă vreo legătură cu faptele”, cum spune Jedburgh în Edge of Darkness (“That’s your objective:to make it so convoluted that anyone can have a theory, but no one’s got the facts.”).
  Tot în film, problema „siguranţei naţionale” constituie o puternică preocupare a puterii corupte, care folosea această temă pentru a-şi spori siguranţa, făcînd societatea tot mai dependentă de ea, deci tot mai nesigură.

  Nu, stimate domn. Din contra, vreau sa luam in calcul faptele, adica daca au fost niste fapte pozitive, nu vreau sa le aruncam doar ca sa ni se potriveasca noua teoriile. Sunt vinovat ca ce a fost pozitiv nu vreau sa fie calcat in picioare?

  N-am vazut filmul, dar o sa-l caut, sa vad in ce masura m-ati incadrat bine… Dar nu v-ati grabit sa ma incadrati asa de repede?

 16. Uitati ce constitutie are Polonia: http://pndc.com.ro/2010/04/17/cum-a-reusit-polonia-sa-fie-singura-tara-din-europa-cu-crestere-economica-in-2009/index.html

  „Legea principală a Poloniei, Consti tuția, stipulează că datoria publică nu poate depăși 55% din produsul intern brut, în cazuri excepționale indicele putând atinge 60%. Practic, guvernele poloneze nu pot intra în derapaj financiar datorită Constituției. Datoria publică a crescut de la 47% anul trecut până la aproape 50% anul acesta, iar ministrul de Finanțe, Jacek Rostowski, nu‑și face probleme că ar putea încălca legea (money.ro).”

  Deci Basescu ar fi anticonstitutional in polonia. ha ha ha

 17. Vorbim discutii , cum sa se opuna Basescu unui curent sponsorizat de intreg mapamondul cand legea in majoritatea tarilor europene o fac FMI BM si alte insitutii carora le suntem datori vanduri si care promoveaza ideea. Nu fiti copii si acceptati ca daca Romania nu accepta casatoria gay si multe impuneri facute de chinezi americani rusi unguri si alti nemernici, era in avion cu polonezul si cu siguranta nu numai el.
  Despre Lech Kaczynski, numai de bine , nu era de acord cu niuna din institutiile mentionate mai sus nici cu Uniunea Europeana si cu nicio institutie care fac planuri de falimentare a tarilor vizate ca piata de desfacere ,mana de lucru, posibile baze militare, cumparatoare de armament , etc. Cum sa traiasca un om ca Lech Kaczynski, cand nu era de acord cu nicio organizatie straina de niun tip.
  Sunt convinsa ca a fost avertizat dar a ales sa moara decat sa cedeze si sa-si tradeze neamul.(nu este o solutie pentru ca intrun final lucrurile se vor intampla cu Polonia asa cum decid marile puteri ).

 18. Exact asta faci si tu dupa 1 an si 4 luni !
  Vorbesti discutii !
  Si daca tot vrei sa dai in Basescu (pe merit) da si in Iliescu si Constantinescu. Vezi pe ei cine ii sponsorizeaza.
  Poate afli ca pe Iliescu o fac homosexualii rusi urmasi ai „ilustrului” homosexual Lenin si pe Constantinescu il sponsorizeaza la „greu” Germanik (ministru de externe homosexual pasiv laudat la nunta de Angelik) si Soros (seful „liberatii aboslute”).
  Asa ca : VOT NICIUNUL SI SANCTIUNI !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s