Natiune fara stat, esti in aer!

Domnul Traian Ungureanu nu percepe realitatea. Cum ar spune dl Plesu: „organul necesar cunoasterii ii e amputat”. Chiar asa!

In postarea dlui TRU e o mare greseala: Curtea Constitutionala a distrus economia Romaniei aruncand-o in anarhie. Sunt doua obiectii mari la aceasta aberatie:

1. Mai devreme sau mai tarziu taxele tot sareau in aer.
2. Moralitatea in economie nu are nimic de-a face cu oligopolul privat.

Sa nu dam vina pe Curtea Constitutionala! Decizia de a mari taxele pe fondul neconstitutionalitatii taierii pensilor nu a facut decat sa grabeasca punctul culminant al colapsului economic in care ne aflam, nu sa-l genereze. Si, din acest punct de vedere, CC a procedat corect. Care e diferenta dintre a mari taxele acum si a le mari in 2011? Niciuna.

L-ati vazut aseara pe Vladescu? Curgeau apele de pe el cand a fost intrebat ce se poate inampla acum in Romania. Mi-a placut de Adrian Vasilescu de la BNR, omul a fost franc: Euro ar putea sa depaseasca 6 lei. In primavara anului trecut, in martie, cand Euro ajunsese aproape de 4,5 lei, analistii de la Economist Intelligence Unit estimau ca Romania se afla printre cele mai expuse tari europene la riscul de proteste sociale puternice si spontane, fara legaturi cu sindicatele. Imaginati-va singuri ce se va intampla daca Euro ajunge la 6 lei. Revolutie, lovitura de stat, haos, orice e posibil.

Nu uitati ce a scris profesorul Paul Gottfried:

În final, existã o singurã virtute caracteristicã tuturor oamenilor de dreapta adevãrati: combinatia dintre pesimismul pe termen scurt si optimismul pe termen lung. Nicio ordine socialã nu poate rezista mai mult de câteva secole, iar ascensiunea si decãderea civilizatiilor nu pot fi stopate prin propagandã, oricât de generoase ar fi finantãrile din partea fundatiilor.

Pe termen scurt e clar ca vom trece prin cel mai mare soc economic din istoria Romaniei. Catastrofa nu ne poate ocoli tocmai pe noi, „o tara bananiera de top care nici banane nu produce” (Ilie Serbanescu), cu o clasa mijlocie de 5% din populatie. S-o spun pe bune acum ca sa priceapa TRU: ne vom „greciza” mai greceste decat grecii, iar pe termen lung, regizorii distributisti vor regiza mai regeste decat regii.

Pe scurt despre ce este vorba.

Noi nu am avut libertate economica; am avut ceva mai mult decat libertate economica: am avut anarhie economica in ultimii 20 de ani. In Romania nu s-a investit capital strain: s-a colonizat, s-a parazitat, s-a secat, s-a mituit si s-a jefuit cu ajutorul capitalului strain. Coruptiei nationale i s-a adaugat coruptia corporatista; birocratiei de stat i s-a adaugat birocratia privata si amandoua au profitat, si-au maximizat profitul una pe spatele celeilalte. Nicaieri in lumea occidentala nu o sa intalniti atatea Mall-uri, hipermarketuri, banci straine si dealeri auto pe kilometru patrat ca in Bucuresti. Capitalul strain nu numai ca a cumparat politicieni in Romania: a cumparat partide. Toate partidele. Rezultatul? Un iad economic si social din care nu mai putem iesi decat prin reglementari drastice pe termen lung.

Capitalul strain nu a cunoscut domnia legii in aceasta tara. E vremea sa o cunoasca; e vremea sa se respecte si la noi domnia legii asa cum se respecta in Occident.

Dl Basescu spune acum ca romanii trebuie sa invete sa consume cat produc. Eu zic sa ii dam dreptate macar in ultimul ceas marinarului.

In consecinta, pentru refacerea economiei si pentru imblanzirea consumului fara acoperire in productie, urmatorul guvern va trebui sa interzica construirea Mall-urilor, hipermarketurilor, bancilor straine, dealerilor auto pe o durata de 20 de ani de aici inainte. Deasemenea, aceasta masura va trebui corelata cu mutarea hipermarketurilor / Mall-urilor existente in afara oraselor la 10 km. In acest fel producatorii locali vor avea piata de desfacere si se va consuma cat vor fi capabili acesti producatori sa produca. Anarhia pietei va fi astfel inlocuita de piata libera. Dar nu numai piata libera va avea de castigat de aici, dar si mediul inconjurator, infrastructura oraselor, aerisirea bulevardelor prin eliminarea aglomeratiei de masini si oameni.

Sectorul bancar de asemenea va trebui reglementat prin taxare dura, mai ales ca toate bancile de la noi sunt tot „investitii straine”; adica jaf organizat. Pe timpul crizei clasa de mijloc s-a diminuat, iar bancherii camatari si miliardarii in dolari s-au inmultit la modul nesimtit.

Nu statul social (marxismul de stanga) si statul minimal (marxismul de dreapta) trebuie repuse in drepturi, ci statul roman trebuie repus in drepturi. Statul social si statul minimal sunt doua aberatii ideologice, nascocirile intelectualului dezaxat, dezastrele care ne-au adus unde suntem azi.

De ce nu avem capital national in Romania si avem numai capital strain? Pentru ca nu avem un stat roman in Romania. Anarhia economica corporatista acceptata de catre toate guvernarile post-comuniste isi atinge acum apogeul: vom avea anarhie sociala. Pe termen scurt prevad prabusirea, catastrofa; pe termen lung prevad renasterea. Natiune fara stat, esti in aer!

–––––

Reclame

25 de răspunsuri la „Natiune fara stat, esti in aer!

 1. Iar pe termen mediuprevad o tzeapa. Numita „economia civica”. S-ar parea ca noii „distributisti” sunt recrutati cu totii din zona Comecon. Ia uite ce scria vajnicul domn Vasilescu:

  „”… Este semnificativ că, încă din aceste prime zile ale vacanţei, numeroase oraşe şi sate ale Uniunii Sovietice sînt dominate de cîntecele studenţilor-brigadieri. La Moskova, la Tbilisi, la Krasnodar, la Leningrad, în fabrici şi pe şantiere, se desfăşoară o noua sesiune studenţească de examene – sesiunea muncii, a hărniciei.

  «Creditul moral» – atitudinea de încredere şi respect, grija pe care întregul popor sovietic o manifestă faţă de studenţime – îşi găseşte justificarea şi în această participare a tineretului universitar la munca practică de construire a societăţii comuniste.”

  („Semestrul III sau vacanţa studenţilor sovietici”, Adrian Vasilescu, „Viaţa Studenţească”, nr. 26-27, 22 iulie 1970, p. 26)

  http://cotidianul.ro/117902-Adrian_Vasilescu_Studentii_sovietici_in_sesiunea_muncii_a_harniciei

 2. „S-o spun pe bune acum ca sa priceapa TRU: ne vom “greciza” mai greceste decat grecii, iar pe termen lung, regizorii distributisti vor regiza mai regeste decat regii.” De unde le scoti? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 3. Se vede ca s-a produs o ruptura in „a treia forta”. Sa fie oare din „orgoliul” domnului Mircea Platon sau din indepartarea de Adevar a „miscarii” si cochetarea cu „cei din lume” din nerabdarea de a vedea odata distributismul „in-trupat”?
  Dincolo de pozitia fiecaruia fata de Adevar, realitatea ramine fara echivoc: daca „solutiile” distributiste pot fi indoielnice sau pot trece prin compromisuri, legatura „personalista” cu Dumnezeu cunoaste o singura masura(si aceea nu e a individului, ci a persoanei). Este prea limpede ca exemplul personal, daca e „acordat” lui Dumnezeu, risipeste orice urma de indoiala, pe cind actiunea in istorie, poate usor trece de le exemplu personal, la „mai trebuie sa facem si concesii”. Macar cit se trece puntea. Problema e ca puntea e sprea neant sau personal spre osinda. Imparatia nu cunoaste punte, pentru ca este aici si acum, in noi. Numai sa vrem.
  Cine zice ca nu se poate intrupa cooperatia si distributismul, chiar si fara validare oficiala sau fara rezultate la nivel global? Pina la urma comunitatea liturgica reala, permanenta, dincolo de diferentele omenesti, tine de prezenta Duhului Sfint, iar noi sintem cei care ne alegem, liberi…prioritatile.
  Ce strineste de fapt indoiala: un „legionar”, nebun, intransigent care nu face nici un compromis, din principiu, o mentalitate de grota, asociala, anacronica si fundamentalista, sau cel care cu flexibilitate, „intuieste” oportunitati si se insoteste, macar acolo unde exista asemanari, propavaduind in continuare ne-mincinos masura autentica a Adevarului?
  Intr-un caz exista o certitudine: domle’ asta e nebun, dar tradator nu se pune problema. In celalalt: domle’ asta e de bun simt, cinstit, dar e cam suspect ca umbla pe linga Arcor, politicieni si alte entitati incerte.

 4. Si calin georgescu (plus ovidiu hurduzeu) si baconsky (plus gruparea „reformata” din pdl) actioneaza avand ca document de referinta documentul UE „Europa 2020”. Probabil ca din aceasta unire in cuget va iesi unirea in simtiri.

 5. Aloooo, s-a dat drumul la ghena? bai mucosilor, hai mai usor cu calificarile, ok?

  Karenine, tu ai scris pe blogul asta ca distributismul e noul apartheid.

  Deci lasa maninipularea cum ca tu esti de partea lui Platon ca puti de la o posta a ronceanism, neolib, globalism, etc.

  Esti de partea lui Platon cat timp Platon da in Volodea, dar pe partea economica esti globalist.

  Pt restul mucosilor: nu mai faceti diferente intre dl Platon si dl Hurduzeu ca sunteti niste pierde vara toti. Fiecare e distributist si lupta pt Romania, asa cum poate fiecare. Deci mai usor gargara, nemernicilor.

  V-a pus Volodea sa palaliti p-aci? Neamtu ce spune, va da o sampanie ca gata, s-a „compromis” a treia forta, ai?! „S-a infiltrat” distributismul, ai?

  Bagati capurile la cutie si mai usor cu calificarile.

  Dl Hurduzeu incearca sa aduca distributismul in Romania cu Calin Georgescu. Dl Platon incearca la fel, dar nu are incredere in aceasta varianta aleasa da dl Hurduzeu. Ok. Restul nu va intereseaza si ganditi mai bine inainte sa va dati cu parerea.

  Pentru simplul cititor de presa si pentru un om care sustine distributismul nu trebuie sa se scindeze acum si sa fie pro-Platon si anti-Hurduzeu sau pro-Hurduzeu si anti-Platon.

  Nu fiti atat de prosti. Mai ales cei care nu sunt pusi sa faca comentarii, nu intrati in capcana asta intinsa de „karenin” si alti neoliberali ronceanisti pusi sa stea toata ziua pe forumuri si sa bage intrigi.

  Cine stie, poate dl Platon s-a certat cu dl Hurduzeu, sau poate nu. N-avem de unde sa stim. Cert e ca amandoi au acelasi tel: distributismul in Romania. Si asta conteaza cel mai mult. Restul conteaza mai putin.

  Important e distributismul si cei care sunt la originea distributismulu i in Romania: Hurduzeu si Platon. Restul nu conteaza deloc. Chiar daca poate dl Platon se inseala, mai tarziu ne vom bucura impreuna cand o sa vedem ca in Romania functioneaza distributismul. Sau chiar daca dl Hurduzeu se inseala, mai tarziu ne vom bucura impreuna cand o sa vedem ca distributismul functioneaza.

  Totul se face in pasi mici, mai ales in Romania. O lupta cat de mica castigata astazi, maine poate sa insemne decisiv in castigarea bataliei.

  Nu s-a intamplat nimic. Ganditi aceasta neincredere a dlui Platon in Calin Georgescu ca pe o ramificatie a distributismulu i: se lupta pe mai multe fronturi pentru aceeasi cauza. Nu conteaza ce front va aduce mai multe impliniri cauzei comune, conteaza doar cauza comuna.

  Nu fiti prosti, fiti intelepti!

  • He,he,he !
   Distributistii nu au nevoie de ideologi asa ca ai …dreptate !
   Dar ce bucurie !?!! …nu mai e Platon …s-a rupt de Hurduzeu, s-a certat cu Tarziu etc.,etc.
   Si? care e problema ?
   Le ceri sa fie intelepti? Esti simpatic 🙂
   Pai astia sunt oricum gik-contra la orice, asa ca nu mai pierde timpul cu prostovani.
   Noi am inteles mesajul lui Mircea : Sunt unii care „s-au vopsit distributisti” acum si mi-e scarba sa si vorbesc cu ei. Este un sentiment perfect uman, ceea ce demonstreaza o anumita sensibilitate a lui Mircea. Trebuie sa i-o respectam si atat.
   Ovidiu trebuie respectat si el pentru munca pe care o face si asa toti care o fac cu buna credinta.
   Restul …sa fie fericiti ! Lasa-i sa dea din coada 🙂
   Chiar si tzapu’ daca maine promoveaza distributismul si o face corect poate fi acceptat, asa secretar PCR cum a fost.
   Noi credem in indreptarea oamenilor !
   Eu as zice …fiti fericiti , daca asta va face fericiti !
   Fiti intelepti suna a …sa traitzi bine, sper sa nu te superi 🙂

  • @Distributistu
   ” Nu conteaza ce front va aduce mai multe impliniri cauzei comune, conteaza doar cauza comuna”

   Altfel spus: nu omul conteaza, ci cauza. Nu e flagranta contradictia, mai ales cind e vorba de distributism? Nu omul trebuie restaurat, ci cauza pusa in aplicare?
   Sau trebuie Imparatia pusa intr-o forma temporala aici, in loc de a gati calea catre Ea?
   Daca in „cauza comuna”, accentul ar cadea pe oamenii intelesi ca unici si liberi si pe comuna in sens de comunitate bazata pe solidaritate si pe scopuri transcendente, ar fi bine, dar ma tem ca se intelege diferit. Ca si cu adevarata autoritate, care capata sens numai daca vegheaza libertatea, o propune si nu o impune(dupa un tipar), tot asa „cauza” nu are legitimitate, decit daca lupta impotriva oricarei cauze(ideologii) mai presus de om(absenta oricarei grile filtrante intre Dumnezeu si om). Ca altfel chiar se alege praful de distributism si se duce..dracu’, omul.
   Ce vine bun, sa vina de la sine, prin lucrarea fiecaruia, nu fortat. Normal ca e bine sa vestesti tuturor cele facute uitate sau tainuite, dar daca pentru a face asta e nevoie de sponsorizare si prin asta te „atingi” de anumite interese e riscant.
   Si totusi: cauza e mai importanta decit omul, pentru ca la modul fanatic, preusupunem ca numai prin ea omul devine liber si prosper? Asta e atitudine ideologica. Fanatismul nu e rau, ideologia da. A fi pro unul sau contra altul e la fel de rau, dar a trage semnale de alarma si a trage de mineca nu.
   Daca nu e cazul penrtu Hurduzeu de vreun compromis, atunci putem fi linistiti. Nu cred ca se supara sa vada ca exista rezerve, mai ales daca se stie deasupra lor.
   Poate chiar ii sint spre intarire.
   Au dreptate cei care ii critica pe legionari pentru fanatismul cauzei, care duce pina la „necesitatea” justitiei radicale, dar au dreptate si cei care ii apreciaza pentru ca au incercat sa recupereze omul, „omul nou” in sensul de metanoietic si omul de caracter si onoare, care ramine fanatic in fuga de compromis si in critica imposturii.
   In a doua varianta de fanatism, clar nu apare suspiciunea tradarii, pe cind in atitudinile fanatice(globaliste, comuniste si speram nu si distributiste), dar si in cele ferme si moderate ale democratiei umaniste, aceasta suspiciune variaza de la posibilitate la certitudine.

   PS. Apropo de cooperatie, de ce nu pomeneste nimeni nimic de cooperativele legionare? Riscam sa pierdem sustinerea elitelor si potentialilor colaboratori democrati sau ne temem sa nu fie banuit distributismul de extremism?

 6. Si pentru ca multi de pe aici tot citeaza (parca asta ar fi cel mai important si nu aplicarea in fapt) din cele Sfinte, iata si de la „1” niste … fapte :”Fiinca desi sunt liber fata de toti, rob tuturor m-am facut, pentru ca pe cei mai multi sa-i dobandesc. Cu iudeii ca un iudeu am fost ca sa-i dobandesc pe iudei. Cu cei de sub lege,ca unul de sub lege, desi eu nu sunt sub lege, ca sa-i dobandesc pe cei de sub lege.Cu cei ce nu au legea, ca unul ce nu are legea desi nu sunt fara lege in fata lui Dumnezeu, ci intru legea lui Hristos, ca sa-i dobandesc pe cei ce nu au legea. Slab m-am facut cu cei slabi, ca sa-i dobandesc pe cei slabi. Tuturor toate m-am facut, pentru ca-n orice chip sa-i mantuiesc pe unii.Dar pe toate de dragul Evangheliei le fac ca sa-i fiu partas”.
  Asa ca mai lasati falsele dileme (astea parca sunt niste reviste de elite :-))si bagati la cap : DISTRIBUTISMUL VINE SI AICI CHIAR SI FARA PLATON SAU HURDUZEU !
  CREDETI VOI CA GRECIA S-A RUPT IN DOUA DIN CAUZA CA PARINTII PAISIE SI PORFIRIE NU S-AU INTELES IN PRIVINTA PASAPOARTELOR BIOMETRICE ? SI AU FOST COMPLET ANTAGONISTI IN CEEA CE AU PROPOVADUIT ! DAR AMANDOI AU SPUS : BISERICA NU POATE GRESI ! SI BISERICA SUNTEM SI NOI, MIRENII NU NUMAI CLERICII!
  Asa ca …”ciocu’ mic” prostalailor, suntem mai tari ca voi si la …citate, ca de fapte nu mai vorbim, vigilenti virtuali ce sunteti 🙂
  Sunteti caraghiosi si jalnici !

 7. Biserica nu este deasupra greselii, tot asa cum biserica este si trecatoare, in forma ei temporala istorica. In acelasi sens singura autoritate a bisericii este aceea de a veghea libertatea tuturor celor care alcatuiesc trupul bisericii si de a calauzi aceasta libertate spre scopul ei, evident nu cu forta, ci marturisind.
  Foarte frumos sa te faci ca iudeii, ca sa-i dobindesti, nu in scop personal, ci pentru slava lui Dumnezeu, dar ce te faci daca „iudeul” are si el un plan similar cu tine. Intrucit distributismul se vre o „miscare” personalista, nu conteaza ce intreprinde, pentru ca nu conteaza decit ce este la nivelul ierbii. Unele reusesc, altele nu, macar sa fie cunoscuta alternativa. Nu fortata.
  Si de ce atitea spune la gura?
  Spunea un sfint parinte ca daca se pune problema sa alegi, din punct de vedere al libertatii, asta se datoreaza tocmai caderii, pentru ca omul care a devenit cu adevarat liber, pentru ca Adevarul l-a eliberat, nu mai alege, ci merge, cu necesitate, unde il poarta aceea libertate. Practic libertatea este ceva care initial este „contrinsa” sa alega si odata ce a ales, dispare, tocmai pentru ca devine libertate in sens autentic. Exact ca a lui Dumnezeu care nu e liber…e necesar. El prin el insusi, noi, tot prin el.
  In acest sens orice „solutie” este o minciuna, pentru ca omul liber nu are nevoie si nici nu cauta solutii, pentru ca el deja face. La nivelul asta totul e discutabil si singura masura este categoric personala, anume daca faci din interes sau sincer ceea ce faci. Dar asta e doar blindetea porumbelului, adica exact invers de cum se crede. Iar inteligenta sarpelui este discermanintul si grija permanenta de a veghea sa nu ti se compromita si arunce la porci blindetea.
  Evident asa cum e totul discutabil la nivel personal, tot asa este si inutil.
  Singurul folos este vigilenta, mentinerea atentiei, apelul la discernamint, fuga de solutii finale, chiar si in formele temporale ale bisericii. Nu pentru ca aceasta trebuie acordata si vinduta efectiv lumii, spre a fi pe placul ei, ci tocmai pentru a acorda atit lumea, cit si forma temporala a bisericii, mereu, prin innoire(in duh) permanenta, la masura adevarului.
  Deci nici nu vorbim ca cei din lume, nici nu schimba rasa si arhitectura bisericeasca, pe placul lumii, dar nici nu teologhisim in morminte ideologice. Si clerul si lumea trebuie innoite mereu si aduse la Dumnezeu. Clerul prin laicii induhovniciti si lumea prin clericii autentici. Biserica nu se poate lepada de lume si laici, pentru ca misiunea ei sa se aduca pe sine jertfa si pe ceilalti la cina, iar lumea nu se poate lepada de biserica, pentru ca in afara tainelor si lucrarii bisericii, prin care lucreaza(totusi personal) Duhul sfint, mintuire nu exista si indumnezeire cu atit mai putin.
  Asa ca toate bune si frumoase, cit ne tragem de mineca unii pe altii si cine se supara sau o face cu dispret si minie, e o gaina flescaita.

  PS. Nu pot sa nu marturisesc ce bucurie am avut cind am dat cu ochii de voturile negative si pozitive, aproape egale in balanta la fiecare comentariu. De obicei erau plictisitor de inegale.

 8. @Vestitorul
  Nimeni nu vorbeste aici de solutii finale si de a forta pe cineva ! Cred ca ar fi bine numai sa mai lasam din cantitatea de vigilenta (prea multa pe aici pe blog) si sa o echilibram cu un pic mai mult discernamant, atentie in ceee ce spune celalalt si …actiune.
  Asta ca tot vorbim de voturi „pentru” si „contra” … echilibrate.
  Mi-se pare un pic cam multa … teologie pentru niste solutii (nu ideologii) care ne pot face sa traim mai solidari unii cu altii.
  Mi-se pare un pic cam multa inversunare in aratarea pericolelor si in stagnare de frica compromiterii …cui ? A unei solutii care oricum nu este rezolvarea tuturor problemelor ? Niciodata Distributismul nu a sustinut ca o Centrala Atomica , de exemplu , sau NASA, sao o Banca Comerciala , pot fi conduse in sistem distributist, si nici ca oamenii daca nu mai vor sa faca parte din acest mod de organizare vor fi urmariti si „pedepsiti”.
  Asa ca nu cred ca este bine se ideologizam si mai ales sa teologizam prea mult ceea ce nu se preteaza la sa ceva, numai pentru ca … Ilie a facut Teologia. Si Gadea a facut-o si Neamtu si …degeaba in cazul lor , ei chiar fiind total in afara Invataturilor si politizand totul.
  Chestia cu votul echilibrat , daca tot teoretizam (cam aiurea) pe acest blog , poate fi si asa : – un om sta cu o buca pe jaratic si cu cealalta pe gheatza carbonica deci media e buna 🙂
  Si daca Biserica tot trebuie sa ne uneasca in credinta Adevarului, atunci haideti sa o facem ! Sa transmitem acest mesaj catre cat mai multi , sa le aratam cum functioneaza Distributismul , care sunt avantajele si evident dezavantajele sale !
  A sta si a perora la nesfarsit ca …poate celalat nu este suficient de vigilent insemna a-l banui din start ca este : prost, ne-educat, „vandut”, incapabil, etc., etc., iar toate acestea , sa ma scuzi „vestitorule”, sunt in majoritate „reziduuri de gandire”.
  Chiar tu spui : atunci cand ai ales Adevarul si esti sincer in actiunea ta, nu ai a te teme de nimic.
  Dumnezeu este mult mai inteligent (in fapt absolut) decat il cred multi dintre noi.
  Sper ca m-ai inteles si vei trece si tu la actiune, altfel ma scuzi , vei perora singur chiar daca vei avea dreptate. A bate la usi deschise este neproductiv.
  Fraze de genul „Biserica nu este deasupra greselii” introduse intr-o dezbatere despre solutii economice ne duc la …ridicol sau habotnic si adevaratii „rauleni” ne pot acuza (pe buna dreptate) de schimbare de paradigma.
  Asa ca atenie ! Dar si … spor la treaba !

 9. „Dar trebuie să observ că Guvernul Roman a fost, după 1989, singurul nostru guvern care n-a fost hărţuit de ingerinţele „algoritmului” politic, n-a ales miniştri sub control de partid şi a putut ţine cont de stricta competenţă a membrilor săi. ” – Andrei Plesu. http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Guvernul_de_acum_20_de_ani_7_289241077.html

  Ce sa intelegem de aici? Ca „golanii” din Piata Universitatii nu erau „profesionisti” si de asta au protestat impotriva guvernului Roman?

  • Maestre, „gasca” Platon-Hurduzeu nu s-a destramat. Fii atent ce s-a destramat: modelul economic actual.

   1. Ilie Serbanescu: „un anumit model economic este la asfinţit!” – http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/in-criza-este-modelul-social-192054.html

   2. Sistemul bancar bazat pe camata din zona menodei Euro e tot mai aproape de colaps. – http://www.adevarul.ro/financiar/BCE_lasa_bancile_fara_finantari_pe_un_an_0_289171620.html

   Faceti dreapta imprejur ca lumea trece la distributism si daca stati prea mult cu ochii atintiti pe „gasca” Platon-Hurduzeu, o sa ramaneti cu ochii in soare. Oricum, „elita” e deja cu ochii in soare si va orbi definitiv in urmatoarele luni.

  • @ion
   este un nume frumos.
   In Romania a fost, in general, nume de …sluga 🙂
   Apoi s-a transformat in sluga a comunistilor : Ion Iliescu 🙂
   Pentru a se destrama ceva, trebuie ca mai intai sa se constituie, dar a vorbit si n’ea ion ca e si el om. 🙂
   Intr-adevar totul sa destramat si ONU a declarat degeaba anul 2012 an al cooperatiei ! Si apoi ONU este globalista si ion este patriot si vigilent.
   Multumim ion, stai jos , ai nota unui cation !
   Bravo ! Ai fsot atent cu toate ca n-ai inteles nimic. Sa vii cu tac-tu tuns 🙂

 10. @Omul de la Minolta
  N-ai observat , Ion este … rege (nu sluga)
  Vorbeste despre sine cu pluralul majestatii 🙂 🙂 🙂
  Cred ca este „Ioan fara de tara” , dar asta parca nu era roman 🙂
  Ia uite domn’e, au inceput strainii sa invete romaneste si sa-l citeasca pe Platon si Hurduzeu , nu numai pe Aristotel ca asta a dat faliment 🙂 🙂 🙂
  Si cand te gandesti ca „nenorocitii” de greci, cu Muntele lor Athos cu tot si cu toate ca nu erau distributisti …au ajuns vai mama lor !
  Deci Dumnezeu nu exista, ca altfel cum ii lasa pe greci de izbeliste si ajungea „regele ion” sa-l citeasca acum pe Hurduzeu ? 🙂
  „Regele” are si el o bucurie …i se pare ca datorta (si) lui s-a stricat ceva (o gasca in cazul de fata).
  Apoi are bucuria ca cineva ii raspunde pe un blog !
  Este deja colosal !
  Eu zic sa se proclame imparat si sa-l cheme Jean , eventual de la Craiova si sa lupte cu toate fortele impotriva ONU si a anului 2012 deoarece incasii nu minte si e destepti. Numai cand vor dispare ei nu au stiut.
  In schimb, imparatul ion stie !
  El rade 🙂
  El este bucuros 🙂
  Scuzati-ma majestate , voi radeti, voi sunteti bucuros 🙂
  Ne dati voie sa va mai raspundem ?
  Va raspundem anticipat la orice comentariu viitor : ALUPIGUS

 11. mda, inhideti pravalia, trageti obloanele ca s-a terminat cu vrajeala numita „Romania Profunda”

  la muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuunca bai!

  • Ioane, iar ne iei cu vrajeli din astea iesite din gura lui George Copos si a altor oligarhi? „La munca, munciti daca vreti sa ajungeti bogati ca mine”. Sau ca Tiriac: „Am muncit mult ca sa am banii pe care ii am”. Ba, ne lasi?

   Nu tata, a sosit vremea echitatii, moralitatii. Anuntati-va seful de la corporatie ca a trecut vremea unui singur singur sef. Cooperatie, frate: un om – un vot. Democratie economica, nu oligarhie.

   De 20 de ani ni se spune sa muncim. Si am ajuns sa muncim mai multe ore pe saptamana decat francezii si suntem in saracie lucie, cu 5% clasa de mijloc. Ni se spune sa muncim pe capital strain, pe „investitii straine”. V-a trecut ceasul. Ati furat destul. In cel mult 10 ani nu va mai stii nici dracul de voi.

 12. @ion
  Ramane cum am stabilit 🙂
  P.S. Mama ta nu a prea muncit cand te-a facut, de vreme ce te-a avortat 🙂

 13. Bai Ionele, muncim cele mai multe ore din UE: http://www.capital.ro/articol/romanii-si-bulgarii-muncesc-cel-mai-mult-dintre-europeni-111995.html si aici- http://www.adevarul.ro/actualitate/Romanii-harnici-europeni_0_27598840.html

  Lasa-ne cu munca pentru oligarhia nationala si transnationala. Ce spune asta, sa muncim cel mai mult din UE si sa fim cei mai saraci din EU? Ca muncim DEGEABA, muncim pentru capitalul oligarhic-transnational. Du-te si munceste in corporatie si ia-l si pe Neamtu.

  Ar trebui interzise conferintele alea pe care le faceti despre comunism, bateti campii ca tampitii p-acolo pe banii mei, haimanalelor. Dupa ce ca spuneti tampenii si nu faceti nimic, mai stati si pe banii mei. Cateva luni mai stati, arrivederci!

 14. Are dreptate fratele Catrinoiu. Sa-si ia toti colace de salvare ca pana-n iarna se scufunda nava marinarului. Sau mai bine cate un elicopter de fiecare.

 15. cum adica o tara fara sat? de unde legume , recolte , fructe si animale ( gaina , rata , curcan ) sa fiu sincera stau la tara . dar de unde bani sa stau la bloc?
  nam .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s