Guvernele lui Basescu. Romania „elitei”

Traian Basescu e singurul presedinte din istoria postcomunista a Romaniei care duce o politica aspra de distrugere a familiei. Legile guvernelor binecuvantate de catre presedinte arata ca nu degeaba Traian al lor a preferatul Vestului salbatic la Cotroceni. In afara de preotul Gheorghe Calciu, nu cunosc alta fata publica din Biserica Ortodoxa Romana care sa fi criticat masurile anti-familie ale presedintelui Basescu.

„Teologul” Mihail Neamtu se amuza sinistru cum statul „roman” nu sprijina familia, insa nu a atacat pana acum absolut deloc decizia presedintelui Basescu de aprobare a marsului gay. Desi dl Neamtu tine conferinte prin tara despre homeschooling, nu ne-a explicat pana acum posibilitatea parintilor de a-si educa copiii acasa fiind in acelasi timp si „competitivi pe piata corporatista si cu profil high-tech”. In 2008, dl Neamtu deplangea faptul ca PDL nu satisface cerintele tinerilor corporatisti care mustesc de morala crestina: „Acasă, PD-L n-a avut succesul scontat în mediile dinamice ale campusurilor studenţeşti (semn că nici cota de 6% din educaţie nu impresionează demiproletariatul universitar). Aşteptările publicului tânăr, competitiv pe piaţa corporatistă şi cu profil high-tech, n-au fost satisfăcute.”

Maine, poimaine guvernul PDL va legaliza casatoriile gay/uniuni civile, ca vad ca dnii Cristian Preda si TRU sunt nerabdatori cand curg banii din corporatii la presiunile ambasadorilor straini in Romania, TRU declarand anul trecut ca „Nu sint adeptul casatoriilor homosexuale, dar admit dreptul la uniuni civile.“ , in timp ce „teologul” Mihail Neamtu ne va tine conferinte despre cat de importanta e familia, ce e educatia, cat de bine e sa votam PDL (asta e cel mai important!) si cat de prosti si resentimentari  suntem ca popor locuind o tara cu un declin demografic infricosator.

Desi suntem in criza, cheltuielile lunare ale deputatilor guvernului Boc se ridica pe luna martie la mii de euro, intre 5000 si 8000 de euro pe cap de deputat, insa guvernul a hotarat sa taie din indemnizatiile mamelor, ne anunta cu zambetul pe bot dna Andreea Paul Vass, consilierul ECONOMIC al lui Boc care face poc-poc-poc si ne „rezolva” pe toti dintr-un foc. Statul „roman” nu are bani pentru indemnizatiile mamelor, in schimb are bani pentru subventionarea avorturilor, pornografiei si prostitutiei.

Aceste „masuri anti-criza” au loc intr-o tara unde guvernul cheltuie 40% din fondul public de salarii pe siguranta publica si aparareMinisterului Administratiei si Internelor, cele patru servicii secrete (SRI, SPP, SIE, STS) si militarii. Daca ne mai gandim ca in comunism, in 1978, un ofiter supraveghea 1466 de cetateni romani, iar azi supravegheaza doar 732 de cetateni romani si ca echivalentul francez al SRI are 6000 de ofiteri la o populatie de 3 ori mai mare decat a Romaniei, cel german are 2448 de ofiţeri pentru o populaţie de 80 de milioane, in comparatie cu al nostru SRI care are 12000 de ofiteri la 20 milioane de oameni, atunci se vede cat de „eficient” e statul „roman” sub oranduirea lui Basescu.

Aici se mai adauga cel putin 300 secretari de stat in Guvernul Boc, fiecare cu sofer, secretara si consilieri care toaca cel putin 1000 de Euro pe luna fiecare.

Daca Big Brother in Romania mananca atat de multi bani (40% din fondul de salarii), la putere aflandu-se un guvern care se auto-intituleaza „liberal-conservator”, observam ca in Marea Britanie acelasi guvern de orientare liberal-conservatoare (puteti citi aici programul guvernarii) are in programul de guvernare abolirea cartilor de identitate cu cip, implementate de fostul guvern laburist, si reglementarea stricta a camerelor de supraveghere (CCTV), desi TRU declara tot anul trecut ca „Nu s-a dovedit ca biometria si chipurile fac rau persoanei umane, desi, uneori, infierbinta serios imaginatia”.

De ce a ramas Romania in zodia Securitatii?

Pentru ca dl Basescu si astazi e ofiter acoperit al serviciilor secrete, ”toată viaţa a fost în Securitate, informator, colaborator, cu acte şi cu documente… Cornel Burtică a spus clar că cei care lucrau în agenţiile comerciale externe în mod categoric erau acoperiţi. Nu cred că cineva se îndoieşte că şeful unei agenţii economice în străinătate nu lucra sub acoperire”. ”În societatea românească există persoane care atacă cu violenţă comunismul, care atacă cu violenţă Securitatea şi care fac acest lucru pentru că ei au rămas activi. Pentru că nu ieşi. Din aceste structuri nu ieşi. Problema nu e cu cei care nu au ieşit. Pentru mine Traian Băsescu e un subiect negru, întunecat, dar încheiat, al istoriei României”. Fostul președinte a mai precizat că, Băsescu fiind ofițer activ, în continuare, actele nu pot fi scoase la lumină ”şi nici eu nu pot vorbi mai mult de-atât…”. A spus Constantinescu. Nu inseamna ca dl Emil a fost mai breaz decat dl Basescu, dar acum spune adevarul.

E si motivul pentru care actuala Lege a Lustratiei e nula, neatingandu-i pe securistii acoperiti.

„Ca valoare morală, după atâţia ani, vii tocmai acum să iei măsuri, după ce respectivii au fost preşedinţi, prim-miniştri, miniştri şi aşa mai departe. Vii acum, după douăzeci şi ceva de ani, să spui că vreme de cinci ani nu vor avea dreptul să ocupe o asemenea demnitate, pare niţel ridicol. Dar, în sfârşit, decât nimic, e bine şi asta” – Ion Diaconescu, fost preşedinte al PNŢCD

Alte stiri din Romania lui Basescu si a dlui „teolog” Mihail Neamtu.

Senatorul Iulian Urban a fost amenintat cu moartea de catre homosexualii militanti dupa ce s-a  impotrivit marsului gay.

Nu-i nimic, va trece si asta. Pana atunci, votati Basescu.

Reclame

15 răspunsuri la „Guvernele lui Basescu. Romania „elitei”

 1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DOAR SUFLETUL A MAI RAMAS DE CUCERIT IN ROMANIA (si se lucreaza si la asta)/ Ardealul e doar la un pas de a fi pierdut/ Sarantocii, fara alternativa. COLTUL DE PAINE / Directorul de banca devenit calugar (STIRI 19-21 MAI 2010·

 2. Si a lasat sa fie bombardata Serbia ortodoxa de catre USA ! Sirbii au scapat de mult de Milosevici si … ce daca ! Evropa (Germano-Franta) si-a data mana in exterminarea tuturor celor care le stau impotriva. Iar sarbii s-au opus fascistilor fara ajutor rusesc in ww2.
  Iar acum… USA contribuie si ea alaturi de Rusia.
  Mai avem un pic(deocamdata) de China si Japonia, care sunt mult mai subtile si pentru …diversitate UK. Tabloul e gata !
  Oare Serbia este in criza ? Ce ne spun noua „domnii” din UE si Wall Street despre acesti „nemernici ortodocsi” ?
  Nici nu exista aceasta tara , iar o bucata din de se numeste Former Rep. of Yugoslavia
  Si pentru ca tzapul a reinfiintat divizia antiKGB s-a pozat cu Gorbaciov un „bun planetar” la lansarea uni ziar „independent” si foooooooarte romanesc !!!

 3. Păi alegerile le-ar fi pierdut tomai datorită slugărelii în faţa grăsanei ăleia de Allbright. Dar fiecăruia trebuie să i se recunoască ce a lăsat în urmă. O mulţime de „oameni politici” cu steluţe sovietice pe umăr au ieşit de atunci din peisaj…

 4. 1. Dl Dan C, Mihailescu scrie asa, referitor la ciodaneala cominternisto-securista dintre elita si Marino:

  „Stupefiant declara Antonio Patras:
  „Privind la acuzatorii de astazi,
  detinatori ai adevarului absolut (cu
  voie de la putere, sa fim bine întelesi!)
  îmi vin în minte ofiterii de altadata,
  metamorfozati în campioni ai
  primenirii morale si ai luptei împotriva
  totalitarismului”. Adica simpla,
  absolut fireasca dorinta de-a limpezi
  apele si a cunoaste adevarul pe
  toate fe]ele sale, suna a ofiterime
  dictatoriala?!?”
  (http://www.romaniaculturala.ro/images/articole/dancmihailescu1213romlit1710.pdf)

  Dl Mihailescu uita ca elita, adica prieteniii domniei-sale, au acuzat de exact aceleasi lucruri pe oricine a incercat sa limpezeasca apele in privinta elitei! Dnii Patapievici, Mihaies, Tismaneanu si Neamtu au urlat continuu impotriva „resentimentarilor”, „urii”, „frustratilor”, „extremismului” celor care nu stiu ca „ceea ce ne uneste e mai important decat ceea ce ne desparte” (apud Plesu&Codrescu, Baconsky si alti reprezentanti ai ortodoxiei cultural-folclorice).
  De ce nu ar avea voie si stanga sa faca uz de limbajul „dreptei”? Din cauza cui am ajuns in situatia in care, daca cineva vrea sa lamureasca o chestiune (cum ar fi ca Marino a fost securist sau ca Mihail Neamtu si Vladimir Tismaneanu sunt niste oportunisti si niste giruete), e acuzat de „spirit inchizitorial”?

 5. Zice, interesant, Alina Mungiu:

  „Suntem la fundul sacului, de acord, dar asta nu ne-a împiedicat să creştem la niveluri fără precedent fondurile pentru promovarea turismului, de exemplu, sau să angajăm pletore de clienţi politici, de la Andrei Gheorghe la Mihai Neamţu, pe lângă un aparat diplomatic ultraumflat. Recentul episod cu concursul pentru un post de secretar economic la ambasada din Paris la care s-a prezentat drept candidat unic viitorul soţ al domnişoarei Băsescu, eroul tabloid Syda, e destul de tipic. Şi tocmai de asta, deşi scandalul a fost atât de mare încât juniorii nu şi-au putut duce planul la capăt – o viaţă de familie în Franţa integral pe banii contribuabililor -, e momentul să ne uităm mai cu atenţie la procedurile de selecţie pentru sectorul public.

  România nu e o ţară de oameni incompetenţi, deşi sunt de acord cu cei care susţin că după comunism calitatea pregătirii absolvenţilor noştri de liceu şi facultate a scăzut, în loc să crească. Bolnavii nu mor pe capete din cauza medicilor, cum crede şeful statului, deşi avem serioase probleme de organizare sanitară, trenurile nu sar de pe şine, statistic, mai mult ca în ţările dezvoltate şi în fiecare şcoală de ţară vei găsi un profesor capabil să predea re-zonabil calculul integral. Pregătirea cea mai slabă o întâlneşti în domeniul politic şi al administraţiei, adică exact acolo unde lucrează cei care vor să-i reformeze pe alţii. În România poţi fi ministru de Finanţe fără să fii capabil să citeşti o lucrare de econometrie (nu să o scrii, doar să o citeşti!) şi să fii ministru de Externe fără să ştii cine e în G-7; şi, prin consecinţă, toată pletora de clienţi ai politicului, care au ajuns la nivelul cel mai de jos în ultimii ani, nu îşi permite nici ea să ştie mai mult decât şefii ei.[…] Cum rezolvăm cu această dictatură a incompetenţilor, care au ajuns să tiranizeze grupuri sociale cu pregătire mult mai bună decât a lor? Culmea e că tot ce trebuie să facem este o supraveghere mai atentă ca legile existente să fie aplicate. Concursul dat de Syda nu era legal – cine l-a organizat trebuie pedepsit. Am văzut că dl Baconschi a anulat un concurs la Externe: dacă respectivii câştigători nu s-ar teme că nu mai văd o funcţie acolo pe veci, ar trebui să dea în judecată ministerul. Guvernul e oricum dat în judecată de peste o mie de tineri care au avut burse de merit şi cu care a încălcat contractul […] Tot dl Baconschi ne anunţă într-un interviu pe Hotnews că va face recrutări individuale pentru poziţii care cer o expertiză specială. Poate îi explică vreun jurist din departamentul legal că şi pe acelea trebuie să le scoată la concurs. Chiar dacă ai nevoie de un specialist în arabă, tot trebuie să presupui că pot exista măcar doi pe care i-ar interesa această poziţie, deci trebuie să le acorzi şanse egale.”

  (http://www.sar.org.ro/amp/?p=tod)

  Bun, Alina Mungiu a debutat cu o carte in care ne explica „modul de folosire a Romaniei” si in care ne spunea, ca Tismaneanu, cat de obscurantisti suntem. Zilele astea pare insa ca, macar conjunctural, e dispusa sa vada si barna din ochiul elitei nereprezentative.

 6. @muftiul plesu
  Pentru că jigodiile care acuză au grade pe umăr. Pentru că adesea sunt odraslele cominterniştilor, ele însele neocominterniste. Nu ştiu ce aveţi cu DCM? Este tipul de om care ştie să mulţumească celor care i-au făcut bine. La moartea lui Mihai Ungheanu a ştiut să-i facă un medalion. Alţii l-au trecut sub tăcere. A ştiut să mulţumească Doinei Bâscă, cea care i-a încredinţat suplimentul cultural de la Cotidianul (LA&I). Am găsit oameni ce se bat cu pumnii în piept cât de dreapta sunt ei şi aduceau osanale ziarului Cotidianul din perioada de după moartea lui Raţiu care habar n-aveau că perioada de glorie a ziarului fusese în vremea Doinei Bâscă. Dar DCM a amintit însă. Asta nu îmi place niciodată: etichetarea a grămadă a oamenilor luînd ca parametrii prieteniile nu ideile.

 7. Fratilor am 68 ani si de copil am participat la viata politica pasiva ,DE cepoi sa va spun NOI romani suntem devoratori propilor conducatori toti strigam ,a doua zi dupe alegeri jos POI dupe mintea mea obosita ce pofta de lucru de munca de proiecte vrem sa faca un guvern cand la usa parlamentului la usa presedintelui la usa primului ministru SE striga jos PRESA da dreptate celor care incita la greve la scandal la ura SUNT cateva posturi tv ,care intoarce vorbele ca tarani fanul la uscare VOR muri multe generati de alegatori REPORTERI intoarce continu vorbele in favoarea celor ce nu vor ca aceasta tara sa involueze PROFESORI striga tare jos DAR incultura urletile de jos cine a educat populatia cu mofturi cu prescurtari cu mormaeli cu ranjete judecati BASESCU nu mai are nimic de pierdut DAR noi da vom pierde ne mancam conducatori VAI cata vaicareala la profesori CAND sau aruncat la imprumuturi EI au carte de ce nu sau gandit ca la un moment dat ai va da cineva peste mana ce atata lamentari mai priviti si la ce ati scos pe piata.blajinul_ro

 8. DOMNULE presedinte acesti oameni ce critica sunt specializati si telecomandati de opozitie si le reuseste din plin NU dumneavoastra veti suferi si noi alegatori crezand ca acesti politicieni care se fardeaza sa dea bine pe sticla ,TOTI romani care sunt intrebati daca vor ca intara noastra sa legalizeze prostitutia si homosexualitatea zice NU poi atunci de ce nu au incredere in domnia voastra care sunteti cam uratel dar ce aveti in cap radiaza ca diamantele ,de ce SE uita la frumusetea politicienilor si nu la valoarea gandiri NU mai inteleg acesti oameni care ORACAE ca broastele pe lac se stie de ce broastele oracae pe lac SUNT sigur ca veti ramane in istorie viitoarea generatie se va curati de SCABIA comunista si va aprecia munca si cinstea Dv.blajinul_ro

  • Taty … Du-te !
   Nu pacalesti pe nimeni, decat pe matale 🙂
   „…viata politica pasiva …” he,he,he , esti un „fake” – made in China.

   Nu reusesti sa pari incult si „pro Basescu” decat pentru prosti.
   Amesteci adevarul cu minciuna ceea ce este foarte rau.
   Deci : DISPARI !
   Doamne ajuta !

 9. Basescu spune sa nu facem o drama din faptul ca pleaca specialistii romani din Romania: http://www.adevarul.ro/actualitate/social/traian_basescu-somaj-medici-strainatate-emigrare-salarii-deficit_0_311368864.html

  Deci e bine, Romania trebuie sa devina o regiune unde golanii isi dau parte in parte spagi si escrocii scriu carti pentru prosti. Genul asta de criticism steril, neacoperit de planuri pt viitor, cum ca nu putem sa ne platim specialistii, deci e bine ca pleaca, trebuie sa dispara mai repede. Vad ca Basescu si PDL nu vin deloc CU UN PLAN de renastere economica post-criza care sa duca Romania intr-o situatie in care specialistii sa nu mai plece din tara. Tot gargara ieftina fac politicienii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s