Incepe propaganda de invadare a Iranului la cerea Israelului

Pentru ca incepe propaganda de invadare a Iranului la cererea explicita a Israelului, vom spune ca actuala criza economica e generata si de asa-zisul razboi impotriva terorismului care, de fapt, nu are nimic de-a face cu antiterorismului, ci cu extinderea complexului industrial, militar si cu beneficiile oligarhiei transnationale / transumaniste. Razboiul genereaza saracirea clase de mijloc, adica bogatia clasei de mijloc e transferata catre „elita” globala (oligarhie, bancheri camatari, intelectualoizi care scriu pe banii mafiei, etc). Pentru intelegerea fenomenului camatar vizionati filmul Stapanii banilorpartea I aici, partea a II-a aici.

Dl Mihail Neamtu, unul din „intelectualii publici globali” de la noi care scrie pe banii mafiei transnationale, vrea sa para conservator si personalist. El scrie intr-un articol despre binefacerile unei „economii la scara umana”, condamna de ochii lumii Scoala de la Chicago (pe care mai ieri o lauda), vine cu un vocabular sec si cu idei trase prin filtrul workshopurilor, insa nu spune esentialul asa cum se spune in „Economia libertatii„: o economie la scara umana care sa respecte persoana si care sa conecteze consumul la productie nu se poate face in Romania atata vreme cat nu este abolit actualul sistem bancar bazat pe camata. Dl Neamtu, ca un teolog versat ce pretinde a fi, sigur stie ca orice religie din lume condamna camata (dobanda), deci nu se poate vorbi despre etica a pietei in actualul sistem bancar bazat pe camata de care dl Neamtu nu sufla un cuvant si nici nu va sufla vreodata. Concluzia e ca, daca esti un intelectual respectabil (ceea ce nu e cazul dlui Neamtu), nu poti sa scrii despre „economie la scara umana” si despre „solutii la firul ierbii” fara sa spui adevarul despre sistemul bancar actual si fara sa propui un sistem bancar fara camata (distributist, popular, cum era in Romania interbelica). Deci ofertele dlui Neamtu sunt nule si menite sa creeze diversiune printre fanii cititori care nu inteleg nimic din ce citesc.

Apoi dl Neamtu spune ca „spre deosebire de romano-catolicism, crestinismul rasaritean n-a produs o foarte bogata reflectie sistematica asupra conditiei spirituale a omului in contextul social si politic al modernitatii”, ceea ce e o mare eroare. Istoria distributismului in Romania arata ca Ortodoxia a produs o foarte bogata reflectie asupra conditiei spirituale a omului in contextul modernitatii. Dar despre ganditorii distributisti ai Romaniei si despre impactul Ortodoxiei asupra dezvoltarii economice romane de pana in perioada comunista ne vom ocupa in alt articol.

Acum sa vedem ce spun conservatorii americani despre efectele  razboiului: saracie si transumanism.

Let’s be clear: the $549 billion figure is, by itself, more than all the other nations of the world combined spend on defense. The $159 billion for Iraq and Afghanistan is over and above that exorbitant sum. We spend five times more than China, ten times more than Russia, and the first runners-up in this spending extravaganza are our NATO allies, who aren’t likely to be attacking us any time soon.

So what’s the purpose of all this spending? What is it buying us?

Well, it’s buying a lot of value for the shareholders of the companies that make up what Dwight Eisenhower called the „military industrial complex.” It’s garnering lots of hefty campaign contributions for their congressional amen corner – remember that Eisenhower’s original phraseology was the „military-industrial-congressional complex.” It is also buying us an overseas empire that is more trouble than it’s worth, but you don’t have to buy intothe complete anti-interventionist shtick in order to support this bill: all it asks is that that US government stay within its budget and make the kinds of cuts and bows to fiscal austerity that we all have to make in these hard times.

The energy and resources it takes to produce weapons of war constitute a net drain on the civilian economy: our attention and capital are diverted away from productive work and into a project that can only end in the destruction or quick obsolescence of the end product. Missiles are launched, and self-destruct. Helicopter gunships crash, and burn. Rifles jam, and are discarded. Warshipsfighter planesflak jacketscounterinsurgency strategies – all become obsolete with dizzying rapidity, in part because that’s the nature of human warfare, and also because it’s planned that way.

In the course of promoting a conference on „Warring Futures: How Biotech and Robotics Are Transforming Today’s Military—and How That Will Change the Rest of Us,” a May 24 conference in Washington, D.C.,co-sponsored by Slate, Arizona State  University, and the New America Foundation (i.e. George Soros),  ASU’s Brad Allenby averred:

Telepathic helmets. Grid-computing swarms of cyborg insects, some for surveillance, some with lethal stingers. New cognitive-enhancement drugs. (What? Adderall and Provigil aren’t good enough for you?) Lethal autonomous robots. Brain-chip-to-weapon platform control systems on a ‘future force warrior‘ platform. American military technology is getting very frisky.”

BONUS: Little Known Facts About Afghanistan and Bin Laden.

Reclame

11 răspunsuri la „Incepe propaganda de invadare a Iranului la cerea Israelului

 1. iranul nu va fi invadat…va fi doar bombardat strategic…o noua generatie de bombe „bunkerbusters” a fost inventata in acest scop…iranul si-o cere singur si fara ca israelul sa faca apel la propaganda…poate asa e mai bine…

 2. bai Ilie, ce n-as da sa te vad 10 min in Iran fugarit de Garzile Revolutionare…

  ce sa-i faci, asa-s Neolegionarii, iubesc bata si demagogia in schimbul respectului si democratiei….

  unde nu-i, nici Dzeu nu cere…

  • bai Ioane, sincer sa fiu nu vreau sa traiesc in dictatura din Iran si in barbariile musulmane din Iran. Dar asta nu are nimic de-a face cu actiunea de „democratizare” fortata a Iranului, cu atacarea Iranului.

   Ce, iar ne mint evreii ca Iranul are arme de distrugere in masa cum ne-au mintit si in cazul Irakului? Las-o moarta ca ati atacat Irakul desi stiati dinainte ca nu are WMD si ca nu reprezinta un pericol la adresa occidentului. Deci care a fost scopul invadarii Irakului daca nu avea WMD cum ne-a mintit Cheney? „Piata libera” in Irak, ne lasi?

   Mie imi place libertatea. Vreau democratie in occident si dictatura in Iran. Voi vreti democratie in Iran si dictatura tehnologica in occident. Eu vreau o lume imperfecta, cu democratii si dictaturi pe glob. Voi vreti o lume perfecta, o republica globala a democratiilor si nu veti reusi decat o dictatura globala a androizilor. Restul e propaganda.

   Ce sa spun, salvati voi lumea de la dictatura, va pasa voua de lipsa libertatilor din Iran….

   Apoi, eu stiu ca o democratie se naste organic, natural, nu prin interventie militara din partea democratiilor occidentale. O democratie tine de cultura politica si traditionala a locului, a tarii respective, nu de complexul industrial al occidentului. Daca traditia culturala a tarilor musulmane nu e compatibila cu democratia, nu va fi niciodata. Asta inseamna ca interventiile occidentale de democratizare a orientului sunt sortite esecului dinainte de a incepe; si mai inseamna si ca occidentul va avea enorm de pierdut de pe urma ideilor nebune ale lui Woodro Wilson si ale bancherilor camatari.

   Aaaaaa, vreti sa reformati islamul dar nu declarati asta. Vreti sa aibe si islamul un Martin Luther… Alta barbarie care mai tarziu va va arunca la cosul de gunoi al istoriei. Dumnezeu stie ce monstrii veti coace prin razboaiele voastre utopice. In cel mult 10 ani aflam raspunsul. Deja razboiul din Afganistan e cel mai lung razboi din istoria SUA si daca se va sfarsi ca in Vietnam, vai de cartile si prestanta voastra.

   Eu stau si privesc spectacolul. Incepe sa-mi placa.

   • Iranul va fi sprijinit de Rusia pana cand va primi ceva la schimb ! Daca SUA pleaca din Afganistan, poate vor avea Iranul ! Numai ca a mai aparut un concurent : China !
    Iar Anglia, Franta si Germania nu dorm nici ele. Deocamdata, Angelika (deloc angelica) vrea guverne de straini in tarile care nu se pot conduce singure si intra in faliment. Evident ca se refera la …Grecia. Acum. Pe viitor ii va asculta pe Patapievici, Mungiu-Pippidi, Plesu, Cartarescu (eu il consider pe acest individ mai periculos decat pe Neamtu,care orice ati zice este mult mai putin cunoscut in „popor”)si vor face un guvern de straini si pentru noi, nu-i asa?
    Cat despre Iran …astia nu se luptau cu Irak-ul lui Sadam prin ’80?
    Atunci nu erau periculosi ?
    Tara libertatii (SUA) a ajuns tara libertinajului curvasarit si ahtiat dupa „ochiul dracului”. Iar unii de pe aici vor „status qvo” si …sa ne rugam cuminti in biserici.
    Iar un „superpresedinte” romanesc ne-a deschis calea spre NATO ! Asa scarbit cum era de aceasta tara ! Si asa Secretar PCR cum a fost ! E vreo deosebire intre el si Iliescu ? Dar intre el si Basescu ? El zice ca da ! Noi zicem ca nu. Ba dimpotriva ! Toti mimeaza cu superioritate” … dragostea de popor si al tarii viitor, asa cum o fac si nemernicii de mai sus cu … umanitatea !
    Jeguri !
    Cand democratia va invinge ierarhia …chiar va fi sfarsitul. Este doar o problema de timp. Sau poate ca nu !

 3. Mihail Neamtu are impartialitatea hartiei igienice. A fost, consecutiv si/sau simultan legionar, antilegionar, socialist, neoliberal, anti-neoliberal, a facut critica consumismului si criticaq criticii consumismului, s-a entuziasmat, impreuna cu restul neoconilor Humanitas, de cartea neoliberala si pro big business si globalizare a lui Aligica/Stoica, pentru ca acum sa scrie despre economia la scara umana si sa vorbeasca impotriva economiei profitului (pe care mai ieri o apara denuntand economia vocatiei, la scara umana, de care se vorbeste in A treia forta).
  Acum Neamtu vorbeste de „ordoliberalism”. Da, e liberalismul ordurii, libertatea jegurilor de a conduce Romania, asta e ordoliberalismul.

 4. „Elita” din Romania sta pe banii fundatiilor lui Soros care, la randul lor, finanteaza transumanismul. Cartile si articolele lor pregatesc terenul pentru utopia ororii transumaniste. Raimondo spune tot.

  Neamtu o fi sarac, „saracul” de el, dar „studiaza” pe bursele finantate de oligarhia globala si transumanista. „Studiaza” trecutul si viitorul ca sa stie cum sa falsifice prezentul. Aceeasi mafie ii detine pe toti.

 5. În 2003 Irakul a evacuat materiale nucleare şi instalaţii pt producere de armament chimic şi nuclear în Siria:

  The Media Lies About Bush, Iraq and the WMD’s Exposed

 6. Scenariul 1:
  SUA atacă Iranul. Preţul barilului creşte la vreo 200 dolari, ceea ce duce la agravarea crizei. Unele state islamice posibil să-şi restrângă şi ele producţia de petrol pentru a amenda „Vestul putred”. Spre diferenţă de Iraq, Iranul nu se va jena să bombardeze (fie şi cu praştia) monarhiile islamice aliate SUA. În plus, extinderea războiului se va petrece imediat după aceea: Afganistanul va fi cu mult mai destabilizat, ajungându-se până în Pakistan şi chiar vestul Chinei şi poate al Indiei; în nord, Iranul nu se va jena iarăşi să sprijine militanţii integrişti din fostele republici sovietice din Asia Centrală; Iraqul va fi cuprins de o rebeliune în masă a miliţiilor pro-iraniene, la fel Libanul – ajungându-se de aici chiar în Israel cu războiul.

  Scenariul 2:
  Iranului i se arată pisica la fiecare doi ani iar lucrurile rămân neschimbate (cu excepţia cazului unei puternice revolte interne care să schimbe regimul politic).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s