Note si stari

L-am ascultat aseara pe dl „academician” Razvan Teodorescu la iRealitateaTV. Spunea domnia sa asa: „Romanii sunt genetic incapabili sa se autoguverneze”. WOW! E bengos cheliosul. Si rasist. CNCDul, institutia cenzurii, doarme ca de obicei. Rasistii pregatesc terenul pentru Guvernul Mondial, caci daca romanii sunt genetic incapabili sa se autoguverneze, nu inteleg ce ne-ar impiedica sa ne lasam cu totul in mainile mafiei internationale si sa primim legi de la curul pamantului, ca pe vremea lui Ceausescu.

Scarba mi-a fost tot aseara sa-i privesc pe cei doi prieteni buni, Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu cum se laudau reciproc timp de doua ore la Nasul. Macabru. Spunea Liiceanu ca Plesu e I. L. Caragiale contemoran. Ptiu, drace! Oamenii astia sufera de cultul personalitatii. Laude peste laude exact ca in vremea lui Lenin. Parca era acolo Trotki cu Lenin in emisiune, nu alta. Lui Plesu ii placea, nu mai putea, i se umflase barba asa, parca era un pelican in balta. Ce cultura e aia in care cel mai bun prieten al tau te lauda continuu timp de doua ore de fata cu tine? IPS Bartolomeu Anania spunea in urma cu cativa ani ca le-a interzis angajatilor de la Mitropolia Clujului sa il laude sau sa ii faca vreun compliment. Ce bine ar face si Plesu, dar nu numai el, sa ia exemplul crestin al lui Anania. Dar nu e cazul…

Pentru libertarienii care vor o societate fara stat, adica o utopie: „Conceptia de dictatura inseamna puterea neingradita, bazata pe absenta oricaror limite, legi si fara absolut niciun fel de reguli” (Lenin).

Anarhia are ceva deopotriva individualist si colectivist in ea. Si atrage dictatura. Revolutia, asa cum a gandit-o Marx, are si ea ceva deopotriva individualist si colectivist in ea.

Cand Phillip Blond ataca, de pe pozitii conservatoare, liberalismul „pieteii libere” si socialismul etatist, adica individualismul si colectivismul, gregarii spun ca e „stangist”. Eu zic sa vedem ce spunea bolsevicul Leon Trotki, al doilea om dupa Lenin din revolutia bolsevica, despre individualism: „revolutiile ruse din 1905 si din 1917 au marcat prima trezire a sentimentului individualitatii in randul maselor”. Si Dostoievski confirma in Demonii ca de la o libertate nelimitata se ajunge la un despotism nelimitat.

Dl Vladimir Tismaneanu spune in prefata volumului al doilea din Pricipalele curente ale marxismului de Kolakovski ca s-a apropiat „tot mai mult de paradigma de gandire liberal-democratica, deci antitotalitara”. In realitate, nu e deloc anti-totalitara paradigma liberal-democratica. Trotki idolatriza la culme democratia liberala din Occident, idolatriza de asemenea burghezia cu viciile ei. Bolsevicii au luat de la burghezi viciile pe care le criticau pana sa ajunga la putere in 1917: occidentalizarea societatii ruse, lacomia, individualismul, egoismul, dispretul fata de asceza si cumpatare.

Pentru marxisti, democratia liberala e un stadiu revolutionar premergator si necesar revolutiei finale. De aceea conservatorii, singurii anti-totalitari, nu pot fi liberali. De aceea, comunistii si social-democratii urasc nationalismul, conservatorismul, dar niciodata liberalismul si mesianismul! Liberalismul pregateste drumul spre utopie si socialismul aduce utopia.

Trotki: „O pace cu adevarat democratica si universala va fi posibila numai cand va izbucni revolutia mondiala victorioasa”.

Marxismul e o religie. Asta inseamna ca scrierile lui Marx pot fi intelese in litera lor sau / si in spiritul lor. Bolsevicii l-au inteles pe Marx in litera lui, liberal-democratii sau social-democratii il inteleg pe Marx in spiritul lui. Conceptul de „revolutie” poate fi inteles si in litera lui, dar si in spiritul lui. Inteleasa in litera ei, revolutia e violenta asa cum a fost ea in bolsevism; inteleasa in spiritul ei, revolutia e non-violenta asa cum e in ziua de azi. Revolutia non-violenta sau revolutia permanenta: „omenirea, individul, natiunea si masele ramaneau undeva deoparte sau erau, in cel mai bun caz, un mijloc pentru realizarea acestei revolutii totale” (Volkogonov, Trotki – eternul radical).

Pentru ca omenirea sa ramana undeva deoparte inseamna a nega total ideea de Bine si de Rau. Dar a nega total ideea de Bine si de Rau inseamna si a iesi total din conditia umana, „sa fii mai mult decat un om in lumea oamenilor, sa scapi de conditia umana. Nu puternic, atotputernic. Orice om viseaza sa fie Dumnezeu” (Andre Malraux). Supraomul lui Nietzsche e dincolo de Bine si de Rau pentru ca nu mai e om, ci android. Sfarsitul omului.

Kolakovski isi pune o intrebare ciudata: „Ce criterii putem folosi pentru a masura progresul in istorie daca refuzam sa apelam la ideea de Bine si de Rau?”. Tismaneanu, ca un utopic ce e, nu sesizeaza gargara. Totalitarismele secolului trecut nu au fost neaparat facute din refuzul apelului la ideea de Bine si de Rau, ci, asa cum spune Sf. Velimirovici, din confuzia dintre Bine si Rau. Dictatorii, adesea, nu negau Binele si Raul, ci le confundau. Raul il luau Bine si Binele il luau drept Rau. Hitler, Lenin, Stalin credeau ca fac Bine ceea ce fac pentru ca ei considerau ca paradisul terestru e posibil.

Raspunsul la intrebarea „de ce se intampla asta?”, ar fi ca dictatorii erau totusi oameni. Mintea umana nu poate nega total ideea de Bine si Rau. Dar poate sa confunde Binele cu Raul. Tot Raul din mintea umana e totala confuzie, nu totala negatie. Dictatorii secolului trecut impreuna cu creierele oculte care au pus la cale totalitarismele stiau ca Dumnezeu exista, ca si transumanistii de azi, ei nu negau existenta lui Dumnezeu, ei doar credeau ca Demiurgul e Binele si Dumnezeu e Raul. Dictatorii stiau ca Dumnezeu exista, dar nu credeau in Dumnezeu. Rezulta de aici ca secretul vietii tine de vointa, de asceza, nu de stiinta. De aceea marxismul si nazismul, ca si transumanismul, sunt religii: credinta in Demiurgie. Negarea lui Dumnezeu era numai partea ignoranta, de suprafata a dictaturii.

Numai un android, o inteligenta artificiala, postumana poate nega total ideea de Bine si Rau pentru ca pur si simplu robotul nu cunoaste granitele Binelui si Raului.

Pacea universala si democratia totalitara sau „superioara”, cum o numea Lenin, nu poate fi pusa in practica de mintea umana, ci de androizi. Liberalii, libertarienii si socialistii nu vor critica niciodata transumanismul pentru ca ar insemna sa nu isi vada ororile puse in practica. Numai conservatorii, adevaratii anti-totalitari, critica transumanismul.

Socialismul e minciuna suprema mascata in adevar academic. Orice utopie e minciuna suprema afirmata ca adevar academic. Tot ce afirma socialismul ignora realitatea. Tot ce afirma socialismul in realitate se intampla exact pe dos, opusul a ceea ce afirma socialismul.

Socialismul sustine egalitatea intre oameni, dar, odata ajuns la putere, produce cele mai mari inegalitati in sociatate. Socialismul afirma ca sprijina saracii, dar, odata ajuns la putere, transfera toata bogatia clasei de mijloc si nimicul saracilor in mainile oligarhilor. Comunismul nu a fost revolta saracilor impotriva bogatilor – poporul rus nu i-a ales niciodata pe comunisti; daca erau alegeri democratice, comunistii nu ajungeau la putere in nicio tara din lume – ci conspiratia bogatilor impotriva saracilor.

Adevaratul conservatorism va fi mereu distributist in economie, indreptat impotriva oligarhilor si in favoarea saracilor.

Reclame

17 răspunsuri la „Note si stari

 1. Ilie, frumos. Uite, pana si Ion Vianu spune aceleasi lucruri despre vrajeala elitei:

  „a noi este chic să te proclami de dreapta. Dacă nu există o stângă „caviar“, ca în Franţa şi aiurea, există o dreaptă adorată de intelectuali şi recomandată spre consumare cu bulz ardelenesc, mămăliga simplă fiind rezervată mitocanilor […]Anticomunismul programat, proclamat şi selectiv, vârtos retoric în cea mai mare măsură, care caracterizează dreapta actuală, s-a dovedit un instrument prea puţin eficace în îndreptarea lucrurilor. Condamnarea aspră a trecutului nu are sens decât în perspectiva unui prezent care îşi face probele de virtute. Nu a fost cazul, la noi. Condamnarea comunismului, tardiva şi ineficienta Lege a lustraţiei, după douăzeci de ani, sunt tot atâtea rodomontade, în absenţa unor măsuri eficace care să demonstreze demnitatea prezentului. Restul e treaba istoricilor. În Europa, secolele trecute au evoluat în dialogul patetic, deseori sângeros, între dreapta şi stânga. Acest dialog nu poate fi evacuat fără pierderi. Absenţa lui sărăceşte la maximum dezbaterea. Dar, la noi, el nu poate avea loc pentru că dreapta nu e dreapta, iar stânga nu e la stânga. Dreapta şi stânga, ale noastre, sunt nişte facţiuni vag deosebite prin retorică.”
  http://www.revista22.ro/articol-8659.html

  Ma bucur ca Revista 22 descopera, prin textul dlui Vianu, ceea ce cartile „A treia forta: Romania profunda” si „masura vremii; Indemn la normalitate” au spus demult, spre supararea elitei si prietenilor acesteia.

 2. „Mintea umana nu poate nega total ideea de Bine si Rau. Dar poate sa confunde Binele cu Raul. Tot Raul din mintea umana e totala confuzie, nu totala negatie. Dictatorii secolului trecut impreuna cu creierele oculte care au pus la cale totalitarismele stiau ca Dumnezeu exista, ca si transumanistii de azi, ei nu negau existenta lui Dumnezeu, ei doar credeau ca Demiurgul e Binele si Dumnezeu e Raul. Dictatorii stiau ca Dumnezeu exista, dar nu credeau in Dumnezeu. Rezulta de aici ca secretul vietii tine de vointa, de asceza, nu de stiinta. De aceea marxismul si nazismul, ca si transumanismul, sunt religii: credinta in Demiurgie.” Ilie, e grav de adevarat ce ai descoperit. Esti bun.

 3. Gangsterii de la FMI ne recomanda mai multa „privatizare”. Nu exista gangster care sa nu te suga pana la ultima picatura. Dupa ce ne-au luat aurul in primul si al doilea razboi mondial si au finantat crimele bolsevismului, acum vor mai multa „privatizare”. Adica mai multa criza., mai multa lipsa de productie, mai mult capital strain si desfiintarea totala a capitalului national. http://www.ziuaonline.ro/economic/28-economic/5649-ghici-ce-recomanda-fmi-reactivarea-programului-de-privatizare.html

 4. bun frate, bun si frumos. singurul blog din tara asta pe care se scrie la subiect. cine traieste cu hurduzeu si platon sub perna se vede. intre muresan, patapievici, volo and CO si Lenin nu e nicio diferenta.

  • Sper ca esti sincer … pentru ca ceea ce spui este adevarat !
   Poate ca ar trebui sa-ti schimbi … numele, atat de bine „oglindit”.
   Vezi ca era unu’ pe aici „karenin” si mai este sigur unu’, care nu suporta sa-l „mangai” pe Ilie ca e … gelos 🙂

   • Sunt sincer.

    Liahim a intrat in vacanta pana spre 20 august. Scurta vacanta, foarte scurta.

    Karenin e amator.

 5. Domnule, la 26 de ani sa fii atat de coerent in argumentatie si sa vezi lucrurile cu atata acuratete, nu e deloc putin. Iti citesc textele de multa vreme. Frumos text. Trebuia numai putin slejuit ca sa ii dai o forma, o curgere.

 6. http://www.ziuaveche.ro/editorial/cel-mai-mare-dusman

  „Televiziunile din Romania au reusit sa-si cretinizeze telespectatorii in asa masura, incat, acum, ar da faliment daca brusc nu ar mai difuza zecile de emisiuni tembele, de prost gust, pestilentiale. Societatea noastra a fost infectata cu acest morb si a ajuns sa devina dezgustatoare si sa capete miasma presei care a infectat-o.

  Degradarea continua a tarii si a societatii nu ar fi putut avea loc, iar situatia in care ne gasim nu ar fi fost atat de sumbra, fara complicitatea mass media. Din pacate, in loc sa isi indeplineasca rolul care ii revine intr-o societate democrata, presa a devenit, treptat, un instrument al celor care au vrut cu orice pret sa distruga Romania, ajungand ca, in prezent, sa involueze atat de mult, incat s-a transformat ea insasi intr-un dusman al tarii si natiunii. Oricat ar parea de dur si de incredibil, mass media actuala a devenit cel mai mare dusman al propriului popor si al Romaniei, un dusman care actioneaza dinauntru si care este mai eficient si mai periculos decat orice dusman din afara. Din fericire, inca mai exista exemple pozitive, dar sunt atat de mici si lipsite de putere, incat, in tabloul general, nici nu conteaza.

  Parerile neavenitilor, analisti de serviciu la televiziuni, sunt prezentate ca adevaruri absolute, cu intentia de a promova interese obscure si de a contribui si mai mult la procesul de alienare a membrilor acestei societati duse in pragul isteriei. Orice alta opinie este respinsa din start. Orice om care indrazneste sa creada si sa afirme altceva este indepartat, izolat, infierat sau ridiculizat.”

 7. Curios ca Volodea nu ia atitudine impotriva rasismului lui Teodorescu, dar vede numai antiliberali si numai antisemiti peste tot. Eu propun linsarea mediatica a lui Teodorescu, retragerea tuturor titlurilor academice si amendarea cu 10 000 Euro pentru ce a spus despre romani. Asa ar fi normal, mai ales in ziua de azi cand e la moda sa stai cu ochii pe rasisti.

 8. mai bine s-ar introduce spalarea de creiere ca materie de BAC, ca vad extrem de multi romani se ocupa cu asta….

  detalii la mine pe blog despre cum Dosarul de cadre al lui Iliescu nu a disparut in meandrele Rivulutiei din 1989, ci in anul de gratie 2006?!?!?!?

  • poate l-o fi luat volodea tismaneanu, in timpul interviurilor din care a rezultat cartea cu ion iliescu! daca e adevarat ca tatal lui volodea a „sutit” o vila si tablouri de la detinutii politici, poate ca are voie si volodea sa suteasca un dosar? sau volodea e cel care il cauta acum? in acest caz, poate ca l-a sutit plesu si nu vrea sa-l imparta cu prietenii.

  • Ne leshi …
   Iliescu e „fumat” iar blogu’ tau nu ne intereseaza.
   A ne spune la infinit ca dracu’ e dracu’ este spre bucuria lui. Si noi nu vrem sa-l bucuram asa cum faci matale. Zi-i merci lu’ Ilie ca te lasa sa mai postezi p-acilea.
   Dispari !

 9. Basescu spune sa nu facem o drama din faptul ca pleaca specialistii romani din Romania: http://www.adevarul.ro/actualitate/social/traian_basescu-somaj-medici-strainatate-emigrare-salarii-deficit_0_311368864.html
  Deci e bine, Romania trebuie sa devina o regiune unde golanii isi dau parte in parte spagi si escrocii scriu carti pentru prosti. Genul asta de criticism steril, neacoperit de planuri pt viitor, cum ca nu putem sa ne platim specialistii, deci e bine ca pleaca, trebuie sa dispara mai repede. Vad ca Basescu si PDL nu vin deloc CU UN PLAN de renastere economica post-criza care sa duca Romania intr-o situatie in care specialistii sa nu mai plece din tara. Tot gargara ieftina fac politicienii.

 10. Razvan Teohohodorescu este evreu si asta spune totul despre „superioritatea” ce transpare din declaratiile sale.

 11. Poate vor intelege si unii de pe aici ca a-l acuza pe baselu’ pe la irealitatea si pe la antene cu astfel de cretini ca razvy (sau ciuvica) …il victimizeaza pe marinar si il fac „salvatorul” neamului !
  Asa au facut si la vot !
  S-au unit toti si l-au victimizat , ba cu clipu’ , ba cu omar haysam , ba cu kkt-uri de doi lei.
  Credeti ca dupa ce n-o mai fi el o sa ne fie mai bine ? Nuuuuuu …si atunci mai bine un guvern de-afara (cum a propus deja angelika) ca „baietii are bani” (TOTI) si ii doare la basca de … hoti, imbecili genetic, lenesi , etc.,etc.
  Ca Ovidiu Hurduzeu este „taiat” pe HotNews nu mai observa nimeni !
  Ca Distributismul este „mai utopic si mai rau decat comunismul” nici atat ! dupe cum ne povestesc Roncea V (pe blogul dumisale de analfabet chiar genetic) si un oarecare Ioan Bucur (pe razboi intru cuvant).
  sa recapitulam :
  baselu – dictator marsav
  geoana – prostanac
  antonelu – marioneta
  noi toti : hoti , imbecili genetic, lenesi, analfabeti
  hurduzeu : satana mascat in Iisus
  M.Platon : un prost fara doctorat
  Eu : securist
  Ilie : suspect
  Calin Georgesu : spion papistas
  Roncea brothers : „baieti buni” dar cu fixatii pe Ilici
  Intelectualii romanesti : globalisti (baieti de zahar ; faci de doua ori 3,14 pe ei si gata ceaiu’)
  Eu zic sa ne desfiintam cum zice razvy si sa ne conduca specialistii de la Erste ca de aia este „Prima” , nu-i asa ?
  Noroc ca cel mai mare rabin a lu razvy a zis ca … Mesia e Iisus si i-a mai tampit oleaca pe ji…(scuzati)evrei.
  Sa vedem daca-si revin … da ne spune el razvy, sau plesu sau patapievici sau conu dinu cum sta treaba, ca motanu’ are treaba cu marinaru 🙂
  Inca n-au „cazut la pace” in privinta lu’ … vantu. Adica sa fie din …pupa sau din …Croatia(ca astia nu e in UE)
  Imi lipseste un …magarus. Cred ca ma duc in Papua si ma fac Don Qijote (daca imi gasesc magarusul 🙂 )
  Sau …poate raman aici si vad ce-i face Mesia lui razvy.
  Ca el nu e deloc sarac cu duhul 🙂
  Doamne ajuta !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s