Basescu distributist?!

Traian Băsescu a participat sâmbătă, 24 iulie, la seminarul cu tematica „Europa Centrală – Centrul Europei?”, organizat la Băile Tuşnad, judeţul Harghita, în cadrul taberei studenţeşti „Tusványos 21”: http://www.amosnews.ro/Seful_statului_Traian_Basescu_la_seminarul_cu_tematica_Europa_Centrala_Centrul_Europei_-29-47248

„Sistemul capitalist dinainte de izbucnirea crizei nu mai există. Trebuie să construim un alt tip de capitalism, capitalismul adevărat, şi nu capitalismul speculativ. Trebuie să construim capitalismul solid, bazat pe competiţie solidă, pe capacitatea noastră de a face, pe capacitatea noastră de a ne crea binele zilei de astăzi, a zilei de mâine şi a generaţiilor viitoare. Dincolo de toate valorile, capacitatea noastră de a produce ceea ce consumăm devine vitală.”

Suna promitator, nu inteleg ce cauta cuvantul „competitie” acolo. Trebuia „cooperare” si era perfect. Volo isi face bagajul?

TRU, pentru prima data in viata lui, nu e de acord cu Basescu:

Reclame

2 răspunsuri la „Basescu distributist?!

  1. Tipologia frazei redată de dumneavoastră din discursul lui băseascu este aceeaşi utilizată în România Socialistă. Schimbaţi câteva cuvinte şi vă veţi lămuri.
    Într-o societate normală NU se apucă nimeni de „construit capitalismul”. Într-o societate normală se sprijină în schimb iniţiativa, se sprijină comerţul, se sprijină inovaţia, se sprijină industria internă, se sprijină proprietarul de pământ. Lucruri concrete nu abureli.

  2. Basescu va ajunge , de voie de nevoie , distributist. Sau poate noul presedinte ales de parlament, intr-o Republica Parlamentara !
    Parlament Unicameral si cu un numar redus de parlamentari asa cum dorea si Ion Mihalache inca din 1930 !
    Si cum trebuie sa fie intr-o societate normala in care se tine cont de vot, asa cum este Elvetia, unde exista numai referendum-uri, chiar si pentru infiintarea unei statii de tramvai !
    Restul sunt abureli.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s