Lumea ar merge la vot

Prezenta la vot a romanilor e foarte scazuta. Oamenii nu au incredere in politicieni; politicienii nu pot fi trasi la raspundere de catre oameni.  Cum Justitie nu avem, acest sistem de vot ar inlocui Justitia si in timp ar face si din Justitie un corp INDEPENDENT. Iata un program electoral prin care politicienii si partidele sunt trase la raspundere:

http://eugenbadauta.screab.ro/A_Treia_Forta/Lumea_ar_merge_la_vot.html

Pe scurt este vorba despre oficializarea posibilitatii de a vota „Nimeni” („Vot nul” am inteles ca exista in Belgia).
Daca se voteaza rubrica „Nimeni” astfel incat sa nu aiba niciun nume/candidat dupa (adica sa aiba cele mai putine voturi , ex. : A – 1000 voturi, B- 700 voturi, C- 300 voturi , Nimeni : 150 voturi ) cel de pe primul loc castiga si toti ceilalti mai pot participa ulterior la alte alegeri. Oricine iese dupa „Nimeni” nu mai poate candida si daca ies toti candidatii dupa „Nimeni” , nu numai ca nu mai pot candida vreodata dar sunt si amendati ! Iar „pedepsirea” se face si pentru recidiva. In tot acest timp statul functioneaza , iar alesii vor vrea efectiv sa faca ceva pentru tara , nu numai …bani, bani, si iarasi bani pentru ei si familiile lor !!!

–––

– Lumea ar merge la vot pentru Parlament, daca acesta ar fi reprezentativ. Acum nu este si incalca Constitutia. Parlamentul actual este complet anticonstitutional, atata timp cat un candidat poate ajunge in Parlament de pe locul 2-3.

– Lumea ar merge la vot si daca alaturi de numele candidatilor ar fi o pagina/rubrica separata cu mentiunea/textul : „Votat Nimeni”. Acestei posibilitati trebuie sa i se adauge si regulile urmatoare :
1) Daca pe prima pozitie ca numar de voturi corect exprimate si validate apare „Nimeni”, atunci toti cei inscrisi pierd dreptul de a candida si trebuiesc inlocuiti cu altii in maxim 2 saptamani , iar votul se repeta peste alte doua saptamani cu alti candidati. Si regula se repeta.

2) Fiecare inscriere ratata in cursa electorala din cauza de mai sus, duce la penalizarea partidelor/independentilor ce au facut propunerea cu suma de 1.000.000 EUR (destul de mica in comparatie cu ce bani se invart in tara asta)

3) Daca si acum apare pe prima pozitie „Nimeni” , se valideaza primul de pe lista (de dupa „Nimeni”) cu obligatia de a conduce/reprezenta numai 2 ani in loc de 4.

4) Dupa aceasta (sau atunci cand apare un astfel de caz), daca la alegerile imediat urmatoare se repeta sitautia de mai sus , se trece la modificarea (in cei 2 ani de mandat care vor fi si in acest caz) tipului de reprezentare politica, iar in aceasta perioada de tranzitie la noua legislatie pt. alegeri se foloseste conducerea „prin rotatie” pe perioade de 1 an. Rotatia (ceva asemanator exista in Elvetia) este formata din primele doua partide aflate ca pondere la ultimele alegeri si poate dura maxim 2 ani (1+1). In acesti 2 ani , parlamentarii vor avea ca obiectiv obligatoriu modificarea adecvata a legislatiei alegerilor (parlamentare in primul rand)tinand cont de cerintele populare. Se vor purta dezbateri, se vor face consultari, etc., iar forma finala a legilor alegerilor vor fi publicate in mass-media cu cel putin 6 luni inainte de expirarea celor 2 ani. Inainte cu 3 luni de expirarea celor 2 ani se va organiza o validare a noilor legi prin Referendum (vot obligatoriu!)

5) Daca si acest vot este Negativ (la Referendum) toti parlamentarii care au compus legile vor plati o amenda de 100.000 EUR si nu vor mai avea dreptul sa candideze pentru functii publice. Se va trece la alegeri parlamentare pentru inca o perioada de 2 ani , timp in care noii alesi (altii decat cei de mai sus) vor avea obligatia de a face o legislatie „validabila” prin Referendum. Daca nu vor reusi vor fi penalizati cu 200.000 EUR/persoana si vor pierde dreptul de a candida in functii publice.
Si … tot asa !

Putem extinde ceva asemanator si la Presedinte sau … sa alegem Republica Parlamentara ! Nu isi aleg Prededinte intr-o luna … alegeri iarasi !
Nu sustin guvernul , Presedintele ales de Parlament (!!!) , poate dizolva Parlamentul !

Nu cred ca isi vor permite sa se ajunga pana aici , dar merita incercat.

A ne invarti in acelasi tip de alegeri ca intr-un cerc vicios , si a spune ca votul este singura sansa este fals atata timp cat votul este dat pentru o solutie proasta.

Eugen Badauta

Publicitate

28 de răspunsuri la „Lumea ar merge la vot

 1. Ar fi genial daca s-ar putea aplica. Ma indoiesc insa si stim cu totii de ce.
  Cred ca toate se vor rezolva cu adevarat dupa 2012 :))
  Doamne ajuta sa se implineasca profetiile, pentru ca asta cred ca e singura noastra salvare.

 2. Pe aceeasi tema, zice unul despre noua grupare a lui Baconsky:

  „Am reținut o excelentă pledoarie naționalistă, moderată și inteligentă, sceptică vis a vis de interesele marilor corporații și în sprijinul clasei mijlocii locale”
  http://blogary.ro/2010/05/de-ce-cred-in-viitorul-politic-al-lui-teodor-baconschi/

  De cand e Neamtu impotriva marilor corporatii????????????????

  Ce e cu intoxicarile astea? Si Papahagi, care mai ieri se certa cu Neamtu, azi e prieten la catarama cu giruetele? A curse upon their house!

 3. As fi fericit sa fie doar aceasta o masura care sa aduca liniste in problema existentiala cu care se confrunta in prezent Romania.
  Din pacate Romania se confrunta cu o problema mult mai mare. Criza actuala este exprimata mult mai bine de descrierea statutului ” junk” ( instabilitate politica ) aplicat Romaniei. Ori o forma primara de credibilitate cu statut de instabil creaza o izolare absoluta. Cazuri similare pot fi urmarite in istoria recenta a omenirii, si mentionate de catre mine pentru a raspunde la intrebarea – incotro ne indreptam?
  http://destainuirialeprezentului.blogspot.com/2009/12/culpabilitatea-oamenilor-si-adevarul.html
  luni, 7 decembrie 2009
  Culpabilitatea oamenilor si adevarul despre obsesia unora

  Eu am crezut si voi crede neincetat in dorinta societatii mondiale decat in alegerea norodului. Asa cred unii ca lucrurile mari sunt facute de oamenii ce au competente marii, iar cei mici vor alege ce vor cei mari.
  La sumitul G20 de la Londra din 2009 toate marile puteri au inteles ca ar fi timpul ca efectele elegantei si tolerantei din trecut sa fie lasate la „garderoba” diplomatiei, si sa atace frontal pentru cucerirea unor noi piete de desfacere. Lumea de astazi are nevoie de banii, locuri de munca, zone libere de baremurile riguroase ale unei economii controlate. Piete noi, unde investitorii sa se poata cupla imediat la necesitatile si informatiile venite si sa sporeasca influenta in zona asigurand un teritoriu de absorbtie pentru a depasi problemele financiare din statul de origine. Daca economiile locale au fost lovite din plin de confruntarile din ultima perioada, pietele internationale au reactionat indirect, dar la fel de prompt fata de ultimele evenimenteo masiva reactie de respingere a oricarei forme de schimbare.
  Cei ce nu se vor supune acestor reguli vor avea de suferit.
  Asa si in cazul Albaniei anilor 80 sub conducerea dictatoriala comunista, cand ajunsesera bieti oameni sa fie fericiti ca pot face ciorba din frunze de dud si primeau bonuri pentru tuns sau sa poata plati cu bonuri igena personala in baile publice.
  Mai josnic de atat oare mai poate fi ceva ?
  Si deci inca o data nu oameni aveau sa fie vinovati pentru josnicia in care se ajunsese si doar un om cu mintea de otel ce nu reusea sa perceapa de unde bate vantul.
  Mai relevant poate fii cazul lui Idi Amin Dada ce a fost dictatorul militar si presedinte in Uganda 1971 – 1979. Amin aderase la regimentul britanic coloniale, Pusti King’s din Africa, in 1946, si în cele din urma a avut loc la gradul de general-maior si comandant al Armatei din Uganda. El a preluat puterea printr-o lovitura de stat militara din ianuarie 1971, inlaturand regimul Milton Obote.
  Amin a fost caracterizat prin omul abuzurilor a drepturilor nelimitate, un om al represiunii politice, fiind definit de persecutia etnica, executiile extrajudiciare, nepotismul, coruptia si proasta gestionare economica. Numarul de persoane ucise, ca urmare a regimului sau este estimata (de catre observatorii internationali si de grupurile pentru drepturile omului) la 100.000 la 500.000.

  Lumea de astazi este mai mult decat cinica, dar pentru a indulcii oarecum aceasta realitate, oamenii au inventat si cuvinte frumoase.
  „Am ales” , „alegere optima”, „vom trai in bunastare.”. … etc.
  Harta adevarului cu privire la cativa indicatori economici ce definesc un contur al statului regasit in actualitatea alegerilor :
  Instabilitate politica = 30
  Credibilitate externa = 0
  Diplomatic= 1,62
  Dobanda de referinta =19, 6
  Impozit din productie = 12,7
  Impozit din salarii = 14,92
  Cos produs = -45%
  Ma opresc aici cu indicatori de referinta si vom avea sa intrebam -daca romanii au ales sa moara in chinurile proprii existente sau isi doresc sa lupte pentru existenta in curentii mondialitati.

  Dr. Darius Stan

 4. @ ubu:

  Recenzia lui Lavric reprezinta, in sine, un act de curaj demn de semnalat. Cu toate acestea, desi nu am citit cartea lui Gottfried, comentariul lui Lavric mi se pare necinstit, in masura in care refuza din capul locului orice sansa conservatorismului romanesc. Adevarul e ca tocmai neoconservatorii romani sint cei care incearca sa ne convinga de „moartea” conservatorismului veritabil, in timp ce se impotrivesc ingroparii lui. Pentru ca odata cu ingroparea conservatorismului, si-ar pierde si neoconservatorii legitimitatea. Neoconii romani sint precum rudele sarace ale batrinului pensionar decedat, care-i amina ingroparea doar pentru a-l arata inca o data postasului in ziua de pensie.

  Conservatorismul, daca este autentic, este legat organic de propria traditie culturala. De aceea, putem avea in Romania neoconi, dar nu si paleoconi. Faptul ca asa-zisii „traditionalisti” se recunosc in neoconi, dupa cum se vede din semnalarea de mai sus a „muftiului plesu” despre dreapta alunecoasa, dovedeste si cit de „traditionali”, si cit de autentici sint ei. Asa sa le ajute Dumnezeu!

 5. Fooooooooarteee interesant !
  Stimabililor, vreti sa reveniti la „plebicist” ? 🙂
  Asta ca sa nu mai pun si intrebarea „ce legatura are Baconsky cu …prefectura ?” 🙂

 6. “E la mintea alegătorului că nu-i nici lesne, nici la îndemîna oricui să prefacă peste noapte struţocămila liberal-democrată (şi fost social-democrată) a lui Băsescu, Udrea şi Videanu într-un credibil şi viabil partid creştin şi european, mai ales pe fondul de corupţie, troglodeală şi dezabuzare al societăţii româneşti de azi. Dar tinereţea e energică şi are timp. Poate că ce n-a fost dat generaţiei bătrînilor (cea a lui Corneliu Coposu) sau a mai puţin tinerilor (cea a lui Varujan Vosganian) îi va fi dat generaţiei lui Adrian Papahagi şi Mihail Neamţu (faţă de care însuşi Teodor Baconsky este deja… senior).”

  Legatura, stimate Hohmah, consta in faptul ca alegatorul roman nu voteaza pe “Nimeni” ca atare, ci pe un “nimeni” deghizat in “cineva”.

 7. Da, Neamtu face propaganda corporatista in Cotidianul. Uitati ce spunea in 1 decembrie 2008 in Cotidianul:

  „Acasă, PD-L n-a avut succesul scontat în mediile dinamice ale campusurilor studenţeşti (semn că nici cota de 6% din educaţie nu impresionează demiproletariatul universitar). Aşteptările publicului tânăr, competitiv pe piaţa corporatistă şi cu profil high-tech, n-au fost satisfăcute.” http://old.cotidianul.ro/militia_psd-66317.html

  Se plange ca PDL, paritd „de dreapta”, nu satisface tanarul corporatist…. Deci de cand pana cand Neamtu e anti-corporatist, adica anti-fascist?????

  Si Baconski la fel, ridica in slavi Coca Cola tot in Cotidianul.

 8. @Costel
  Am inteles eu asta , dar la vot nu mai tine treaba !
  Nimeni este … nimeni ! Nu poate fi un „nick-name” al nimanui.
  Iar varianta de mai sus eu o gasesc foarte buna ! Cu atat mai mult cu cat practic este aproape imposibil ca TOTI sa fie dupa NIMENI. Si tocmai pentru ca chiar si asa …exista o posibilitate … le-ar fi frica in sfarsit de vot ! In rest „ii doare la basca ” !
  Deci votez „pentru” acest tip de initiativa si o voi trimite tuturor cunoscutilor mei ! Trebuie sa iesim din acest cerc vicios intretinut acum si …global !
  Voi ce ziceti ?

 9. Problema amenzilor nu cred ca are sau poate avea un suport legal.
  Cred ca este suficient daca pe prima pozitie ca numar de voturi corect exprimate si validate apare “Nimeni”, atunci toti cei inscrisi sa-si piarda dreptul de a candida, respectiv partidul ai caror membrii sunt sa nu mai aiba dreptul sa-si prezinte candidati la acel scrutin.
  Ar fi o sanctiune data de electorat partidului respectiv(cum ca ceea ce au prezentat sunt niste nulitati).

 10. Bineanteles ca exista solutii pentru a carpi democratia dar interesele celor care ar trebui sa le puna in practica sunt mai mari si in mod vadit potrivnice acestor solutii. Proprietarul din umbra al demo(n)cratiei si in acelasi timp cel mai mare „investitor” in aceasta cacealma nu vrea sub nici o forma sa o scape din mana.
  Este unealta prin care stapaneste lumea. Este o unealta fantastica si functioneaza „ca unsa”. Cu toate acestea, se poate demontra matematic ca democratia este o utopie daca veti calcula procentul celor indecisi si procentul celor influentabili (sau santajabili cu mici si bere…), procentul celor naivi si procentul celor ignoranti; procentul celor rau intentionati si procentul celor prosti pur si simplu, veti vedea ca democratia functioneaza intr-o singura directie.

  Am sustinut si eu in trecutul apropiat, pe anumite bloguri, cateva idei asemanatoare cu cele prezentate in articol. Mi se par foarte corecte dar nu avem mijloace concrete prin care sa le impunem. Poate o greva fiscala (asta ii doare cel mai tare) la nivelul intregii tari (populatie si societati comerciale deopotriva) dar cine sa sincronizeze o asemenea actiune?

 11. Erata 🙂
  In loc de „santajabili cu mici si bere” am vrut sa spun „cumparabili cu mici si bere” sau intr-o formulare mai corecta „cei ce se lasa cumparati cu mici si bere… sepci, tricouri… margele si cioburi de oglinda….
  Uneori mintea proceseaza simultan mai multe idei (un fel de multitasking 🙂 ) si cand incerci sa le prinzi intr-un singur cliseu se mai amesteca cate un detaliu.

  Si ca o adaugire trebuie sa amintesc si de aberatia cu dreptul de vot al puscariasilor (se presupune ca nu mai exista detinuti politici ci doar infractori condamnati la pedeapsa cu puscarie). Acesti indivizi, rau intentionati prin definitie ar trebui sa fie decazuti din drepturile cetatenesti pana la ispasirea pedepsei. Deoarece se afla acolo tocmai datorita faptelor antisociale nu pot avea dreptul de a hotara soarta societatii.

  • Perfect de acord cu puscariasii lipsiti d edrept de vot ! Cel putin cei care se fac vinovati de crima, talharie sau furt si au pedepse peste 5 ani !
   Cat despre faptul ca „nu avem mijloace” este o alta chestiune de manipulare prin mass-media aservita.
   Chiar tu ai dat o idee.
   O alta ar fi ca acest mod de vot sa ajunga la cati mai multi cunoscuti (eu l-am trimis la cel putin 100) si peste un timp sa le solicitam semnaturile.
   Sunt convins ca putem coagula intr-un timp relativ scrut o „cantitate” impresionanata de semnaturi. Exista si asociatii gata constituite (eu stiu cateva, evident nu din cele cunoscute si „manjite” care apar tot timpul la TV)care pot prelua initiativa si o pot „consolida”.
   Ne trebuie incredere in Dumnezeu, vointa si intelepciune. Nu vor putea sa ne opreasca , cu toate ca vor incerca, fie si prin ignorare totala (pentru un timp).
   Eu nu voi abandona in a promova aceasta idee de vot si daca nici tu nu vei abandona suntem deja …doi 🙂
   Dar iti garantez eu ca … suntem mult mai multi si Dumnezeu ne va ajuta , doar sa-L rugam si apoi sa facem ce ne-am propus cu incredere si constiinta curata !
   Si Ilie este de partea noastra ;-), lucru pentru care ii multumim si-i uram de azi LA MULTI ANI !(Sf. Ilie – 20 iulie)
   P.S. „Instrumentul de sincronizare” va fi pentru moment acest blog ! Ce zici ?

 12. Ideea cu o casuta pentru „Nimeni” pe buletinul de vot mi se pare buna, dar în aceste condiţii ar trebui să devină obligatoriu şi votul. Pretextul că „Nu am pe cine vota” nu mai ţine.
  Refuz, însă, ideea unei republici parlamentare. Uitaţi-vă ce poate face Parlamentul … dacă ei votează aşa o lege, cum ar alege Preşedintele care să ne reprezinte pe toţi?

  • Bun venit pe acest blog !
   Ilie (si nu numai el) face parte din grupul ce sustine cu tarie (din ce in ce mai mare) aceasta metoda de vot !
   Daca ne poti ajuta si tu sau prietenii tai , nu vom face decat sa ne ajutam !

 13. Dupa cum observati ii doare la basca de aceasta propunere.
  Iata ce discuta dansii :
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8064120-sfarsitul-sistemului-uninominal-varianta-parvulescu-pnl-sustine-azi-sistemul-propus-basescu-2008-psd-udmr-vor-sistem-mixt-lista-pdl-oscileaza.htm
  Liste, liste si iar liste !
  Stati si uitati-va si nu sprijiniti initiativa aparuta pe acest site (Lumea ar merge la vot)si o sa scrieti pe bloguri pana o sa va cada mana.
  Si o sa traiti din alocatii (mari) pentru handicapati motorii.
  Baietii merg pe burta ca indienii si noi discutam discutii !

 14. Bravo ! Masura de a face CURAT si a responsabiliza NESIMTITII este buna.
  Dar…este..UTOPICA , adica nu va fi aprobata exact de cei care stiu ca nu vor mai avea spor.

  • Utopic este modul in care traim acum !
   Iar daca credem ca nu mai este nimic de facut de ce dreacu mai scriem pe blog-uri ?
   Nu vedeti ca asta si vor !
   SA NU NE MAI DAM SINGURI NICIO SANSA !
   AU REUSIT EI IN IRLANDA, CARE PANA ACUM VREO TREI ANI O FACUSERA „NOUL TIGRU” AL EUROPEI !
   NU CRED CA ESTE DELOC O UTOPIE !
   DACA VREI POTI !
   DACA NU POTI LASA PE ALTII SI TACI ! MACAR NU PUNE FRANE NICI MACAR CU VORBA !
   ARATA CA NU ESTI IMPOTRIVA !
   SAU ESTI ?
   CU O LUNA INAINTE DE A FI CEAUSESCU SI NEVASTA-SA IMPUSCATI, CUM APAREA ACEASTA AFIRMATIE ?
   DACA SPUNEI CUIVA CA VA DISPARE COMUNISMUL NU-TI SPUNEA CA ESTE O UTOPIE ?
   CINE IMPLANTASE IN MINTEA OAMENILOR CA NU SE MAI POATE FACE NIMIC ?
   CINE O FACE ACUM ?
   @LUPTATOPUL : FELICITARI ! VOM GASI O SOLUTIE !

 15. BUMNA ZIUA
  SINT PERFECT DE ACORD CA MODUL DE VOTARE TREBUIE SCHIMBAT,SE POATE TRIMITE IN DIFERITE MODURI SA AJUNGA IN ATENTIA CELOR VIZATI SI INTERESATI,ALEGATORII.CU SPRIJINUL ONG-URILOR ,,CURATE”,AL UNOR FORMATIUNI CIVICE SI CU NETUL SE POT STRINGE SEMNATURI.PENTRU ASTA VA PROPUN:
  *SINTETIZATI UN TEXT CARE SA FIE TRIMIS PENTRU EXPLICARE.
  *LA SFIRSITUL TEXTULUI ADAUGATI LINCURILE PENTRU VOT,ADRESE DE UNDE SA POATA FI PRINTATA LISTA DE SEMNATURI.
  *TREBUIE GASITA MODALITATEA DE TRIMITERE IN PARLAMENT SI LA COMISIA ELECTORALA.
  *PROPUN PENTRU O CONSULTARE RAPIDA CERUT SPRIJINUL ORGANIZATIILOR STUDENTESTI.
  PERSONAL SINT DE ACORD CU OBLIGATIVITATEA VOTULUI SI MENTIUNEA ,,NIMENI”, SINT DE ACORD CU AMENZILE,SA FIE APICATE PARTIDELOR SI CELOR CARE INCALCA LEGEA ELECTORALA.

 16. SINT MEMBRU CU DREPTURI DEPLINE IN GRUPUL INDEPENDENT PENTRU DEMOCRATIE SI MEMBRU FONDATOR AL ALIANTEI CIVICE.AM FOST ARESTAT ABUZIV DE GASCA ILIESCI IN „90 PENTRU PIATA UNIVERSITATII. CUNOSC OAMENI CARE AR PUTEA SPRIJINI DEMERSUL NOSTRU.
  NU PUTEM REUSI DECIT IMPREUNA

 17. MA SCUZATI CA REVIN.
  ACTIUNEA IMPLICA SI COSTURI FINANCIARE,IN PRIMUL RIND VA TREBUI CUMPARATA HIRTIE DE XEROX SI TONERE PT IMPRIMATE.RESTUL ACTIUNII SE POATE DESFASURA PE BAZA DE VOLUNTARIAT,TREBUIE CA INITIATORII DEMERSULUI SA STABILEASCA O STRATEGIE DE ADUNARE A SEMNATURILOR INTR-UN SINGUR LOC DAR SI DUPLICARE ACTELOR IN CAZ DE ,,FURT”EU PERSONAL AS APELA LA LIGA PENTRU APARAREA DREPTURILOR OMULUI (LADO),CEA VECHE,CA ACTIUNEA SA SE DESFASOARE SUB EGIDA LOR.EI AU AVUT SI OBSERVATORI LA ALEGERI .DACA VRETI CU ADEVARAT SA FACEM CEVA,PENTRU INCEPUT, astal_construct@yahoo.com

 18. EXSISTA UN SITE SPECIALIZAT IN PETITII SI MULTE ALTE SITE UNDE SE POATE PROMOVA PROPUNEREA DE MODIFICARE LEGISLATIVA. CONFORM CONSTITUTIEI ORICE PROPUNERE LEGISLATIVA CARE INTRUNESTE 100.000 DE SEMNATURI SI ESTE DEPUSA LA PARLAMENT TREBUIE
  ANALIZATA SI DISCUTATA.

 19. Cancelling

  The first and simplest of these feature is called cancelling: Voters may cancel any candidates they don’t like on the list of there preferred party. While this does not change the weight of the vote for the party as such, it will be used to determine which candidate(s) of this party will actually get the seat. This feature helps to eliminate extreme candidates that may be good at influencing decision makers in their party, while having problems to convince even a majority of the party’s followers.
  ––––
  Conclusion

  Though the refined proportional election system used in Switzerland may look a little bit complicated at first sight, long-term experience shows that voters are able to express their political will quite precisely using this system and there is no higher degree of invalid ballots than in other election systems. The Swiss system combines the advantages of both the proportional and the majority election system while avoiding their major shortcomings. In most cases those candidates that really convince the electorate have will get elected, while in other systems, even in the majority election system, internal party considerations have more influence.
  –––––
  http://www.democracy-building.info/particularities-switzerlands-proportional-election-system.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s