Guvern de profesionisti, nu de politicieni

Dr. Calin Georgescu, viitorul prim-ministru al Romaniei?

Surse: Calin Georgescu, viitorul prim-ministru al Romaniei

Dr. Calin Georgescu,  Directorul executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă:

N-am văzut încă o gândire coerentă pentru repornirea motoarelor economiei

Dr. Călin Georgescu despre Rosia Montana:

Alternativa la cianura de la Roşia Montană: dezvoltarea turismului şi a unor îndeletniciri tradiţionale, cu folosirea unor tehnologii nepoluante

Dr. Calin Georgescu: „Cheia succesului rezida in factorul uman.” Dan Puric: „Fac un apel catre clasa politica sa fie constienta ca e ultimul ceas„. Dr. Ovidiu Hurduzeu:   „Modelul de dezvoltare sustenabila este modelul viitorului„:

O sansa pentru iesirea din criza: Reprofesionalizarea Romaniei (VIDEO)

Mircea Platon, Guvern de profesionisti.

Mircea Platon:

De la Iasi, conservatorul american Paul Gottfried ii indeamna pe romani la rezistenta nationala

Dr Calin Georgescu – Director executiv al Institutului de Proiecte pentru Inovație și Dezvoltare:

Pe plan economic, avem nevoie de măsuri care să pună în valoare avantajele competitive reale de care mai dispune România prin consolidarea capitalului național, întărirea regimului proprietății, încurajarea inițiativei antreprenoriale, identificarea unor noi resurse de dezvoltare, inclusiv prin parteneriate public-privat, sprijinirea formulelor asociative “la firul ierbii” pentru crearea de locuri de muncă stabile și bine remunerate și îmbunătățirea calității vieții.

Basescu s-a intalnit cu directorul CIA, cu care a discutat si despre securitatea economica

52 de răspunsuri la „Guvern de profesionisti, nu de politicieni

 1. Ce înseamnă „guvern de profesionişti”? Ştiam de „revoluţionari de profesie” într-o vreme. Nici guvernul de pe timpul Mareşalului Antonescu nu a fost de „profesionişti”, ci de tehnicieni. Şi avea acel guvern totuşi sprijinul tacit al partidelor istorice. Şi nici acea guvernare n-a fost una totalitară (deportarea şi uciderea cadrelor partidelor respective). Abolirea tâmpeniei cu impozitul forfetar ţine de o anumită politică economică au ba? Menţinerea sau scoaterea Religiei din programa şcolară ţine sau nu ţine de un anumit partizanat ideologic şi deci politic? Chestiile astea cu „profesioniştii puterii” ţin de abureli frazeologice şi inconstanţă a ideilor.

 2. Cine vorbeste de „profesionistii puterii”? Vorbea Iliescu la inceputul anilor ’90. Cine era langa Iliescu? Malita, Celac, Dijmarescu.
  Dar exista si altfel de profesionisti. Elitele din toate domeniile. Nu elita, ci elitele profesionale.

 3. @donkeypapuas
  Frate ! Pe bune ! Eu caut sa inteleg pe toata lumea ! Da-ne Frate tu o solutie !
  Coerenta, practica, care sa aduca crestinii adevarati din tara sa fie solidari !
  Zideste ceva !

 4. @Hohmah
  Se pare că dumneata îl înţelegi cel mai mult pe Băsescu. Ia să ne amintim ce mare constructor este cheliosul: a construit flota din temelii, a construit 10.000 km în mulţii săi ani de mandat, are o neţărmurită admiraţie faţă de Constituţia României, sprijină din plin mica şi marea industrie. Toţi micii buticari se luminează la chip când îi aud numele. Etc., etc…

 5. @Donkeypapuas
  Frate esti in eroare !
  Nu ma intereseaza Basescu ! Nu ma intereseaza Iliescu ! Nu ma intereseaza Plesu !
  Nu ma intereeseaza Antonescu ! M-am lamurit de mult !
  Dupa 20 de ani (in fapt 65 !!!) astept solutii !
  Ai vreo una !
  Spune-o si nu ma tot innebuni cu Basescu !!!
  Este un nenorocit , ca si toti ceilalti ! Si aici sunt de acord cu tine ! 120% !
  Si ce propui ?
  sa scriem pe site-uri la infinit ?
  sa ne certam intre noi ?
  sa ne dam culti ?
  sa ne dam patrioti ?
  sa ne dam Crestini ?
  Poftim , ne dam !
  Si ? Ce am rezolvat ?
  Deci propui ceva ?
  Daca nu, mai lasa-ma… Doamne iarta-ma cu cheliosu’ chior !
  Ilie propune ceva ! Prost , bun , omu’ ofera si niste eventuale solutii , nu numai critici !
  Daca suntem pe acest site inseamna ca avem cu totii cel putin aceleasi afinitati !
  Eu nu sunt masochist si nici sadic sa tot intru pe site-uri care ma enerveaza si sa contrazic „papagali” !
  Pe cale de consecinta nu te contrazic nici pe tine !
  Te-ai enervat ? Nu am fost „politic corect” in exprimare ? Atunci …injura-ma ! Ai da dovada de VIATA ! De Eveniment ! De Vigoare !
  Asa nu faci decat …sa judeci (gresit evident !) pe ceilalti !
  Cat despre intelegerea mea … incep sa cred ca nu faci decat sa „sabotezi” acest blog si Ilie ar trebui sa valideze mesajele.Poate ca o faci inconstient de efectul gestului tau.
  Frate ! Tu observi ca ORICINE te contrazice este cu … Basescu in mintea ta ?
  Gandeste-te cu ce te deosebesti de el in acest fel de atitudine ! Asa zice si el ! Toti care nu sunt cu el , sunt impotriva lui si a tarii !
  Sechele comuniste de gandire ! Si la el si la tine ! Pacat in cazul tau ! Dar cu incredere in Dumnezeu ,vei reusi !
  Ma voi ruga pentru tine !
  Doamne ajuta !

 6. tu ce zici Ilie Catrinoiu? e bun Calin Georgescu asta? e de-al „nostru”?(nush ce-o fi insemnand asata) sau e de-ala negru-n ceru’ gurii, stii tu, Clubu’ de la Roma, Bilderberg, Isarescu, noua spiritualitate eco-susten., noua ordine de dupa razmeritza globala, om de”bine”, inainte-umblator zmaului al’ mare….?

 7. @Hohmah
  Eu am observat în schimb că de câte ori cineva s-a luat de…, a criticat actuala guvernare (şi în special pe Băsescu) dumneata ai sărit ca ars. Cred că am mai spus-o: nu desfiinţarea instituţţiilor ne scoate din rahat ci modernizarea lor. Nu desfiinţarea Senatului (ca un exemplu) ci schimbarea rolului său – transformarea sa cu adevărat într-o instituţie conservatoare, elemnt de stabilitate a la longue.
  Se pare că dumneata te consideri a deţine părerea a absolut tuturor celor din România. Dar tiparul îl urmezi. Asta e! Este al lui … Băsescu! Ăsta e „eroul” şi după el te modelezi. Nu vorbeşte cheliosul că el reprezintă „voinţa Românilor”?

  Dacă o persoană propune ceva, acea idee TREBUIE trecută prin focul criticii. Trebuie să-i arăţi consecinţele. Trebuie să-i arăţi şi rădăcinile. Ca să dau un alt exemplu: ce frumos arată „principiile eugenice” în teorie! Ce monstruozitate a ajuns în realitate! De aceea avem minte! Să gândim! Şi să ne rugăm să dobândim şi „harul deosebirii gândurilor”…

  Dacă Sfinţii Părinţi ar fi acceptat o „iota” la Sinodul Întâi Ecumenic, în momentul de faţă nu ar mai fi existat Creştinismul. Dar discutând orice amănunt…

 8. Domnilor, ce nu va convine? Vreti iar guvern PDL sau PNL sau PSD? NU V-A AJUNS CUTITUL LA OS? O duceti bine??? Nu credeti ca e timpul de un guvern distributist si apolitic, din profesionisti?

  Gargara lui Iliescu nu era profesionista, ci FSNista.

 9. @Ilie Catrinoiu
  Multumesc Ilie !
  Ai observat corect ceea ce am vrut sa spun ! Fratele Donkey va intelege si el , sunt sigur ! Acum nu ! Este „orbit” de ura impotriva tuturor celor care i se par ca sunt impotriva a ceea ce spune el, chiar daca acestia ii dau dreptate !
  Exista un CD al Parintelui Savatie. (Sigur in mintea lui Donkey, Parintele este „o unealta” a marinarului ! Cel putin in acest moment !)
  Numele acestui CD este : ” Sminteala Evangheliei „.
  Dar cu rabdare si ajutorul lui Dumnezeu se poate rezolva pana si … ADHD.
  Atat am vrut sa spun, pe tema asta, nu de altceva decat ca , cu voia lui … Donkey, chiar cred ca am si eu „harul deosebirii gandurilor”. Sau este „patentul” exclusiv al …papuasului ?:-)
  Nota de subsol: Oare Gadea de la A3 ce facultate a facut ? Pe cine apara dansul ? Cel putin in mintea lui ? Cred ca el (Gadea) este sigur de acord cu Donkey ! Basescu trebuie „distrus” si astfel rezolvam totul ! Daca intrebi si propui solutii de …dupa Basescu ti-se raspunde : Nu conteaza ! Vedem noi dupa !
  Pai nu vedem de …65 de ani ?
  Nu vedem ca suntem indemnati numai sa distrugem si nu sa zidim ? Sau …sa ne ctitorim ? La fel de grav !

  @Ilie …reloaded 🙂
  Blog-ul tau continua sa fie EXCELENT !AI FELICITARILE MELE SI ALE TUTUROR PRIETENILOR MEI.
  SOLUTIILE PREZENTATE DE TINE SI LINK-URILE CATRE ALTI BUNI ROMANI (OVIDIU, MIRCEA,EMILIA, CLAUDIU, ETC., NE FAC O DEOSEBITA PLACERE SI NE OFERA O SPERANTA !
  Cat despre „eugenie” poate ii explici tu (stiu sigur ca poti :-)) Fratelui Donkey, ca nu ne intereseaza definitia ei stiintifica (pe care o stim de cand am invatat sa citim :-)) si nu este deloc „minunata” ,atata timp cat stim provenienta ei din Antologia Numeleor Crestine , a Mucenitei Eugenia (24.12 – Ordodocsi ; 07.02 – Catolici). Dar la noi Ortodocsii , ce zi frumoasa are ! Prevesteste pe Iisus !
  Doamne ajuta !
  Sigur ne va judeca dupa sufletul nostru !

 10. hahaha :), ce-as mai rade daca n-ar fi tragic…deci asta era solutia distributista, din teoria sustenabilitatii se extrage Romania profunda, de-aici isi trage seva Puric si Platon si Hurduzeu si Gottfried si Medaille, vampirilor, v-am prins!!!ati parazitat hoitul ideologiilor ultimului secol si pe apologetii lor, ati creat o iluzie paralela, o utopie cu care sa prindeti idealisti in mreje autohtoniste si traditionaliste, iar acum veniti cu solutia avortarii sistemului si imbratisarea ca ultima solutie a corpului functionaresc global, expertul, specialistul, tehnocratul, geniul. genial, ce sa zic. aproape ca m-am lasat sedus. voi stiti la nasterea carui monstru ati pus umarul?

 11. karenin, du-te inapoi in cusca. citeste, reciteste, si vei intelege. nu amesteca lucrurile. ai putintica rabdare.

 12. @Hohmah
  Eu ştiu în schimb ce NU trebuie dărâmat. Şi ştiu şi pe cei ce s-au apucat să dărâme din temelii „vechea societate” pentru a construi „viitorul luminos”. De asemenea îi mai recunosc (după stil) şi pe gargaragii de profesie, „profesioniştii” propagandei, „cadrele” de nădejde. Te las cu „anticomunistul” şi întru toate nesecuristul dumitale Băsescu.

 13. @alfred
  Ai dreptate Alfred !
  „Baietii” astia (daca nu o fi aceeasi persoana :-)), nu inteleg , din pacate, nimic. Ei amestecea lucrurile si acuza pe ceilalti : Hotul care striga hotii ! Clasic. Diavolul mascat in Iisus. Exact cum scrie in Sfanta Scriptura ! Cred ca „faza cu demascarea” este exact la ei !!!
  Unde vorbeste Hurduzeu de solutia corpului functionaresc global ??? Crezi ca a fost vreunul dintre ei la vreo conferinta sau prezentare? Crezi ca au citit ceva? Si chiar daca au citit , au inteles tot ce AU VRUT ! Astia au o „spoiala” de teologie , n-au facut cu mainile sau mintea lor nimc practic in viata si acum se lupta cu himere, cu vampiri!
  Sunt niste mici dracusori penibili, iar ura si limbajul ii demasca pe ei.
  Dar trebuie sa ne rugam si pentru ei cu toate ca am putea sa le spunem si …”pashol na turbinca…” 🙂 :-)!
  Auzi … vampiri ! ce cuvant „cool” si romanesc ! Poate vreti sa spuneti …varcolaci 🙂
  Raspopitilor ! cred ca sunteti „verisorii” lui Marian Munteanu 🙂 🙂 🙂
  In mintea voastra , tzapul este bun pentru ca a infiintat nu stiu ce divizie antiKGB !
  Asa si Gheorghiu Dej este mai bun ca chioru’ ca a dat afara trupele rusesti din tara !
  Am crezut ca sunteti …naivi dar observ ca deveniti „comisari ai poporului”.
  La tot ce scrie pe blog Ilie, apareti voi doi (sau cati veti fi) si discutati pe langa subiect. Nu propuneti nimic, nu vedeti nimic bun,criticati si atat.
  Auzi …”focul criticii” ! Ce cuvinte „crestine” .He, he, he …bibicilor, nu voi mai pierde timpul cu voi, deoarece voi chiar asta vreti !
  Fiti siguri ca si noi „vampirii” ne-am lamurit „ce va poate pielea” ! „Varsat de vant” !; si daca va mai inseala si nevestele 🙂 🙂 🙂 🙂 😉

 14. @Donkey
  Nu vroiam sa-ti mai raspund !
  Dar vad ca insisti ! Si pentru ca imi este mila de tine, iti spun numai atat : Nu am fost membru PCR ! Nu am fost membru al nici unui partid !
  Sunt co-autor al unui brevet de inventie atunci cand (in 1989) eram Cecetator Stiintific Principal gr. III al Institutului de Proiectari pt. Automatizari. Atunci cand prietenul tau Tzapul (este clar ca ai de spalat niste pacate) era secretar de partid (PCR) in Uiversitatea Bucuresti!
  Am putut da examenul de ‘principal’ numai datorita Revolutiei in 1990, altfel nu aveam dreptul, deoarece , asa cum ti-am spus , nu am fost membru PCR !
  Mama mea, alaturi de surolile ei, a fost ascunsa in podul surei intr-un sat in nordul Moldovei atunci cand partizatii sovietici au invadat tara !
  Parintilor ei (bunicilor mei) li-s-a confiscat totul fiind declarati „chiaburi” , bunicul fiind si om al Bisericii!
  In 1996 am pus in functiune singurul sistem de comunicatii de date prin satelit din Romania (VSAT) si as putea continua cu cei trei ani ca reprezentant General Motors in Romania, Resentative BUCMM-Mitsui Japonia, etc., etc.
  Nu cred ca stii nimic ! N-ai trait nimic din toate astea ! Esti unul care pentru ca ii este frica si de umbra lui se imbata cu ideea ca se lupta cu dictatorii.
  Esti un produs tipic al „elitei” post-revolutionare, lipsit de pragmatism , teoretician pur, nedeosebit prin nimic de Plesu, Patapievici, Mungiu, Liiceanu etc.,etc.
  Stii tu ce nu trebuie daramat ! Si daca este deja daramat ,ce faci ? Construiesti numai cum crezi tu ca este bine ? Toti ceilalti sunt „cadre de nadejde”. Frate : esti bolnav !
  Ma voi ruga pentru tine si atat !
  Nu iti voi mai raspunde la niciun mesaj !
  Pe niciun site!
  Nu eu sunt dusmanul tau !
  Esti tu insuti!
  Doamne ajuta !

 15. @donkey
  Si pentru ca sunt „gargarigiu” si „cadru de nadejde” pe care tu la „experianta ta” l-ai „mirosit” afla ca maica-mea la 82 de ani are 800 Ron pensie si „prietenu'” meu chioru’ i-o face 680 !
  Mult prea mult ! Deoarece eu „imi urasc mama”, nu-i asa ?
  A fost traumatizanta asa zisa Revolutie , dar pe tine chiar te-a imbolnavit Frate ! Te lupti cu prietenii ! Si e pacat ! Esti inca tanar la … 39 de ani !
  Mai trebuie sa-mi spui ca lucrez la … Facebook !
  Cand te-ai spovedit ultima oara ?
  Ai facut-o vreodata !
  Iarta-l Doamne !

 16. @Hohmah
  Să-mi amintesc bine: securiştii NU erau cadre de partid.

  Să-mi mai amintesc şi alte lucruri: mari lingăi de-ai lui Ceauşescu ăşi avuseseră rudele cele mai apropiate prin puşcării.

  Cele două chestii de mai sus sunt scrise tocmai pentru a arăta că nu există automat un alibi nici prin persecutarea familiei, nici prin lipsa carnetului de partid.

  Dar ai spus nişte lucruri interesante! Unele legate de URĂ! Dar ai uitat dumneata, domnule Hohmah, să precizezi CE PERSONAJ din viaţa politică îşi datorează ascensiunea tocmai datorită URII? Ce înaltă personalitate din stat se sprijină, de doi ani încoace NUMAI pe promovarea urii?

  Îţi mulţumesc pentru faptul că ţi-ai aruncat ochii asupra blogului meu. Cu prostiile scrise acolo, cu aberaţiile mele… Dar, după cum observi, NU MĂ ASCUND. Dumneavoastră?

  Ce aş putea spune la spovedanie, mă întrebaţi? Chiar! Ce eşti întrebat, domnule, la spovedanie? Dacă ai încălcat poruncile bisericeşti? Dar cel ce este de acord cu încălcarea SISTEMATICĂ a lor din ordin înalt prezidenţial, acela le-a încălcat sau nu?

  Mi se întămplă adesea ca să-mi pice pe mână cărţi care privesc exact problemele la ordinea zilei. Iar acum citesc Aldous Huxley – Minunata Lume Nouă & Reîntoarcere la Minunata Lume Nouă. Vi le recomand! Iar apoi…

 17. @donkey

  Am zis ca nu mai polemizez ! Dar totusi te cred un om cinstit in esenta !
  Concluzie :
  Ce ai facut la viata ta ? daca zici ca nu te ascunzi.
  La revolutie aveai 19 ani !
  Asta ai invatat tu din lecturile tale ?
  Ca eu sunt securist ?
  In primul rand ca tot ceea ce spui tu este plin de ura !
  Jignesti orice in numele convingerilor tale !
  Securisti cercetatori ? Securisti lingai ? Lingaii erau ACTIVISTII PCR ! Gen Iliescu si Constantinescu (CU PROPAGANDA !!!)
  Securistii din anii ’80 erau niste kkti care se pregateau intens sa-l dea jos pe Ceausescu, ceea cea au si facut !
  Iar cei din anii ’50 erau niste asasini care au distrus fibra si esenta neamului romanesc !
  Pe mine ma acuzi de Securism ? Pe mine care am fost singurul inginer din IPA care am refuzat sa ies pe strada cu militianul de rigoare in decembrie ’89 pe post de garzi patriotice si la ordinul acestuia sa trag ? Au fost 2 oameni din peste 1.500 ! Eu si apoi imediat dupa mine un coleg tehnician ! Atat !
  Mie imi spui ca sunt securist , cand sotia mea a fost chemata in liceu la secu’ si i s-a comunicat ca daca tatal ei , taran amarat, nu intra in PCR , ea nu intra la facultate nicio data , pentru ca n-are dosar corespunzator ?
  Ti-am spus mai sus ca nici nu aveam dreptul sa dau examen de cercetator pentru ca nu eram membru PCR si ca Revolutia m-a salvat !
  Ce facem eu in decembrie ’89 ? Faceam de garda in schimburi cu AKM-ul in mana, sa apar de „teroristi” institutul (IPA)
  Tu ce faceai ?
  Tu ce-ai facut la viata ta ?
  Ai facut liceul pe vremea aceea nenorocita ! Apoi ?
  Spune-ne ! Esti deschis cica …
  Ai ramas cu frica din anii ’90 ? Atunci te-au invins adevaratii securisti ca pe prietenul tau tzapul !
  Si apropos …cum a facut el (tzapul)si …Dreptul in acea perioada ? La seral se facea numai daca aveai dosar „beton”. Asa l-a facut si Geoana ! a carui sotie a fost studenta lui Patriciu !
  Eu eram „securist” in mintea ta in ’89 si aveam aceeasi functie in cercetare/proiectare. Eu avean salariu 4.000 Lei, el 8.000 Lei !
  Ce vorbesti tu aici ?
  Cine este de acord cu incalcarea sistematica a poruncilor ?
  Nu esti coerent !
  Cat despre Huxley …un Titan !
  Citeste „Geniul si Zeita” ! Semeni cu …Geniul 🙂
  Hai, ca maine ma duc la munca, sa te raportez pe tine ca elementul destabilizator al politicii basesciene si „number one accross the nation” al luptei cu „structurile”.
  Frate , vezi ca inlocuiesti schizofrenia ceausista cu paranoia actuala !
  Si cand te duci la spovedanie zi-i Parintelui asa : „Parinte ! Eu ma lupt cu un securist lingau basescian, dar macar e cult !” 🙂 🙂 Sunt singur ca te va aproba ! Dar ce te faci daca si el este …securist ? 🙂 🙂 🙂
  Hai noapte buna !
  Ma poti jigni in continuare. Sunt obisnuit !

 18. Daca imi spune si mie unul dintre voi CE E RAU in linkurile de mai sus si ce NU E CONSERVATOR / CAPITALISM CIVIC / CAPITALISM POPULAR / DISTRIBTISM in ce spune Dr Calin Georgescu, atunci eu ma retrag. Dar sa imi spuna cu citate din tot ce spune Dr Calin Georgescu ca sa stiu exact.

  Eu zic sa cititi cu atentie CE SPUNE Calin Georgescu si mai vorbim. Apropo, sa stiti ca in interbelic PNT era singurul partid din Romania (si era si DISTRIBUTIST) care avea conexiuni cu Liga Natiunilor!

  Sa nu facem greseala sa credem ca Bielderberg si neoliberalii / socialistii / globalstii, etc. controleaza TOTUL si nu se mai poate face nimic la nivel politic si economic. O societate e atat de complexa incat istoria nu se poate simplifica la astfel de cauze oculte. Sunt forte in istorie care imping faptele spre normalitate fara chiar ca majoritatea oamenilor implicati sau nu in viata societatii sa fie normali. Nu spun ca legitimez anormalitatea, spun doar ca istoria e complexa, nu simplista, nu e redusa la cauze facile.

  Capitalismul civic / popular e ceea ce ne poate feri de Minunata Lume Noua a lui Huxley: descentralizarea puterii si a tehnologiei.

 19. @Ilie Catrinoiu
  De la „paşopt” până la 1941 ţara a fost condusă de oameni politici. Unii dintre ei nişte giganţi (cum ar fi Ionel Brătianu). Şi aşa cum au fost ei, mai cu bune, mai cu rele, ţara s-a dezvoltat. În timpul războiului ţara a fost condusă de militari şi „tehnicieni”. Motivul – o ştia şi Antonescu: Germania urma să fie înfrântă iar ŢARA trebuia să-şi păstreze elitele (şi erau cu adevărat elite nu trâmbiţe). DE la 44 pân’ la 89 România a fost condusă profesionişti ai puterii, de „cadre de nădejde”.
  Cine decide într-un sistem care om merită să conducă, să se afle în fruntea unei ţări, unor instituţii? Care va fi criteriul? S-a născut cineva gata înzestrat pentru aşa-ceva? În romanul citat mai sus este vorba între altele, exact de conducerea unei societăţi de către „profesionişti” condiţionaţi genetic şi mental. Asta doreşti?
  Dar poate pentru mine, de exemplu, ca şi pentru alţii care gândesc asemenea, altele să fie priorităţile faţă de cele pe care le are în minte acel „lider profesionist al puterii”. Poate că eu aş susţine în momentul de faţă un Partid al Piraţilor. Poate că mare parte din popor crede că s-ar rezolva mare parte din criză prin ameliorarea calităţii… berii.
  Roata este deja inventată. Nu putem s-o descoperim din nou. Se cheamă democraţie şi mecanism democratic.

 20. Ilie Catrinoiu, poate m-am pripit…cel putin pe domnii Platon si Hurduzeu nu am motive inca sa-i suspectez de rea-credinta. problema majora in linkurile de mai sus rezida in faptul ca proiectul Romaniei prounde, care m-a cucerit odata cu publicarea cartii A treia forta, si al carui potential lucrator in lumea romaneasca il inteleg si afirm, acest proiect, deci, tinde sa fie aliniat, incorporat, subsidiarizat, ajustat cu concepte volatile de sorginte eco-globalista precum cel de „sustenabilitate” aka „dezvoltare durabila”, generos in esenta dar cu potential pervers in mainile elitei globale; cu programe gandite si anticipate in laboratoarele elitei tehnocrate de la Bruxeless (sau de la Roma) precum Europa 2020, de unde si Romania 2020 implementate la noi de ong-uri de inspiratie sorosista precum Centrul National de Dezvoltare Durabila si se afiseaza public alaturi de „experti independenti” (sic), educati, imbracati, manierati, spalati(allaround) la scoala unora cu sange mai albastru, gulere mai albe si sorturi mai bine croite. Romania profunda, daca va fi sa fie, trebuie „altoita” pe vana autentic romaneasca, sa porneasca firesc, asumat si fara fronda din exact locul de la care se revendica, adica satul romanesc, „firul ierbii”, acel „grassroots” de care vorbesc domnii P si H, Acolo trebuie inteleasa, asumata si implementata mai intai ca sa aiba autenticitate, legitimitate si forta. Nu prin Europa 2020, nu prin fitece organisme al UE, nu prin Clubul de la Roma, nu prin Academia Romana, nu prin Centrul National de dezvoltare Durabila, nu cu Calin Georgescu, nu cu Sergiu Celac, nu cu Mugur Isarescu, nu cu Mircea Geoana (sa o leg cumva de sustinerea voastra fatisa pt. el in campania cu Basescu?) nu cu Emil Hurezeanu, nu cu Ioan Haiduc etc Adica nu „tot cu aia” si cu odraslele lor. Ci „de la firul ierbii”, ca parca asa ne-a fost vorba. Chiar daca cei de mai sus ar fi ultimii oameni competenti si ultimii „experti” din tara, pedegreeul nu-i indreptateste si nu le atenueaza predispozitiile de tot felul. Deci nu cu „experti”, nu acolo-i solutia si sansa Romaniei profunde, ci cu Persoane autentice care o populeaza inca.

 21. @Ilie Catrinoiu

  Te rog eu, nu insista ! „Baiatul” donkeypapuas este infantil si repeta tot timpul acelasi lucru. El este paralel cu subiectul si tu cauti sa-i spui ca in „spatiul Riemann” paralele se intalnesc 🙂
  Esti un „transmitator” coerent si corect al mesajului, indiferent de afinitatile tale. Numele blogului tau spune exact care sunt acestea. Dar esti pragmatic si cinstit. Nelaterat de comunism ! Si mai presus de doate cu dragoste de Dumnezeu si Neam !
  Iti multumesc pentru blog-ul exeptional pe care il ai !
  In budhism se spune ca sufletul isi alege trupul ! Adevarat numai pe jumatate ! Noi stim ca Sufletul il da Dumnezeu si daca alege ceva , atunci alege …trupurile parintilor.
  Multumesc si parintilor tai ca te-au crescut atat de bine in aceste vremuri cumplite !
  Multumesc lui Dumnezeu ca aceasta tara mai are o speranta !
  Doamne ajuta !

 22. @karenin
  Excelent ! Sincer !
  Ce ne facem daca altii nu apar sau nu mai sunt ! Sau in fapt nu sunt lasati sa iasa la suprafata tocmai de cei pe care tu i-ai enumerat?
  Ei (Hurezeanu, Geoana , Celac, Basescu, etc., etc.,) au media , au toate parghiile !
  Cum facem ?
  Ce spui tu Karenin sunt ideile, exceptionale la origine, ale lui Barbu Catargiu – Primul Ministru al Tarilor Romane ! Cum a murit el ? Asasinat cu complicitatea sefului Politiei lui A.I.Cuza si se pare cu stiinta/acordul Domnitorului! Acelasi Domnitor care reprezinta Unirea de la 1859 ! Acelasi Domnitor care a facut Reformele agrare ! Acelasi Domnitor care apoi a fost exilat !
  Hai sa tinem cont de contextul actual ! La fel de complicat , sau poate chiar mai complicat decat cel de atunci !
  Satul romanesc este practic distrus ! Perfect de acord sa incepem de la „radacini” ! Dar hai sa incercam macar sa-i convingem pe oamenii care mai sunt Persoane in tara asta ca nu sunt singuri , ca nu sunt putini ! Ca cei cativa in care avem incredere acum (Ovidiu, Mircea, Emilia, etc.)nu sunt deloc „pasunisti, expati,fascisti,homofobi, etc., etc.
  Ca sunt niste oameni ai dialogului , ai ideilor , ai solutiilor traditionale romanesti.
  Cooperatia romaneasca nu era numai la sate , cu toate ca acolo ar trebui sa fie in primul rand si acum !
  Hai sa transmitem mesajul lui Ovidiu, Gottfried (el insusi sabotat mediatic si nu numai in USA) lui Mircea si multor altora, iubitori de Neam si Tara si Dumnezeu catre toti prietenii nostri, atatia cat mai sunt si pe unde mai sunt , daca-or mai fi !
  Hai sa cerem acces la informatii serioase ! Hai sa iesim in strada mai degraba la chemarea ROST decat la manifestarile gay sau pentru protectia cainilor impotriva oamenilor !
  Dar nu vom putea niciodata ca in numele principiilor pe care le enuntam sa fim primii care le incalcam ! Sa nu dialogam decat intre noi ! Sa ne dam dreptate numai intre noi !
  Ei (cei de mai sus enumerati de tine ) au acaparat TOT !
  Acum este momentul sa fim intelepti precum sarpele si sa-i folosim ! Poate ca nu sunt toti niste nemernici ! Nu pot fi toti niste nemernici ! Fie si din instinct de conservare ! Nu toti copii lor vor pleca din tara, pentru ca acolo se vor intalni cu alti romani adevarati care-i vor recunoaste de nemernici ! Nu toti se vor salva cand tara se va prabusi !
  Daca cineva te asculta sau te invita sa-ti expui ideile sau solutiile, nu insemna ca trebuie sa i le impartasesti si tu pe ale lui. Sau ca ii esti aliat in eventuala nemernicie.
  Daca il convingi pe nemernic ca fiindu-i bine Tarii o sa-i fie si lui SIGUR bine, ai sa observi ca instinctul lui de animal de prada se va potoli. Nu va mai fi atat de disperat sa acapareze ! Acum o face din frica ! Ii este frica , profund de frica ! Isi ia bodyguarzi, isi imprejmuieste casele si palatele , fura, acapareaza in frica lor nebuna ca atunci cand va veni Sfarsitul , Ei doar Ei se vor salva cum au vazut ei prin filmele de doi lei, in care ei chiar cred.
  Ne trebuie rabdare, intelepciune si Credinta in Dumnezeu ! Ei toti ne spun ca este criza si ca nu Ei au creat-o ! Le este frica ca tot ce au acumulat se va duce pe apa sambetei …
  Acum este momentul sa-i folosim ! Nu este corect, imi vei spune ! Poate ! DAR ASA ESTE CINSTIT !
  SI DUMNEZEU STIE CA AM DREPTATE !

 23. nemernicului nu-i e bine cand ii este bine tarii. ca de-aia-i nemernic…va vor inghitii nemernicii, cu bunele intentii cu tot. binele nemernicului nu-i binele crestinului la fel cum adevarul lumii asteia nu-i acelasi cu Adevarul vesnic.

 24. masura vremurilor este din pacate alta. raul in lume isi desavarseste lucrarea. este imposibil a mai fi deturnat, imposibil la noi la oameni. unii sfinti mai pot face ceva prin puterea rugaciunii, si pentru noi este singura „unealta” pe care o mai avem la indemana. nu-i timp si loc de constructii politice, ele vor fi infrante si intoarse catre lucrarea potrivnicului. poate va dura ani, Dumnezeu stie cati, dar acum nu intrevad posibilitatea unei constructii. nu ne-a ajuns cutitul la os, cum spunea ovidiu hurduzeu, dar cand ne va ajunge fiti siguri ca va trece prin os si va taia tot, numai Bunul Dumnezeu mai poate aduna ce am risipit cu totii…

 25. @ Karenin

  Ai dreptate ! Dar numai Dumnezeu stie ce vrea sa faca cu noi !
  Noi avem o datorie si incredere in gandul bun !

  Daca ne vor inghiti le vom produce …indigestie si apoi toxi-infectie alimentara 🙂 🙂 🙂

  Si apoi noi Crestinii credem in Inviere !
  Cred ca si tu !
  Doamne-ajuta!

 26. @ Donkeypapuas: „Cine decide într-un sistem care om merită să conducă, să se afle în fruntea unei ţări, unor instituţii? Care va fi criteriul? S-a născut cineva gata înzestrat pentru aşa-ceva? În romanul citat mai sus este vorba între altele, exact de conducerea unei societăţi de către “profesionişti” condiţionaţi genetic şi mental. Asta doreşti?”

  Nu doresc asa ceva. Nu e destul de clar mesajul??? Nu inteleg de ce te impotmolest intr-un cuvant – „profesionisti”. Ti se pare cuvantul asta dictatorial? Nu e.

  @ karenin: Proiectul A Treia Forta nu e deloc ajustat cu concepte globaliste. Pai vrei cianura la Rosia Montana cum vrea Basescu? http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2010/05/tacerea-e-de-aur-prostia-nu-ce-e-mai.html Votati cu astia daca vreti cianura. Tu ai citit ce spune Dr Calin Georgescu despre Rosia Montana? Ti se pare ecologism de stanga in ce spune? Sa fim seriosi. Numai TRU a prostit oamenii in tara asta ca un om de „dreapta” trebuie sa distruga natura ca sa fie in opozitie cu ecologistii de stanga. Pai exista si ecologism de dreapta, dar spune cineva asa ceva asa in Romania? Pai toata gandirea Sfintilor Parinti e ECOLOGISTA. Ce lectii de ecologism da Sf Maxim Marturisitorul in „Ambigua”, dar cine mai spune asta, „expertul” in zoologie, Mihail Neamtu…..
  Pai natura e creatia lui Dumnezeu, ce vrea Neamtu e desacralizarea naturii prin cianuri la Rosia Montana. Si cum spunea si G.K. Chesterton, natura nu e mama noastra (cum spun stangistii, naturalistii, vitalistii, nihilistii, darwinistii, etc), ci sora noastra pentru ca si omul si natura sunt creatii divine; acelasi Creator a creat omul si natura, care sunt diferite, dar nu separabile.

  Diversiunea neoconservatoare care separa ecologismul de gandirea conservatoare e cea mai mare impostura din discursul criminal al neoconservatorilor, corporatistilor, neoliberalilor.

  Tocmai ca proiectul de „dezvoltare durabila” aplicat ecologiei arata ca proiectul e DE DREAPTA, nu de stanga. Ecologistii de stanga se opun „dezvoltarii durabile”,industriale in tarile din lumea a treia si nu numai acolo.

  „Pe timpul Imperiului Austro-Ungar, s-au defrişat pentru construcţii toate pădurile din jurul Vienei. După 1945, s-au replantat masiv esenţe de conifere, pe o rază de o sută de kilometri în jur: un efort uriaş. Sigur că arată impecabil, dar calitatea pădurii şi valoarea serviciilor aduse biodiversităţii sunt mult mai reduse decât în cazul unei păduri naturale. Ce valoare ar avea o pădure plantată pe un teren instabil, refăcut pe locul unei excavări uriaşe din Apuseni? Proiectul Roşia Montană are însă şi alte elemente necunoscute publicului larg, cu o miză care, probabil, se află în cu totul altă parte…” – Calin Georgescu.

  Ce aveti impotriva daca Centrul National pentru Dezvoltare Durabila, prin documentul realizat in 2010 si semnat de TOATE partidele din Romania, preia ideile A Treia Forta? E ceva rau in asa ceva? Capitalismul popular a dus Romania la cresterea economica pe care a cunoscut-o in interbelic, eram a patra economie din Europa la cresterea economica, cumparai cu Leul la Berlin, Londra, Paris si Roma. CNDD preia ideile din A Treia Forta. Daca le respecta, bine. Daca nu, va fi lasat balta si va intra singur in negura istoriei. Nu e nimic ambiguu aici, nimic ocult, nimic murdar, nimic secret.

 27. Sa nu transformam Rosia Montana intr-un corolar al guvernarii responsabile in Romania. Si Bogdan Olteanu s-a opus proiectului, si Ekstein-Kovacs si Sever Voinescu si altii. Asta nu-i indreptateste la a fii prim-ministrii.
  Mi-e teama doar ca veti compromite ceea ce ati generat. Stiu ca proiectul Romania profunda sufera de lipsa de vizibilitate, promovare si perspectiva. Dar compromisul mi se pare prea mare, pentru ca daca esueaza cu cei in cauza exista riscul de a compromite fundamentele lui, cred oricum ies usor terfelite. Mai bine ar ramane incipient, nepus in practica, steril dar cu un potential viabil si regenerator decat deturnat, mistificat, mutilat. Si spun asta doar pentru a nu crede ca mi-am pierdut nadejdea, ca sunt defetist, doar ca nu astfel vom pune ceva viabil impotriva celui potrivnic, trebuie sa fim intelepti „ca” serpii si blanzi „ca” porumbeii printre ei, nu trebuie sa ne transformam noi in serpi sau porumbi pentru a le/ne fi pe plac.

 28. @karenin

  Nu stiu ce vrei sa spui atunci cand aformi ca „proiectul Romania profunda” e legat de Calin Georgescu. Cartea „A treia forta” are DOI autori. Nu un autor cu doua capete. Ideile din cartea „A treia forta: Romania profunda” au intrat deja in circulatie, deci pot fi preluate de oricine si chiar falsificate. Cand ii vei vedea pe Hurduzeu si pe Platon flancandu-l pe Calin Gedorgescu, atunci mai vorbim. Deocamdata nu-i vad. Vad, si citesc, altceva.

  De exemplu:

  „Profesionistul are onoarea muncii lui, pe care o face nu (doar) pentru ca ii aduce profit, ci pentru ca asta ii e vocatia. Ca atare, logica reciclarii profesionale si ideologice perpetue ii e straina. Iar sistemul politico-economic global actual se bazeaza tocmai pe oameni si pe capitaluri alunecoase. Profesionistilor, logica acestui capitalism retardat le opune reprofesionistii: oamenii preocupati cu perpetua reinventie de sine si cu reeducarea sau recalificarea altora.” (Platon)

  Prin comparatie cu:

  „Obiectivul de 40% sintetizează, de fapt, un program de acțiune care se întinde
  în amonte și în aval pe toată filiera educațională, de la învățământul preșcolar
  până la studiile doctorale și post-doctorale, incluzând și educația permanentă a
  adulților prin reciclare și perfecționare profesională.” (Georgescu)

  Nu stiu, dar mie mi se pare ca lucrurile nu se prea suprapun. Asa mai astept.

 29. peggie, perfect de acord, spune-i asta lui Ilie Catrinoiu nu mie, care sesizam acelasi lucru. oamenii par in schimb sa fac si compromisuri la nevoie si sa abdice de la duhul initial al proiectului. urmareste linkurile, plus ca Ovidiu Hurduzeu propovaduieste deja agenda Europa 2020 si dezvoltarea durabila in conferintele lui. incearca, deci o racordare la un proiect realizabil, eu spunem doar ca vor/vom avea doar de pierdut…

 30. tu, frate, l-ai agatat pe Georgescu in batz si ai plecat prin targ sa vezi a ce latra cainii. eu nu cred ca pozitia mea este singulara. daca-i doar o interferenta conjucturala, atunci mai sunt sperante.

 31. @: karenin: tu nu stii sa citesti. Am spus asa:

  „CNDD preia ideile din A Treia Forta. Daca le respecta, bine. Daca nu, va fi lasat balta si va intra singur in negura istoriei. Nu e nimic ambiguu aici, nimic ocult, nimic murdar, nimic secret.” Adica autorii cartii „A Treia Forta” NU DEPIND de Dr Calin Georgescu si CNDD, M-AI INTELES?

  Nu imi dau seama de ce ma explic in fata unui individ care nu stie sa citeasca si mai mult se baga in seama ca sa caute intrigi.

 32. Draga Ilie, be cool. Sa mai asteptam. In fond, e o chestiune de principii. Karenin e mai temator, mai trepidant. Tu esti mai increzator. Sa ne uitam la principii si sa vedem ce se va alege de ele. Deocamdata, a venit vacanta cu trenul din Franta…

 33. Neamtu, care facea critica criticii consumismului si economismului, acum ataca economismul libertarian. Iar o intoarce. Oare cand se va termina cu domnia curvelor in politica romaneasca?

 34. Domnilor !
  Se pare ca nu mai suntem chiar foarte putini care iubim aceasta tara !
  Excelent !
  Sa fim atenti, calmi , intelepti si cu incredere in Dumnezeu ! Eu l-am cunoscut la o conferinta pe Ovidiu. A fost cu Alin. Nu este deloc un bun orator pe cat de bun scriitor este.
  Este un om bland, poate chiar timid,si cu o dragoste de Tara imensa ! Daca eu eram in locul lui , la ce intrebari si acuzatii sau propuneri i s-au facut …ii luam la bataie pe toti sau plecam si nu mai veneam in viata mea pe aici !
  Credeti-ma ca sentimentul pe care il are el pentru tara asta nu se poate mima ! Dragostea se simte prin toata fiinta lui. Nu are copii, are o casa superba in USA si cu toate astea vine aici si sta la bloc in Bucurestii Noi !
  Umbla prin tara si e bombardat cu acuze,jigniri,ironii , mult mai multe decat intrebari inteligente sau macar de bun simt ! Este departe de a fi „un guru” , de a se da „un guru” sau de a fi charismatic. Dar pentru cine traieste de ceva vreme in tara asta si are inca discernamantul nealterat …este evident : ESTE UN ROMAN ADEVARAT ! Are o logica impecabila a argumentului, un bun simt care transcede, o demnitate de Crestin autentic !
  Modul in care re-compune acest puzzle actual al lumii este impecabil prin acuratete,intelegere si solutii care functioneaza ! Si care au functionat intai aici ! Si asa cum acum ne demostreaza Extraordinar Emilia !!!
  Faptul ca …nu mai e timp de constructii … depinde numai de noi ! Daca vom abandona lupta (fiecare cum poate, in chilie sau in afara ei) atunci timpul se va termina odata cu noi ! Exista trecut ? Dar viitor ? Exista numai Prezent, Memorie si Credinta !
  Sa fim atenti la Neamtu, Plesu, Patapievici, etc., dar sa nu ne ocupam prea mult de ei ! Sunt elemente perturbatoare ! Sa nu ii facem mai mari decat sunt (0+) prin polemica noastra ! Ei se hranesc din asta si ne consumam inutil energia ! Nu sunt mai mult decat un „icon”. Apesi pe buton si programul binar incepe sa vorbeasca ! Sunt deja programati sa vorbeasca si fara a mai apasa pe buton. Asa ca sa vorbeasca pana ‘or plesni ! Si daca nu plesnesc, ii vom plesni noi ! Dar acum aveam treaba ! Nu vi-se pare ca vorbim prea mult despre „raulenii” astia ?
  Deci :Solidaritate, Incredere in Neam si Tara , Inteligenta, Initiativa, ZIDIRE ADEVARATA !
  Doamne-ajuta !

 35. Cum sa nu ne ocupam de „Neamtu, Plesu, Patapievici, etc”, daca ei strica noaptea tot ce incercam noi sa facem ziua, ca in balada mesterului Manole? E ca si cum ne-am apuca sa construim palate pe noroi; nu, intii asanam mlastina si apoi construim. Ei surpa tot ce ating. Uitati-va citi tineri sint dezorientati si pacaliti de ei – pentru ca ei sint la putere si au controlul institutiilor. E cel putin contraproductiv, daca nu rau intentionat de-a dreptul, sa sugerezi ca acesti indivizi auto erijati in elite trebuie ignorati. Cu alte cuvinte „fratilor, munciti, straduiti-va, dar nu indepartati sursa raului, stati cu infectia in picior, si daca nu se va alege nimic din munca voastra, nu-i nimic, dati-i inainte, pina muritti, si-n timpul asta sa-i lasam pe Plesu si ai lui s-o duca bine, ca sa nu cumva sa-i „!! Cam fatarnic ce sugerezi dumneata. De consumat inutil ne consumam incercind sa facem ceva in timp ce ei ne sapa si ne baga cutitul in spate. Am mai auzit si in alte parti „strategia” asta (pe blogurile Tarziu / Codrescu). E pur si simplu un alt mod, mai vicean, de a-i apara pe cei care ne sufoca de douazeci de ani.

 36. …din comentariul de mai sus lipsesc citeva cuvinte, care erau puse ca citat in citat: Cu alte cuvinte “fratilor, munciti, straduiti-va, dar nu indepartati sursa raului, stati cu infectia in picior, si daca nu se va alege nimic din munca voastra, nu-i nimic, dati-i inainte, pina muriti, si-n timpul asta sa-i lasam pe Plesu si ai lui s-o duca bine, ca sa nu cumva sa-i „facem mai mari decit sunt”“!!

 37. Neamtu schimba macazul acum. Ne vorbeste despre „conservatorismul clasic”, adica despre PALEOCONSERVATORISM. Pana mai ieri paleoconimsul era rasist, regele Mihai era xenofob cand spunea ca strainii nu aveau dreptul in interbelic sa cumpere pamant in Romania. Acum nu mai e….

  Domnilor, a venit Obama la Casa Alba si a spus ca gata, America nu mai are bani pentru tarile de la marginea imperiului…. Dar e prea tarziu pentru Neamtu si clica lui. Pentru el, nu pentru Romania. ha ha ha 🙂 Baietii sunt in stare sa fie orice, numai sa ramana la putere. Problema e ca s-a inventat sprayul pentru curve si in politica. URMATORUL PAS: LUSTRATIA IN CULTURA! NU IN POLITICA, CI IN CULTURA. VREM DOSARELE LUI PLESU, TISMANEANU, PATAPIEVICI SI LIICEANU! LA ROST! ROMANIA nu are nevoie de lustratie in POLITICA, CI IN CULTURA! Nu pot sa imi iert deloc cum mi-am ratat adolescenta citind Plesu, Liiceanu si Patapievici, nu pot sa uit asa ceva. Am spus din martie ca TOTI sunt dispusi ORICAND sa devina distributisti cand cade Pax Americana: https://culianu.wordpress.com/2010/03/20/omul-nou-mostenirea-comunismului/

  Cititi asta: Graceful Decline , The end of Pax Americana – http://www.amconmag.com/article/2010/may/01/00030/

  Ce ziceti de discursul asta?

  „În orice scenariu de viitor, cheia succesului rezidă în factorul uman prin modernizarea accelerată a învaățământului, științei, cercetării aplicate, sistemului de sănătate. O populație bine educată și bine informată este chezășia funcționării instituțiilor democratice. Numai astfel ea devine imună la intoxicare și manipulare.

  Pe plan economic, avem nevoie de măsuri care să pună în valoare avantajele competitive reale de care mai dispune România prin consolidarea capitalului național, întărirea regimului proprietății, încurajarea inițiativei antreprenoriale, identificarea unor noi resurse de dezvoltare, inclusiv prin parteneriate public-privat, sprijinirea formulelor asociative “la firul ierbii” pentru crearea de locuri de muncă stabile și bine remunerate și îmbunătățirea calității vieții. Vorbesc despre o economie civică bazată pe o dispersie largă a proprietățiii productive și pe formarea capitalului de mică anvergură dar pe scară largă, atât în orașe cât și în satele românești. Toate acestea conduc la întărirea clasei de mijloc care reprezintă coloana vertebrală a unei democrații stabile. În comparație cu o țară ca Germania, cu o clasă de mijloc de 92% din populație, România are o clasă de mijloc de 5%.

  S-a vorbit mult despre reforma statului, a clasei politice. Dar reforma statului nu înseamnă doar goana după putere. Uneori se crează impresia că se urmărește doar o redistribuire a puterii și dobândirea de avantaje pentru cei care o dețin. Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de un dialog real, de o conciliere natională. Aceasta înseamnă respect și voință sinceră de a se ajunge la un consens rezonabil. Polarizarea sărăciei și bogăției este foarte mare în România. Avem, într-adevar, nevoie de o nouă solidaritate, dar solidaritatea nu se cladește la ordin ci din convingerea ca soluțiile propuse sunt bune pentru țara și pentru oamenii ei.

  Este fals și nedrept să pui incompetența și corupția unora pe seama unor închipuite defecte congenitale ale unui întreg popor român. Nu suntem toți hoți și leneși, am fost doar prost conduși. Și dacă pornim de la această premisă soluțiile se găsesc întotdeauna prin folosirea instituțiilor democrației.

  Apreciem sprijinul și încurajarea pe care le-am primit constant din partea Academiei Române, personal din partea D-lui Președinte Ionel Haiduc. Academia, mediul de afaceri și sindicatele ne-au fost alături în procesul elaborării Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă, în demersurile pentru reprofesionalizarea României și formării Alianței Profesioniștilor pentru Progres. Reunirea forței cunoașterii, forței capitalului și forței muncii ne întărește convingerea ca România are viitor!” http://www.ipid.ro/wordpress/?p=274

  Uitati aici cum Basescu a distrus PNTCD si dreapta in Romania, pe date concrete:

  „În 1996, PD a intrat la guvernare alături de CDR, dar a ajuns rapid în conflict cu premierul de atunci, Victor Ciorbea, și cu partidul care l-a susținut, PNȚCD. Demisia lui Traian Băsescu din fruntea Tansporturilor a dat naștere unei crize care s-a soldat, în ianuarie 1998, cu demisia tuturor miniștrilor PD, iar cîteva luni mai tîrziu, în martie, cu demisia premierului și înlocuirea sa cu Radu Vasile. PD revine în guvern, dar o face cu exact aceiași miniștri, o eroare de imagine care nu face deloc bine partidului. În același an, vine un prim semnal: la alegerile anticipate pentru primăria generală, candidatul democrat Alexandru Sassu ia un umilitor 3%. Un an mai tîrziu, Radu Vasile lasă locul lui Mugur Isărescu, după o nouă gravă criză politică, dar PD intră în proaspătul guvern, din nou, cu aceiași oameni, la care se adaugă Petre Roman, care renunță la șefia Senatului.

  A doua mare problemă a PD este că miniștrii cei de neclintit sunt, în același timp, și deținătorii funcțiilor din Consiliul Politic al partidului, ceea ce generează o uzură și mai profundă a partidului. Coroborat cu rezultatul nefast al guvernării CDR, gafele democrate conduc la un rezultat jalnic în alegerile din 2000: 3% pentru candidatul prezidențial Petre Roman și 7% pentru PD.” http://www.inpolitics.ro/problema-nr-1-a-lui-traian-va-repeta-pdl-dezastrul-din-2000-art58381.aspx

  Acum se pare ca PDL risca prabusirea definitiva, enjoy!

  Zoe Petre: “In 2012, PDL nu mai intra in Parlament” http://www.inpolitics.ro/zoe-petre-in-2012-pdl-nu-mai-intra-in-parlament-art58595.aspx

  Basescu s-a intalnit cu seful CIA discutand despre securitatea economica: http://www.ziuaonline.ro/politica/3828-basescu-s-a-intalnit-cu-directorul-cia-cu-care-a-discutat-si-despre-securitatea-economica.html

  La Cotroceni si la Palatul Victoria se vor stinge luminile.

  Care e solutia lui Basescu de a-si salva CAT DE CAT pielea si de a salva CAT DE CAT propriul partid? Ganditi si voi cu propiul cap, nu cu capul presei…

 38. @ Telemaco
  🙂 „…cam fatarnic”… 🙂 🙂 :-)Dragul meu Telemaco ! fara sa te cunosc personal, STIU ca esti un om bun si cu dragoste de tara , ca toti cei care intra pe acest blog.
  Fiecare are cate o idee , fiecaruia ii este frica deoarece ceea ce incepe sa se infiripe este mult prea firav inca!
  Lui Ovidiu (la UC Cantemir) cineva i-a zis la un moment dat : ” Da-ne o solutie clara sau lasa-ne in durerea noastra si daca este atat de rau in USA de ce toti de aici vrem sa emigram ?”. Deci l-a facut indirect …fatarnic. Adica , noi luptam cu criza si tu vii cu „tampenii” pe care astia de la putere nu vor vrea niciodata sa le aplice ! In loc sa ne lasi sa-i luam de gat , ne propui schimbari de legislatie, sa facem asocieri, sa aia, sa ailalta.
  Fratilor !
  Eu unul , pana sa intru pe acest blog nici nu stiam cine e …Neamtu ! Datorita voua am aflat ca exista un asemenea dobitoc patentat ! O asemenea Lepra ! Daca ii intreb pe toti prietenii mei ( si sunt vreo 20 ) niciunul nu a auzit de acest imbecil ! E clar pana aici , sper !
  Cat despre Patapievici, Liiceanu, Plesu , etc. eu am spus :” Si daca nu plesnesc, ii vom plesni noi ! ” NU am spus nicaieri sa-i ignoram ci : „Sa fim atenti la Neamtu, Plesu, Patapievici, etc., dar sa nu ne ocupam prea mult de ei ! Sunt elemente perturbatoare ! Sa nu ii facem mai mari decat sunt (0+) prin polemica noastra ! Ei se hranesc din asta si ne consumam inutil energia !” Cu alte cuvite ATENTIE DISTRIBUTIVA , NU FOCUSATA NUMAI PE JEGURI !
  Ar trebui sa fim cu totii mai atenti atunci cand ne acuzam intre noi , nu credeti ?
  Si eu as putea spune ca sunteti platiti sa bagati zazania intre cei de aceeasi parte a baricadei, tocmai pentru a nu lasa o alternativa clara sa se coaguleze. Dar nu o fac si nu o voi face ! Cui nu-i place Ortodoxia,Neamul acesta de Martiri, Distributismul si nu Crede cu Toata Fiinta Lui, se va plictisi si va abandona ! Cand crezi cu adevarat in Dumnezeu si Iisus , diavolul este pentru altii ! Asta nu am spus-o eu si voi stiti mai bine decat mine acest lucru !
  Eu nu sunt avocatul numanui, dar nici nu ma apar fara a avea vreo vina. „Iadul nu este rezultatul dreptatii divine percepute ca nemilostivire. Este timp ramas neindreptat fiindca a refuzat indreptarea. SI A REFUZAT INDREPTAREA FIINDCA S-A VAZUT PE SINE DREPT !”
  Vorbeai aici de Claudiu Tarziu ca este (ca si mine) viclean …
  Esti chiar simpatic Dragul meu Telemaco 🙂 Cum mai „prins” tu cu „matza’n sac” … Crezi ca aceti oameni fara Dumnezeu (nu le mai spun numele pentru ca vibratia numelor lor in creier imi produce greata) au nevoie sa-i apar eu si Claudiu Tarziu (nici pe el nu-l cunosc personal, dar am aflat desper el de pe blogul lui Ovidiu si al lui Ilie)?
  Si daca blogul lui Claudiu exista ca link la Hurduzeu si la Ilie …inseamna ca si ei sunt …vicleni ???
  Eu va spun un singur lucru si martorul cel mai bun si singurul imi este Dumnezeu :
  Oameni mai buni si cu dragoste de tara, oameni mai coerenti in gandire si vointa de a face ceva or mai fi , si stiu ca sunt, dar eu in peste 50 de ani de viata am intalnit numai 3 : Ovidiu, Mircea si Ilie !
  Poate candva ne vom si vedea cu totii , FATA CATRE FATA ! Si atunci vei vedea ce situatie materiala am eu , unde lucrez , ce am facut la viata mea si ce am de gand sa fac pentru aceasta tara !
  Si te vei lamuri ca nu mi-a fost frica nici atunci cand in acesta tara chiar era dictatura nici acum cand este , in fapt , Haos ! VOIT si INTRETINUT IN PRIMUL RAND DE AFARA CU COZILE DE TOPOR DE AICI ! Cum spunea Stalin despre noi : „Nu am eu topoare in Rusia cate cozi de topor aveti voi aici”.
  As fi putut sa stau linistit pana la adanci batraneti oriunde in lumea asta!
  Dar … AM MUNCIT CINSTIT , AM ARATAT SI ARAT TUTUROR CA AICI SI ACUM SE POATE !
  S-A PUTUT SI SE VA MAI POATE !
  Ca se putea mai bine, mult mai bine, asta este cu totul altceva !

  Eu va spun un singur lucru si martorul cel mai bun si singurul imi este Dumnezeu :
  Oameni mai buni si cu dragoste de tara, oameni mai coerenti in gandire si vointa de a face ceva or mai fi , si stiu ca sunt, dar eu in peste 50 de ani de viata am intalnit numai 3 : Ovidiu, Mircea si Ilie !
  De ce ? Pentru ca am inceput sa ma rog tarziu, pentru ca Dumnezeu m-a iubit si m-a incercat si atunci am aflat ce trebuie sa fac pentru a invinge raul : Sa Iubesc si sa Lupt !
  Atat ! E mult ? E putin ?
  Ganditi-va la asta !
  Un „magarus” speriat ma facea „securist”. Tu ma faci „fatarnic” . M-a ferit Dumnezeu sa am de a face cu securistii ! A ferit-o si pe sotia mea cand era necasatorita,pentru ca in mai putin de un an de la „invitatia catre organe” si primul dialog de racolare/colaborare refuzat cu picioarele si inima tremurande in ciuda incercarii de santaj la adresa parintilor ei, (vezi Doamne tarani mult prea instariti pentru acele vremuri nenorocite) a venit (prin casatoria cu mine in ’88) in Bucuresti ! Apoi au fost mult prea ocupati cu …Revolutia ! Probabil ca a doua sau a treia oara (oamenii erau perseverenti !)ar fi cedat ! Te distrugeau atunci ! Lent ! Violenti au fost in ’50-60 !
  Deci pe amandoi ne-a ferit Dumnezeu de Securitate ! Dar nu ne-a ferit de …fatarnici !
  Si iti garantez eu , „baietii de la secu'” nu sunt de loc fatarnici si nici vicleni !
  Ei sunt smecheri, sunt directi,sunt „cool”,sunt „intelegatori”, sunt persuasivi ! Vicleni si fatarnici au fost si sunt ACTIVISTII PCR SI URMASII LOR ! Securitatea a fost „bratul inarmat” al Partidului ! Cel pe care Dan Desliu il canta in versuri si noi copiii de scoala elementara il recitam ca papagalii „…e-n toate in cele ce astazi si maine vor rade la soare, e-n pruncul din leagan in omul carunt …etc.,etc.”
  Cine erau si sunt acesti activisti acum ? : 1) Ion Iliescu 2) Vadim Tudor 3)Adrian Paunescu (ultima lui sotie nici acum nu a facut puscarie dupa ce a omorat o intreaga familie cu masina din culpa !) si abia apoi urmeaza „bratul inarmat” :1) Basescu; 2) Melescanu ; 3) Geoana si „intelectualii dedicati cauzei, oricare ar fi ea, numai bine sa le fie : Patapievici, Plesu, Liiceanu, Mungiu, acest mic limbric Neamtu (de care acum ceva vreme am aflat de la voi), etc.,etc.,etc.
  Dar deja s-ar putea sa va fi plictisit ! Sigur am facut-o !
  Oricum voi inceta cu orice comentariu daca voi observa rastalmaciri si viclenii care in sufletul meu nu exista.
  Voi urmari blogul si discutiile fara a mai interveni !
  Atat timp cat Ilie este echilibrat in comentarii, are initiative, trimiteri catre solutii reale, atrage atentia atunci cand este si cat este cazul totul va fi OK.
  Nu am vrut sa va spun decat ca imi place foarte mult acest lucru si faptul ca Romanii chiar au inteles ca trebuie sa faca ceva , sa facem ceva ! , este un lucru de admirat !
  Cand ne vom intelege si asupra metodelor va fi si mai bine !
  Dar sa nu uitam un singur lucru : Primul si cel mai puternic lucru care zideste este Rugaciunea !
  Doamne-ajuta !
  Cu drag!

 39. http://blogary.ro/2010/06/actualii-lideri-ai-pdl-sint-incapabili-sa-si-conduca-partidul-si-ar-trebui-sa-plece/ Baietii astia de la blogary, neoconi de-ai lui Basescu, se tin bine vad. Le-am facut un comentariu cu link catre postarea asta, in care le ziceam ca poate comenteaza si ei pe aici, dar nu mi-au aprobat comentariul, mi l-au sters.

  Offf, domnule, nu exista deloc dialog in „democratia” asta romana. S-au blindat si astia bine in cochilia lor si altceva in afara de diversiune nu stiu. Viziune politica ZERO, frate. Ce comentator politic e ala care se agata de toate scandalurile din presa si scrie predici pentru cultul personalitatii ca pe vremea lui Ceausescu cand vine vorba despre Baconshi? Vezi aici: http://blogary.ro/2010/05/de-ce-cred-in-viitorul-politic-al-lui-teodor-baconschi/
  Florin Cojocaru ii face lui Baconshi un portret exact asa cum fac sclavii dictatorilor. Spune asa Florin Cojocaru:

  „1. E vorba de un om viu care pe lîngă cultură și inteligență are o surprinzătoare calitate de a nu se lua prea în serios. În fața mea stătea Paleologu și am observat cu ușurință privirile ștrengărești pe care Baconschi i le arunca din cînd în cînd (“Ai văzut ce le-am zis-o?”). Era ceva copilăros în aceste încurajări din priviri și gesturile de aprobare ale lui Paleologu dar și ceva care promite că nu vom avea in ministrul de externe o altă voce constipată a eseurilor gomoase. (voce care cotropește pe zi ce trece discursul lui Sever Voinescu, de pildă). Să nu uităm însă că nu e vorba de un adolescent. Un fost ambasador la Sfântul Scaun nu poate fi un naiv. Poate însă cîștiga rarele atribute ale umilității și detașării, esențiale după mine pentru orice om politic veritabil. Întreaga atitudine a ministrului, mai ales cea de după discurs, demonstrează acest lucru.

  2. Tonul vocii e monoton, e drept, insă discursul e extrem de viu și surprinzător, cu metafore puternice și ironii usturătoare. Dincolo de deformația inevitabilă indusă de activitatea în mediul academic, eu găsesc în discursul lui ceva din Stoica, din sofismele lui ironice. Discursul viu trădează, din nou, pe omul viu, cel care nu evită confruntarea, care e gata să atace, care nu se dă în lături de la a rămîne cu dinții încleștați în gîtul adversarului. Cu multă eleganță, se-nțelege, dar nu mai puțin încleștați.

  Eu cred că cei care iau eleganța și umilitatea lui Baconschi drept slăbiciuni politice, ar trebui să se gîndească de două ori. Aș fi gata să pun pariu că unii din adversarii care îl iau în rîs acum se vor căi amarnic pentru greșeala de-al fi subestimat. Și, așa cum v-am spus la ieșire domnule ministru, eu vă votez!”

  Domnule Cojocaru, cand un jurnalist face apologia aspectului fizic si harismatic al unui om politic se cheama ca pune in practica cultul personalitatii, strategie pusa la lucru de toti imbecilii unor oameni politici ca Stalin sau Hitler. Eu stiu, prinde la mase ce faceti dumneavoastra. Si dumneavoastra stiti bine asta. In democratii nu se voteaza dupa aspectul fizic sau dupa harisma, ci dupa proiecte politice si programe economice (sic!).

  Ce bine vorbeste si Basescu si cat de popular e, nu-i asa?

  Domnule Cojocaru, vom avea o politica normala in tara asta cand vor discuta DOCTRINE, POLITICI ECONOMICE, NU cum vorbeste un politician si cat de bine se uita dupa blonda din jacuzzi.

  Doctrine, frate, sa stim ce e conservatorismul, ce e libertarianismul, ce e socialismul, ce e capitalismul, daca crestinismul e compatibil cu libertarianismul, socialismul sau conservatorismul; cate fete are conservatorismul, etc. Pana atunci, puteti sa va stergeti blogul.

 40. @Ilie Catrinoiu
  Daca tot si-a dat demisia PM din Japonia pentru ca nu si-a indeplinit promisiunile electorale, sa-l facem si pe Boc sa ne lase !

  Oricum esti „tare” Ilie : „… cate …fete are …conservatorismul” 🙂
  Totul e sa fie fete …mari. Sau nu ? 🙂 🙂 🙂
  Am inteles ce vrei sa spui, dar asa e limba asta romana , „inapoiata” si neadaptata la globalismul englez 🙂 🙂 🙂
  tz,tz,tz, ce tzara domne !

 41. Cititi analizele lui Serbanescu, sunt bune: Tupeul bancilor straine http://www.bloombiz.ro/finante/tupeul-bancilor-straine

  „Admitand insa ca, in virtutea unei viziuni „superioare“ asupra globalizarii, Romania ar deveni prima tara din lume care ajuta oficial structuri straine numai pentru ca acestea catadicsesc sa treaca pe aici, ce explicatii ar putea da guvernul de la Bucuresti contribuabililor romani?!

  Dupa ce bancile straine au acaparat aproape tot sistemul bancar din Romania, dupa ce au extras din piata romaneasca tot ce se putea prin batjocorirea depozitelor si suprafacturarea creditelor, dupa ce au dus la dezarticulare economia printr-o viteza a crearii de consum prin creditare cu care productia nu putea tine pasul, bancile straine sa mai primeasca si injectii financiare de la contribuabilul roman?! Ar fi prea de tot! Si asta si dupa ce au incercat ca, dintr-un inceput al crizei, sa arunce asupra clientilor, prin aiuritoare cresteri abrupte ale dobanzilor la creditele deja contractate, intreaga povara a crizei!

  Se invoca pentru cerutele injectii de stat in sistemul bancar faptul ca mai marii si mai micii din Occident asa au facut! Pai, asemanare nu este! Mai marii sau chiar mai micii din Occident au banci autohtone in sistemele bancare nationale, banci autohtone care domina aceste sisteme. Romania nu mai are, caci aproape toate bancile din sistemul bancar national sunt straine. |n toate cazurile occidentale, statele (guvernele) au ajutat (prin injectii de bani) banci proprii, si nu straine.

  O fi in spirit globalist sau nu, ramane de stabilit, dar asta este! Nu cunoastem vreun stat din Uniunea Europeana care sa fi ajutat banci din vreun alt stat din Uniunea Europeana. Guvernul britanic a ajutat banci britanice, guvernul german – banci germane, guvernul francez – banci franceze, guvernul italian – banci italiene, guvernul olandez – banci olandeze, guvernul austriac – banci austriece. Si peste Ocean a fost la fel: guvernul american a ajutat prin diferite metode si forme banci americane! Si in cazul Dexia, cu participatii actionariale din trei tari vest-europene, ajutorul a venit de la guvernele din exact cele trei tari!”

  si http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/o-intrebare-legitima-cine-ne-a-stricat-petrecerea-187066.html

  si http://www.bloombiz.ro/finante/putea-fi-altfel-fara-guvernul-boc-

  „Pai, ce sa faca cu ei cand nu erau de fapt pentru el?! A platit salarii si pensii din cele 2 miliarde euro pe care FMI i-a permis sa-i ia din imprumut pentru finantarea deficitului bugetar. Grosul din cele peste 9 miliarde euro intrate in tara din imprumutul de la FMI a ajuns la destinatia prevazuta: bancile straine din Romania. Incompetenta arhivehiculata a guvernului Boc este o pista falsa. Cu orice alt prim-ministru lucrurile s-ar fi desfasurat aproape la fel.

  Un economist de talie care intelege bine situatia actuala – calauzit de dorinta profesionala de a face ceva, si nu de aspiratii desarte de putere sau de grandomanii pur si simplu – ar evita sa-si asume functia de prim-ministru in care rolul n-ar fi de fapt altul decat acela de marioneta intr-un joc al altora.

  A inceput sa se vada si sa se simta ca guvernul roman, indiferent care ar fi acela, nu mai are parghii si instrumente sa implementeze strategii, oricat de minunate ar fi acestea, dupa ce el insusi ca institutie s-a autodeposedat de toate pozitiile nodale, strategice, din economie, instrainandu-le.

  Nu mai vorbim ca mai pe nimic! A inceput sa conteze ca Romania nu mai are banci proprii si nu se cunoaste in lume exemplul vreunei tari care sa se fi dezvoltat fara banci proprii, ci doar cu banci straine.

  A inceput sa se simta ca nu poti sa mergi inainte doar cu banci si companii de bodyguarzi – singurele care au prosperat in Romania ultimilor ani -, dar fara industrie si agricultura.”

  Asa e, frate, vrem banci romanesti, afara cu strainii. Adica vrem banci populare, adica distributism. Ha ha ha

  Pe timp de criza, bancile straine se imbogatesc: Bancile grecesti din Romania au facut profit in primul trimestru din 2010 cu japca ! cu acordul BNR! http://www.urbaniulian.ro/2010/06/01/bancile-grecesti-din-romania-au-facut-profit-in-primul-trimestru-din-2010-cu-japca-cu-acordul-bnr/

  http://www.ziare.com/federal-reserve/stiri-federal-reserve/bancile-americane-se-imbogatesc-pe-spatele-bancii-centrale-840826

 42. In 2008-2009, cand Mircea Platon vorbea de legatura dintre conservatorism si traditia vie, Mihail Neamtu il acuza de nostalgii dupa „numerus clausus”. Conform dlui Neamtu (versiunea 2008), conservatorismul e definit ca “pledând pentru dreptul la proprietate, libertatea individuala, economie de piata, anticomunism” (Idei in dialog, 2008). Dupa cum sublinia dl Platon, „definitia aceasta e tipic neoconservatoare, eliminând dimensiunea istorica a conservatorismului, transformându-l în simpla ideologie universalista, dezradacinata de elite organice, de cultura locului, de traditii socio-economice si de antropologia crestina” (http://www.archive.org/details/MasuraVremiiIndemnLaNormalitate).

  Astazi, in 2010, dl Neamtu vorbeste de conservatorism ca fundamentat pe legatura organica cu trecutul: „Or, nu exista individ fara comunitate si nici comunitate fara continuitate istorica. Cultura memoriei, devine, în aceste împrejurari, la fel de importanta ca limitarea intruziunilor etatiste asupra vietilor noastre private” (Revista 22, 2010).

  Care trecut, dl Neamtu, ala in care in Romania se impunea „numerus clausus”? (ca asa spuneati in 2008 ca e „Romania veche”).

  Dupa standardele dlui Tismaneanu, ce spune dl Neamtu astazi e fascism, ideologie „Blut und Boden”. Dar probabil ca, de cand au inceput sa vina bani „crestin-democrati” de la Fundatia Adenauer si de la Fundatia Hans Seidel din Germania, s-a dat liber si la „Blut und Boden”. S-a dat drumul la trecut. O lasam mai moale cu economismul si consumismul, pe care il proslaveam ca si „conservatorism” pana mai ieri, si ne reinventam in aparatori ai „memoriei”.

  Noroc ca unii dintre noi nu uita.

 43. Ar fi pacat sa treaca neobservata si ne-stoarsa pina la epuizare miza polemica din comentariile la acest post.
  Avem pe de o parte:
  1.ii sustinem tacit, cu rezerve, pe profesionistii, care imbratiseaza ideile distributiste, excluzind cu grija curvele oportuniste, desi s-ar putea sa avem surprize neplacute, constatind ca pina si astfel de initiative sint dirijate.
  2.nu sustinem nimic decit ce stim clar ca e in afara compromisului si nu intinam manifestul Romaniei profunde, cu nici o nadejde din afara, orizontala si o pastram mereu pe cea verticala, lucrind numai cu Dumnezeu si cu ai nostri.

  Mi-ar placea sa vad cum se articuleaza atitudinea fiecaruia pe cele doua directii.

  Din parte-mi cineva a observat practic si corect, ca pina si nemernicii(mai corect potentialii nemernici, potentialii oameni ai compromisului, nu cei deja compromisi), pot fi lamuriti ca stimularea productiei, localizarea, revizuirea politicii fiscale, legislatie revizuita in privinta asociatiilor si remunerarea corecta a muncii(norme de venit, om-valoare, nu om-marfa, forme de proprietate asupra muncii prestate), face bine si lor, le obtine „credit” local, cu acoperire reala, in valoare si productie si le poate obtine legitimitate si prosperitate.
  De ce nu?
  Fara insa a renunta la rezerve si la imperativul de a nu face compromisuri de nici un fel, ideologice, in privinta traditiei, a dimensiunii crestine. Distributismul se vrea transfigurator, nu revolutionar, sa improspateze, nu sa recladeasca din temelii, sa valorifice, nu sa valideze martial exemplare de „rasa pura”.
  Se vrea cuminte in aparenta si radical in simtire, se vrea apropiat omului, de orice fel, dar corect si nu unor abstractiuni periculoase, ideologice, minoritare, la moda.
  Vrea sa ia omul cu tot cu pacatul si sa ii arate lumina interioara a indreptarii si intoarcerii, nu lumini abstracte iluzorii ale progresului si „confortului” generat de consum isteric.
  Dimensiunea umana, personala a distributismului se masoara si in ingaduinta, in flexibilitate, fara a renunta o clipa la intoleranta fata de compromis si „totalitarismul” patrunderii cu asalt in vesnicie, prin actiuni concrete, reale, in istorie. Ceva diferit de moderatie si fermitate sau poate tocmai asta, dar nu la nivel declarativ, ci lucrat concret.
  Prin urmare, nu putem pune interdictie, de teama ca ne vor insela, cazind in aceeasi ispita ideologica, in care au cazut multi, de a confunda omul cu abstractiunea sau de a imbratisa abstractiunea(eroarea colectivista, de miscare ideologica, care din placerea desarta la nivel declarativ, ne face tovarasi de drum cu pramatii), fara a tine cont de om(eroarea globalista de a accepta homosexualii, desi putin le pasa de un om anume, homosexual, cu libera alegere ca noi toti). Amindoua nominaliste si eretice pentru ca desconsidera chipul lui Dumnezeu din om.
  Ca orice actiune, la nviel social si politic, e o miscare, in aceeasi masura in care religios, e un mod de viata firesc, iar personal, o deschidere, o intrupare.
  Numai sa ramine departe de ideologie, de revolutie si de purisme.

  • Si mai e ceva: monarhia. Proiectul e mai lung decat pare initial. La mijloc e Academia Romana, Casa Regala a Romaniei, Partidul Conservator din Marea Britanie, Phillip Blond.
   Sa nu uitam ca distributismul nu e chiar nesustinut din afara. In Marea Britanie distributistii sunt la putere. Marea Britanie nu e Bulgaria.
   Casa Regala a Romaniei, Casa Regala a Regatului Unit, David Cameron, Principele Nicolae (25 de ani!!!) = distributism.

   Politica romaneasca e in cadere libera; la fel economia. Cine mai are credibilitate azi in Romania? Ce politician, ce partid? Nimeni. Peste 6 luni nici macar nu mai zic care va fi efectul crizei in Romania. Au partidele politice vreun program post-criza? NU. Deci: adio politicianisme. Sa vina Regele!

  • Vestitorule … ma bucur sa citesc un astfel de comentariu pertinent pe acest blog excelent,si cred ca si Ilie si multi altii !
   As vrea numai sa-mi dai voie sa trimit „concluziile” tale excelente si altor prieteni ai mei.
   As fi putut sa o fac si fara acordul tau 🙂 dar vreau sa stii … ca nu esti singur prin aceasta tara :-)!

   Doamne ajuta !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s