Avem nevoie de schimbari radicale

Motto: „Spre înţelepciunea tradiţională a românului care a constat că îşi poate bate joc de orice şi va trăi mulţumit. […] Supravieţuim. Lunga noastră aclamaţie în jurul capacităţii istorice de rezistenţă şi boicot în munţi, păduri etc, nu ascunde nimic altceva. Trăiesc sau nu? Am casă şi masă? Mai lăsaţi-mă în pace cu nemţii voştri. Habar n-au ce-i viaţa! Pînă la urmă toţi ajungem în groapă! La viermi. Şi eu, şi Becali, şi Mitică şi Kant. De acolo nu s-a întors nimeni. Isus? Cu el, e bine să te pui bine. Să-ţi faci cruci şi alte alea. De asta s-a inventat ortodoxia. Aşa am prins şi aşa se cade. Vom trăi mai departe. Aşa.” – TRU, 10 mai 2008.

1. Cauze ascunse

Citind acest material in care varul primar al dlui Emil Boc – dl Emil Boc insusi un comunist model care scria ode comuniste in „Faclia”, popa prostul Teodor Boc, neaga rezistenta anticomunista din Romania, mi-am adus aminte de cartile lui TRU, o colectie scrisa parca de ginta popilor prosti veri primari cu Emil Boc-poc-poc-poc din Republica Socialista Romania. In absolut toate cartile lui TRU, editate / reeditate si mult prea mult mediatizate de presa si editura Humanitas, se bate apa in piua pe ideea ca in Romania nu a existat rezistenta anticomunista si ca ortodoxia e vinovata de masacrul comunist. E normal ca autorul acestor carti paranormale sa scrie asa ceva de vreme ce el insusi a fost comunist in regimul Ceausescu, de vreme ce el insusi a avut parinti spalati pe creiere care au slujit regimul comunist.

Trebuie sa recunosc ca am fost un mare admirator al lui TRU, ii citeam cartile cu mare sete de cunoastere pana cand era gata-gata sa ma tampesc de-a binelea. Noroc ca m-am trezit la timp.

Din biografia lui TRU aflam ca pleaca din Romania in 1988 si se stabileste la Londra ca urmare a atacurilor sale la adresa regimului ceausist. E sinistru! Toti trotkistii din Romania criticau ceausismul, nu comunismul! Dl. Neamtu insusi a recunoscut asta la Wilson Institute cand a spus ca In 1988, Romanian poet Mircea Dinescu took a public stance (in Moscow) in support of Gorbachev’s reforms and criticized Ceausescu’s cult of personality and lack of respect for human rights at home.” Si toata lumea mai stie azi ca reformele lui Gorbaciov au fost facute pentru a intari socialismul, nu pentru a-l inlatura.

TRU lucreaza apoi 16 ani la oficina propagandistica a trotkismului, BBC, si e dat afara, ne spune TRU, ca urmare a presiunilor politice:

Au fost presiuni politice dinspre administratia Nastase. La BBC, la nivel de varf, s-au facut presiuni pentru eliminarea mea. Bineinteles, n-am sa pot dovedi scriptic niciodata, nimeni nu va recunoaste. Dar eu stiu ce stiu si spun asta.

Foarte bine, nici noi nu putem sa dovedim scriptic – cel putin deocamdata; istoria nu iarta niciodata –  daca TRU a plecat la BBC in 1988 cu mandat direct din partea Moscovei. Dar putem observa asta din ce scrie TRU. Iar scrisul sau e atat de inconsecvent incat miroase de la o posta a trotkism. Iar daca mai punem in calcul, din ceea ce se stie ca a fost comunismul, si faptul ca in 1988 nu puteai sa pleci ORICUM din Romania, sa pleci de capul tau, iar TRU pleaca DIRECT la BBC in anul 1988, e clar ca ceva necurat s-a intamplat si cu TRU al nostru. In comunism nu puteai sa pleci din Romania decat fie ILEGAL, sa fugi de capul tau si pe riscul tau – sa risti pe viata ta -, fie cu mandat de la Moscova.

Cine a plecat ILEGAL (fara mandat de la Moscova) din Romania pe vremea comunismului a luat-o de la zero in Occident, nu a lucrat in institutii ultracunoscute precum e BBC.

Ideea pe care o va imbratisa „elita intelectuala” in urmatoarea perioada nu e deloc noua: vechea idee comunista / liberala a lui Trotki / Lenin consacrata intr-un articol ce trebuia sa apara in Pravda, ziarul bolsevic fondat de Trotki in 1910, despre Statele Unite ale Europei in care scria despre necesitatea „unirii” tuturor popoarelor in cadrul „Federatiei Sovietice Mondiale” (azi i se spune global governance„. vezi „profetiile” profesorului trotkist Nicholas Boyle de la Cambridge) sub presiunea proletariatului corporatist, astfel fiind posibila disparitia statele-natiune (vezi Trotki – eternul radical, D. Volkogonov, p. 216-225).

Acest deziderat bolsevic a fost pregatit cu mult tact de catre „intelectualii” lui Basescu. Pentru „intelectuali” poporul roman e vinovat de crimele comunismului cat si de situatia actuala de criza / coruptie, singurii curati fiind „intelectualii”. Nu conteaza ca Basescu a facut parte din gasca lui Ion Iliescu in anii ’90 si ca nu e nicidecum vreun politician democrat. Ceea ce conteaza e ca Basescu sa minta, sa spuna la TV ca a intrat in politica dupa 1992. Insa ce facem cu CV-ul presedintelui care spune altceva: Basescu e FSN-ist.

• In 1976 a absolvit Institutul de Marina „Mircea cel Batran”, Facultatea de Navigatie, Sectia Comerciala
• In 1995 a absolvit Cursurile Avansate de Management in Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al acestui stat
Activitatea profesionala:
• 1976-1981 # Ofiter Maritim gradele III, II si I, pe nave de mare tonaj la NAVROM Constanta
• 1981-1987 # Capitan de Cursa Lunga, Comandant al navelor: ARGES, CRISANA si BIRUINTA – Nava Amiral a Flotei Comerciale Romane
• 1987-1989 # Sef al Agentiei NAVROM din Anvers
1989-1990 # Director General al Inspectoratului de Stat al Navigatiei Civile din Ministerul Transporturilor
1990-1991 # Subsecretar de Stat – Seful Departamentului Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor
1991-1992 # Ministru in Guvernele Roman si Stolojan, Ministerul Transporturilor

2.  Efecte si rezultate

Viata publica din Romania e la fel de sufocanta ca pe vremea cand domnea partidul-stat. Azi nu mai avem partidul-stat (PCR), dar avem partidele-stat. Inainte de 1989 nu te puteai angaja, nu puteai sa iti pastrezi locul de munca nicaieri daca nu faceai propaganda partidului-stat; azi nu te poti angaja si nu iti poti pastra locul de munca in unele domenii publice si private (in majoritatea lor) daca nu faci propaganda unui partid din asa numitul Parlament al Romaniei.

Cunosc oameni care lucreaza in mari intreprinderi „privatizare” dupa 1989 si, desi nu lucreaza la stat, sunt obligati in campaniile electorale de catre directori sa completeze liste intregi cu nume si serii de buletine pentru partidul care are mai multe „parghii” de influenta pe langa respectiva intreprindere „privatizata”, indiferent ca acest partid e PSD, PNL sau PDL. Cine nu gaseste suficienti oameni dispusi sa voteze si sa intre in respectivul partid, e concediat. Daca asa ceva se intampla in mediul „privatizat”, va dati seama care e situatia in mediul institutiilor de stat.

In Romania nu te mai poti misca nicaieri daca nu faci campanie electorala partidului care e la putere sau care urmeaza sa fie la putere. Daca ai ghinionul sa lucrazi in invatamant si vrei sa iti dai examenul de grad, trebuie „sa stii” ce rol sa iti asumi „la inspectorat” ca sa poti sa treci mai departe. Intr-un asemenea sistem nu pot promova decat anormalii in invatamantul romanesc.

Nu exista democratie, performanta si cooperare locala acolo unde depolitizarea functiilor publice nu se doreste. Si aceasta bomba cu ceas care distruge unitatea comunitatilor locale e rezultatul luptei pentru putere care se da in peisajul politic de la noi. Nu justitia ii intereseaza, ci puterea.

Se impune, asadar, sa renuntam la ideea ca un partid politic poate scoate Romania din situatia actuala; cu atat mai mult un politician.

Reclame

11 răspunsuri la „Avem nevoie de schimbari radicale

 1. Si daca baietii sunt deja „acolo”? Daca i-au luat-o inainte lui Calin Georgescu?
  Iata ce spune Baconsky:

  „V-aţi întors recent de la Washington, unde aţi pregătit terenul pentru o vizită prezidenţială. Când ar putea avea loc?

  T.B. Anul acesta, când se împlinesc 130 de ani de relaţii româno-americane

  Ce ar putea obţine România de la această vizită, mai cu seamă că ea vine după ce Bucureştiul a primit găzduirea scutului anti-rachetă cu braţele deschise?

  T.B.: Investiţii economice. Avem pe harta ţării investiţii mari: Uzinele Ford, Microsoft, Oracle şi alte companii importante. Sperăm să vină şi altele, încurajate de statutul nostru de membru NATO şi UE, de mediul prietenos oferit prin taxa unică de 16 la sută. Sperăm ca investitorii americani să considere România drept o rampă de lansare a propriilor interese în vecinătatea estică.

  Speranţele dvs. se bazează pe informaţiile primite la Washington?

  T.B.: În sumarul discuţiilor cu dna Clinton a intrat şi rugă­mintea ca Departamentul de Stat să transmită în mediile de afaceri un semnal pozitiv în acest sens. E adevărat că SUA au o administraţie federală destul de complexă, dar şi o economie liberă. Cu toate acestea, ştim că peste tot există un canal de comunicare între politică şi mediul de afaceri.”

  http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/romania-in-imbratisarea-rusia-sua-190161.html

  El negociaza la Washington si voi stati pe bloguri.

 2. Pingback: Avem nevoie de schimbari radicale·

 3. Basescu: „E timpul să vă dezlipiţi de mine, eu nu mai candidez. Căutaţi-vă alţi lideri, gândiţi-vă la era post-Băsescu şi chiar post-Boc”. http://www.gandul.info/news/presedintele-i-a-luat-la-sentiment-pe-parlamentarii-pdl-remanierea-amanata-pana-in-septembrie-plus-sfaturile-pentru-era-post-basescu-si-noile-reprosuri-pentru-tripleta-bvb-6433999

  Tudor Calin Zarojanu: „Poate n-o vom vedea în timpul vieţii noastre, dar mai devreme sau mai târziu se va întâmpla. E logic şi e de dorit. Da, se poate democraţie fără partide şi politică fără politicieni. O spune, de altfel, un membru al Academiei, profesorul Dumitru Dobrescu, medic şi farmacolog, alopat şi homeopat, creator de medicamente, dar înainte de toate gânditor. În cartea „Întoarcerea la natură”, el face o analogie între organismul uman şi cel social, cu neîncetate recursuri la filozofie şi religie. Iar concluzia – una dintre ele – este că trebuie să renunţăm la partidele politice.

  Şi cine va conduce, cine ne va reprezenta interesele, cine va lua decizii!? Simplu: o clasă de administratori ai treburilor publice, aleşi nominal pentru probleme punctuale. Nimeni nu trebuie să se mai priceapă la toate.” http://www.adevarul.ro/tudor_calin_zarojanu-comentarii/Fara_partide_7_282041796.html

  Da, urmeaza Baconski presedinte al partidului si poate candidat la presedintia Romaniei. In PDL se pregatesc sa intre toti intelectualii. Si ce va fi? Aceeasi economie coloniala? Sa fie. Nu se intampla acum, se intampla in urmatorii 10 ani. Cel mult 10 ani mai rezista actualul sistem. Cu cat se face rocada mai repede, cu atat mai bine pentru societate. Cu cat se amana rocada, cu atat dezastrul va fi mai mare pentru societate.

 4. În CV-ul prezentat s-a strecurat aceeaşi eroare (voită sau nu) pe care am remarcat-o şi în blogul lui Cepeca:
  – Băsescu a fost secretar de stat până la instalarea primului guvern legitim Roman (inie 1990)
  – din iunie 1990 Băsescu este MINISTRU la Transporturi.
  – în iarna dintre 1990-1991 sau primăvara lui 1991 îşi prezintă demisia împreună cu Stolojan şi cu ministrul Protecţiei sociale (am uitat numele) în urma grevei CFR-iştilor. Demisia nu este acceptată
  – în septembrie 1991 guvernul Roman este demis şi urmează guvernul Stolojan în care, din ce-mi amintesc, Băsescu nu mai este ministru – el făcând parte din aripa FSN ce a rămas cu Roman. Aripa Iliescu va deveni PDSR (Partidul Democraţiei Sociale după o scurtă perioadă în care s-a numit FDSR – Frontul Democraţiei Sociale din România)
  Urmaşul politic legal şi direct al FSN este acualul PDL. Prin urmare este şi responsabilul politic pentru mineriade.
  Ce să-i facem! Este tactica bolşevică prin care TRECUTUL devin imposibil de prezis.

 5. Nu mai inteleg nimic. Parca ni s-a explicat ca „guvern de profesionisti” nu inseamna guvern de tehnocrati. Hurduzeu, un sustinator al lui Calin Georgescu, scria ca „profesionistii” nu sunt acelasi lucru cu „tehnocratii”.
  Acum vad ca Parvulescu, vechi mercenar al „societatii civile”, e si el cu Georgescu. Si vad ca da ca sigur ca vom avea un „guvern de tehnocrati” pus de Basescu:

  „Opoziţia nu va mai avea timp să elaboreze o nouă moţiune de cenzură deoarece, în toamnă, Băsescu şi PDL vor schimba total formula guvernamentală, vor cere un vot de învestitură în Parlament, tocmai pentru a scăpa de putere, şi la Palatul Victoria va fi instalat „un micuţ guvern de tehnocraţi”, prevede preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, Cristian Pîrvulescu.

  Preşedintele Pro Democraţia a declarat pentru Inpolitics că „PDL a pierdut foarte mult deja, chiar mai mult decât îţi permite, în ochii electoratului, iar PSD şi PNL nu vor sub nicio formă să îşi asume actul guvernării”. Cristian Pîrvulescu spune că motivaţia este simplă: cele două partide pot pierde imediat ceea ce au câştigat.

  „Dacă PDL rămâne la guvernare, ar fi vorba despre un act sinucigaş. Eu cred că opoziţia nu va mai avea timp să depună, în toamnă, o moţiune de cenzură. De ce? Fiindcă tot în toamnă, Traian Băsescu va dispune schimbarea totală a Cabinetului şi, sunt convins, va cere un vot de învestitură în Parlament. De asemenea, PDL va avea grijă ca acest Guvern să cadă în Parlament. Locul lui Emil Boc va fi luat, apoi, la Palatul Victoria, de un guvern micuţ de tehnocraţi. Acest guvern suplu va avea rolul de a organiza alegerile viitoare. Cred că aşa ceva ne rezervă viitorul şi, totodată, este cea mai comodă alternativă pentru întreaga clasă politică”, susţine Cristian Pîrvulescu.”

  http://cotidianul.ro/117780-Cristian_Pirvulescu_vede_din_toamna_un_guvern_de_tehnocrati

  Mie mi se pare ca singurul lucru „sustenabil” e Basescu si securistii care ne conduc. Se schimba, se intorc, se sucesc, se primenesc si tot ei sunt. Rotatia cadrelor. Astea sunt „schimbarile radicale”? Tzeapa!

 6. Donkeypapu: „…TRECUTUL devin imposibil de prezis.”
  Trecand cu vederea dezacordul, nu inteleg sensul logic al afirmatiei referitoare la predictia trecutului.

 7. Va suna cunoscut??:
  „Whatever the exact date, all the threads will come together, geopolitically and domestically, and the world will change. It will be a new era, just as capitalism was a new era after aristocracy, and the Dark Ages followed the era of the Roman Empire. Each era has its own structure, its own economics, its own social forms, and its own mythology. These things must relate to one another coherently, and their nature follows from the fundamental power relationships and economic circumstances of the system.

  In our post-2012 world, we have for the first time one centralized global government, and one ruling elite clique, a kind of extended royal family, the lords of finance. As we can see with the IMF, WHO, and the WTO, and the other pieces of the embryonic world government, the institutions of governance will make no pretensions about popular representation or democratic responsiveness. Rule will be by means of autocratic global bureaucracies, who take their marching orders from the royal family. This model has already been operating for some time, within its various spheres of influence, as with the restructuring programs forced on the third world, as a condition for getting financing. …
  In the post-2012 world, democracy and national sovereignty will be demonized. This will be very important, in getting people to accept totalitarian rule, and the mythology will contain much that is true…
  In those terrible dark days, before the blessed unification of humanity, anarchy reigned in the world. One nation would attack another, no better than predators in the wild. Nations had no coherent policies; voters would swing from one party to another, keeping governments always in transition and confusion. How did they ever think that masses of semi-educated people could govern themselves, and run a complex society? Democracy was an ill-conceived experiment that led only to corruption and chaotic governance. How lucky we are to be in this well-ordered world, where humanity has finally grown up, and those with the best expertise make the decisions.

  The economics of non-growth are radically different than capitalist economics. The unit of exchange is likely to be a carbon credit, entitling you to consume the equivalent of one kilogram of fuel. Everything will have a carbon value, allegedly based on how much energy it took to produce it and transport it to market. ‘Green consciousness’ will be a primary ethic, conditioned early into children. Getting by with less is a virtue; using energy is anti-social; austerity is a responsible and necessary condition.” Prognosis 2012: Towards a New World Social Order
  by Richard K. Moore

 8. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1287271/World-plunged-crisis-2014-Cambridge-expert-predicts-Doomsday.html

  Moore descrie planul ocult.

  http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=war-of-the-machines

  Schimbarile la care ma refer eu sunt opusul a ceea ce descrie Moore, sunt revenirea la normalitate si ocolirea ororilor noii ordini. Numai ca unii nu pricep si vad numai ororile de la orizont fara sa puna piciorul in prag si sa se opuna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s